Ibrahim je napisao/la:
1. Ja NIKADA nisam rekao da je Pape kvalitetan trener, nego da je bio uspješan BiH selektor i napravio najveće uspjehe ikada.
2. Nije nas odveo zato što je Mišel Platini Francuz, a nije nikada rečeno da ćemo baš u tim kvalifikacijama biti uspješni.
3. Ja nisam djak, a ti učitelj da mi tako postavljaš pitanja, koja su očigledan pokušaj da se ide glavom kroz zid jer sam te dotjerao do istog. Dakle ako hoćes da diskutuješ, prvo se osvrni malo na moj prethodni post, onda u formi komentara, a ne pitanja, reci gdje se slažeš a gdje ne.
1. Koliko je ko uspjesan moras sagledati iz vise perspektiva. Prvi mandat je zavrsio teskim nokautom od 6:2, sto je najtezi poraz u historiji nase reprezentacije u takmicarskim utakmicama. Sest golova je isto tako najveci broj golova koje je nasa reprezenatcija ikada primila u svojoj historiji. U tom ciklusu smo pretrpili tezak poraz od rumuna gdje su nas u prvom poluvremenu natrpali 3:0, utakmica se igrala u junu kad su prvenstva zavrsena, a Safet skupio ekipu 3 dana prije utakmice i razocarao se sto igraci nisu individualno trenirali. Francuze kuci necu ni komentarisati, uz opasku Safeta: "A kud da ih krene bas protiv nas", Bjelorusiju dobili 1:0 tek kad su im 2 igraca dobili crveni, i to im dao igrac koji, citiram Safeta "Mene bi bilo sramora da se odazovem pozivu kad ovako malo igram", pa onda remi u Albaniji i svadjanje sa novinarima, kako nisu patriote, pa i ostale utakmice nisu bile bas na nivou, gubljenje od rumuna na poluvremenu i na kraju preokret, i protiv albanaca teska utakmica, tek 20-ak min prije kraja dali gol....Drugi ciklus sve se zna, provukli se u Grckoj, provukli se u Slovackoj, tesko u Litvaniji...rekli bi uspjesan...ali kad malo pogledas igraci kadar onda ti je sve jasno, prvo mjesto BiH iako je isti broj bodova imala i Grcka nije nikakav uspjeh nego realnost, jer smo imali kvalitetniji igracki kadar i od grka i od slaovaka, grci su osvojili isto bodova kao i mi, a slovaci se sami izbacili. Uspjeh je odlazak na svjetsko, ali kad opet pogledas igracki kadar reprezentacija u nasoj grupi na svjetskom prvenstvu onda prolazak grupe mora biti ocekivan, sve ispod je neuspjeh, a mi smo ispali vec nakon drugog kola. I sam selektor je najavljivao prolazak grupe, te kako ocekuje Francuze, a Nigeriju i Iran nikada nije ni pogledao iako je imao 6 mjeseci da ih analizira, vec ce ih Borce pogledati 3 dana uoci utakmice, a Argentinu nema potrebe da gleda jer je logicno da nas pobijede. O trecem ciklusu necu reci ni rijeci jer je maestralno odradjen pa me cudi otkaz.
2. Platini je nagovorio Ronalda da nam utrpaju 6 komada.
3. Ne, ja sam djak a ti profesor, slusam tvoje predavanje i onda uvidim masu nelogicnih stvari i red je da ti postavim pitanje da mi malo bolje objasnis.