Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

FaraonTM
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la FaraonTM » 20 jan 2015, 01:42

DANTES je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:
DANTES je napisao/la:@samo lijevo tako naiđe čovjeku... nego ja majke mi vjerujem da nešto ima i volio bih da ima
@faraon, a ne, ne, ne ja... neću ja više nikome volonter biti, pogotovo ne fizikalisati...
mogu doći da snimam, slikam, bodrim kopače...
Ne možeš se dva puta zayebati :mrgreen:

Samo ti dođi da navijaš i slikaš, sredit ćemo ti ja i ljevičar neki smještaj, možda ti on sredi gore u onom njemačkom hotelu smještaj pošto je on gore dobar sa njima + još Švabicu gratis dobiješ :D
opa volim švabice, onako rasne, plave, i pod uslovom da im mame nisu bile atletičarke Istočne Njemačke...
@samo lijevo a najjače bi bilo da su piramide ustvari brodovi...
E to sad o porijeklu robe ćeš morati pitati mog sugrađanina, on ih zna u dušu vidiš da mu je i avatar u njihovom znaku :D
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 20 jan 2015, 01:57

samo_lijevo je napisao/la:Sutra ocekujem pobjedu,gledam Hasanefendica kako je u problemima i sve mi nesto daje nadu da cemo ih dobiti.
Valjda se probude igraci nakon onih losih igara.
apsolutno... oni su isto pacijenti... sagore dok kažeš keks... jesu kvalitetniji i prije svega iskusniji, ali su knjiški primjer ekipe koja će se samoubiti kad je pitanje visokog uloga... greške, forsiranje, nerezonski potezi, nedisciplina... sve ih to krasi.... nažalost i fizički su samo tako potentni
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

UltraSA
Kontakt:

Post Postao/la UltraSA » 20 jan 2015, 02:01

goranzoran je napisao/la:
goranzoran je napisao/la:Ma nije bitan Lazarov, on samo puca penale. Bitna je naša odbrana, da se iskoristi svaka vaša greška u napadu i zabiti lake golove sa kontre i polukontre. Ja se nadam da ce vaš fokus u odbrani biti na Lazarov, tako se otvara veci prostor za Mirkulovski, Mojsovski, Manaskov i Georgievski. Protiv Tunis Mirkulovski je zabio 6/6, Mojsovski 4/5, Manaskov 6/6, Georgievski 3/3. Lazarov je imao slab procent realizacije.
Da sam sebe citiram :clap:
Sad gubite sve do kraja. :rol:
I zapamtite da je MAKEDONIJA bolja!
Jesi i ti dosadan do picke materine. :crazy:
ČUVARI ČASTI WALTER IDENTITETA

maximusdecimus
Kontakt:

Post Postao/la maximusdecimus » 20 jan 2015, 02:07

Tunis se mora dobiti,sve baciti na tu utakmicu, o komsijama uopste ne razmisljati. Hrvatima se bod moze uzeti samo ako nam puste, a u to se bas ne bih uzdao.znamo svi da su ovih godina uvijek isli na pobjedu, pa cak i kad je to blo na njihovu stetu, cisto sumnjam da ce se nesto promijeniti. neko kaze igrati ce sa rezervama, ali cak i te rezerve su bolje od nase najbolje postave...krila Nincevic i Horvat(provjerena krila,puno iskustva u jakim utakmicama) srednji Karacic(strasan ove sezone u Vardaru), pivoti Musa ili Brozovic,bekovi Stepancic i Sliskovic, na golu Ivic, 4 igraca Zagreba koji je ove sezone pobjedjivao Kiel i PSG. ako se naloze, a mi ponovimo dosadasnju igru sa 20 izgubljenih lopti po mecu silovat ce nas ;)

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 20 jan 2015, 02:29

maximusdecimus je napisao/la:Tunis se mora dobiti,sve baciti na tu utakmicu, o komsijama uopste ne razmisljati. Hrvatima se bod moze uzeti samo ako nam puste, a u to se bas ne bih uzdao.znamo svi da su ovih godina uvijek isli na pobjedu, pa cak i kad je to blo na njihovu stetu, cisto sumnjam da ce se nesto promijeniti. neko kaze igrati ce sa rezervama, ali cak i te rezerve su bolje od nase najbolje postave...krila Nincevic i Horvat(provjerena krila,puno iskustva u jakim utakmicama) srednji Karacic(strasan ove sezone u Vardaru), pivoti Musa ili Brozovic,bekovi Stepancic i Sliskovic, na golu Ivic, 4 igraca Zagreba koji je ove sezone pobjedjivao Kiel i PSG. ako se naloze, a mi ponovimo dosadasnju igru sa 20 izgubljenih lopti po mecu silovat ce nas ;)
pa ako izgubis od tunisa nemamo nista ni ako pobjedimo Hrvatsku

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 20 jan 2015, 02:38

Protiv Hrvatske koja je rukometna velesila vec godinama, realno nemamo šta tražiti.

Ali zato moramo dati 101% protiv Tunisa i ostvariti kljucnu pobjedu.

Teško je biti sad pametan i smisliti nešto novo za ovo malo vremena što je preostalo....Hasanefendić nas zna "u dušu", a i oni moraju ici na pobjedu svakako - tako da ce to biti utakmica na nož...prljava je ta ekipa Tunisa, koja ce nas istuci ko goveda... moramo im pokazati zube, a ne se usrati od straha kao danas protiv Makedonije kad se lomila utakmica.
Možda da Marković proba sa dva pivota (Burić i Toromanović) i neka se tuku sa njima na crti, svakako nemamo odlucnih bekova (osim Malinovića i donekle Perića ), a ni krila.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 20 jan 2015, 03:02

protiv tunisa je sve bitno ,dosad golmani , odbrana funkcionisu jako dobro taj nivo treba odrzati sto se tice napada osim malinovica i pivota ostalo jako lose .puno izgubljeni lopti to je zato sto nemamo vanjskog suta pa komplikujemo radimo puno gresaka u tom nekom trazenju nekih rjesenja ,ono sto mislim da mozemo popraviti to je realizacija s krila odnosno polukontra i kontra tu moramo biti koncetrisani .sto se tice Tunisa oni tuku odbranu tu ce jako bitino kakav ce sudije imati kriterij ako puste udaranje nema nas nigdje ali kriterij na ovom prvenstvu je strog pa mislim da njima to nikako ne odgovara ,ranjivi su jako narocito psiholoski znaju gubit glavu to nam je sansa igraju na euforiju ako uspijemo drzati egal da nam se ne razmasu mozemo do pobjede :bih: :bih: :bih:

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 20 jan 2015, 08:29

let3 je napisao/la:Protiv Hrvatske koja je rukometna velesila vec godinama, realno nemamo šta tražiti.

Teško je biti sad pametan i smisliti nešto novo za ovo malo vremena što je preostalo....Hasanefendić nas zna "u dušu", a i oni moraju ici na pobjedu svakako - tako da ce to biti utakmica na nož...prljava je ta ekipa Tunisa, koja ce nas istuci ko goveda... moramo im pokazati zube, a ne se usrati od straha kao danas protiv Makedonije kad se lomila utakmica.
Možda da Marković proba sa dva pivota (Burić i Toromanović) i neka se tuku sa njima na crti, svakako nemamo odlucnih bekova (osim Malinovića i donekle Perića ), a ni krila.
Sa crte smo najjaci, ubacivanje ekstra pivota ne bi donjelo dodatni kvalitet, vec losiji....Na crti ionako nema puno prostora a sa ekstra pivotom bi ga samo jos vise opteretio....

Da bi pobjedili Tunis, moramo biti opasni iz vana a i sa krila... Nadam se da ce se potrefiti ta jedna utakmica gdje nam se sve poklopi....

Steta je sto ne kapitiliziramo izvrsnu odbranu koju igramo...

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 20 jan 2015, 08:38

let3 je napisao/la:Protiv Hrvatske koja je rukometna velesila vec godinama, realno nemamo šta tražiti.

pa i jucer je pred kraj utakmice pokusao sa dva pivota, i ako se dobro sjecam, tada su makedonci i napravili onih +3..
Volim te Bosno!!!

rishaaa
Kontakt:

Post Postao/la rishaaa » 20 jan 2015, 08:52

Mi krila ko da i nemamo... Ovaj decko je nekad bio cool na toj poziciji :D
slika
Sarajevo, Mostar, Tuzla, Goražde
Višegrad i Foča s tugom osviće
junak do junaka, sada stoje svi
na braniku Bosne znaj te dušmani!!!

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 20 jan 2015, 09:16

rishaaa je napisao/la:Mi krila ko da i nemamo... Ovaj decko je nekad bio cool na toj poziciji :D
slika
Tom decku je sve osim sporta prece. Mi od Sumana nemamo krila da valja.

Treba se skupiti, sabrati, konsolidovati i probati dobiti Tunis. Nadao sam se jucer da cemo zabiti par golova iz kontri kao plod dobre odbrane i time destabilizirati Makedonce.
Odbranu smo igrali svjetsku, a kontre na nivou pionira i kadeta.
Akcije za krila nemamo i realno je u ovom momentu sa ovom igrom i atmosferom da nemamo sta traziti protiv Tunisa.
Na prvenstvu sto nam radi jeste odbrana i pivoti. Tunizani ce to vrlo lagano zatvoriti e tada trebamo razvuci po krilima, koja za sada nemaju lopti i ono sto imaju bace golmanu ili u aut.
Faruk je totalno van forme i to je tuzno, dobar je decko i igrac koji je razvalio Njemacku ali na prvenstvu ne moze meda.
Ovcina ne zaostaje puno, ali je za razliku od tromog Vrazalica nesto brzi i aktivniji u odbrani. Zamjene za njih imamo ali kao da nemamo. Tu je Zulfic kome treba dati neke minute jer je ako nista brzi od Vrazalica i moze povuci tu kontru, a tamo Mikic koji je maskota prvenstva.
Dalje, sramota je da nam je najbolji strijelac iz kontri najtezi covjek u repki, Vranjes kojem skidam kapu za doprinos u odbrani i napadu.

Ako zelimo pobjedu protiv Tunisa mora se poklopiti dosta stvari.
Prvo i najvaznije nas centralni bek - Karacic mora odigrati kako i prilici, sto do sada nije bio slucaj. Od njega ce zavisiti dosta toga, dakle treba davati lopte na krila, moramo siriti igru.
Pretpostavljam da ce Tunizani neutralisati napadacki efekat Burica, pa ce i Toromanovic imati tu rolu, a to treba iskoristiti sto ce se otvarati prostor bekovima tu nam treba 6,7 golova Prce i Celice, a za nadati se da ce i Malinovica sut poceti da slusa.
Dalje, krila kakva su da su, Faruka treba psihicki dici jer od njega dosta zavisi i treba ga odmarati sa Zulficem, Faruk kao da igra beka, nevjerovatno spor i u napadu i u odbrani i u tranziciji. Ovcina sa druge strane ima brzinu ali mu treba akcija i tu ocekujem Nikolu sa par asistencija za Ovcinu.
Odbrana nam je OK cijelo prvenstvo, na celu sa fenomenalnim Buricem, pa mi smo jucer Lazarova ubili u pojam, znaci tu smo jaki.

Marka treba rotirati cesce i Perica i Zulfica, igraci su umorni a ovi su momci zeljni dokazivanja.
Moramo opet poginuti u odbrani a u napadu igrati mudro i racionalno i broj tehnickih gresaka smanjti na minimum sto u nasem slucaju znaci ispod 10.

Ako to uradimo pobjeda je nasa, jer tunizani ce igrati na sve ili nista, oni su ti koji trebaju ganjati rezultat a i kladionice su ih postavile za favorite.

Idemo ludo, idemo jako,
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 20 jan 2015, 09:23

Trebaju nam samo 3-4 gola iz kontri te da sveukupno zabijemo 25....Bilo bi to dovoljno....

High

Post Postao/la High » 20 jan 2015, 09:29

Potrebna su nam dva klona Petra Kapisode. :D
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 20 jan 2015, 10:02

Samo smanjit **** tehnicke,nek nabave muda da bace koju kontru,nije da ne znaju nego ih strah bacit.Ne mozes bit rukometas profesionalni i strah te bacit dugu loptu.I nek bekovi nabave muda za sut,al ne da samo jedan forsira ko sto je do sad slucaj bio.I onda ni izgubit nije problem.Al idemo dobit Tunis. :bih: :bih:
Nad tobom sunce najljepše sja

EdoMajka
Kontakt:

Post Postao/la EdoMajka » 20 jan 2015, 11:03

Sto ne bi poceli protiv Tunisa ovako :

Vrazalic-Malinovic-Peric-Prce-Ovcina
---------------S.Buric----------------

Kombinacija Peric-Buric juce je predobro radila,pa sto ne bi i protiv Tunisa pokusali. Kasnije ubacimo odmornog Karacica da napravi koji solo prodor i to je recept za pobjedu.
B.Buric klasa.Kako sam zavolio ovog momka.Ima predobar osjecaj gdje ce igrac sutati.Za par godina najbolji golman svijeta definitivno.Jucer je Lazarova sveo na samo 3 gola iz sedmerca .

Sutra jako odbrano,ne bacati one glupe kontre i nek Malinovic se vise dize sa 8-9 metara da osuta,kao da se boji a ima dobar sut. :bih: :bih:
"Hard work beats talent,when talent fails to work hard "

Benko
Kontakt:

Post Postao/la Benko » 20 jan 2015, 11:09

Jednsotavno igramo zastarjeli rukomet. Ne moze Prce, uz duzno postovanje, biti najbolji igrac reprezentacije koja pretenduje na neki uspjeh Ok, evo i da nije najbolji, ne moze biti ni vođa niti jedan od boljih jer smo vidjeli razlog zasto nije napravio neku ekstra karijeru unatoč sjajnoj građi. Limitiran i ograničen igrač kojem se samo treba dobro postaviti i on pravi tehničku za tehničkom. Igrac kojeem golman skine jednu loptu i on poslije toga ima strah da opali.

Drugi problem je apsolutno neorganizovana kontra gdje se ne zna ko sta radi. Sve na ho-ruk, napamet, bez da ima neki sistem, o strahu od pogreske da ne pričam. Imamo dva krila koja su brzinom jednaka bekovima drugih ekipa. Umjesto da nam krila budu brzi igraci koje ne mozes stici, kod nas krila ne mogu stici protivnicke bekove. Ovčina tu i tamo, zna i odigrati dobro, posebno u odbrani kao prednji, ali onaj Vražalić, pa ono je tuga. Ja mislim da onaj ko ga je gledao se svaki put upitao "Odakle ovaj čovjek u rukometu, ne na svjetskom, nego u rukometu?".
Zamislite neozbiljnost i nošalanciju jednog igraca koji u prelomnim trenutcima za utakmicu kod 18-18 istrci kontru kada imamo dva igraca vise i umjesto da unese i loptu i golmana u gol, on pokusava da lobuje golmana. Igrac koji kontru protiv austrije (da , našu kontru) presjeca tako sto skače na našeg desnog beka, gubimo loptu i ozlijedi igrača. Igrač koji pravi dvije tehnička greske (probijanje i korake) u kljucnim momentima. Strašno.

Bekovi tu i tamo. Kada ih krene nesto i urade , kao Prce, kada ih stane golman protivnika moze komotno sići sa gola. Ono sto je interesantno je to da bekovi naprave po 4-5 probijanja po utakmici, i isto toliko koraaka. Nevjerovatno da sebi to profesionalni rukometas moze dozvolit. Previse petljamo sa loptom, nikada ni jedan napad ne zavrsimo nekim podbacivanjem za beka nego sve ide na prolaz na crtu a to je danas jako veliki rizik.

Ono sto je fascinantno je kako igramo odbranu. Strasno dobra odbrana koja jednog lazarova ostavi na NULA golova iz igre. To mu se dugo, dugo nije desilo. I austrija isto tako limitirana na 23 gola... steta sto nemamo napaadacke opcije malo bolje jer bi onda bili jako ozbiljna reprezentacija sa ovakvom dobranom.

Toromanovic i Prce mislim da nemaju vise mjesta u iducem ciklusu jer ocigledno da bolji ili sjede na klupi ili su negdje tu u prikrajku. Ono sto je dobro je da je ova repka JAKO mlada i ovo iskustvo će im doci kao šlag na tortu jer ne postaje se veliki rpeko noci i pobjede nad Islandom, nego kroz jedan-dva ciklusa.

Nadam se da cemo dobiti Tunis jer ako nam proradi napad mislim da možemo!

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 20 jan 2015, 11:30

Igraju dobru odbranu, u napadu previse izgubljenih ali opet znaju zabiti nekako. Problem nasih rukometasa je na ovom prvenstvu psiha. Previse se potenciralo to da su drugi bolji, umjesti da se potencira to da nemamp sta izgubiti..

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 20 jan 2015, 11:42

goranzoran je napisao/la:Da sam sebe citiram :clap:
Sad gubite sve do kraja. :rol:
I zapamtite da je MAKEDONIJA bolja!
Hajde Makedonac uzivaj u tom vasem rukometu dok valja. To vam je jedini sport da nesto znacite u njemu trenutno. I ne provociraj ovdje Bosance koji nemaju nista protiv Makedonije nego ste vecini cak i simpaticni.

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 20 jan 2015, 11:52

Melic nam je trebao ko bubnju sipka....Steta sto smo ga izgubili...

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.