rishaaa je napisao/la:Mi krila ko da i nemamo... Ovaj decko je nekad bio cool na toj poziciji

Tom decku je sve osim sporta prece. Mi od Sumana nemamo krila da valja.
Treba se skupiti, sabrati, konsolidovati i probati dobiti Tunis. Nadao sam se jucer da cemo zabiti par golova iz kontri kao plod dobre odbrane i time destabilizirati Makedonce.
Odbranu smo igrali svjetsku, a kontre na nivou pionira i kadeta.
Akcije za krila nemamo i realno je u ovom momentu sa ovom igrom i atmosferom da nemamo sta traziti protiv Tunisa.
Na prvenstvu sto nam radi jeste odbrana i pivoti. Tunizani ce to vrlo lagano zatvoriti e tada trebamo razvuci po krilima, koja za sada nemaju lopti i ono sto imaju bace golmanu ili u aut.
Faruk je totalno van forme i to je tuzno, dobar je decko i igrac koji je razvalio Njemacku ali na prvenstvu ne moze meda.
Ovcina ne zaostaje puno, ali je za razliku od tromog Vrazalica nesto brzi i aktivniji u odbrani. Zamjene za njih imamo ali kao da nemamo. Tu je Zulfic kome treba dati neke minute jer je ako nista brzi od Vrazalica i moze povuci tu kontru, a tamo Mikic koji je maskota prvenstva.
Dalje, sramota je da nam je najbolji strijelac iz kontri najtezi covjek u repki, Vranjes kojem skidam kapu za doprinos u odbrani i napadu.
Ako zelimo pobjedu protiv Tunisa mora se poklopiti dosta stvari.
Prvo i najvaznije nas centralni bek - Karacic mora odigrati kako i prilici, sto do sada nije bio slucaj. Od njega ce zavisiti dosta toga, dakle treba davati lopte na krila, moramo siriti igru.
Pretpostavljam da ce Tunizani neutralisati napadacki efekat Burica, pa ce i Toromanovic imati tu rolu, a to treba iskoristiti sto ce se otvarati prostor bekovima tu nam treba 6,7 golova Prce i Celice, a za nadati se da ce i Malinovica sut poceti da slusa.
Dalje, krila kakva su da su, Faruka treba psihicki dici jer od njega dosta zavisi i treba ga odmarati sa Zulficem, Faruk kao da igra beka, nevjerovatno spor i u napadu i u odbrani i u tranziciji. Ovcina sa druge strane ima brzinu ali mu treba akcija i tu ocekujem Nikolu sa par asistencija za Ovcinu.
Odbrana nam je OK cijelo prvenstvo, na celu sa fenomenalnim Buricem, pa mi smo jucer Lazarova ubili u pojam, znaci tu smo jaki.
Marka treba rotirati cesce i Perica i Zulfica, igraci su umorni a ovi su momci zeljni dokazivanja.
Moramo opet poginuti u odbrani a u napadu igrati mudro i racionalno i broj tehnickih gresaka smanjti na minimum sto u nasem slucaju znaci ispod 10.
Ako to uradimo pobjeda je nasa, jer tunizani ce igrati na sve ili nista, oni su ti koji trebaju ganjati rezultat a i kladionice su ih postavile za favorite.
Idemo ludo, idemo jako,
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921