Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_

Omerbavarac
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la Omerbavarac » 20 jan 2015, 15:37

haris92 je napisao/la:Jel ko gledao Vrancica, može li on biti taj krilni napadač umjesto Hajrovića s obzirom da Izet nije u formi? Čini mi se da je neko već spominjao da bi mogao igrati na toj poziciji.
Moze igrati tu poziciju ali ni blizu nece pruziti onoliko koliko pruza na CM-u ili DM-u, pa cak i na AM-u.

Uporedio bih ga sa Sejom, koji cijelu karijeru u repki igra uz aut-liniju, sto je svakako greska jer je puno produktivniji upravo na ovim iznad nabrojanim pozicijama.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Husika
Kontakt:

Post Postao/la Husika » 20 jan 2015, 15:41

Logike nije bilo proteklih 4-5 godina, mislim da ce Mesa znati uz ovaj dostupni fond igraca uraditi prave stvari...

Vezano za krila, dok se Lule i Hajro okrenu da "promijene nogu" i uposle dva prilicno staticna napadaca vrati se i Lukaku u odbranu !!!

U svim nasim sportovima fali tecnost i jednostavnost a ovom rotacijom bi upravo dobili na tecnosti/jednostavnosti...
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 20 jan 2015, 17:00

Ovaj Mirnes Pepić je izgleda priključen prvom timu Paderborna, piše da igra ofanzivnog veznog, ali isto tako piše da je rođen u CG :D

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 20 jan 2015, 18:19

@Husika Pa naravno, nije da jedna ekipa igra bez spica, sad samo koliko je to pametno. Ali recimo ja bih uvijek izabrao krilo iz solidne lige ispred spica iz nase lige.

@Goalgetter Preko cega igra milion klubova u svijetu? Imas Pjanica koji je sa svoje centralne pozicije kreativnij nego mnogo svjetskih desetki. Sistem se prilagodjava igracima, ovi igraci su navikli na sisteme u klubovima, a u klubovima vecina igra bez te desetke. Dakle dva pokretna centralna vezna nisu nista losija nego centralni vezni i ofanzivni vezni(dokazala Barca).

Zar nije logicnije da igraju Pjanic i Medo, nego Pjanic i Stilic? Medo je bolji igrac. I ne mora to bit Medo, neka bude Vrancic, neka bude Prcic. Na kraju krajeva to moze igrati i Salihovic. Dok na poziciji desetke imamo samo Stilica(koji nije dovoljno dobar) i ove kojima je to sekundarna pozicija(od kojih je najbolji Pjanic).

I jos jedna stvar zanimljiva za sistem. Ako se sistem ne moze mijenjati kako to da vecina nasih igraca igra bolje u drugim sistemima, tj. u svojim klubovima? Formacija dolazi zavisno od igraca koje imas, to sto smo nekad imali Misketa(koji je tad bio najbolji asistent jedne odlicne lige) ne utjece na to da sad nemamo takvog igraca i da se trebaju druge stvari probati.
Celik!3,2,2.

haris92
Kontakt:

Post Postao/la haris92 » 20 jan 2015, 18:28

AllGunsBlazing je napisao/la:
Zar nije logicnije da igraju Pjanic i Medo, nego Pjanic i Stilic? Medo je bolji igrac. I ne mora to bit Medo, neka bude Vrancic, neka bude Prcic. Na kraju krajeva to moze igrati i Salihovic.
Ovdje većina poistovjećuje Stilica sa Misketom,mislim da mu se treba dati šansa mada ne vjerujem da ce on nesto pretjerano doprinijeti našoj igri.I Prcic se dizao u nebesa dok nije došao u reprezentaciju te se ovdje govorilo da kada on dođe treba se oprostiti od Misimovića, Medunjanina, Salihovica a sad Prcica nema ni u jednoj formaciji.
Kažem treba dobiti poziv ali u slučaju da ga Mesa ne pozove ne bi puno izgubili njegovim nedolaskom.
#Miske institucijo!!!!!

Zemljo tisućljetna na vjernost ti se kunem.
od mora do Save
od Drine do Une.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 20 jan 2015, 18:41

Pjanic moze igrati desetku odlicno. Fazon je sto je pod Papetom nasa reprezentacija imala preglupu takticku postavku. Na sredini ugurana 4 igraca bez jasne pozicije na terenu(mislim da je jedino mozda Besic znao sta treba raditi). Bez pokretljivih igraca koji ce siriti odbranu i praviti mjesta ovim igracima.

Prvo se trebaju uloge definisati. Samim tim ce i igraci zaigrati. Ne moze igrati desetka i dva spica, odmah gubis tri igraca u defanzivi. Treba se znati ko je sta i zasto je tu.
Celik!3,2,2.

Forlan
Kontakt:

Post Postao/la Forlan » 20 jan 2015, 19:08

http://sportsport.ba/ino_fudbal/almeida ... icu/151250" onclick="window.open(this.href);return false; Dobra prilika za Đurića da pokaže šta zna :njanjanja:

Interista
Kontakt:

Post Postao/la Interista » 20 jan 2015, 19:24

Forlan je napisao/la:http://sportsport.ba/ino_fudbal/almeida ... icu/151250 Dobra prilika za Đurića da pokaže šta zna :njanjanja:
Nekako mi se cini da bi Djuric odlicno legao nekoj Engleskoj ekipi koja igra na duge lopte :D

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 20 jan 2015, 19:25

Meni Đure na FIFA-i igra ispred svih, nema zajebancije! :nedam:
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Forlan
Kontakt:

Post Postao/la Forlan » 20 jan 2015, 19:37

zizu1991 je napisao/la:Meni Đure na FIFA-i igra ispred svih, nema zajebancije! :nedam:
ĐURO glavni :thumbup:

Moggi
Kontakt:

Post Postao/la Moggi » 20 jan 2015, 19:53

slika
:bih:
Zarathustra

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 20 jan 2015, 19:56

'ebi Švabe Milaneeeeee! :P :P
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 20 jan 2015, 19:59

Meni najjace u toj tekmi, Njemacki komentar rece na pocetku tekme skoro je nemoguce da nam Bosanci dadnu gol preko visokih lopti, jer su im stoperi toliko dominantni u zracnim duelima. I dodje Milan, zabi 3 glavom. :urnebes:

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 21 jan 2015, 10:10

Goalgetter je napisao/la:Meni najjace u toj tekmi, Njemacki komentar rece na pocetku tekme skoro je nemoguce da nam Bosanci dadnu gol preko visokih lopti, jer su im stoperi toliko dominantni u zracnim duelima. I dodje Milan, zabi 3 glavom. :urnebes:
A Zemo moj ga natrpa i ne vadi. :urnebes:

Super konacno neka dobra vijest i da onaj djuturum otiso, sad aBd sa Djurom do opstanka. Mada bice pretesko.

Nego pazi Germana sto su aktivni: http://www.klix.ba/sport/nogomet/mateo- ... /150121002" onclick="window.open(this.href);return false;

A ne mogu a da ne prilozim uz ovo jednu numeru, uzivajte:

[youtube][/youtube]
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

MehmedMesaBazdarevic
Kontakt:

Post Postao/la MehmedMesaBazdarevic » 21 jan 2015, 15:01

Pozdrav forumasi.

Vas selektor je poceo sa radom selektora.
:bih:

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 21 jan 2015, 22:51

Zapelo je na papirologiji koja se, prema našem starom običaju, odužila više nego što bi trebala. Vijeće ministara BiH još nije donijelo odluku o Vrančićevom zahtjevu za prijem u državljanstvo Bosne i Hercegovine. To pitanje trebalo je biti tema prošle sjednice, ali je skinuto s dnevnog reda. Ako se zna da tek nakon tog koraka Nogometni savez BiH može FIFA-i uputiti zahtjev za promjenu Vrančićevog sportskog državljanstva iz njemačkog u bosanskohercegovačko, nakon čega slijedi period čekanja odluke iz Ciriha, jasno je da je pred ovim veznjakom još dug put do bh. dresa.
:facepalm:

adoo11
Kontakt:

Post Postao/la adoo11 » 21 jan 2015, 22:55

zgembo89 je napisao/la:Zapelo je na papirologiji koja se, prema našem starom običaju, odužila više nego što bi trebala. Vijeće ministara BiH još nije donijelo odluku o Vrančićevom zahtjevu za prijem u državljanstvo Bosne i Hercegovine. To pitanje trebalo je biti tema prošle sjednice, ali je skinuto s dnevnog reda. Ako se zna da tek nakon tog koraka Nogometni savez BiH može FIFA-i uputiti zahtjev za promjenu Vrančićevog sportskog državljanstva iz njemačkog u bosanskohercegovačko, nakon čega slijedi period čekanja odluke iz Ciriha, jasno je da je pred ovim veznjakom još dug put do bh. dresa.
Koji levati majko moja :( i poslije se pitamo zašto momci ne žele igrati za BiH, totalno amaterski pristup svemu.
Hvala Edine, Miraleme, Vedade, Zvjezdane, Harise, Asmire,Emire,Adnane, Mensure,Ognjene ,Izete, Ermine,Ervine Senade, Sejade, Senijade,Elvire za SP u Brazilu.
Vi ste ponos nacije!!!

#Sejad Salihovic

# Zvjezdan Misimovic

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 21 jan 2015, 23:42

zgembo89 je napisao/la:Zapelo je na papirologiji koja se, prema našem starom običaju, odužila više nego što bi trebala. Vijeće ministara BiH još nije donijelo odluku o Vrančićevom zahtjevu za prijem u državljanstvo Bosne i Hercegovine. To pitanje trebalo je biti tema prošle sjednice, ali je skinuto s dnevnog reda. Ako se zna da tek nakon tog koraka Nogometni savez BiH može FIFA-i uputiti zahtjev za promjenu Vrančićevog sportskog državljanstva iz njemačkog u bosanskohercegovačko, nakon čega slijedi period čekanja odluke iz Ciriha, jasno je da je pred ovim veznjakom još dug put do bh. dresa.
pa zar nije bila prica da, kad se FIFA-i uputi zahtjev za promjenu sportskog drzavljanstva, da oni moraju to rijesiti do prve sljedece zvanicne utakmice reprezentacije ? :?

PS. Burnic danas odigrao 14 minuta u pobjedi BVB-a protiv Utrecht-a 1:0 u prijateljskom mecu..
Weidenfeller (46. Alomerovic) – Piszczek (76. Burnic), Sokratis (46. Subotic), Hummels, Schmelzer (46. Dudziak) – Sahin (73. Kirch), Gündogan (61. Ginter) – Blaszczykowski (64. Passlack), Reus (68. Kefkir), Kampl (46. Jojic) – Immobile (46. Ramos)
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 21 jan 2015, 23:48

Mislio sam da ce do Izraela u junu srediti papire, ali kako stvari stoje daj boze do septembra. U drugim zemljama preko noci srede papire a kod nas traje godinu dana.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin

Biki
Kontakt:

Post Postao/la Biki » 21 jan 2015, 23:51

Zolotica nema ni na klupi Genta veceras a Hajradinovic ima, zna li neko je li povreda, ili je mozda na pozajmicu otisao negdje? Steta za momka, samo dva puta u startnoj postavi!

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Bing [Bot], Bordo10, FerdinandF, Ferroviere1987, Goalgetter, HariTz, Maverick, MiranGlasnic, Sensei i 79 gostiju.