FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

ZZtop10
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la ZZtop10 » 21 jan 2015, 14:29

perodeformero je napisao/la:
ili je ipak mikulicic stoper
O kome se radi, ne upratih
na probi je, lijevog beka igra. Igrao u nizim ligama hrvatske cini mi se.
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!

PlaviSaJUGA
Kontakt:

Post Postao/la PlaviSaJUGA » 21 jan 2015, 14:46

40' 0:0. Utakmica se igra po jakoj kiši, a dobre prilike za našu ekipu su propustili Hiroš i Lekanić.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Ma vi stvarno niste normalni !!!

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 21 jan 2015, 14:51

1:0 Baša
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...

PlaviSaJUGA
Kontakt:

Post Postao/la PlaviSaJUGA » 21 jan 2015, 14:52

Kraj prvog dijela. Naš Željezničar vodi sa 1:0 golom Edija Baše u samoj završnici.

Volim te Željo!

BLU SKY

Post Postao/la BLU SKY » 21 jan 2015, 15:16

Predstavnici turskog prvoligaša Mersina jučer su boravili u Sarajevu, a povod dolaska u naš glavni grad bio je sastanak sa čelnicima sarajevskog Željezničara na temu dugovanja turskog tima prema klubu sa Grbavice na ime obeštećenja za golmana Ibrahima Šehića.

Šehić je 2011. prešao sa Grbavice u Mersin, ali ovaj klub do sada nije uplatio novac na ime obeštećenja, nakon čega je morala reagirati UEFA i FIFA koja je turskom klubu zaprijetila da u što skorijem periodu riješe dugovanje ukoliko ne žele rigorozne kazne. Kako “Sport“ ekskluzivno saznaje, rješenje slučaja “Šehić“ je na pomolu.

- Obje strane se voljne da se ovaj slučaj što prije riješi. Ljudi iz Mersina su došli da se dogovore sa čelnicima Želje i predložili da već pred kraj sedmice uplate znatnu sumu novca, a vrlo brzo i ostatak. Vodstvo našeg tima će u ponedjeljak imati sastanak Upravnog odbora kluba na kojem će definitivno donijeti odluku da li pristaju na ovakav dogovor koji su čelnici Mersina predložili. U Mersinu su sada novi ljudi i veoma dobro stoje u njihovoj ligi, istakao je naš izvor.

Delegaciju tima iz Turske jučer su činili predsjednik kluba, klub menadžer, te dva advokata vezana za rješavanje ovog slučaja, dok su ispred Željezničara prisustvovali predsjednik kluba Almir Gredić, direktor Mirsad Šiljak, te advokat Mehmed Spaho.

Također saznajemo da su čelnici Mersina u Sarajevo stigli posredstvom poznatog bh. nogometnog menadžera Edvina Kurtagića, a ukoliko Željo i Mersin dogovore rješenje ovog slučaja, postoji mogućnost da klubovi nastave saradnju upravo posredstvom menadžera Kurtagića.
Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85

PlaviSaJUGA
Kontakt:

Post Postao/la PlaviSaJUGA » 21 jan 2015, 15:35

Petnaest minuta prije kraja Plavi vode sa 2:0. Kašić je pogodio stativu, a Asanović glavom pogodio mrežu Sloge.

fkzeljeznicarba
Kontakt:

Post Postao/la fkzeljeznicarba » 21 jan 2015, 15:36

Asanović je i počao utakmicu, nije Eldar nikako u rosteru.

OdaVeliki
Kontakt:

Post Postao/la OdaVeliki » 21 jan 2015, 15:38

Kazu Asanovic odlican danas..

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 21 jan 2015, 15:58

Greška vjerovatno, isto zvuci Hasanovic i Asanovic, bas se mora fino cuti. Dobro je vidjeti da ova "druga" postava bez problema dobija ekipe iz nizih liga. Ako nista nismo gol primili :D Samo treba oprezan biti u ovakvim utakmicama, povrede se najlakse zadobiju. Protiv Veleza ce biti vjerovatno kombinovano, mislim da ce tad Oda ici na to da vidi koji stoperski tandem mu odgovara najbolje.
Let's go Željoooo
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

fkzeljeznicarba
Kontakt:

Post Postao/la fkzeljeznicarba » 21 jan 2015, 16:02

FOTO: Željo golovima Baše i Asanovića savladao Slogu

http://fkzeljeznicar.ba/foto-plavi-golo ... ogu/13143/" onclick="window.open(this.href);return false;

DR.HOUSE
Kontakt:

Post Postao/la DR.HOUSE » 21 jan 2015, 16:12

http://www.****/clanak/159446/uzelac ... ljeznicara" onclick="window.open(this.href);return false;

ako je on ono pojacanje od sinoc sto se napravila misterija ko da pique dolazi sljedeci put napisite ime

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 21 jan 2015, 16:17

DR.HOUSE je napisao/la:http://www.****/clanak/159446/uzelac ... ljeznicara

ako je on ono pojacanje od sinoc sto se napravila misterija ko da pique dolazi sljedeci put napisite ime
Nemoj prijatelju grlom u jagode :thumbup:
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

Schwarz
Kontakt:

Post Postao/la Schwarz » 21 jan 2015, 16:32

DR.HOUSE je napisao/la:http://www.****/clanak/159446/uzelac ... ljeznicara

Sacekajmo da vidimo kakav je pa cemo onda donositi sud jel valja il ne.Imamo primjer kad je dolazio Smajic, pa svrsavali smo ovdje kako ce razvaliti a lik nije nista pokazao(bio je i povrijedjen, ali prije toga nista posebno).A doveli smo Viscu kao talentovanog igraca(u19 reprezentativac), pa je postao jedan od nasih najboljih igraca, jos smo ga kasnije prodali za dobre pare.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."

DR.HOUSE
Kontakt:

Post Postao/la DR.HOUSE » 21 jan 2015, 16:35

ne mislim ja o njemu nista lose nego samo ne mogu ono sutra ce nam doci igrac ali ne smijem reci bla bla,,,a onda procitas ovako ovaj dolazi ...

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 21 jan 2015, 16:57

DR.HOUSE je napisao/la:ne mislim ja o njemu nista lose nego samo ne mogu ono sutra ce nam doci igrac ali ne smijem reci bla bla,,,a onda procitas ovako ovaj dolazi ...
Niko nije rekO da ne smije reci nego da dolazi a da se ne zna ko je.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 21 jan 2015, 17:57

pile87 je napisao/la:
DR.HOUSE je napisao/la:ne mislim ja o njemu nista lose nego samo ne mogu ono sutra ce nam doci igrac ali ne smijem reci bla bla,,,a onda procitas ovako ovaj dolazi ...
Niko nije rekO da ne smije reci nego da dolazi a da se ne zna ko je.
Evo ja cu reci, da ne pate ljudi. Vranjes treba da odigra proljece.
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 21 jan 2015, 18:56

Koja bombuša :urnebes:
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

OdaVeliki
Kontakt:

Post Postao/la OdaVeliki » 21 jan 2015, 19:11

Kakav Vranjes :D

mukitmovac
Kontakt:

Post Postao/la mukitmovac » 21 jan 2015, 19:18

Nista od superovih ekskluzivnih vijesti :D Izgleda da nam se omace :lol:
Zivio nam Osim dragi, gospodaru familije !!
Liverpool !

adi93
Kontakt:

Post Postao/la adi93 » 21 jan 2015, 19:50

Milomir Odović najavio dva pojačanja i otkrio šta nedostaje Željezničaru

Igrači i stručni štab FK Željezničar nalaze se u Međugorju, gdje se pripremaju za proljetni dio prvenstva BiH. U razgovoru trener Plavih Milomir Odović otkrio je svoje utiske o dosadašnjem dijelu priprema, prijateljskim utakmicama i ekipi.

"Zadovoljan sam, pripreme idu svojim tokom. Malo su uslovi otežavajući zbog vremenskih prilika, ali šta je tu je. Naši igrači su motivisani i željni rada, pristup je dobar, tako da sam zadovoljan dosadašnjim dijelom priprema", izjavio je Odović .

On je zadovoljan kvalitetom igračkog kadra i prikazanom igrom u dvije odigrane utakmice protiv Širokog Brijega i splitskog Hajduka.

"Otprilike sam vidio ono što je bilo očekivano. U prvoj utakmici smo napravili dvije podjednake ekipe, tako da se protiv Širokog, koji je igrao sa osam prvotimaca, nije mogla očekivati prava slika. To je bio test pet dana poslije početka priprema i zadovoljan sam onim što sam vidio na toj utakmici od svoje ekipe. Protiv Hajduka je bilo nešto bolje, izveo sam ekipu koja je u tom trenutku bila najbolja, tako da ukupan dojam nije loš. Ipak, ima određenih problema, toga sam svjestan, ali pred nama je vrijeme i nadam se da ćemo nadoknaditi nedostatke", rekao je trener FK Željezničar.

Otkrio je slabe tačke tima iz Doline ćupova.

"Imamo problema sa započinjanjem napada iz zadnje linije. Generalno, protok lopte između linija također mora biti bolji. Osim toga, poprilično brzo idemo u završnicu, što uzrokuje prebrzo gubljenje lopte i trošenje u fazi odbrane. To su otprilike stvari koje moramo popraviti", istakao je Odović.

U dvije odigrane utakmice kapiten ekipe bio je Tomislav Tomić. Da li će on predvoditi Željezničar na terenu u proljetnom dijelu sezone, još uvijek nije odlučeno.

"Nisam još uvijek odlučio ko će biti kapiten. Naravno, sve ću uzeti u obzir i u jednoj homogenoj ekipi ne bi trebalo biti problema u vezi s tim. U principu, nama je cilj da napravimo tim, a ne da se oslanjamo na individualce. Svi će imati priliku da se dokažu, nikog neću sputavati, ali sve mora biti u funkciji timske igre", jasan je bio šef stručnog štaba FK Željezničar.

Ostanak Tomislava Tomića, Josipa Kvesića i Benjamina Čolića još uvijek nije siguran, ali je takav razvoj situacije veoma izvjestan. Osim toga, moguć je dolazak dva pojačanja.

"Stvar je jasna, želimo zadržati Tomića i Kvesića i smatram da smo na dobrom putu. Čolić ima ugovor, ali i dogovor da može otići ako nađe angažman. Mislim da je realno da ostane s nama. Što se tiče pojačanja, doveli smo Đelmića, a nije isključeno da dovedemo još dva pojačanja, po jedno za preostale dvije linije", kazao je Odović.

Nekoliko juniora se također nalazi na pripremama prvog tima u Međugorju.

"Talentovani su momci, ali treba razmisliti šta je najbolje za njih. Oni koji imaju ugovor s klubom, vjerovatno će igrati u svojim selekcijama i u svojoj ligi. Pokazali su potencijal", riječi su pedesetdevetogodišnjeg bh. nogometnog stručnjaka.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], bvsic, LoveFootball1987, mavi i 41 gost.