FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

DANDY
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la DANDY » 22 jan 2015, 10:54

" onclick="window.open(this.href);return false;

Biki
Kontakt:

Post Postao/la Biki » 22 jan 2015, 11:02

ZeljoSampioneGo je napisao/la:
super je napisao/la: nadam se da ce biti bolji od ovih sto imamo...

Ne moze biti sigurno bolji od ovih sto imamo.. Sto se mene tice.. Ja bi desnu dao da su Kosoric i Asanovic bolji od njega. Vidjet ce te Kosorica sad na proljece aBd.. ubi.. Moje misljenje je da ne trebamo dovoditi ovakva pojacanja nikad..
Sve nekako, ali onaj nepotrebni i glupi lakat Kosoricu protiv Metalurga na 20 m od gola i potom eliminacija i gubitak 145 000 eura nikad necu zaboraviti!

ublehas
Kontakt:

Post Postao/la ublehas » 22 jan 2015, 11:03

DANDY je napisao/la:
???

DANDY
Kontakt:

Post Postao/la DANDY » 22 jan 2015, 11:13

ublehas je napisao/la:
DANDY je napisao/la:
???
Na glas razmisljam

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 22 jan 2015, 12:01

Gledajuci na situaciju da nam do ovog trenutka nije otisao nijedan vazan igrac, da smo pod navodnicima dobili dva pojacanja, plus trener koji ima dosta iskustva sa ovom ligom, nominalno bi trebali biti bolji nego u prosloj polusezoni.

Vidjecemo kako ce se uklopiti taj mladi stoper i hoce li samo pojacati konkurenciju ili ce odmah zauzeti mjesto u timu, a Djelmic bi trebao odmah da zaigra.
Trebali bi uzeti u obzir i to da bi se cijela ekipa mogla osjecati bolje u nastavku prvenstva i da ce neki vazni igraci dostici punu formu.
Ako ne bi bilo nekih problema sa povredama i uz jake pripreme, svi bi trebali da podignu nivo svojih igara.

Antolovic je tek poceo hvatati zalet, vec je poznato da njemu poslije duge pauze uvijek treba gotovo cijela polusezona da dodje u optimalnu formu. Zadnjih par utakmica je licio na sebe, na onog sampionskog Antolovica. Kako vec ima odbranjenu polusezonu u kontinuitetu, ja ocekujem poslije ovih priprema da ce biti onakav kakvog smo ga gledali u sampionskoj sezoni.

Kvesic se vracao od pocetka prvenstva, bilo je to postepeno i ocekivano je davao osrednje partije, ponekad je i on znao malo liciti na starog Kvesica, ali nije to generalno bilo onako kako zelimo. Sa novom povredom nije uspio imati kontinuitet igara u polusezoni i ja ocekujem da ga ove pripreme potpuno vrati na stari kolosijek. On bi trebao u ovoj polusezoni koja dolazi da igra punim kapacitetom i da mu naredne igre budu onakve da opet bude u izlogu za transfer.

I od stopera ocekujem vise u proljetnom dijelu. Odigrali su mlako i neuvjerljivo 15 kola i nadam se da su se adaptirali malo, bili su da tako kazem novi stoperski par i zapinjalo je kroz neuigranost i kroz jednu dozu straha od greske. Sada su dobili konkurenciju kroz dva mlada ambiciozna stopera i to moze biti samo dobro, odnosno bolje nego sto je bilo.

Tomic je cesto rovit igrao zbog nedostatka kvalitetnih zamjena, morao je uz bolove da igra za nas. On bi u svojoj glavi morao da ima razmisljanje kao i Kvesic, a to je da mu ova polusezona bude prodajna. Ako bude tako motivisan i kroz pripreme bez povreda, ocekujem boljeg Tomica.

Nasi mladi igraci Memija, D.Sadikovic, Bajic i Hadziahmetovic bi trebali po nekoj logici ako ih povrede ne zaustave i ako odrade dobre pripreme da napreduju kvalitetom za stepenicu vise. U najmanju ruku da ostanu na istom nivou, mada imaju mogucnost da zasijaju. Zavisi od njih. Memija je pokazao zavidan nivo talenta i borbenosti, on moze napredovati jako mnogo. D. Sadikovic vec lagano postaje rutiner sa vecim brojem utakmica i od njega ocekujem uz malo vise borbe, one prave lopte za nase napadace i ocekujem da se konacno razigra. Mozda mu je ova polusezona i presudna oko toga da li ce on postati dobar igrac ili ce ostati u prosjeku nase lige. Bajic je sa novim mjestom isplivao u igraca koji ima sansu da u karijeri napravi velike stvari. On bi trebao nastaviti ovim tempom i donijece nam onda mnogo radosti.
Mozda i najvecu sansu za dobru promociju ima jos uvijek vrlo mladi Amir Hadziahmetovic. Talenat u rangu Stilica kada je bio mlad, bar tako ja to vidim i uz pravilan razvoj mozemo svasta ocekivati. Odovic bi trebao da voli takve igrace i ocekujem da dobije malo vecu minutazu. Mlad je igrac i treba biti strpljiv sa njim, ali sam uvjeren da vec sad moze mnogo pomoci timu i napraviti neku vrstu promocije za sljedecu sezonu, kada bi trebao da igra jaku ulogu.

Mladi krilni igraci Basa i Nuspahic bi takodjer trebali biti za citav jedan nivo bolji. Basa je prosao period adaptacije, brz je igrac i prodoran, nezgodan za protivnicke odbrane, u pripremnim utakmicama je nerijetko strijelac, volio bih da dobije vise minuta, cisto da se iskristalizuje njegov status i da vidimo moze li on nositi zeljin dres u zvanicnim utakmicama.
Nuspahic je u evropskim utakmicama pokazao da moze biti sjajan igrac. Sumnjam da je to bio samo bljesak jer je pokazao da posjeduje izuzetan potencijal. Ako bi pripreme prosao bez povrede i potpuno spreman, njemu bi samo trebalo davati sansu da dobije rutinu, te se nadam da bi je on konacno ikoristio. Mogli bi u njemu dobiti pojacanje.

Varea bi mogao dati bolje igre. Uz dobre pripreme, uz promjenu pozicije, tamo gdje je inace prirodniji, blize golu, kao neki poluspic, njegove lopte bi mogle imati presudan znacaj za nasu zavrsnicu. Ocekujem i od njega bolju polusezonu, jer e nadam da ce biti puno spremniji nego sto je to bio.

Neka svi ostali koje nisam nabrojao ostanu na istom nivou ( Zeljkovic, Bucan, Turkovic, Hasanovic ... ), trebalo bi biti mnogo bolje jer mjesta za napredak ima.

Ne znam kakav je status Benje Colica. On je igrac koji je poslije povrede pao do neprepoznatljivosti. Mislim da je tu vise psiha u pitanju, vjerovatno je bio blizu razmisljanja da ce napraviti dobar transfer, i nije tu grijesio nimalo, no desio mu se peh. On u glavi nije imao ono sto ima Kvesic. Njegov oporavak nije dao rezultate povratka koje smo ocekivali iako je imao laksu povredu nego Kvesic. Nazalost, do danas se nije vratio u formu i sve oko njega postalo je upitno. Ja bih licno volio da on ostane kod nas i da pokusa da se nametne kroz ove pripreme, da saceka neku novu sansu i da se potpuno vrati. On je dobar igrac. Vrlo kvalitetan i generalno je prosao dosta sa nasim timom, vrlo mlad je poceo igrati, nesto slicno kao Memija, bio je u dobroj formi i doprinosio je svojim igrama da osvajamo trofeje. Imao je odlican potencijal. On i dalje ima sansu da bude odlican, kada bi u glavi pronasao motiv za uspjeh. Nerado mi se namece cinjenica da bi on mogao otici i da ce poceti lutati sredinama kako bi pronasao sebe. U njega treba i dalje vjerovati i dati mu sansu, ali i on kao igrac mora da odluci u sebi da zeli da se vrati u pravi odnos prema fudbalu i onoj pozrtvovanosti koju je imao kada je tek pocinjao i kada je rastao zajedno sa sampionima.

Sve u svemu, moj zakljucak bi bio da ova polusezona moze biti bolja i igrom i rezultatom i individualno kroz vecinu igraca. Sa dobrom postavkom trenera, sa paklenim pripremama i bez povreda . Uz Djelmica, koji je neka zamjena za Stanica, dobili smo malo na iskustvu i prodornosti, a ovi ostali mogu da naprave dobre stvari ako bude islo kako treba. Ako bi jos dosao jedan igrac ,ali da bude bas pojacanje, ne u smislu da pojacava konkurenciju ili da je mlad pa da je za buducnost kao sto bi mogao biti Uzelac, vec bas igrac kakav bi trebao da odmah bude pojacanje, onda bi to izgledalo sve jos afirmativnije, te bi mogli gledati na cijeli tim sa optimizmom.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

mavi
Kontakt:

Post Postao/la mavi » 22 jan 2015, 12:32

Mali Amir je jučer odigrao odlično protiv Sloge.

Velahalve
Kontakt:

Post Postao/la Velahalve » 22 jan 2015, 13:07

DANDY je napisao/la:
ublehas je napisao/la:
DANDY je napisao/la:
???
Na glas razmisljam
Kako god da razmišljaš, ovo što sam vidio mi je dovoljno da kažem da bih ga rado vidio na Grbavici ako je moguće :kafa:

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 22 jan 2015, 13:08

DANDY je napisao/la:
strašan igrač, volio bih ga vidjeti u našem dresu..
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

DANDY
Kontakt:

Post Postao/la DANDY » 22 jan 2015, 13:09

I ja bih isto.

DR.HOUSE
Kontakt:

Post Postao/la DR.HOUSE » 22 jan 2015, 13:13

pa jel postoji sansa da dode DANDY ili stvarno samo na glas razmisljas....inace fino razmisljas bas izgleda dobro :thumbup:

themaniaks
Kontakt:

Post Postao/la themaniaks » 22 jan 2015, 13:13

http://24sport.rs/sport/Fudbal/Doma%C4% ... VIDEO.html" onclick="window.open(this.href);return false;
tesko da mi mozemo uzeti igraca iz Cukarickog,tuzno ali istinito
I zato ja navijam za Želju jer Željo jeste sve ono što oni nisu i Željo nije i nikad neće biti ono što su oni uvijek bili

fkzeljeznicarba
Kontakt:

Post Postao/la fkzeljeznicarba » 22 jan 2015, 13:20

Biki je napisao/la:
ZeljoSampioneGo je napisao/la:
super je napisao/la: nadam se da ce biti bolji od ovih sto imamo...

Ne moze biti sigurno bolji od ovih sto imamo.. Sto se mene tice.. Ja bi desnu dao da su Kosoric i Asanovic bolji od njega. Vidjet ce te Kosorica sad na proljece aBd.. ubi.. Moje misljenje je da ne trebamo dovoditi ovakva pojacanja nikad..
Sve nekako, ali onaj nepotrebni i glupi lakat Kosoricu protiv Metalurga na 20 m od gola i potom eliminacija i gubitak 145 000 eura nikad necu zaboraviti!
Bogi je faul napravio.

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 22 jan 2015, 13:31

Kosoric je napravio faul na 20 metara, a Bogi uopšte nije igrao tu utakmicu jer je igrač Olimpic-a.

Edit: Mislio si na Bogdanovića, izvinjavam se. Ali prekršaj je napravio Kosorić.
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...

DANDY
Kontakt:

Post Postao/la DANDY » 22 jan 2015, 13:40

DR.HOUSE je napisao/la:pa jel postoji sansa da dode DANDY ili stvarno samo na glas razmisljas....inace fino razmisljas bas izgleda dobro :thumbup:
Stvarno na glas razmisljam

super
Lokacija: 43° 52′ sjeverne sirine i 18° 25′ istocne geografske duzine
Kontakt:

Post Postao/la super » 22 jan 2015, 13:43

DANDY je napisao/la:
DR.HOUSE je napisao/la:pa jel postoji sansa da dode DANDY ili stvarno samo na glas razmisljas....inace fino razmisljas bas izgleda dobro :thumbup:
Stvarno na glas razmisljam
:thumbup: + logicno razmisljas
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 22 jan 2015, 13:44

Sve je to @boccacio fino objasnio, nego recite vi meni može li ovaj Uzelac biti lijevi bočni u nekim situacijama. Vidim da je ljevak pa zato. Ako bi trbalo npr zamijeniti Kvesu zbog kartona.

OdaVeliki
Kontakt:

Post Postao/la OdaVeliki » 22 jan 2015, 13:45

Andjelkovic je dobio slobodne papire iz Hajduka, treba ga zaganjat ozbiljno. Dobar momak pravo a takav nam igrac treba...?!

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

plavipatriota
Kontakt:

Post Postao/la plavipatriota » 22 jan 2015, 13:49

ima li šta od onog velikog zvučnog imena što ste spominjali?

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 22 jan 2015, 13:49

Zasto su ga pustili iz hajduka da je valjao ostao bi ili je nesto drugo u pitanju ?

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 22 jan 2015, 13:52

zaboljisportuBiH je napisao/la:Sve je to @boccacio fino objasnio, nego recite vi meni može li ovaj Uzelac biti lijevi bočni u nekim situacijama. Vidim da je ljevak pa zato. Ako bi trbalo npr zamijeniti Kvesu zbog kartona.
Po videu koji sam odgledao ne bi mu bila strana ta pozicija.
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], bvsic, LoveFootball1987, mavi i 40 gostiju.