Mario Vrančić
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Mario Vrančić
Po cemu je Tankovic zasluzio vise poziv od koga mislis od Djurica ??
Ti mora da se salis. A ako se ne salis onda ni ne cudi da smo gubili tolike igrace u proslosti.
Tankovic ima samo 19 godina ogroman talenat i starter zabio vec 5 golova. Igra za AZ koji je veliki klub i uvijek je na granici dali ce igrati grupe Europa league ili nece.
Djuric 24 godine, solidan igrac, samo jedan gol, igra povremeno za klub koji je na dnu tabele.
I to je tebi isto. Onda ni ne cudi da Seferovic nije valjo sa 19 godina ako tako krenemo razmisljati.
Ti mora da se salis. A ako se ne salis onda ni ne cudi da smo gubili tolike igrace u proslosti.
Tankovic ima samo 19 godina ogroman talenat i starter zabio vec 5 golova. Igra za AZ koji je veliki klub i uvijek je na granici dali ce igrati grupe Europa league ili nece.
Djuric 24 godine, solidan igrac, samo jedan gol, igra povremeno za klub koji je na dnu tabele.
I to je tebi isto. Onda ni ne cudi da Seferovic nije valjo sa 19 godina ako tako krenemo razmisljati.
Da, po cemu je Tankovic zasluzio poziv vise od Djurica?? Briljirao u dresu mlade reprezentacije Svedske, ali cu reci da je Milan vise briljirao u dresu mlade reprezentacije BiH.Ajax je napisao/la:Po cemu je Tankovic zasluzio vise poziv od koga mislis od Djurica ??
Da se razumijemo volio bi ja da obojica zaigraju, ali nikad nisam volio da se pravi Bosanci podcjenjuju, a u zvijezde zakivaju neki koje moras moliti i ispunjavati svaku zelju.
Zemljo tisućljetna na vjernost Ti se kunem!
Objasnio sam ti iznad. Starter je znaci igra svaku utakmicu. Igra u jacem klubu ima pet godina manje i u boljoj je formi trenutno ( 5 golova ). Jedini mu je "minus" da smo ga skoro izgubili prije a nije moralo tako biti. Da nije tog minusa svako bi se prije odlucio za Tankovica ako pogleda realno na ove cinjenice.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 22 jan 2015, 23:56, ukupno mijenjano 1 put.
+1. ne valja djuric, ali zato bi sada bazdarevic trebao ici kod ovog balavca svedjanina i moliti ga da igra za BiH nakon sto je svima hraknuo u lice i izabrao svedsku. nigdje veze.bulbasor je napisao/la:ali nikad nisam volio da se pravi Bosanci podcjenjuju, a u zvijezde zakivaju neki koje moras moliti i ispunjavati svaku zelju.
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X
Ajax je napisao/la:Po cemu je Tankovic zasluzio vise poziv od koga mislis od Djurica ??
Opet se igra na kartu patriotizma,lafo mi svjetska sila u fudbalu pa se možemo odreći Tankovica,Hrgote i ostalih jer izvini molim te oni nisu patriote

Eto nek je Anel H.igrač po mjeri, ljubi grb, pjeva himnu i sta sad, imamo li mi sta od tog, opet svi više gotovimo "izdajice "poput Begovica, Medunjanina koji nisu patriote

Dovoljno nam je savez nakaradan sto se poziva potencijalnim igračima.
#Miske institucijo!!!!!
Zemljo tisućljetna na vjernost ti se kunem.
od mora do Save
od Drine do Une.
od mora do Save
od Drine do Une.
I jos nesto ako neki igrac nije siguran dali odabrati selekciju i drzavu koju mu je dala sve ili drzavu njegovih roditelja ( sto nije lagana odluka i sto ne znaci da je on nikakav Bosanac ili covjek ) ne znaci da zeli da mu se ispuni "svaka" zelja. To je tipcno nase pljuvanje. To isto ne znaci da se ga mora "moliti" jer se nije odma momentalno odrekao svega uprkos pozivu maticnog saveza i jednog Ibrahimovica o kojem ne treba trositi rijeci. I ovdje nije rijec samo o Tankovicu nego smo izgubili puno kvalitetnih igraca kao on. Bas zbog tih tvojih rijeci koje nisi mogao bolje napisati. "Moras ga moliti i ispunjavat svaku zelju". Znaci totalno pogresan pristup zbog kojega su se izgubili i gube potencijalni igraci i na kraju pozivaju umjesto njih losiji igraci.bulbasor je napisao/la:Da se razumijemo volio bi ja da obojica zaigraju, ali nikad nisam volio da se pravi Bosanci podcjenjuju, a u zvijezde zakivaju neki koje moras moliti i ispunjavati svaku zelju.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 23 jan 2015, 00:04, ukupno mijenjano 1 put.
To je upravo ono što treba učiniti, da ode u Holandiju i razgovara s Tankovićem, pa da ode i u Švedsku i porazgovara s roditeljima, lijepa riječ i gvozdena vrata otvara. 

Njegovim dolaskom u reprezentaciju ne možemo ništa izgubiti, možemo samo dobiti. Svjesni smo činjenice da naša jedina dva napadača momci od 31 i. 29 godina, a mi nemamo njihove zamjene, svako ko bi eventualno mogao da bude zamjena njima je i više nego dobrodošao.Osim toga konkurencija u timu je od velikog značaja. Pustite se priča o patriotizmu, nemamo mi ni vremena ni uslova da bi mogli selektirati igrače reprezentacije po stepenu patriotizma koji u sebi nosi. Bitan je kvalitet i njegov doprinos ovoj reprezentaciji a to hoće li on pjevati himnu, ljubiti grb je cista glupost.
#15.10.2013 !!!
#Digni se iz pepela ,kao stoput do sada,
sad s mirisom ljiljana,ljubavi moja!!!
#Sjaji, sjaji Bosanski Dijamantu!!! # Edin Dzeko.
#Digni se iz pepela ,kao stoput do sada,
sad s mirisom ljiljana,ljubavi moja!!!
#Sjaji, sjaji Bosanski Dijamantu!!! # Edin Dzeko.
Razumijemo se i ovdje. Ja nikad necu nista reci protiv njega, Svedska mu je kao drzava sve dala, tamo je i rodjen (vjerovatno) i donekle je logicno da igra za njih. On ce samo traziti izgovor da ne zaigra za nas ako dobije poziv, jer da bi se oprao pred javnosti. Pa vec je rekao da mu je Svedska prvi izbor. Zato treba zvati one koji ce srcem igrati, a Djuric je takav sigurno.Ajax je napisao/la:I jos nesto ako neki igrac nije siguran dali odabrati selekciju i drzavu koju mu je dala sve i drzavi njegovih roditelja ne znaci da zeli da mu se ispuni "svaka" zelje. To je tipcno nase pljuvanje. To isto ne znaci da se ga mora "moliti" jer se nije odma momentalno odrekao svega uprkos pozivu maticnog saveza i jednog Ibrahimovica o kojem ne treba trositi rijeci. I ovdje nije rijec samo o Tankovicu nego smo izgubili puno kvalitetnih igraca kao on. Bas zbog tih tvojih rijeci koje nisi mogao bolje napisati. Moras ga moliti i ispunjavat svaku zelju. Znaci totalno pogresan pristup zbog kojega su se izgubili i gube potencijalni igraci.bulbasor je napisao/la:Da se razumijemo volio bi ja da obojica zaigraju, ali nikad nisam volio da se pravi Bosanci podcjenjuju, a u zvijezde zakivaju neki koje moras moliti i ispunjavati svaku zelju.
Drago mi je da cemo postati jaci za jos jednog igraca,iako jos nije gotovo to sportsko drzavljanstvo,ali to je valjda smao formalnost..
Nisam ga pratio iskren da budem,ali vidim da se radi o CM ( defanzivno i ofanzivno orjentisanom )..Da ga ne ceka nimalo naivna konkurencija valjda mu je jasno,dva mjesta su rezervisana vec za Pjanica i Besica,a tu su jos Sejo i Medo..Pa i TSS i Prcic,i oni su dio repke..Koliko ce se uspijeti nametnuti ovisit ce o njemu samom najvise,bice zanimljivo pratiti u svakom slucaju..
Sto se Tankovica tice,da se i ja nadovezem..Momku je receno da su mu vrata otvorena sirom,momak odabrao Svedsku i to je to..Koliko sam upucen nigdje nije rekao da se kaje zbog toga niti da,ipak,zeli u nasu repku,tako da je to to..Trenutno najatraktivnija opcija treceg napadaca je Milan Djuric koji je pokazao stanoviti kvalitet u U21 repki i momku treba dati sansu da pokaze sta zna..I da,ja nisam vise za to da mi budemo bilo kome rezervna repka..Imamo vec sad ugled,reputaciju,velike igrace u svojim redovima da bi to sebi dozvoljavali..
Nisam ga pratio iskren da budem,ali vidim da se radi o CM ( defanzivno i ofanzivno orjentisanom )..Da ga ne ceka nimalo naivna konkurencija valjda mu je jasno,dva mjesta su rezervisana vec za Pjanica i Besica,a tu su jos Sejo i Medo..Pa i TSS i Prcic,i oni su dio repke..Koliko ce se uspijeti nametnuti ovisit ce o njemu samom najvise,bice zanimljivo pratiti u svakom slucaju..
Sto se Tankovica tice,da se i ja nadovezem..Momku je receno da su mu vrata otvorena sirom,momak odabrao Svedsku i to je to..Koliko sam upucen nigdje nije rekao da se kaje zbog toga niti da,ipak,zeli u nasu repku,tako da je to to..Trenutno najatraktivnija opcija treceg napadaca je Milan Djuric koji je pokazao stanoviti kvalitet u U21 repki i momku treba dati sansu da pokaze sta zna..I da,ja nisam vise za to da mi budemo bilo kome rezervna repka..Imamo vec sad ugled,reputaciju,velike igrace u svojim redovima da bi to sebi dozvoljavali..

Zadnja izmjena: Rios, dana/u 23 jan 2015, 00:17, ukupno mijenjano 2 puta.
Zeljeznicar za zivot cijeli !!
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
Nista on nije rekao. Kada je dosao u AZ pitao ga je novinar tri puta zaredom koja je njegova reprezentacija i sve sto je rekao je da je odigrao zadnju utakmicu za Svedsku i nista vise od toga. I o tome se je pisalo vec pet puta na ovom forumu cak je bio i video te izjave postavljen. Poslje toga nije dobio poziv njihov i pozvali su dvojicu nekih drugih igraca i izgleda da on to nije bas najbolje primio. Da ne ulazim u to da se je momka moglo vec nagovorit prvi put da je Pape isao licno da sa njim razgovara i odgleda koju utakmicu. A i kod Hajrovica je bio isti slucaj pa ti sada on nesmeta.bulbasor je napisao/la: Pa vec je rekao da mu je Svedska prvi izbor. Zato treba zvati one koji ce srcem igrati, a Djuric je takav sigurno.
I normalno da nebi trazio izgovor. Prije tog poziva bi selektor sjeo sa njim i vidio na cemu je. Pa tek onda ako se dogovore tada bi poslao.
Znaci ako sam te dobro razumio posto je Djuric patriota zabio on do kraja sezone 1 ili 10 golova i bio standardan ili ne. Ispao klub u drugu ligu ili ne on ce biti pozvan prije Tankovica jer on igra vise sa srcem a Tankovic nebi igrao sa srcem.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 23 jan 2015, 00:21, ukupno mijenjano 1 put.
Mi apsolutno ne znamo koja je zemlja bila njegov prvi izbor, savez nas je i u slučaju Medunjanin ubijedio da je on već izabrao Holandiju dok se na netu nije pojavio njegov intervju iz perioda kada je trebao nastupiti za reprezentaciju gdje momak jasno govori da je BiH njegov prvi izbor. Ovi naši kvazi novinari i sportski portali u nedostatku prave informacije prave senzaciju netačnim i neprovjerenim podacima. Ko nam garantuje da i da ovim momkom nije tako, vidite i sami kakav nam je savez pa bivši selektor po pitanju dovođenja novih igrača. Momku treba dati šansu, otići popricati sa njim, a ne odmah po našem starom običaju otpisati nekog.
#Miske institucijo!!!!!
od mora do Save
od Drine do Une.
od mora do Save
od Drine do Une.
Bice pozvan prije, zato sto ima ciste papire i izrazio je zelju da igra za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. A koliko se sjecam bila je neka prica prije par godina da je odbio reprezentaciju Srbije, naglasivsi da je Bosanac i da ce cekati svoju priliku.Ajax je napisao/la:Nista on nije rekao. Kada je dosao u AZ pitao ga je novinar tri puta zaredom koja je njegova reprezentacija i sve sto je rekao je da je odigrao zadnju utakmicu za Svedsku i nista vise od toga. Poslje toga nije dobio poziv njihov i pozvali su dvojicu nekih drugih igraca i izgleda da on to nije bas najbolje primio. Da ne ulazim u to da se je momka moglo vec nagovorit prvi put da je Pape isao licno da sa njim razgovara i odgleda koju utakmicu.bulbasor je napisao/la: Pa vec je rekao da mu je Svedska prvi izbor. Zato treba zvati one koji ce srcem igrati, a Djuric je takav sigurno.
Znaci ako sam te dobro razumio posto je Djuric patriota zabio on do kraja sezone 1 ili 10 golova i bio standardan ili ne. Ispao klub u drugu ligu ili ne on ce biti pozvan prije Tankovica jer on igra vise sa srcem a Tankovic nebi igrao sa srcem.
aBd da njih dvojica zaigraju u tandemu u spicu napada na Mundijalu u Rusiji...
Koja dvojica u tandemu ?? Djuric - Tankovic
I pusti price svi gledaju samo jedan stvar trenutnu formu i buduci kvalitet. Nema tu sentimentalnosti. I puno veci igraci ne dobivaju poziv ako padnu u formi ili ako se pojavi neki bolji igrac. Tako je to u sportu. Osnovno pravilo je da za reprezentaciju trebaju da igraju samo oni najbolji. Dali ti mislis da je neko naprimjer prije dvije godine odbio da igra za Svicu umjesto Hrvatske. I da bi oni njega pozvali poslje dvije godine samo zbog te cinjenice iako je trenutno u losoj formi ne znam bas. Mislim da nebi to samo mi gledamo na taj nacin. Inace nista protiv momka. Ako krene igrati standardno i zabijat golove onda ga treba pozvati cak prije svih. Samo je problem sto igra za losiji klub gdje ga nece dovoljno uposljavati a i ne pada toliko puno golova kod njih. A nije ni standardan.
I pusti price svi gledaju samo jedan stvar trenutnu formu i buduci kvalitet. Nema tu sentimentalnosti. I puno veci igraci ne dobivaju poziv ako padnu u formi ili ako se pojavi neki bolji igrac. Tako je to u sportu. Osnovno pravilo je da za reprezentaciju trebaju da igraju samo oni najbolji. Dali ti mislis da je neko naprimjer prije dvije godine odbio da igra za Svicu umjesto Hrvatske. I da bi oni njega pozvali poslje dvije godine samo zbog te cinjenice iako je trenutno u losoj formi ne znam bas. Mislim da nebi to samo mi gledamo na taj nacin. Inace nista protiv momka. Ako krene igrati standardno i zabijat golove onda ga treba pozvati cak prije svih. Samo je problem sto igra za losiji klub gdje ga nece dovoljno uposljavati a i ne pada toliko puno golova kod njih. A nije ni standardan.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 23 jan 2015, 00:32, ukupno mijenjano 2 puta.
Da, njih dvojica...Ajax je napisao/la:Koja dvojica u tandemu ?? Djuric - Tankovic
Ali trenutna realnost je da je Milan puno blize reprezentaciji, a to je i selektor izjavio...
Malo je drugacije za slucaj Medunjanin, tad su u savezu sjedili oni sto su danas po zatvorima...haris92 je napisao/la:Mi apsolutno ne znamo koja je zemlja bila njegov prvi izbor, savez nas je i u slučaju Medunjanin ubijedio da je on već izabrao Holandiju dok se na netu nije pojavio njegov intervju iz perioda kada je trebao nastupiti za reprezentaciju gdje momak jasno govori da je BiH njegov prvi izbor. Ovi naši kvazi novinari i sportski portali u nedostatku prave informacije prave senzaciju netačnim i neprovjerenim podacima. Ko nam garantuje da i da ovim momkom nije tako, vidite i sami kakav nam je savez pa bivši selektor po pitanju dovođenja novih igrača. Momku treba dati šansu, otići popricati sa njim, a ne odmah po našem starom običaju otpisati nekog.
Kako god, ni bivši nam selektor ne odstupa puno kada je u pitanju dovođenje novih igrača, pa on za 5godina otkako je u reprezentaciji nije uspio pronaći jos barem jednog napadača, dvojicu njih je naslijedio i mislio da reprezentaciji osim dzeke i ibisevica ne treba niko vise, oni će vječno igrati. I sad se ovdje provlači pitanje da li treba zvati momka, naravno da treba,pokušati na sve načine privolit ga da igra za nas.bulbasor je napisao/la:Malo je drugacije za slucaj Medunjanin, tad su u savezu sjedili oni sto su danas po zatvorima...haris92 je napisao/la:Mi apsolutno ne znamo koja je zemlja bila njegov prvi izbor, savez nas je i u slučaju Medunjanin ubijedio da je on već izabrao Holandiju dok se na netu nije pojavio njegov intervju iz perioda kada je trebao nastupiti za reprezentaciju gdje momak jasno govori da je BiH njegov prvi izbor. Ovi naši kvazi novinari i sportski portali u nedostatku prave informacije prave senzaciju netačnim i neprovjerenim podacima. Ko nam garantuje da i da ovim momkom nije tako, vidite i sami kakav nam je savez pa bivši selektor po pitanju dovođenja novih igrača. Momku treba dati šansu, otići popricati sa njim, a ne odmah po našem starom običaju otpisati nekog.
#Miske institucijo!!!!!
od mora do Save
od Drine do Une.
od mora do Save
od Drine do Une.
Pa ti sto su u zatvoru su doveli onog koji je vedrio i oblacio kada je Tankovic bio aktualan prvi put. Ipak ovo je Mariova tema, a Djuric i Tankovic trebaju u potencijalne nije im ovdje mjesto.bulbasor je napisao/la:Malo je drugacije za slucaj Medunjanin, tad su u savezu sjedili oni sto su danas po zatvorima...haris92 je napisao/la:Mi apsolutno ne znamo koja je zemlja bila njegov prvi izbor, savez nas je i u slučaju Medunjanin ubijedio da je on već izabrao Holandiju dok se na netu nije pojavio njegov intervju iz perioda kada je trebao nastupiti za reprezentaciju gdje momak jasno govori da je BiH njegov prvi izbor. Ovi naši kvazi novinari i sportski portali u nedostatku prave informacije prave senzaciju netačnim i neprovjerenim podacima. Ko nam garantuje da i da ovim momkom nije tako, vidite i sami kakav nam je savez pa bivši selektor po pitanju dovođenja novih igrača. Momku treba dati šansu, otići popricati sa njim, a ne odmah po našem starom običaju otpisati nekog.
Mario Vrancic je Zidane, odnosno Makelele, za germanskog Hadzica i Svena. I sama cinjenica da nije drzavljanstvo trazio do 8. decembra je dokaz da je ono bivse tele na selektorskoj poziciji tjerao igrace sto dalje od BiH, samo da bi Avdija, hadzic i Sven imali mjesta.
Hadzica su branili samo papetovci, svi ostali su znali da nije tu zbog kvaliteta nego zbog menadzera Seada. Drugo, Prcic je mlad i potencijal, niko nije ocekivao da bude prvotimac.bulbasor je napisao/la:Koliko puta je bio starter?Goalgetter je napisao/la:Nastupao u 16 od 18 utakmica u Bundesligi je grijanje klupe? Dvije tekme je propustio zbog povrede, ostatak je sve igrao. 2 puta je usao sa klupe upravo zbog slabe forme. Budi malo realan.
Svakako da zasluzuje sansu, ali kazem da ne treba previse ocekivati da se ne bi razocarali, kao sto je bio slucaj sa Prcicem i Hadzicem (mada je on na stoperu bio dobar).
Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 10 gostiju.