Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la Unofficialpage » 23 jan 2015, 22:43

samo_lijevo je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:
samo_lijevo je napisao/la:Sreca tvoja pa to danas nisi gledao.Hrvatska protiv nas nece jos dugo,dugo odigrati bitnu utakmicu,jer smo mi za njih malo tezi trening.Ko danas nije vidio svjetlosnu razliku,tesko da ce je ikada vidjeti.Ali mi smo sampioni u izvlacenju,vazda je neko drugi kriv.
Nije izvlačenje već činjenica. Mi smo nakon Tunisa pali i fizički i psihički, naša prava snaga je ona protiv Danske. A Danska je po kvaliteti sa Hrvatskom pa možda i jača.
Mi imamo taj kvalitet? ja i ti ne gledamo isti sport.
Mi smo sampioni,nema nam ravnih.Kamo srece da smo bili psihicki spremni,mozda bi parirali rezervnoj ekipi Hrvatske.
Ne znam bgm kako da objasnim da me skontaš šta hoću reći. Nigdje nisam rek'o da smo mi blizu kvalitete Hrvatske, već govorim da ne možemo gledat gdje u odnosu na druge u nebitnom meču, kao što sam rek'o i jedni i drugi odigrali samo što su morali. Vidio si da naši nemaju nimalo volje za igru. Ovo danas nije maksimum ove ekipe.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

dean33
Kontakt:

Post Postao/la dean33 » 23 jan 2015, 22:48

Logično da nisu. A vala nismo ni mi odigrali kao da je polufinale SP-a :mrgreen:

Želim reći, da se ne može tražit prava slika neke ekipe koja nema ni trunku volje da bilo šta pokaže, i jednima i drugima ovo je bilo samo odrađivanje posla, samo zato što moraju. Prvo pol. smo izgubili i nekako smo se sabrali u drugom i te iste igrače u našem, može se reći skoro pa drugom sastavuk dobili 13-11.
vi ste sigurno bili nabrijaniji od Danaca :mrgreen: ...posebno pred domaćom publikom

ma naravno, nije ovo bila realna utakmica....vi ste bili u rasulu ,a za Hrvatsku je ovo bio trening sa rezervama....
ali opet, da je bila ozbiljnija utakmica, isto ne možemo znati koji bi bio rezultat....vi bi za dobar rezultat svakako morali odigrati jako dobro, a Hrvatska nešto slabije ....to valjda ovisi o dnevnoj formi...

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 23 jan 2015, 22:50

Nemas mi sta objasnjavati,razumijem ja tebe.Ti ne shvatas sta ja hocu reci.Nemamo mi nikakvu koncepciju,cilj,nacin rada u rukometu.To si danas mogao vidjeti na pojedinim igracima Hrvatske.Oko kvalitete necu da raspravljam,oni su za nas sila,NASA,spejs satl.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

vedator
Kontakt:

Post Postao/la vedator » 23 jan 2015, 22:51

[youtube][/youtube]

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 23 jan 2015, 22:56

samo_lijevo je napisao/la:Nemas mi sta objasnjavati,razumijem ja tebe.Ti ne shvatas sta ja hocu reci.Nemamo mi nikakvu koncepciju,cilj,nacin rada u rukometu.To si danas mogao vidjeti na pojedinim igracima Hrvatske.Oko kvalitete necu da raspravljam,oni su za nas sila,NASA,spejs satl.
O kvaliteti nisam raspravljo, već sam samo rek'o da nismo vidjeli pravu sliku nijedne ekipe, današnje okolnosti to nisu dozvolile. Oni su za nas baš to što kažeš, trenutno. K'o Đoković i Džumhur, s tim da smo mi u rukometu malo bolji od Džumhura (odnos snaga) :mrgreen:

Odbrana je dobra, do danas, ali napad je u svim utakmicama bio pravo loš, baš što kažeš bez cilja, koncepcije, sve nasilu ide i zna li smo samo jednu akciju i dobro je palila. :D

Damir Dzumhur!!!!

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 23 jan 2015, 22:57

hajmo biti civilizovani, ignorisite bh hrvate... nisu vrijedni.. cestitke hrvatskoj, sve najbolje do kraja im zelim i pozdrav svim pravim navijacima hrvatske... mi idemo dalje :thumbup:
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 23 jan 2015, 22:58

@Unofficialpage

brate znam da je tesko i da ti je krivo ko i meni, al medju najgorim smo na prvenstvu u IZGUBLJENIM LOPTAMA, DATIM I PRIMLJENIM SA IGRACEM VISE, SEDMERCI su nam sramota za ovaj sport, GOLOVI IZ KONTRE MISAON IMENICA, mislimd a imamo rekord prvenstva po izgubljnim loptama na tekmi i minutama bez gola....napad bezidejan u vecini slucajeva dodaju se bez smisla i ideje i onda kad prijeti pasivno neko pukne (malinovic), nemamo krila znaci sve napade igramo sa 4 igraca....o kakvom kvalitetu i slici ti pricas.

Svaka cast momcima , al ovo je maksimum na stranu i sudije al nismo zasluzili prolaz. Mogli smo proc na srecu, al sto neko rece imali smo tri mec lopte nismo ih iskoristili. U prve dvije tekme raja zali za necim ja ne znam za cim mozemo zalit nismo vodili nijednom u drugom pol protiv MKD I AUS....Irana je pregazen od strane svih osim nas koje je namucio propisno.... nemoj da se lazemo bezveze i pricamo price ;)
=\_1921_/=

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 23 jan 2015, 23:01

U normalnim uslovima mi bi trebali biti sretni što imamo Hrvatsku kao prvog komšiju, kao nekoga od koga možeš puno naučiti u ovom sportu, ostvariti razne oblike saradnje, prije svega sa mladim talentima, trenerima, ali ponavljam, u normalnim uslovima.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 23 jan 2015, 23:02

al jazirine kratke reportaze iz Ljubuskom i Visokog,a sve u vezi rukometa odnosno SP u Kataru.
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 23 jan 2015, 23:07

invincible1921 je napisao/la:@Unofficialpage

brate znam da je tesko i da ti je krivo ko i meni, al medju najgorim smo na prvenstvu u IZGUBLJENIM LOPTAMA, DATIM I PRIMLJENIM SA IGRACEM VISE, SEDMERCI su nam sramota za ovaj sport, GOLOVI IZ KONTRE MISAON IMENICA, mislimd a imamo rekord prvenstva po izgubljnim loptama na tekmi i minutama bez gola....napad bezidejan u vecini slucajeva dodaju se bez smisla i ideje i onda kad prijeti pasivno neko pukne (malinovic), nemamo krila znaci sve napade igramo sa 4 igraca....o kakvom kvalitetu i slici ti pricas.

Svaka cast momcima , al ovo je maksimum na stranu i sudije al nismo zasluzili prolaz. Mogli smo proc na srecu, al sto neko rece imali smo tri mec lopte nismo ih iskoristili. U prve dvije tekme raja zali za necim ja ne znam za cim mozemo zalit nismo vodili nijednom u drugom pol protiv MKD I AUS....Irana je pregazen od strane svih osim nas koje je namucio propisno.... nemoj da se lazemo bezveze i pricamo price ;)
Opet, ponavljam nisam govorio o kvaliteti. Već sam govorio o današnjem meču, zaboravimo ekipe, kažem u ne bitnom meču ne možemo tražit pravu sliku neke ekipe. Ne govorim o turniru već samo o današnjem meču. :D

Sve je to tako što si rek'o. U napadu smo bezidejni, znali smo samo jednu akciju i to dodaj pivotu pa šta bude :mrgreen: Nemoj tako, Iran je namučio i Makedoniju. :mrgreen: Ja bih te greške pripisao ne iskustvu, samo pogledamo utakmice protiv Islanda, Bjelorusije i Danske, bilo je grešaka ali ne u ovoj mjeri. Uz par novih igrača, riješit se ovih glupih tehničkih grešaka i bit' ćemo mi dobra. :bih:

Damir Dzumhur!!!!

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 23 jan 2015, 23:14

Virtu4l je napisao/la:U normalnim uslovima mi bi trebali biti sretni što imamo Hrvatsku kao prvog komšiju, kao nekoga od koga možeš puno naučiti u ovom sportu, ostvariti razne oblike saradnje, prije svega sa mladim talentima, trenerima, ali ponavljam, u normalnim uslovima.
nije valjda da su oni krivi sto nismo u stanju kopirati njihovu strategiju razvoja rukometasa?
ili sam te ja pogresno shvatio?

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 23 jan 2015, 23:14

Manite se više prepucavanja i Golužinih izjava.
Treba gospodski cestitati boljem (Hrvatskoj) i zaželiti im srecu u nastavku :salut:

Što se nas tice - mi smo svoje šanse prokockali protiv Austrije i Tunisa, serijom gluposti i nerezonskih poteza (valjda izvucemo neke lekcije) . Ne treba zaboraviti da smo bili debitanti na ovom SP, totalno neiskusna selekcija (što se ispostvilo u svakoj utakmici kada se lomio rezultat).
Fali tu i kvalitete i širine u rosteru...neku bazu imamo, ovi mlađi igraci su buducnost selekcije (braca Burić, Malinović, Perić, Zulfić, Janković, Panić koji nije igrao zbog ozljede) sve momci oko 22/23 godine, pretpostavljam da ce ih Marković mnogo više koristiti....uz par ovih iskusnijih: Vranješ, Karačić, Čelica, Ovčina, Savić, Vražalić.
Ocekujem oproštaj od Prcea, Terzića, Dejanovića, a možda i kapitena Toromanovića.

Marković mora nekako naci brže, modernije igrace, smanjiti ogroman broj izgubljenih lopti i faulova u napadu...a posebno moramo poraditi na kontrama :!:

Momcima veliko hvala što su došli u priliku da prezentuju državu na jednom Svjetkom prvenstvu :thumbup: :bih: :bih:
Sad se okrenuti kvalifikacijama za EP.
Zadnja izmjena: let3, dana/u 23 jan 2015, 23:17, ukupno mijenjano 1 put.

Kvota
Kontakt:

Post Postao/la Kvota » 23 jan 2015, 23:17

Cijenio sam Goluzu do jucerasnje izjave, pa donekle i danasnje! Ovo sa Hercegovcima je postalo vise sprdnja jer su to i zasluzili a to se naj bolje primijeti u Zagrebu koliko su cijenjeni! Zao mi tih pojedinih ljudi sto misle jedno a stvarnost je drugo , tj. papir je jedno a korijen drugo! Boli ta maloumnost , i seljakluk koja potice pojedine da ponizavaju jednu zemlju zbog par hiljada Geografski nepismenih ljudi! Znam da ce se ovaj post naci na kritikama tih pa hiljada prodanih dusa, al bar mi je savjest cista!Raspalite toboze hercegovci " pojedini" i neka se i dalje sprdaju sa vama!
PS: VOLIM TE BOSNO!!!

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 23 jan 2015, 23:18

samo_lijevo je napisao/la:al jazirine kratke reportaze iz Ljubuskom i Visokog,a sve u vezi rukometa odnosno SP u Kataru.
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Mi moramo Rukometnom Savezu dati neki ultimatum ili šta već da oforme ponovo "sve" omladinske Reprezentacije , nek novac obezbijede kako znaju i umiju , ako nisu u mogućnosti nek odstupe sa pozicija , a na njihove pozicije da dođu sposobni ljudi .

Najbolji primjer je Juniorska Reprezentacija sa kojom se radilo par mjeseci i iz nje smo dobili 4-5 igrača...
Ja nemogu da vjerujem da mi poslije organizacije Juniorskog prvenstva nemamo više omladinskih selekcija , to je bruka najviše saveza , a poslije i države !

I onda se čudimo što nam omladinci igraju za Hrvatsku , Qatar i ostale...

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 23 jan 2015, 23:24

fedeltafrotta je napisao/la:hajmo biti civilizovani, ignorisite bh hrvate... nisu vrijedni.. cestitke hrvatskoj, sve najbolje do kraja im zelim i pozdrav svim pravim navijacima hrvatske... mi idemo dalje :thumbup:

Nije bolan, oni su bh katolici samo to ne znaju.

Komšijama sve najbolje dalje, do zlata :bih: .

Ah vidim da i Goluža bodri bh katolike. Kakve dvije izjave u 2 dana , učio od presjedenice :rol:
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 23 jan 2015, 23:26

no rules je napisao/la: Mi moramo Rukometnom Savezu dati neki ultimatum ili šta već da oforme ponovo "sve" omladinske Reprezentacije , nek novac obezbijede kako znaju i umiju , ako nisu u mogućnosti nek odstupe sa pozicija , a na njihove pozicije da dođu sposobni ljudi .

Najbolji primjer je Juniorska Reprezentacija sa kojom se radilo par mjeseci i iz nje smo dobili 4-5 igrača...
Ja nemogu da vjerujem da mi poslije organizacije Juniorskog prvenstva nemamo više omladinskih selekcija , to je bruka najviše saveza , a poslije i države !

I onda se čudimo što nam omladinci igraju za Hrvatsku , Qatar i ostale...
Vidis opet ima razumnih ljudi koji shvataju sta zelim reci.Ne gledaju od danas do sutra.
O cemu @no rules da pricamo kada nemamo normalnu omladinsku ligu? Sve je ostalo bespotrebna prica.Nema naprijed bez mladih igraca.Samo je kod nas nada sa 22 godine.To vise nema nigdje.Nece oni odstupiti,barem je to jasno.Boli njih neka stvar,bitne su kotizacije,kazne.fakat je smijesno traziti dobru seniorsku reprezentaciju a nemas juniorsku,kadetsku.Za nize narastaje da i ne govorim,suludo je.
E bolan Kosovo ima reprezentaciju,a mi nemamo i onda dodju pokemoni i psuju igracima,traze neke 1/8 finala,neki hoce olimpijadu.E svasta.

samocelik
Kontakt:

Post Postao/la samocelik » 23 jan 2015, 23:27

Drago mi je što nas komšinke nisu pustile jer sam siguran da će uskoro alu garantujem da će uskoro doći do revanša i do prilike da im vratimo za sve one igrače i sve one hinjske komentare na terenu i da ćemo se onda mi malo kličiti. Ja na kraju krajeva sam zadovoljan prvenstvom.Malinović,Perić,braća Burić,Vranješ,pa i Nikola Prce i Mirad Terzić na čelu sa sjajnim kapitenom i seletktorom su osatavili fin trag(čak i bolji od nogometaša). Nadam se da protiv Bjelorusije nećemo otkriti sve karte jer to je trenutno manje bitna utakmica te da će mladići ovi od danas opet dobiti više minuta.
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 23 jan 2015, 23:28

samo_lijevo je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:U normalnim uslovima mi bi trebali biti sretni što imamo Hrvatsku kao prvog komšiju, kao nekoga od koga možeš puno naučiti u ovom sportu, ostvariti razne oblike saradnje, prije svega sa mladim talentima, trenerima, ali ponavljam, u normalnim uslovima.
nije valjda da su oni krivi sto nismo u stanju kopirati njihovu strategiju razvoja rukometasa?
ili sam te ja pogresno shvatio?
Ne možemo mi kopirati njihovu strategiju jer ne možemo ulagati kao oni. Bar ti znaš u kakvim se uslovima igra i trenira i koliko su stručni ljudi koji rade sa djecom (čast izuzecima, kojih je veoma malo). Naši talenti idu u Katar, Emirate i ko zna gdje, nakon čega im se gubi svaki trag.

Evo, ti i ja ćemo iz glave nabrojati 10-15 momaka sa kojima smo igrali i koji su bili svemirski brod u našim uzrastima, a samo nekolicini njih je vrhunac karijere bio RK Bosna. Misliš li da su npr. Divković, Međić ili Hurem mogli napraviti puno bolje karijere? Šta misliš je li Čakić mogao do Bundeslige?
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 23 jan 2015, 23:29

invincible1921 je napisao/la:@Unofficialpage

Opet, ponavljam nisam govorio o kvaliteti. Već sam govorio o današnjem meču, zaboravimo ekipe, kažem u ne bitnom meču ne možemo tražit pravu sliku neke ekipe. Ne govorim o turniru već samo o današnjem meču. :D

Sve je to tako što si rek'o. U napadu smo bezidejni, znali smo samo jednu akciju i to dodaj pivotu pa šta bude :mrgreen: Nemoj tako, Iran je namučio i Makedoniju. :mrgreen: Ja bih te greške pripisao ne iskustvu, samo pogledamo utakmice protiv Islanda, Bjelorusije i Danske, bilo je grešaka ali ne u ovoj mjeri. Uz par novih igrača, riješit se ovih glupih tehničkih grešaka i bit' ćemo mi dobra. :bih:

Nisamo se rauzmjeli onda , halali :D ma ako cemo iskreno i protiv Islanda samo dobijenu tekmu (mislim tamo kad smo igrali) haman u veresiju odveli , al ne bi mi bili mi :D Ma iskreno moraju stasat ovi igraci, samo je pitanje kad cemo se opet plaisrat velika stvar bi bila odrzat kontinuitet nastupa ....
=\_1921_/=

plavipatriota
Kontakt:

Post Postao/la plavipatriota » 23 jan 2015, 23:41

Sto se tice rukometa, posto nisu normalne okolnosti, volio bih da su azijska drzava.. mi bi vec vjerovatno i sa ovakvom debilnom organizacijom rukometa vjerovatno imali brojna natjecanja i osmine, cetvrtine finala i sl.. ovako, i da prepises od njih, samo ce uzet oni od nas skolovanije igrace.. cast izuzecima

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.