Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

jozinho
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la jozinho » 23 jan 2015, 23:45

Kvota je napisao/la:Cijenio sam Goluzu do jucerasnje izjave, pa donekle i danasnje! Ovo sa Hercegovcima je postalo vise sprdnja jer su to i zasluzili a to se naj bolje primijeti u Zagrebu koliko su cijenjeni! Zao mi tih pojedinih ljudi sto misle jedno a stvarnost je drugo , tj. papir je jedno a korijen drugo! Boli ta maloumnost , i seljakluk koja potice pojedine da ponizavaju jednu zemlju zbog par hiljada Geografski nepismenih ljudi! Znam da ce se ovaj post naci na kritikama tih pa hiljada prodanih dusa, al bar mi je savjest cista!Raspalite toboze hercegovci " pojedini" i neka se i dalje sprdaju sa vama!
PS: VOLIM TE BOSNO!!!
Već smo mi navikli na uvrede i sustavno degradiranje jednog dijela države i jednog naroda,ali valjda tako mora biti jer smo očito nekima trn u oku što se ne stidimo svojih korjena,dok god postoje takvi kao što su ti koji su zatrovani mržnjom i neprihvaćanjem onoga koji drukčije misli i osjeća neće biti napretka ni u sportskom ni u bilo kojem drugom smjeru.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 23 jan 2015, 23:54

Virtu4l je napisao/la:
Ne možemo mi kopirati njihovu strategiju jer ne možemo ulagati kao oni. Bar ti znaš u kakvim se uslovima igra i trenira i koliko su stručni ljudi koji rade sa djecom (čast izuzecima, kojih je veoma malo). Naši talenti idu u Katar, Emirate i ko zna gdje, nakon čega im se gubi svaki trag.

Evo, ti i ja ćemo iz glave nabrojati 10-15 momaka sa kojima smo igrali i koji su bili svemirski brod u našim uzrastima, a samo nekolicini njih je vrhunac karijere bio RK Bosna. Misliš li da su npr. Divković, Međić ili Hurem mogli napraviti puno bolje karijere? Šta misliš je li Čakić mogao do Bundeslige?
Zar to toliko treba novca da se posalje po jedan trener iz Gorazda,BL,Maglaja na seminar u Hrvatsku.Zar je toliko tesko poslati 3-4 najbolja mlada golmana u Tucepe na kamp golmana.Ne mozes me ubijediti da to savez nije u stanju uraditi.Ako moze moja Bosna poslati trojicu golmana na taj isti kamp,nema logike da ne moze savez.Pa onda nakon par godina otvoriti nesto slicno na Vlasicu,Neumu ili negdje drugo.Treba krenuti od necega.Nisu ni Hrvati imali sve servirano.
Ovi sto idu Arapima,njih ne zanima rukomet niti bilo kakav nacin napredovanja.Ko ode Arapima taj je zavrsio sa ozbiljnim bavljenjem rukometom.
Zasto recimo savez ne dogovori sa Mrkonjom koji ima neki kamp na Vlasicu,ako se ne varam,pa da mu se pridruze jos Tahirovic,Kamenica,Antovic.Svako ima uvid u jedan dio drzave,pozovu par najboljih igraca i rade sa njima.Iz toga onda crpiti igrace za mladu selekciju.Nije to neka ogromna suma novca,to se odrzava jednom u godini,ako nisu spposobni da to urade onda neka svi daju ostavke.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 24 jan 2015, 00:06

Najgore je to što su kod nas ljudi neinovativni i bezidejni. Jedan vizionar i sposoban čovjek može od ničega da napravi čuda. Ali vizionari ne mogu da dođu do pozicija u ovoj državi.

A kod Arapa se ide isključivo po pare, to je bar potpuno jasno.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 24 jan 2015, 00:11

Jedan Mašo Obralić je vizionar i sposoban čovjek, ali do čuda nije mogao. Npr. Burići su njegov proizvod.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 24 jan 2015, 00:15

Virtu4l je napisao/la:Jedan Mašo Obralić je vizionar i sposoban čovjek, ali do čuda nije mogao. Npr. Burići su njegov proizvod.
Čudo je da kad u ovakvom (ne)sportskom okruženju pojavi bilo kakav ozbiljan igrač.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 24 jan 2015, 00:23

Sampioni u kukanju i pravdanju.Sve moze,samo nemoj da radim.Drugi ce umjesto mene.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

amorovski
Kontakt:

Post Postao/la amorovski » 24 jan 2015, 00:30

Glavu gore momci. Naredno prvenstvo ce bit bolje aBd. Tek smo poceli..

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014
Superkup - 1996/1997

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 24 jan 2015, 00:37

zar goluža nekoga može iznenaditi? na ep u srbiji hrvati su od domaćina tretirani jako dobro bolje nego drugi(ne govorim o sranjima sa navijačima).. najbolji hotel, usluge(čak su se neki skandinavci žalili zbog toga)... njegove izjave u bg su bile korektne u stilu Lina... čim je otišao u hrvatsku odmah je krenuo kako mu je žao što oni nisu dobili da se u inat svima sluša himna u sred beograda, u spomen vukovara, ovo ono... onda na OI opet slične izjave, a tada se izblamirao pred cijelim svijetom, nema ko ga nije osudio.... čovjek je fašista i meni ga žao, a žao mi je što hrvatska nema boljeg selektora ni boljeg čovjeka na klupi...
nebitan lik skroz, i patetičan...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Kvota
Kontakt:

Post Postao/la Kvota » 24 jan 2015, 00:39

jozinho je napisao/la:
Kvota je napisao/la:Cijenio sam Goluzu do jucerasnje izjave, pa donekle i danasnje! Ovo sa Hercegovcima je postalo vise sprdnja jer su to i zasluzili a to se naj bolje primijeti u Zagrebu koliko su cijenjeni! Zao mi tih pojedinih ljudi sto misle jedno a stvarnost je drugo , tj. papir je jedno a korijen drugo! Boli ta maloumnost , i seljakluk koja potice pojedine da ponizavaju jednu zemlju zbog par hiljada Geografski nepismenih ljudi! Znam da ce se ovaj post naci na kritikama tih pa hiljada prodanih dusa, al bar mi je savjest cista!Raspalite toboze hercegovci " pojedini" i neka se i dalje sprdaju sa vama!
PS: VOLIM TE BOSNO!!!
Već smo mi navikli na uvrede i sustavno degradiranje jednog dijela države i jednog naroda,ali valjda tako mora biti jer smo očito nekima trn u oku što se ne stidimo svojih korjena,dok god postoje takvi kao što su ti koji su zatrovani mržnjom i neprihvaćanjem onoga koji drukčije misli i osjeća neće biti napretka ni u sportskom ni u bilo kojem drugom smjeru.
Ma neeeeee druzeeeee !!! Pomiri se stim odakle si i odakle su ti korijeni ! Nema tu mrznje druze sam neke zeza interes i geografija u zivotu pa se okrecu kako vjetar puse pozz!

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 24 jan 2015, 00:54

sta vi mislite o nasem selektoru ?
ja gledam ove utakmice i toliko malo akcija za krilo, kad imamo igraca vise to je za nas kao da imamo 2 manje tako se cini, onda ona patnja bekova vuci tamo vuci vamo imam osjecaj da nemaju nijedne akcije izradjene ne znam mozda sam totalni laik ali nekako mi se cini da je tu i do selektora
vidi se da ova ekipa ima potencijala, momci imaju slifa a i relativno su mladi bilo bi steta ne iskoristit taj potencijal i napravit nesto vise, korak dalje barem
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 24 jan 2015, 00:57

godrina je napisao/la:sta vi mislite o nasem selektoru ?
ja gledam ove utakmice i toliko malo akcija za krilo, kad imamo igraca vise to je za nas kao da imamo 2 manje tako se cini, onda ona patnja bekova vuci tamo vuci vamo imam osjecaj da nemaju nijedne akcije izradjene ne znam mozda sam totalni laik ali nekako mi se cini da je tu i do selektora
vidi se da ova ekipa ima potencijala, momci imaju slifa a i relativno su mladi bilo bi steta ne iskoristit taj potencijal i napravit nesto vise, korak dalje barem
Ne $eri duse ti.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Nydalen
Kontakt:

Post Postao/la Nydalen » 24 jan 2015, 00:59

godrina je napisao/la:sta vi mislite o nasem selektoru ?
Nemoj ti vise gledat utakmice.

Interista
Kontakt:

Post Postao/la Interista » 24 jan 2015, 01:01

Jel moguce da neki guraju van Toromanovica koji ima 30 godina i moze posluziti bar jos 3 ciklusa i doktora za odbranu Terzica :stop: nekako mi se cini da nemamo igraca ili golmana koji zna baciti loptu u kontru danas sa drugim timom smo uspijeli cini mi se dvije kontre izvesti

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 24 jan 2015, 01:03

konstruktivo nema sta
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

sudac92
Kontakt:

Post Postao/la sudac92 » 24 jan 2015, 01:06

Ni pošto ne odricati se Toreta,Terzica i Nikole. Jos oni mogu dosta pokazati ovim mladjim.
Rekao sam,uz par pojačanja na bekovskim pozicijama mi mnogo mozemo.
Okosnica je tu. Vražalić će se popraviti,jer nemoguće je da ovako loše izdanje ponovi,on može puno bolje.
Malinović,Perić,Burići-veliki dobitak.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 24 jan 2015, 01:11

Covjek prop'o u u crnu zemlju :?

slika
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

mirkobasic
Kontakt:

Post Postao/la mirkobasic » 24 jan 2015, 01:35

Virtu4l je napisao/la:Jedan Mašo Obralić je vizionar i sposoban čovjek, ali do čuda nije mogao. Npr. Burići su njegov proizvod.
svaka čast maši, ali kad su burići stigli u izviđač krug oko nogometnog terena nisu mogli istrčati, vodu su pili s prskalice koja baca po 30m ;) . maglaj je dao solidan temelj, ali skauti i njihov naporan rad su dali većinu ostalog, a slovenci nadogradili.

inače vidim da je poraz uzburkao duhove pa mnogi nastoje objasnit drugima tko su zapravo oni :D . više ni riječi o toj temi u sljedećem postu nešto o ovoj divnoj igri.

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 24 jan 2015, 01:36

Sabinho je napisao/la:Covjek prop'o u u crnu zemlju :?

slika
Nije,prije 15ak dana iz Konjuha presao u Celik.
#miasanmia

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 24 jan 2015, 01:42

Jbt a covjek igrao u Zagrebu.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
BosnaE

Cernica
Kontakt:

Post Postao/la Cernica » 24 jan 2015, 01:44

S obzirom da nam je ovo prva velika smotra bilo je i za ocekivat ovakav rasplet. Gomila izgubljenih lopti i sudijska krađa protiv Tunisa su nas kostale jos te jedne utakmice u 16/1. Ovo nam je bila dobra skola. Cestitke momcima i selektoru na borbi i zalaganju za drzavni dres
From father to son

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.