Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

mirkobasic
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la mirkobasic » 24 jan 2015, 01:53

rezultat BiH i samo pojavljivanje na SP je strašan uspjeh, a izbacivanje Islanda senzacija.
ovaj rezultat na SP je mogao biti bolji, ali je*en splet okolnosti je učinio svoje. od vanjskih koji mogu napraviti razliku BiH ima Prcu, a on je ozljeđen. ostalo je sve s premalo konstante za ovu razinu.
drugo sra*e je to što je odlučujuća bila protiv Tunisa, jedne od 2 ekipe koja provuče preko 1K ljudi u dvoranu, arapska su zemlja na "arapskom prvenstvu", a predsjednik IHF-a je, pogađate, Arap.
jbg, žalosno, al je tako. po tko zna koji put IHF/EHF zbog sitnih interesa pucaju sebi/rukometu u koljena.

ono što se dosta ističe je bit će bolje, budućnost je tu i sl.
dao Bog kćeri da te princ uzme, ali cigani se oko tebe motaju...

nisam zloguki prorok, u ovoj ekipi ima mladih koji mogu nositi par sljedećih ciklusa, ali dok blješte svijetla velike pozornice u velikoj sjeni je izvor koji polako presušuje.

ova ekipa je: Bosna - Čelica, Toromanović, Savić, Zulfić, Vražalić - 1 stara garda, 1 novi i 3 Pipetova 4/5 sazrijevali kroz jake europske utakmice.

Borac - Mikić, Janković, Karačić, Grahovac, Panić - 4/5 sazrijeli kroz jaku SEHA ligu, Graha stara klasa

Izviđač - Terzić, Prce, Perić, Milas, Malinović, oba Burića - 4/7 SEHA, 2 stara garda kroz LP, Perić oživio karijeru u Bosni.

Izvan ovog kruga je Ovčina i nitko više.

Ono što hoću reći je da Europe više nema, SEHA lige nema, mlađih kategorija nema, a o kadetskoj ligi da ne govorimo. Premijer liga, nažalost, putuje prema dolje, a ovo nije nogomet da će se pojavit auslanderi.

bit će i neki rukometni MT33 koji će pobijediti sustav, ali bojim se da padom domaće lige i zatvaranjem u domaće okvire nema napretka.

tu ne krivim ni savez ni nekog posebno, klubovi se bore, ali stanje u državi se neminovno odražava na sport tako da treba uživati u ovom, dok traje, pa makar i President cup.

u svakom slučaju Markoviću i dečkima svu sreću i nek se pojave i na sljedećim velikim natjecanjima.
Zadnja izmjena: mirkobasic, dana/u 24 jan 2015, 01:59, ukupno mijenjano 1 put.

Interista
Kontakt:

Post Postao/la Interista » 24 jan 2015, 01:57

Naleti na jednoj temi na spisak iz doba Demirovica
Adnan Šabanović (Sloga), Ratko Vujović (Kolubara, Srbija), Nebojša Grahovac (Bosna BH gas), Benjamin Burić (Izviđač MI grupa), Enid Tahirović (Gepingen, Njemačka), Mario Blažević (Borac M:tel); lijeva krila: Vukašin Stojanović (Aragon, Španija), Amir Čakić (Bosna Prevent), Alen Ovčina (Bosna BHG), Bakir Buljugija (Sloga), Mirko Mikić (Borac MT); desna krila: Adnan Jaškić (Bosna BHG), Deni Velić (Nekse, Hrvatska), Faruk Vražalić (Bosna BHG), Igor Pijetlović (Borac MT), Jasmin Omerović (Krivaja); lijevi bekovi: Nikola Prce (Ademar Leon, Španija), Edin Bašić (Amicitija, Švajcarska), Faruk Halilbegović, Goran Garić (oba Borac MT), Isak Omerčević (Krivaja); srednji bekovi: Mirsad Terzić (MKB Vesprem, Mađarska), Adnan Harmandić (Gorenje, Slovenija), Tarik Međić, Damir Doborac (oba Bosna BHG), Ivan Karačić (Borac), Nikola Dokić (Sloga); desni bekovi: Branislav Obradović (Antekuera, Španija), Nikola Malešević (Nim, Francuska), Darko Martinović (Toledo, Španija), Emir Suhonjić (Izviđač MIG), Marko Panić (Borac MT), Kosta Savić (Krško, Slovenija), Aleksandar Škorić (Prijedor); pivoti: Muhamed Toromanović (Kolding, Danska), Bojan Skoko (Cimos, Slovenija), Petar Pucelj, Vladislav Veselinov (oba Bosna BHG), Vladan Rakocija (Borac MT) i Velibor Manjić (Sloga).

mirkobasic
Kontakt:

Post Postao/la mirkobasic » 24 jan 2015, 02:06

vidim Jaškićevu sliku, zna li itko od forumaša priču iz Zagreba kad je car lovio ribu, ulovio solidno i ostavio je u gepeku klupskog auta?

uglavnom, ne bi to bio problem da taj dan nije otišao na višetjedne pripreme van Zagreba i da nije bio osmi mjesec.

nakon dan-dva koliko se riba "kuhala" u gepeku susjedi mislili da je leš u autu i pozvali policiju, ovi obili auto i imali su šta vidjeti, a bome i namirisati :rol:

Jaškić je :kralj:

bangara
Kontakt:

Post Postao/la bangara » 24 jan 2015, 03:10

Toromanoviceva glupost u vaznom trenutku nas je kostala plasmana dalje...

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 24 jan 2015, 08:54

Stavio jaskic status, nesto kao u smislu: de ba mmarka da JAKAN ove golmane namigi malo :lol: .

suhakrpa
Kontakt:

Post Postao/la suhakrpa » 24 jan 2015, 09:50

Mogli smo i morali bolje, to je svima jasno. Morali smo dobiti jednu od utakmica sa Austrijom, Makedonijom ili Tunisom za prolazak u drugi krug. Izgubili smo sve 3, ali vise od poraza boli nacin na koji smo izgubili. Meni je neshvatljivo da profesionalni rukometasi ne mogu realizovati napad sa igracem vise i da se to desavalo tokom svih utakmica. Ne mogu shvatiti ni da ti isti profesionalni rukometasi ne znaju odigrati kontru kako treba, jer pola lopti zavrsi u pogresnim rukama, a pola na tribinama. U redu, prvi put smo tu, na velikom takmicenju, trema je velika, ali ne tolika da ne mozes odigrati 2 napada kako treba. Sto se tice borbenosti i zalaganja tu se momcima nema sta prigovoriti. Borili su se i ginuli za svaku loptu.

Ovo prvenstvo nam moze biti skola, ali samo po tome da nikada vise na jedno veliko takmicenje ne odemo ovako neuigrani i bez pravih zamjena za sve igrace. Mene je sada najvise strah da se ovim momcima ne ponovi sudbina nogometne reprezentacije. Scenario je skoro isti. Toliko zeljeno prvenstvo, godine rada, truda se isplacuju, idemo tamo, nes(p)retno ispadamo, ostaje isti selektor, isti igraci...sta se dalje desilo nogometasima ne bih da slutim i rukometasima. Zato momci glavu gore i nedajte da vas ovo pokoleba. Imate kvalitet, nastavite se boriti i uz malo vise koncentracije gledat cemo vas jos dosta puta na velikim takmicenjima.

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 24 jan 2015, 10:54

Ne moze se desiti isto igracki, jer je Markovic dobar trener.
Sport je lijek za tijelo i duh.

kanarinac
Kontakt:

Post Postao/la kanarinac » 24 jan 2015, 12:20

adnan jaskic je dosao u konjuh prosle godine zapusten debel sa najmanje 15 kg viska igrao je na beku na pocetku mu je publika zvizdala jer je biio veliki potrosac lopti a ucinak veoma slab ali se mora priznati da on nije mario za zvizduke pucao je odakle je stigao ali kako je vrijeme prolazilo kako je poceo vracati formu morali su cesto flaster na njega staviti i sada kad je dosao u neku formu vrratio kilazu u normalu otisao je u celik i siguran sam da ce biti najbolji igrac celika...a u konjuhu ga je trener znao nekada staviti i na krilo e onda se tek vidjela klasa kakva samo cojk rjesenja ima kad skocije sa krila u konjuhu nije bilo takvo krilo
Samo Sarajevo

Diablo55
Kontakt:

Post Postao/la Diablo55 » 24 jan 2015, 12:31

Ima Jaškić rješenje za ove naše vrljike od golmana. Da li mu stane na gol jedan Landin ili neko drugi, malo sutra bi ih mogo rešetat ko u našoj ligi što radi, dokazalo se to na Kadiću. Besmisleno je pričat o tome, Alen je odličan igrač samo treba malo s njim poradit na psihološkom planu i bit će on svjetski igrač. A i pored toga, imamo mi velikih potencijala koji će biti tu za godinu dvije što se tiče krila, tako da ja se ne sikiram za budućnost naše reprezentacije !

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 24 jan 2015, 13:02

Sad sam gledo CV od malog Loncara, po mom sudu bit ce strasan bek. Znal neko nesto vise oko prelaska u madjarsku, msm jel ostaje u szegedu ili ide na kaljenje, i zanima me kako mali stoji sa patriotizmom, moze li nam se desiti novi alilovic, bojinovic, buntic, karacic???

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 24 jan 2015, 13:52

esprit24 je napisao/la:Sad sam gledo CV od malog Loncara, po mom sudu bit ce strasan bek. Znal neko nesto vise oko prelaska u madjarsku, msm jel ostaje u szegedu ili ide na kaljenje, i zanima me kako mali stoji sa patriotizmom, moze li nam se desiti novi alilovic, bojinovic, buntic, karacic???

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Ubijedjen sam da nije takav jer ga vidim kao Malinovica, onako druge nacionalnoszi ali istog misljenja. I mislim da za 2 godine ga mozemo gledati, iako jedan Nikola Bilyk u Austriji odlicno mjenja Szilagy-a , cak nekad i obratno bude. Tako da po meni bi mogli uskoro Loncara da gledamo, isto tako sam za povratak jos nekih igraca u reprezentaciju. Tipa Halilbegovica, ili onog srednjeg beka sto u Francuskoj igra, naravno doda se tu Panic i mislim da imamo strasne bekove. Ipak Markovic mora da gleda na uspjeh reprezentacije , drzave , nacije nego to hoce li se Celica buniti ako se pozove Halilbegovic a nije bio tu u kcalifikacijama. Po meni je najveca nepravda nad Vedranom Delicem odradjena. Od prvog krila do tamo nekog treceg. I definitivno moramo da osvjezimo desno krilo, naravno Vrazalica ostaviti, klasa je on ipak kada se ohlade glave, to nam je svima jasno, ali Zulfic za mene ne moze da bude zamjena i sigurno ne bi ni.bio da nije morao očito

kanarinac
Kontakt:

Post Postao/la kanarinac » 24 jan 2015, 13:57

Diablo55 je napisao/la:Ima Jaškić rješenje za ove naše vrljike od golmana. Da li mu stane na gol jedan Landin ili neko drugi, malo sutra bi ih mogo rešetat ko u našoj ligi što radi, dokazalo se to na Kadiću. Besmisleno je pričat o tome, Alen je odličan igrač samo treba malo s njim poradit na psihološkom planu i bit će on svjetski igrač. A i pored toga, imamo mi velikih potencijala koji će biti tu za godinu dvije što se tiče krila, tako da ja se ne sikiram za budućnost naše reprezentacije !
prvo cu ti reci niti je alen ljevak kao jaskic znaci nije mu alen konkurencija,drugo kadic jeste sjajno krilo zato sto je najspremniji igrac lige i najbrzi ali realizaciju i nema ni blizu kao jaskic sa krila a jaskic nije samo resetao nasu ligu on je nekada resetao u ligi prvaka za bosnu i zagreb...i po meni jedino sto vrijedi u nasoj ligi su golmani i nebi se slozio da su toliko slabi...a ovo sto jedan pita za ribu istina je hehe zato je dobio otkaz u zagrebu ali ih je dobio na sudu i treba dobiti 110 hiljada eura od zagreba zato se bio zapustio nije mislio vise igrat rukomet ali ga vratio njegov sugradjanin ridjic u zivot doveo ga u konjuh gdje je igrao za 1200 km
Samo Sarajevo

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 24 jan 2015, 14:02

mi od starijih igraca trebamo ostaviti Terzica rdi odbrane i Toromanovica kao kapitena i pozitivca ,a jaskic ,doborac ,basic ,haramandic itd oni u svoje sanse prokockali treba se okrenuti mladjim braca Buric,Malinovic,Vrazalic,Vranjes ,Ovcina ,Panic,Peric to moze igrati za reprezentaciju jos 7-8 godina ako njima uspijemo dodati ,odnsno proizvesti 2-3 kvalitetna igraca mi imamo jako finu buducnost sto se tice reprezentacije.

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 24 jan 2015, 14:17

Kakve su nam lige odron u rukometu, kosarci, fudbalu.. a reprezentacije nam igraju egal na EP, SP. Moramo biti ponosni na ovo, zasad.

Neki od komentara na forumu, kad je izvucen Island
PostPostao/la LenBias dana 26 jan 2014, 13:28

20+ gubimo kada saberemo dvije utakmice
Vedad87
Nemoj zezat'. Uz prave pripreme, dobre prijateljske, dobrog selektora i još da se pokrijemo na nekim pozicijama, možemo 10+ izgubiti u obje utakmice!
Unofficialpage dana 26 jan 2014, 13:30

Yebaji ga, samo da nas ne ponize. Čekamo sljedeće SP
Chinaglia dana 26 jan 2014, 13:30

ispali bismo u svakom slučaju, ne znam čemu tako očajavanje .. ove ekipe iz naše grupe nisu ni blizu ovim u baražu
LenBias dana 26 jan 2014, 13:33

ispast i bit razvaljen nije isto, islandov nacin igre ce nas unistit
19risha88

Lagana trening utakmica za Islanđane,samo se nadam da nas neće deklasirat... znali smo od daleko slabijih ekipa koje nikad nisu vidjele ni EP gubit po 15 razlike...
19risha88

Ma Crna Gora je ozbiljnija od nas,Makedonija takođe,ne bi sad ni njih prošli,a kamoli Island koji je sila u rukometu... to im je nacionalni sport broj 1... U kakvom god da sastavu dođu,nemamo nikakve šanse,to ti je završeno već nakon prve utakmice... Ljudi lete po terenu za razliku od naše trome reprezentacije,koja će napravit 1000 grešaka... Mi smo ipak druga liga kad je rukomet u pitanju...
19risha88

Nemam ja šta potcjenjivati repku.. Samo će ti se reći uskoro... snimi sebi negdje ovo što sam ti napisao,pa mi se javi poslije baraža... Pa mi nikog od ovih ekipa u kvalifikacijama nismo mogli nabiti makar 5 razlike,a ne zna se koja je gora ekipa bila... U prvom poluvremenu odigraju dobro,onda u drugom kao i obično dođe do pada iz prostog razlog što nemamo snage,tj fizički smo inferiorni bili u 90% naših utakmica... I onda strepi hoće li izgubiti utakmicu,prokockamo svu prednost iz provg poluvremen do polovine drugog...A to prijatelju ekipe kao Island,koje su taktički a i psihički daleko ispred nas uvijek iskoriste... o fizičkoj spremi je suvišno pisat...
Don't believe the hype.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 24 jan 2015, 14:20

Jarane, citiraš rishu i chinagliu, pa ovaj posljednji je maloprije napisao da je Vedad Ibišević u kladioničarskoj mafiji.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 24 jan 2015, 14:26

bordobijeli je napisao/la:mi od starijih igraca trebamo ostaviti Terzica rdi odbrane i Toromanovica kao kapitena i pozitivca ,a jaskic ,doborac ,basic ,haramandic itd oni u svoje sanse prokockali treba se okrenuti mladjim braca Buric,Malinovic,Vrazalic,Vranjes ,Ovcina ,Panic,Peric to moze igrati za reprezentaciju jos 7-8 godina ako njima uspijemo dodati ,odnsno proizvesti 2-3 kvalitetna igraca mi imamo jako finu buducnost sto se tice reprezentacije.
Dobro bi nam dosao Harmandic sada na SP kada smo igrali prakticki bez Prce i samo sa Malinovicem. Siguran sam da bi imao sta da kaze i protiv Hrvatske. Celica je dobar igrac samo nije neki ekstra kvalitet. Ako Jaskic ponovo dostigne onu staru formu treba ga pozvati svakako jer bi bio jako potreban. Nikoga netreba otpisati za reprezentaciju trebaju igrati oni najbolji igraci bez obzira na godine ako je cilj drugi krug na EP. Bas zbog te nepostojece sirine klupe smo ispali sa ovog SP. To je jedan od glavnih razloga. Jer nije bilo adekvate zamjene za Prcu i Vrazalica najvise. A ako nije cilj drugi krug na EP onda moze raspustiti pola momcadi kao sto kazes.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 24 jan 2015, 14:48

Ajax je napisao/la:
bordobijeli je napisao/la:mi od starijih igraca trebamo ostaviti Terzica rdi odbrane i Toromanovica kao kapitena i pozitivca ,a jaskic ,doborac ,basic ,haramandic itd oni u svoje sanse prokockali treba se okrenuti mladjim braca Buric,Malinovic,Vrazalic,Vranjes ,Ovcina ,Panic,Peric to moze igrati za reprezentaciju jos 7-8 godina ako njima uspijemo dodati ,odnsno proizvesti 2-3 kvalitetna igraca mi imamo jako finu buducnost sto se tice reprezentacije.
Dobro bi nam dosao Harmandic sada na SP kada smo igrali prakticki bez Prce i samo sa Malinovicem. Siguran sam da bi imao sta da kaze i protiv Hrvatske. Celica je dobar igrac samo nije neki ekstra kvalitet. Ako Jaskic ponovo dostigne onu staru formu treba ga pozvati svakako jer bi bio jako potreban. Nikoga netreba otpisati za reprezentaciju trebaju igrati oni najbolji igraci bez obzira na godine ako je cilj drugi krug na EP. Bas zbog te nepostojece sirine klupe smo ispali sa ovog SP. To je jedan od glavnih razloga. Jer nije bilo adekvate zamjene za Prcu i Vrazalica najvise. A ako nije cilj drugi krug na EP onda moze raspustiti pola momcadi kao sto kazes.
Baš tako. Ne smijemo nikoga otpisati. Falilo je na bekovskim pozicijama širine, ima li samo dva igrača koja su spremna Malinović i Čelica. Dobro bi tu došli Harmandić, Doborac, Bašić, Halilbegović, ta bi širina dosta značila. Podhitno se moraju naći adekvatne zamjene za krila. Trbamo gledati kvalitet a ne godine i nacionalnost. Svakako da raduje činjenica da imamo dosta mladih igrača koji mnogo obečavaju.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 24 jan 2015, 14:50

:thumbup: :thumbup:

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 24 jan 2015, 14:52

ma sve su to igraci u par deka sa ovim sto igraju, nama treba pravi pucac sa pozicije LB i nevjerovatno je da ga nemamo..ako nemamo naseg igraca treba naturalizirati nekog jbmu

mozda nastaviti i proces oko Tarabokije posto je jos uvijek relativno mlad (26 godina) iako tu imamo Karacica, Perica pa i Jokanovica..

prioritet mora biti taj lijevi bek, pa onda lijevo, desno krilo te jedan golman...da nam je savez organizovaniji i da ima malo vise para zacas bi se to rijesilo
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Cupko
Kontakt:

Post Postao/la Cupko » 24 jan 2015, 14:53

Evo da napišem pogled na jučerašnju utakmicu iz perspektive nekadašnjeg Hrvata iz BiH koji to odavno nije... Realno, nisam ništa očekivao od reprezentacije BiH u jučerašnjoj utakmici s obzirom na to da su psihički pali nakon utakmice s Tunisom gdje su nepravedno izgubili protiv sudija. Da napomenem, po mom mišljenju nisu zbog toga ispali nego zbog svojih sopstvenih grešaka koje su pravili protiv Austrije i Makedonije. Bez obzira na to, da je utakmica jučer i bila rezultatski važna za BiH, mislim da ne bi imali šanse ni protiv onakvog našeg sastava jer momci su po kvaliteti možda malo lošiji od prvoga tima, ali sa svojom željom i voljom za dokazivanjem mogu igrati blizu nivoa prve postave, ako ne i na njihovom nivou. Što se tiče izjave Goluže i njemu sličnih, oni samo dokazuju da ne misle svi Hrvati iz Hrvatske o BH Hrvatima kako su cigani i slično. To što je pomenuo samo Hercegovinu je pomalo logično budući da su mu korijeni odatle i to mu je bilo primarno, ali nema veze. Uglavnom, Bosna i Hercegovina mora još puno raditi na svojoj igri jer su jučer igrali rukomet koji se igrao devedesetih godina; spor, neefikasan, amaterski i sa sporom tranzicijom. Ne kažem da je cijela reprezentacija takva, ima par izuzetaka uz Perića, Malinovića, braću Burić itd. Dugo još trebaju nastupati na ovakvim turnirima kako bi stekli iskustva i mogli se nadati prolasku u drugi krug, a zapamtite jednu stvar, kvaliteta reprezentacije se ne gleda samo po fizickoj kvaliteti i kvaliteti igre, nego i po psihickim mogucnostima! Hrvatska je par puta gubila u polufinalu velikih natjecanja i u utakmici za 3. mjesto pobjeđivala, što pokazuje o kakvoj psičkoj spremi se radi, dok je reprezentacija BiH jučer očekivano pala nakon utakmice s Tunisom, Uglavnom, BiH se treba fokusirati na prilagođavanje modernom rukometu i za koju godinu bi mogli očekivati malo bolji rezultat od ovoga s obzirom da imaju fine igrače, a za nas se nadam da ćemo ove godine doći do kraja, ova ekipa je puno pokazala i zaslužila uzeti medalju, nadam se onu iz finala, pa koja god bila. Hrvatska <3

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.