Cheltenham Town - Luton Town 2 @ 2,30 ; domaćin ne daje go @ 2,55 ; h(1:0) 2 @ 4,35
Danas sam prilično siguran u Hattere. Nakon pobjede prošle sedmice na jugu Devon-a gdje se to nije očekivalo, u ovaj meč po meni ulaze kao veći favoriti nego što to kvota pokazuje. Aktivan je priča oko dolaska Andy-a Johnsona (prošao akademiju Lutona) koji u kakvom god da je stanju, za ovaj nivo bi predstavljao sigurno veliko pojačanje. Glavni sponzor je odlučio odriješiti kesu zbog sitacije u kojoj se klub nalazi (na početku je glavni cilj bio opstanak, a sada se mogu uključiti u borbu za direktnu promociju) tako da po riječima iz njhivog taboar očekuje se burna zadnja sedmica prelaznog roka. Alex Lawless i Luke Gutridge su odigrali kompletnu utakmicu za rezervni tim i biće dostupni Johnu Stillu za današnji meč, tako da je od bitnijih igrača van stroja samo Luke Ronney kojeg očekuje operacija sljedeće sedmice. Sa druge strane domaćin ne igar baš najbolje ove sezone, a i nije tajna da finansijska situacija u klubu i nije baš najbolja. U ovom prelaznom roku su neaktivni, a kod kuće za pobjedu ne znaju posljednjih 6 utakmica. Imaju treći najgori napad u ligi i idu na drugu najbolju odbranu lige. Očekuje se sunčano vrijeme, teren je idealan za igru i mislim da će se skoro 1500 gostujućih navijača danas sa pobjedom vratiti kući. I još ko igra na bet365 ja ću probati i Mark Cullen go @ 2,62. Bilo je dosta priča oko njegovog odlaska, ali ipak je produžio ugovor. Baš dugo je bez gola i mogao bi lako danas prekinuti svoj post (inače najbolji strijelac gostiju)
Tranmere Rovers - Hartlepool United 1 @ 1,85 ; h(0:1) 1 3,20 ; Tranmere 2+ golova @ 2,00
Veoma važan meč za domaćine, protiv gostiju koji su već vjerovatno prežaljeni i za koje nema ligaškog fudbala sljedeće sezone. Tranmere se nalazi u porastu forme u posljedenje vrijeme, a zadnji ligaški poraz kod kuće su doživjeli još sredinom novembra od Southenda. Danas se u tim vraća i najbolji igrač Max Power kao i nova pridošlica na posudbi Williams. Gosti imaju ubjedljivo najgori napad u ligi, i drugu najgoru odbranu a u posljednih 15 mečeva imaju samo jednu pobjedu. Tranmere koji sigurno ima kvalitet za opstanak ne smije praviti kikseve u ovakvim mečevima, i mislim da danas kod kuće lagano dolaze do pobjede
Alen Omić (8,5) OVER @ 1,85
Moram priznati da me ova margina baš iznenadila i ne smijem je propustiti. Omić u toku cijele sezone se nalazi na prosjeku od 8,9 poena, a u posljednja tri meča pokazuje sjajnu košarku. U eurokupu je Bajernu dao 9 poena, a prije toga u ABI protiv Partizana 12 i protiv Mege 20. Danas u redovima Olimpije neće biti Halila Kanacevića što će značiti još minuta Omiću i sigurno koji šut više nego obično, a i Metalac je ekipa koja ima dosta problema u odbrani reketa i jednostavno nemaju "mesa" pod košem da brane igrača sa atletskim predispozicijama kao što je Omić.
Još prijedloga :
AFC Wimbledon - Accrington Stanley 3+ @ 2,00 ; 2+ @ 1,30
Plymouth Argyle - Morecambe Town 1,5 UNDER @ 2,65 ; 2,5 UNDER @ 1,55
Cedevita - MZT Skopje (-13,5) 1 @ 1,85
ZELJEZNICAR 1921!