Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

Virtu4l
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la Virtu4l » 25 jan 2015, 10:21

Naježim se kad neko spomene Adnana Harmandića.

Adnan Harmandić je odbio da uđe u igru na utakmici protiv Srbije.

Trebam li boldirati sedam puta da bi shvatili da on nema mjesta među ovim momcima koji su ostavili srce na terenu. Džaba mu da je Domagoj Duvnjak i Mikkel Hansen u jednom.

Doborac i Bašić su već u godinama, ni oni nam ne trebaju.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Vedad87
Kontakt:

Post Postao/la Vedad87 » 25 jan 2015, 11:10

samoposmatram je napisao/la:Cupko je realno objasnio kako stvari stoje, ali mislim da zbog financijske situacije ce tesko se moci izvuci maksimum iz ovih mladica. Problem je sto Markovic nema na raspolaganju jake sporedne turnire. Hrvatska je odigrala pripremni turnir protiv jakih reprezentacija, dok je BiH odigrala revijalnu utakmicu sa Capljinom. U tom je razlika izmedju BiH i samog rukometnog vrha. Kad ekipa nije uigrana cini se amaterska i izgleda tako. U takvim situacijama pojedinac izgleda kriticno. Zato dolazi do toga da obican navijaci ispada supak neopisive velicine, jer kritikuje pojedinca. A taj isti pojedinac zivi od sporta. Neko ko ga placa da igra rukomet nemoze biti budala. BiH ima jako dug put da prodje, ali talenta ima i ovo SP je sigurno probudilo interes za rukomet u BiH. Pitanje je samo financijske prirode. Dokle talenat moze dogurati to jeste uloziti u svoj razvoj.
Mislim da si malo polupao loncice. Hrvatska je odigrala dvije pripremne sa Srbijom (u kojoj cak nisu igrali svi igraci Srbije), a mi smo odigrali sa Katarom (koji je zauzeo drugu poziciju u svojoj grupi ;) i plus smo odigrali sa Portugalom. Znaci sto se tice pripremnog turnira, mi smo i bolje prosli (istina, jer nam je Katar platio).
“If all else perished, and he remained, I should still continue to be; and if all else remained, and he were annihilated, the universe would turn to a mighty stranger.”

adisice
Kontakt:

Post Postao/la adisice » 25 jan 2015, 11:15

Meni najodvratniji lik u historiji našeg rukometa
slika
http://www.youtube.com/watch?v=Pk9A-6_O6QA

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 25 jan 2015, 11:19

Je li Adnan ikad objasnio svoj postupak? Jesu li ga novinari ikad obasuli pitanjima? Stvarno interesantan lik. Može se shvatiti kad Mali Zeko neće da uđe u igru jer misli da nije od pomoći jer je cijeli dan bio loš, ali on kao neka prevaga... :thumbdown:
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 25 jan 2015, 11:25

-Mi ćemo voditi 16 igrača u Katar, a njih 18 je u završnoj fazi. Mi imamo uvijek 24 ili 48 sata za zamjenu igrača, imamo direktan let za Katar tako da nam se ne događaju situacije kao u Njemačkoj pa da moraju neki igrači ići kući. Bolje da riješimo to na vrijeme i da 16 igrača zna na čemu je, da ne bude dodatnih neugodnosti.

-Nema tajni, na dvije faze smo radili zajedno sa stožerom. Prva je bolja fizička priprema koja će se vidjeti vrlo brzo, druga n u kojoj treba malo discipline pojačati. Već u pripremnim utakmicama i kvalifikacijama došli smo do višeg stupnja bojne gotovosti, ne želimo mi igračima utjerati slobode, no kada si u dresu reprezentacije i kada je predstavljaš moraš se drugačije ponašati nego kada predstavljaš klub ili sebe privatno. Reprezentacija je institucija kroz koju su se svi izgradili i napravili ugovore, kao i izazov za svakog igrača, oni su uzor djeci, publici i naciji i želimo da to bude stvarno te kroz drugi način života produže karijeru, dakle, više treninga, manje poroka i duže ćeš trajati. Samo to želimo.

-Zadovoljni smo postupanjem igrača 90%, ovih 10% ćemo u tijeku pripremama podići, svi skupa se moramo dvadesetak dana na pripremama odreći nekih stvari i bit će dobro. Bit ćemo prava reprezentacija i ne bojimo se, trebat će nam sreće da ne bude ozljeda, ali i sportske sreće da si olakšamo ždrijeb jer je važno da startamo s pozicije broj jedan što neće biti nimalo lagano. Imamo suparnike iz regije koji su neugodni protivnici, nitko unaprijed ne može reći da će ih glatko pobijediti. Moramo biti potpuno spremni da budemo prvi u skupini, tada je sve otvoreno i izbjeći ćemo dalje lakše reprezentacije, kao i Katar koji će biti neugodan na svom terenu, bit će to histerija koju će teško biti kontrolirati. Moramo bit psihički i fizički spremni na sve, a nadamo se da će igrači biti mnogo spremniji nego što su do sada bili.

Evo kako to hrvati rade.

Qatar je platio BiH da igra, a Hrvatska platila Srbiju. Trebala je Madjarska biti, Ali nisu htjeli da se sramote. Ti mozes gledati na Qatar i Portugal kao utakmice koje je Markovic htjeo. Istina je da BiH nije imala drugog izbora za kvalitetnije pripreme.

Uz to sta Madjarska, Srbija i Portugal imaju zajednicko?

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 25 jan 2015, 11:34

nije toliki problem ove pripreme pred SP problem je kontinuirani rad naseg saveza odnosno mladji selekcija ,mi imamo samo jednu mladju selekciju 96 godiste ostale nemamo e tu hrvatska i ostale imaju veliku prednost njihovi igraci su prosli sve selekcije zajedno imaju sistem igre .ovo je veliki ,veliki minus RS BIH SRAMOTA VELIKA .

Vedad87
Kontakt:

Post Postao/la Vedad87 » 25 jan 2015, 11:39

Ja ti opet ponavljam. Ti si rekao da je Hrvatska odigrala pripremni turnir protiv jakih reprezentacija, a BiH revijalnu protiv Capljine. Ja ti opet ponavljam da smo mi imali bolji turnir od Hrvatske. Ne interesuje me ko je kome platio i ko je koga ispalio. Konkretno što se tiče tvoje rečenice, nisi u pravu!

Naše pripreme uopšte nisu bile toliko loše kolijko ih opisuješ i porediš sa hrvatskim. Mi smo po meni bolje prošli od njih.

E sad, druga stvar je šta bi se desilo da nam Katar nije platio, ali jeste...ovdje treba gledati na budućnost i tu hrvati imaju prednost, ali opet ponavljam, konkretno, što se tiče ovog prvenstva nismo zaostajali puno za njima. Šta više...
“If all else perished, and he remained, I should still continue to be; and if all else remained, and he were annihilated, the universe would turn to a mighty stranger.”

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 25 jan 2015, 11:58

Virtu4l je napisao/la:Naježim se kad neko spomene Adnana Harmandića.

Adnan Harmandić je odbio da uđe u igru na utakmici protiv Srbije.

Trebam li boldirati sedam puta da bi shvatili da on nema mjesta među ovim momcima koji su ostavili srce na terenu. Džaba mu da je Domagoj Duvnjak i Mikkel Hansen u jednom.

Doborac i Bašić su već u godinama, ni oni nam ne trebaju.
sjećam se te utakmice. selektor gleda u njega, a on se istegario i pokazuje, rukom na nogu kao ne može...
ma on ti je ko ratko nikolić, koji nije htio da igra za srbiju jer ga vuković jedan trening stavio sa klincima iz domaće lige....
znaš kako hansen ili duvnjak ne bi bi ispali papci kao ova dva...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 25 jan 2015, 12:00

Negledamo stvari na isti nacin, slazemo se da se neslazemo.

I ako nemamo mladje kategorije opet su skoro svi poceli rukomet igrati na nasim prostorima i poslije otisli u kace rukometne sredine.
Niko nespominje da 6-0 odbrana koja se na tim pripremama uvjezbavala nije valjala tokom citavog turnira. Napad je bio neorganizovan kroz citav turnir. Kontranapad nije postojao. O ovim stvarima niko negovori. A svi spominju pojedince koje bi trebalo otjerati/pozivati. Rukomet je timski sport niko ovdje nije skontao. To je zato sto svi prate pojedince, skojima se mogu jednaciti i ziviti svoj zivot kroz njihove licne uspjehe. Svi prate Dzeku, Nurkica i Teletovica a mrze City, denver i netse. To je bolesna sredina. BiH ce imati jak rukomet kad bude imala jak savez. Tim ce uvijek izbaciti pojedinca. Demirovica aktivirati za mladje kategorije.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 25 jan 2015, 12:08

Sto se tice toga da se kontranapadi nisu dovoljno forsirali u pripremnim utakmicama i da se je mogla i trebala odigrati jos koja pripremna utakmica to sve stoji. Mada sveukupno Markovic je odradio dobre stvari. Jednostavno falilo mu je kvalitetnih igraca za rotacije sto je neophodno. Ne samo to falilo mu je cak i igraca za prvi tim ( bar jedno kvalitetno krilo, jedan bek ) i cak su sudili protiv nas u bar jednoj utakmici. To je bio maksimum sto je mogao tada. Samo ne postoji izgovor da sada ne pojaca reprezentaciju koliko je moguce i rasiri igracki roster.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 25 jan 2015, 12:12

samoposmatram je napisao/la:Negledamo stvari na isti nacin, slazemo se da se neslazemo.

I ako nemamo mladje kategorije opet su skoro svi poceli rukomet igrati na nasim prostorima i poslije otisli u kace rukometne sredine.
Niko nespominje da 6-0 odbrana koja se na tim pripremama uvjezbavala nije valjala tokom citavog turnira. Napad je bio neorganizovan kroz citav turnir. Kontranapad nije postojao. O ovim stvarima niko negovori. A svi spominju pojedince koje bi trebalo otjerati/pozivati. Rukomet je timski sport niko ovdje nije skontao. To je zato sto svi prate pojedince, skojima se mogu jednaciti i ziviti svoj zivot kroz njihove licne uspjehe. Svi prate Dzeku, Nurkica i Teletovica a mrze City, denver i netse. To je bolesna sredina. BiH ce imati jak rukomet kad bude imala jak savez. Tim ce uvijek izbaciti pojedinca. Demirovica aktivirati za mladje kategorije.
da ovo je proizvod naseg rukometa ali par jakih rukometni sredina odnosno dobrih rukometnih skola a savez ne radi nista u organizaciji mladjih selekcija,takmicenja za mladje selkcije to je katastrofa . sto se tice Markovica njegovog rada :thumbup: :tokralju: bilo je problema u napadu i koncentracij kod realizacije ali ne treba to uzimati kao veliko zlo selektoru ,borbu i sve sto su pokazali momci zasluzuju veliku veliku pohvalu :bih: :bih:

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 25 jan 2015, 12:22

Markovic je dobar koliko mu je stavljeno na raspolaganje.

Par pitanja realno koga bi zamijenili sa Harmandicem, Halilbegovicem, Becirovicem ili nekim drugim?

bandit
Kontakt:

Post Postao/la bandit » 25 jan 2015, 12:28

samoposmatram je napisao/la:BiH ce imati jak rukomet kad bude imala jak savez

A jakog saveza nece biti sve dok 8-ca od 12-ice miniraju svaki napredak ... i naravno dok Smaju neubjede da pozicija gen. sekretara nije zamisljena kao dozivotna funkcija ... :arrow:

PREDSJEDNIŠTVO RUKOMETNOG SAVEZA BiH
Predsjednik: gospodin Nevenko Herceg
Podpredsjednik: gospodin Mirasad Sirćo
Podpredsjednik: gospodin Zdravko Miličević

IZVRŠNI ODBOR RUKOMETNOG SAVEZA BiH
gospodin Hamid Bahto - član
gospodin Dragan Miličević - član
gospodin Aleksandar Miljuš - član
gospodin Hamid Džandžanović - član
gospodin Ranko Gligorić - član
gospodin Petar Skočibušić - član

gospodin Almir Šahinpašić - član
gospodin Slobodan Zadro - član
gospodin Dragan Kojić - član

GENERALNI SEKRETAR:
Smajo Karačić

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 25 jan 2015, 12:37

bandit je napisao/la:
samoposmatram je napisao/la:BiH ce imati jak rukomet kad bude imala jak savez

A jakog saveza nece biti sve dok 8-ca od 12-ice miniraju svaki napredak ... i naravno dok Smaju neubjede da pozicija gen. sekretara nije zamisljena kao dozivotna funkcija ... :arrow:

PREDSJEDNIŠTVO RUKOMETNOG SAVEZA BiH
Predsjednik: gospodin Nevenko Herceg
Podpredsjednik: gospodin Mirasad Sirćo
Podpredsjednik: gospodin Zdravko Miličević

IZVRŠNI ODBOR RUKOMETNOG SAVEZA BiH
gospodin Hamid Bahto - član
gospodin Dragan Miličević - član
gospodin Aleksandar Miljuš - član
gospodin Hamid Džandžanović - član
gospodin Ranko Gligorić - član
gospodin Petar Skočibušić - član

gospodin Almir Šahinpašić - član
gospodin Slobodan Zadro - član
gospodin Dragan Kojić - član

GENERALNI SEKRETAR:
Smajo Karačić
ove zaboli ona stvar za BIH rukomet al bukvalno ,nije floskula al rukometni savez je duplo gori od svih ostali sportski saveza u BIH . nemamo zenske reprezengtacije , nemamo muske kadetske ,pionirske reprezentacije ,omladinska takmicenja su smijesna klubovi sve sami organizuju tako da ovaj odlazak na SP je cudo nevidjeno .mi nemamo mladji selekcija i kad zaigraju za srbiju i hrvatsku onda se mi pitamo sto ne igraju za BIH a nas savez ne nudi toj djeci nista

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 25 jan 2015, 12:43

Moramo zahtijevati:
1. Osnivanje omladinskih liga na nivou drzave
2. Osnivanje svih omladinskih Reprezentativnih selekcija
3. Smanjenje Premijer lige i mnogo vise poraditi na kvaliteti i promiciji Premijer Lige.

- mislim da su ovo neki od osnovnih preduvjeta za poboljsanje BH Rukometa opcenito...

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 25 jan 2015, 12:52

BaDa12 je napisao/la:Je li Adnan ikad objasnio svoj postupak? Jesu li ga novinari ikad obasuli pitanjima? Stvarno interesantan lik. Može se shvatiti kad Mali Zeko neće da uđe u igru jer misli da nije od pomoći jer je cijeli dan bio loš, ali on kao neka prevaga... :thumbdown:
Jeste. Stndardna prica 'ta ce levati igrati a ja biti na klupi. Rekao je kao sad sam ja najgori ovo ono i da mu je zao.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

muhamedkonjic
Kontakt:

Post Postao/la muhamedkonjic » 25 jan 2015, 12:57

Ljudi moji vidim da Stanko Sabljic nekadasnji pivot RK Bosne igra za Erlungen u Bundesligi. Sta mislite o njemu? Toromanovic je u godine i za divje tri godine ce nam trebati taj treci pivot. Tu su normalno mladi momci poput Gradjana i Halilkovica ali Sabljic bi trebao imati prednost posto igra u Bundesligi uz to i on je jos dosta mlad, 26 godine. Tu je i Marino Maric koj igra za Melsungen u Bundesku, 25 godina bivsi rep. Hrvatske, izgleda da nije u planovima Goluze i da se posvadjao nesta sa Gobcem pa bi trebali pokusati sa njim. Marko Matic isto tako izgleda ispao
iz svih kombinacija kod komsija i mogao bi biti od koristi. Ima preko dva metra srednji je bek ali moze igrati desni bek i tu nam skripi jos se Prce oprasta sigurno posije ovog ciklusa i Terzic je u godinama. Marko Tarabochia izgleda da je vec zavrsen i da ce nastupati za nas u sljedecim kvalifikacijama, mozda cak i u ove . Treba vidit status koji Ante Grbavac i Mirko Herceg imaju kod komsija pokusati i njih vratiti obadva desni bekovi oko 20 godina vrlo talentovani. Inace tu imamo Ivana Milasa, Igora Mandica,Vladana Loncara i Tarika Vranca i treba se neko od njih prikljuciti poslije ovog ciklusa ili pomalo dobivati sansu sada omdha poslije SP. Dejanovic i Grahovac su stari treba nekog mladjeg ubacivati(Serdarevic,Cavar). Grahovac moze ostati kao Toromanovic i Terzic dva, tri ciklusa jos i pomoci onda nam treba neko drugi, mozda popricati sa Marinom Segom dosta je mlad 29 godine ima moze jos 4,5 godine odigrati i bio bi od koristi.
Zadnja izmjena: muhamedkonjic, dana/u 25 jan 2015, 13:32, ukupno mijenjano 6 puta.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 25 jan 2015, 13:02

muhamedkonjic je napisao/la:Ljudi moji vidim da Stanko Sabljic nekadasnji pivot RK Bosne igra za Erlungen u Bundesligi. Sta mislite o njemu? Toromanovic je u godine i za divje tri godine ce nam trebati taj treci pivot. Tu su normalno mladi momci poput Gradjana i Halilkovica ali Sabljic bi trebao imati prednost posto igra u Bundesligi uz to i on je jos dosta mlad, 26 godine.
Haloo frajeruu ne trebaju nam pivotiii a rukomet nije fudbal Toroman moue jos 6 godina ko od sale igrati. Do tad ce i Halilkovic i Gradjan biti prave masine plus Vranjes i Buric.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

muhamedkonjic
Kontakt:

Post Postao/la muhamedkonjic » 25 jan 2015, 13:26

Sabinho je napisao/la:
muhamedkonjic je napisao/la:Ljudi moji vidim da Stanko Sabljic nekadasnji pivot RK Bosne igra za Erlungen u Bundesligi. Sta mislite o njemu? Toromanovic je u godine i za divje tri godine ce nam trebati taj treci pivot. Tu su normalno mladi momci poput Gradjana i Halilkovica ali Sabljic bi trebao imati prednost posto igra u Bundesligi uz to i on je jos dosta mlad, 26 godine.
Haloo frajeruu ne trebaju nam pivotiii a rukomet nije fudbal Toroman moue jos 6 godina ko od sale igrati. Do tad ce i Halilkovic i Gradjan biti prave masine plus Vranjes i Buric.
Halooo znam ja to da pivoti i golmani mogu igrati do 40 godine cak(Tahirovic,Wislander) ali moze i hoce je sasvim nesta drugo i treba planirati za buducnost vec sada malo. Iako Toromanovic moze i hoce igrati toliko dugo jos odlicno ali treba ipak ubacivati ove mladje snage da dobivaju iskustvo.Neznam sto je mali Halilkovic otisao u Gradacac, sto nije ostao u RK Bosni? Izgleda da Gradjan ide u Madjarsku pa bi imao vise prostora. Ali ipak Sabljic bi trebao svakako biti u uzi krug potencijalni probati ga jednu utakmicu da vidimo kakav je, neigra bezze u Bundesku.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 25 jan 2015, 14:26

Sabinho je napisao/la:
Tež ima 36 godina i razvaljuje u Tunisu ,a Tore smao 30g ili Terzić koji ima oko 33g jedini problem je Prce lijevi bek i zamjene za 2 krila

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.