Mirza Teletović

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Re: Mirza Teletović

Post Postao/la Unofficialpage » 25 jan 2015, 13:00

Welsh Bosanac!

Bit' će to dobro Mirza. Gledat ćemo mi tebe opet kako rešetaš protivničke ekipe.

Avdić: "...Mirza odbija izmjenu, iako ima 4 lične i nastavlja da rešeta Litvance" :bih: (tako je nekak rek'o)
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 25 jan 2015, 13:06

slika

Ako je tako, hvala ti kao bratu :tokralju: :tokralju:
Don't believe the hype.

sigurnoable
Kontakt:

Post Postao/la sigurnoable » 25 jan 2015, 14:35

samoposmatram je napisao/la:Sigurnoable dobro je sto ti imas povjerenje u americko zdravstvo, kad se u njemu neljecis. Da se ljecis imao bi drugacije misljenje. Mirza je poslije prvog pregleda bio odpusten iz bolnice. Timski trener Walsh je znao da nesto nije uredu pa ga je odveo u privatnu bolnicu na skeniranje.

Ako je genetski da ima guscu krv, u sta ja nevjerujem da je kod njega slucaj, onda ce morati uzimati macroumar ili slican preparat do kraja zivota.

Ja se nadam da su u pitanju ljekovi koji su uticali na guscenje krvi i uz njegovu visinu i letenje uzrokovali emboliju.

Dva americka istrazivanja pokazuju rizik tromba u letovima duzi od cetri sata kao 1 iz 4,500 letova i 1 iz 6000 letova. Uz to rizik je veci osobama koje su vise od 1,90 m.
Imam i to kako dovoljno iskustva sa americkim zdravstvom ali nema potrebe da objasnjava jer je ovo javni forum ;) . Po tvome bi izgleda bilo najbolje da se covjek vrati nazad u BIH pa da ga tu u BiH strucnjaci lijece jer vi imate i bolje informacije koji tamo doktori valjaju od njih samih, koji apsurd. Ja nigdje nisam nasao informaciji u koju je kliniku isao. I da se desilo takvo nesto kao sto kazes da mu nisu primjetili takvo nesto na prvom pregledu je sasvim normalno ali necu sada da objasnjavam zasto je normalno jer ovo nije neki medicinski forum ili portal.

risingforce
Kontakt:

Post Postao/la risingforce » 25 jan 2015, 14:56

I think it kind of explains why he was struggling in games,” Mason Plumlee said. “It’s like, ‘Wow, that makes sense,’ because he is a better player than he was playing, and you feel for him because he was trying to fight through it.

“Last year, there were games where he would just shoot us back into the game,” Plumlee said. “We would be down double-digits, and he doesn’t just hit open threes … he can hit momentum-changing threes.
“He can hit two, three in a row, hit one with a guy on him, at the end of the shot clock … the same way Joe bails us out a lot, he could hit bail out shots, and it’s a tough loss.”

Plumlee :clap: :D

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 25 jan 2015, 14:58

Da li je ko mozda slucajno gledao Nets protiv Jazzera sinoc? Da li je bila kakva reportaza ili sta o Mirzi sa YES-a?

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 25 jan 2015, 16:43

Nije normalno da iz hitne pomoci se otpusti pacient sa poteskocom disanja, a da se nije ustanovio razlog. Njegov pregled u bolnici ce biti istrazivan od strane zdravstvenih organa. I ne zato sto je kosarkas u pitanju, vec zato sto je normalna procedura kad se ovakve greske prave. Nigdje nisam spominjao zdravstvo u BiH, vec samo americko.

Isti scenario se mogao desiti u bilo kojoj zemlji i bolnici. A da je svaki doktor isti nije. Neznam da li je neko primjetio, ali ja sam preporucio pregled kod amerikanca, ne bosanca.

Janez
Kontakt:

Post Postao/la Janez » 25 jan 2015, 21:03

Neke nove vijesti vezano za nastavak karijere:
Shock is a good word for it. Terrifying would be another.

Friday's news that Mirza Teletovic will miss the remainder of the season due to bilateral pulmonary embolus - multiple blood clots in his lungs - came seemingly out of nowhere and sounds incredibly scary. Head coach Lionel Hollins even admitted Teletovic could have died had he gotten on the team's flight on Thursday.

Teletovic's condition will end his season, and it's possible it could be career-threatening. The New York Post explains:

According to medical experts that include vascular surgeons, hematologists and cardialogists, Teletovic likely is undergoing a gamut of bloodwork to ensure he doesn’t have blood conditions that make him prone to clots that could end his career at age 29.

If the bloodwork shows Teletovic has an autoimmune disease called antiphospholipid antibody syndrome, he may need to take blood thinners the rest of his life. The medical community is in debate on whether someone on blood thinners can play contact sports such as basketball. Most opinions are it is unsafe because of fear of internal bleeding.

Teletovic is likely to undergo stress testing to ensure there's been no long-term damage to his heart, and teams interested in his services as a restricted free agent this summer are sure to run him through the gamut of medical evaluations.

While Teletovic is putting forth a brave and appreciative face, the situation has put some of his teammates at unease.

"It was very shocking," Joe Johnson said. "Because I've honestly never heard of athletes, especially when you are working out and training hard every day, catching blood clots ... It's kind of scary."

Part of the shock came from the fact that Teletovic had admitted he was having some issues but had downplayed their severity.

"I knew he had some problems, but he told me that he wasn't in good shape and he told me that's the problem," Bojan Bogdanovic said. "But at the end (of the day), it's a big problem for him and for us."

It's unclear if Teletovic realized something more serious was at play, with his performance beginning to decline, with a 32.9 percent mark from the floor in 12 January games.

"I think it kind of explains why he was struggling in games," Mason Plumlee said. "Looking back, it was tough and admirable of him, but it's more important that he's taking care of his health."

The Brooklyn Nets are now faced with making a playoff push without one of their better floor-spacing options, and while it may seem insensitive to think of such things given Teletovic's scary situation, general manager Billy King was clear Friday that the team will explore all roster options available.

Janez
Kontakt:

Post Postao/la Janez » 26 jan 2015, 12:58

Embolija je opasno oboljenje i ukoliko se ne otkrije na vrijeme može biti smrtonosna, no medicina je dosta napredovala i danas postoje razne vrste lijekova kojima se ovo oboljenje liječi, rekla je za Klix.ba prof. dr. sci. med. Zehra Dizdarević.

Simptomi po kojima se može prepoznati ovo oboljenje su iznenadni bolovi s jedne ili druge strane pluća, malaksalost, ubrzano disanje, ubrzan puls i preznojavanje. Važno je da se na vrijeme dijagnosticira i propiše terapija. Nekada ni terapija ne bude efikasna, ali danas imamo više lijekova i stručnih ljudi", rekla je prof. dr. Dizdarević.

Vrsta terapije i dužina liječenja ovisi od slučaja do slučaja. Kada su u pitanju teži oblici embolije, prvo ide bolničko, a potom kućno liječenje.

"Boravak u bolnici traje sve dok nalazi ne pokažu da se stanje stabilizovalo i da pacijent može imati terapiju koju unosi oralno. U obzir se uzima i prethodno zdravstveno stanje pacijenta te da li je naprimjer imao neki operativni zahvat, tromboemboliju, trombozu nogu i slično", kazala je Dizdarević.

Kada je Teletović izgubio dah na parketu tokom meča protiv LA Clippersa, pomoćni trener Brooklyn Netsa Tim Walsh odlučio je da našeg igrača prebaci u bolnicu, a ne da se sa timom vrati kući. Povratak kući planiran je avionom, a to je za našeg igrača u ovakvom zdravstvenom stanju moglo biti kobno.

"Zbog promjene pritiska može doći do pomjeranja embolusa (ugrušaka), koji mogu otići u mozak, noge ili drugdje, te to pomjeranje može biti kobno za oboljelu osobu", rekla je Dizdarević.

Našem košarkašu ljekari iz bolnice u Los Angelesu predviđaju duže liječenje jer je objavljeno kako se Teletović neće vraćati na parket do kraja sezone NBA lige.

"U SAD-u imaju dobre stručnjake koji se bave slučajevima embolije i oni će se sigurno pobrinuti da Teletović bude dobro i vrati se u igru. Kada se ispitaju svi faktori bit će poznato koliko će liječenje trajati. U nekim slučajevima postoje i genetske predispozicije za ovakvu vrstu bolesti, te liječenje može trajati i doživotno", kazala je Dizdarević.

A evo i nekih sportista koji su se uspješno vratili sportu nakon plućne embolije:
Paul Robinson

Golmanu Blackburn Roversa je dijagnosticirana plućna embolija u aprilu 2013. godine kao posljedica operacije leđa. Nogometu se vratio u januaru 2014. godine i još uvijek je aktivan nogometaš.

Jiri Stajner

Češki nogometaš je obolio od plućne embolije 2012. godine dok je bio igrač Sloban Libereca. Kada je saznao za bolest, Stajner je razmišljao o povlačenju, posebno jer je u to vrijeme imao 36 godina, međutim, oporavio se i nastavio karijeru, a sada je član Mlade Boleslav.

Anderson Varejao

Brazilski košarkaš i član ekipe Cleveland Cavaliers je 2013. godine operisao koljeno, nakon čega je dobio plućnu emboliju. Te godine je propustio ostatak sezone i posvetio se liječenju. Oporavio se i nastavio karijeru u narednoj sezoni.

Rachel Banham

Košarkašica Minesota Gophersa je završila u bolnici zbog plućne embolije u julu 2012. godine. Oporavila se nakon nekoliko mjeseci i vratila se košarci.

Pete Mickeal

Sjevernoameričkom košarkašu je plućna embolija dijagnosticirana u martu 2012. godine. Nakon toga je napustio Barcelonu te se fokusirao na svoje zdravlje. On se također uspješno oporavio i sada je član Bucaneros de La Guaire.

Pape Sow

Senegalski košarkaš je obolio od embolije pluća dok je bio član Caja Laborala 2011. godine. Bivši član Toronto Raptorsa je karijeru nastavio naredne godine.

Serena Williams

Slavnoj američkoj teniserki je dijagnosticirana plućna embolija u februaru 2011. godine, a treninzima se vratila već u aprilu, naredne godine je osvojila Wimbledon.

Jason Pinkston

Igrač američkog fudbala i član Cleveland Brownsa je dobio plućnu emboliju u oktobru 2012. godine, a 5. augusta 2014. godine je sporazumno raskinuo ugovor s Brownsima zbog zdravstvenih problema i odlučio okončati svoju karijeru.
Ubačeno u spoiler da ne remeti temu, tako da mislim da nema brige za nastavak Mirzine karijere samo je sad pitanje za EP da li će forsirati sebe ili da ovo propusti i skroz se oporavi za novu NBA sezonu koja tek počinje u oktobru. ;)

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 26 jan 2015, 13:08

Niko ne treba inzistirati na tome da zaigra na EP, pa ni sam Mirza. Zdravlje i budućnost (u košarkaškom smislu je tu možda i buduće EP...) su važniji i primarni cilj u njegovom oprovaku. Važno je da se oporavi i da ostane bez posljedica, a sve drugo pada u vodu.
Jako me pogodila ova situacija, kao i mnoge druge ljude. To samo govori o njemu kao osobi. Stvarno se nadam da će nas Mirza još dugo godina uveseljavati kao igrač, a prvenstveno kao velika ljudina.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 26 jan 2015, 13:09

Ja se nadam da će biti spreman. Ne mogu zamislit repku bez Mirze. Svaka čast svima ali nije to to bez Mirze. Ali ne treba forsirat, najbitnije je zdravlje.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 26 jan 2015, 13:12

rečeno je da će se oporavit' za 6 mjeseci, EP je u septembru, dakle, trebao bi se oporavit' do tad, al' malo vremena bi imao za pripreme i tako to! po meni, mislim da će biti zdrav, a poznavajući i Teleta, ako to bude slučaj, on će htjeti igrat' sigurno, tim više jer će mnogo pauzirat'

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 26 jan 2015, 13:23

Ako se oporavi npr. do jula ili augusta, i prodje pripreme za EP i odigra to prvenstvo, mislim da bi mu to bilo najbolje pred sljedecu sezonu. Ne mora ni igrat po 35+ minuta. Dotad je najbitnije da ozdravi.
Don't believe the hype.

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 26 jan 2015, 13:45

ako Bog da Mirza ce igrati na EP...ne mora igrati 35 min po utakmici, sad imamo dostojne zamjene, dovoljno da odigra nekih 25 min za pocetak, mislim da se moze spremiti za toliko...jedan plus ako odigra jer ce mu biti lakse naci novi angazman kad klubovi vide da je i dalje u mogucnosti odigrati dobre utakmice

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 26 jan 2015, 13:48

ma potpisat' će Tele novi ugovor u NBA, sa Netsima ili nekom drugom franšizom, nema tu priče :salut:

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 26 jan 2015, 14:21

Hakeem je ako se ne varam isto imao problema sa ugroscima samo ne znam da li u plucima ili nogama ... Sve ce to bit uredno :bih: :bih:

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 26 jan 2015, 18:12

mirza ce za 2 mjeseca poceti trenirati, ali 6 mjeseci ne smije igrati kosarku jer ne smije dolaziti u duel sa drugim igracima...ukratko :bih: :bih: :thumbup:

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 26 jan 2015, 21:24

slika
Sexy girls are waiting for live chat and discreet adult dating. Join now. https://****.com

Vedad87
Kontakt:

Post Postao/la Vedad87 » 26 jan 2015, 23:01

NURKIĆ POSJETIO MIRZU ;)

Ekipa Denver Nuggetsa igrat će noćas u Los Anđelesu protiv domaćuh Clippersa susret američke profesionalne NBA lige.

Poznato je da je član Denvera od ove sezone i naš centar Jusuf Nurkić, a kako njegov klub gostuje u gradu u kojem se na liječenju trenutno nalazi i Mirza Teletović, saznajemo da je mladi centar Nuggetsa uoči ovog susreta posjetio i našeg reprezentativnog kapitena.

Podsjetimo, Teletović je od petka na liječenju u Medicinskom centru u Los Anđelesu, gdje mu je dijagnosticirana plučna embolija. Teletović je u bolnicu prebačen na poluvremenu utakmice između Klipersa i njegovih Bruikllin Netsa, nakon što se žalio na otežano disanje i malaksalost.
“If all else perished, and he remained, I should still continue to be; and if all else remained, and he were annihilated, the universe would turn to a mighty stranger.”

Gifron
Kontakt:

Post Postao/la Gifron » 27 jan 2015, 02:29

:plac:
Bad news, Mirza Teletovic will miss Eurobasket and likely to miss next season. Medical needs dictate the need to be on blood thinners for a year. Getting NBA clearance to play next season is dicey.
Ali jos uvijek nije zvanicno potvrdjeno od strane kluba.
Jedan grad, jedna ljubav!

Janez
Kontakt:

Post Postao/la Janez » 27 jan 2015, 02:44

Pa sumnjam da bi Ligata danas tek tako rekao da nema brige za nastavak karijere i da neće dugo trajati jer bi onda bilo jako neozbiljno da su iznijeli informacije da će se oporaviti za 2 mjeseca i za 6 moći igrati normalno bez da su sačekali detaljnije nalaze i da vide kroz par dana kako će tijelo reagovati. Doduše ne znamo odakle ovaj izvor i informacija pa treba uzeti sa velikom dozom rezerve, ali ako se slučajno ispostavi tačna onda će ovo biti jako loša vijest prije svega za samog Mirzu jer pauza i za narednu nije dobro nikako. Daj Bože da se pokaže netačnom. :thumbdown: Dok Netsi ne objave rano je za bilo šta više komentarisati. :pray: :roll:

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.