cuj nije za otpustit pa ako je uzeo pare kako ti tvrdis od igraca da ga povede na SP treba ga nogom u guzicu nabit a ne smijenitikanarinac je napisao/la:da treniras rukomet i otvori ti se prilika da platis dali bi platio iskreno,i nisam rekao da treba otpustiti markovica i momcima svaka cast ali kazem da kad smo postali ozbiljna repka treba prestati uzimati pare od igraca koji nemaju kapacitet za repku jer ste i sami danas vidjeli da covjek nema taj kapacitetBelminM23 je napisao/la:Garant na Bingu dobio, pa platio.
Rukometna reprezentacija BiH
Moderator/ica: Pasha
-
bordobijeli
- Kontakt:
Re: Rukometna reprezentacija BiH
Ovaj mali Janković je na mene ostavio predobar utisak, mislim da decko moze jos puno napredovati, ima asistenciju dobru,solidan sut...
Ova reprezentacija ima bazu za sledecih 6-7 godina u Malinovicu, Buricima,Pericu, Vranjesu, Ovcini, Vrazalicu,Jankovicu.Tek cemo u buducnosti vidjeti kakve nam je koristi ovaj turnir donio. Ovo je trenutno nas maximum.
Halo ljudi, pa mi smo medju 20 najboljih ekipa na svijetu koji qrac hocete.
Ova reprezentacija ima bazu za sledecih 6-7 godina u Malinovicu, Buricima,Pericu, Vranjesu, Ovcini, Vrazalicu,Jankovicu.Tek cemo u buducnosti vidjeti kakve nam je koristi ovaj turnir donio. Ovo je trenutno nas maximum.
SLOBODA NAVIJAČIMA
ma druze problem je sto su svi prije njega uzimali pa i on pa sam znas kakve su sve afere bile kad je postao trener...pa sad da se otvori pandorina kutija nebi bilo pametno ali kazem kad smo vec postali ozbiljna repka trebamo se uozbiojitibordobijeli je napisao/la:cuj nije za otpustit pa ako je uzeo pare kako ti tvrdis od igraca da ga povede na SP treba ga nogom u guzicu nabit a ne smijenitikanarinac je napisao/la:da treniras rukomet i otvori ti se prilika da platis dali bi platio iskreno,i nisam rekao da treba otpustiti markovica i momcima svaka cast ali kazem da kad smo postali ozbiljna repka treba prestati uzimati pare od igraca koji nemaju kapacitet za repku jer ste i sami danas vidjeli da covjek nema taj kapacitetBelminM23 je napisao/la:Garant na Bingu dobio, pa platio.
Samo Sarajevo
Mi smo bili u psihičkom šoku, a Bjelorusija nije? Mislite da oni nisu imali velike ambicije za prolazak dalje, pogotvoo sad sa oporavljenim Rutenkom? Jedino smo mi emocionalno potrošeni, psihički uzdrmani, nenaspavani itd.
Zadnje dvije utakmice se brukamo i treba ih kritikovati, isto kao što smo ih hvalili sve do sad. Hvala im na svjetskom, došli su, pokazali se u dobrom svjetlu sve do Hrvatske kad se počinjemo brukati, ne igramo odbranu nikako itd.
Zadnje dvije utakmice se brukamo i treba ih kritikovati, isto kao što smo ih hvalili sve do sad. Hvala im na svjetskom, došli su, pokazali se u dobrom svjetlu sve do Hrvatske kad se počinjemo brukati, ne igramo odbranu nikako itd.
“If all else perished, and he remained, I should still continue to be; and if all else remained, and he were annihilated, the universe would turn to a mighty stranger.”
- maximusdecimus
- Kontakt:
jest, ljudi se prodaju u Španiju samo zato što odbrane penal i kontru. da te pitam, kako je znao da ce odbraniti išta u toj utakmici, šta da nije odbranio? ostao bi kratak za 5000 maraka i šta onda?prodao se u drugu spansku ligu, potpisao ugovor na 9 mjeseci, bas ce se oparit mati dragakanarinac je napisao/la:kad je dao 5 milja branio je za slogu iz doboja odbranio penal u islandu i kontru i prodao se u spaniju i unovcio 5 milja...tu informaciju je donio njegov suigrac iz spanije bosanac
druze ako je on slagao saigraca onda je i mene slagao njegov suigrac,on kad je dosao do repke nije bio ni meddju 5 najboljih golmana nase saban lige..i ko god prati rukomet duze vrijeme moze uvidjeti veliki nedostatak kvaliteta za repku..maximusdecimus je napisao/la:jest, ljudi se prodaju u Španiju samo zato što odbrane penal i kontru. da te pitam, kako je znao da ce odbraniti išta u toj utakmici, šta da nije odbranio? ostao bi kratak za 5000 maraka i šta onda?prodao se u drugu spansku ligu, potpisao ugovor na 9 mjeseci, bas ce se oparit mati dragakanarinac je napisao/la:kad je dao 5 milja branio je za slogu iz doboja odbranio penal u islandu i kontru i prodao se u spaniju i unovcio 5 milja...tu informaciju je donio njegov suigrac iz spanije bosanac
Samo Sarajevo
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Ne treba pljuvat', bit' primitivan i slično, al' da ne valja - ne valja. Nek nam ovo bude škola kako ne treba da se radi, srećom svake godine ima neko prvenstvo pa imamo šansu da ubrzo popravimo dojam. Nakon Češke ili Rusije posvetiti se kvalifikacijama, puno toga treba popraviti, posla za Markovića preko glave. Litvanija neće biti izlet, toga moramo biti svjesni.
Golmani:
Dejanovic 32 god.
Grahovac 30 god.
Buric 24 god.
Desna krila
Vražalić 24 god.
Zulfic 22 god.
Lijeva krila:
Ovcina 25 god.
Mikic 29 god.
Centralni bekovi:
Peric 22 god.
Jankovic 22 god.
Karacic 29 god.
Lijevi bekovi:
Terzic 31 god.
Prce 34 god.
Čelica 28 god.
Desni bekovi :
Savic 27 god.
Malinovic 22 god.
Pivoti:
Vranjes 26 god.
Toromanovic 30 god.
S Buric 24 god.
U ovim kvalifikacijama za Europsko 2016 realno je da ce nam trebati igraci na poziciji LB ,CB oba krila i jedno mlado golmansko rjesenje. Sad mene zanima jel imamo jos nekih igraca koji nisu mogli igrati na ovom Svjetskom ili imamo bar neke zamjene za predstojece kvalifikacije ?
Dejanovic 32 god.
Grahovac 30 god.
Buric 24 god.
Desna krila
Vražalić 24 god.
Zulfic 22 god.
Lijeva krila:
Ovcina 25 god.
Mikic 29 god.
Centralni bekovi:
Peric 22 god.
Jankovic 22 god.
Karacic 29 god.
Lijevi bekovi:
Terzic 31 god.
Prce 34 god.
Čelica 28 god.
Desni bekovi :
Savic 27 god.
Malinovic 22 god.
Pivoti:
Vranjes 26 god.
Toromanovic 30 god.
S Buric 24 god.
U ovim kvalifikacijama za Europsko 2016 realno je da ce nam trebati igraci na poziciji LB ,CB oba krila i jedno mlado golmansko rjesenje. Sad mene zanima jel imamo jos nekih igraca koji nisu mogli igrati na ovom Svjetskom ili imamo bar neke zamjene za predstojece kvalifikacije ?
Yugoslav First League - ★★
Bosnian Premier League - ★★★★★
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3
Bosnian Premier League - ★★★★★
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3
- maximusdecimus
- Kontakt:
pa ako vec placas za nastup nekom onda sigurno neces pricati svima o tome nego skrivati da se ne bi proculo. druga stvar, pricas o nedostatku kvaliteta za reprezentaciju, a covjek u odlucujucoj, najvaznijoj utakmici ove ekipe odbranama obezbjedio plasman na SP...jbg mozda nema kvaliteta za Dansku,Francusku i ostale velesile, za nas moze proci. ako cemo gledat ovo prvenstvo i kako smo odigrali tri igraca bi ostala u ekipi, ostalo vozdrakanarinac je napisao/la: druze ako je on slagao saigraca onda je i mene slagao njegov suigrac,on kad je dosao do repke nije bio ni meddju 5 najboljih golmana nase saban lige..i ko god prati rukomet duze vrijeme moze uvidjeti veliki nedostatak kvaliteta za repku..
Pedja nas je sa 2-3 odbrane na Islandu i odveo na SP , a saigrac mu iz ekipe Zildzic iz Zivinica moze samo imati nesto licno protiv njega pa tako prica...
Jednostavno nama treba jedan kvalitetan srednji bek i nista vise...Karačić mi nije kao što je prije bio, zbog toga ovako i slaba igra u napadu. Perić je tu dobar sve to stoji, ali treba nekad šutirat i sa 9, 10 metara, gdje on nema šanse.
-
bordobijeli
- Kontakt:
imamo Panica koji igra desnog i srednnjeg beka odlican u oba pravca ,spominje se tarabochia njeg ne poznajem mislim da je lijevi bek to je to ima Loncar al on ce doci tek za 3-4 godineSuki46 je napisao/la:Golmani:
Dejanovic 32 god.
Grahovac 30 god.
Buric 24 god.
Desna krila
Vražalić 24 god.
Zulfic 22 god.
Lijeva krila:
Ovcina 25 god.
Mikic 29 god.
Centralni bekovi:
Peric 22 god.
Jankovic 22 god.
Karacic 29 god.
Lijevi bekovi:
Terzic 31 god.
Prce 34 god.
Čelica 28 god.
Desni bekovi :
Savic 27 god.
Malinovic 22 god.
Pivoti:
Vranjes 26 god.
Toromanovic 30 god.
S Buric 24 god.
To ti je naš mentalitet. Kada ide dobro **** Njemačku za nas a kad ide loše odmah se tu radi u nekim podmetanjima, mitu i korupciji, nekome rekao neki rođak nešto i slično. Ljudi se kletu u Nikolu Prce-a, bude proglašen za najboljeg bh sportistu i normalno je da cijela javnost od njega očekuje+ ''svemirski oporavak'' i da sam pobijedi sve. Međutim, kada realnost pokuca na vrata i Prce odigra sa svojih 50 % tada ga isti novinari ''kupaju'' i nema šta ne pišu o njemu.
O odabiru igrača ne želim pisati jer smatram da je uloga selektora i da on za to snosi svoju odgovornost.
Koliko god da smo se dugo spremali za ovo SP mislim da smo na njega otišli ne spremni ''u glavi'' a mislim i fizički. Očekivanja su bila prevelika, igrači nisu mogli izdržati breme koje im je natovarila nacija. Svaka čast Toromanoviću kao kapitenu ali mi na ovom prvenstvu jednostavno nismo imali igrača za kojeg bi se moglo kazati da je lider, vođa, kapiten, neko ko bi bio produžena ruka selektora. Falio nam je čovjek koji će ''stati na loptu'', ''opaliti po koji šamar igraču'', zagalamiti, neko u koga će se ugledati. To je za debitanta na SP veoma bitno.
Druga stvar slabog nastupa na SP je po meni nedostatak muda. Bukvalno niko nije želio preuzeti odgovornost. Koliko smo golova postigli skok šutevima sa vanjskih pozicija ili probijanjem s krila. Sva nam se igra svodila na pojedinačno zabadanje i soliranje te ubacivanje viške igrača na crtu (taktička zamisao) i trpanje pivota. Niko nije želio da preuzme odgovornost kao da svi samo boje da ne pogriješe. Neko će sada napisati kako mi ni nemamo klasičnih bekova šutera ali to jednostavno nije opravdanje za nedostatak muda. Ovaj problem manifestovao se i u slučaju kontri. Nakon dvije pogrešne kontre u 1. susretu više golmani nisu ''smjeli'' bacati kontre kao da su pod nekim ''urokom''.
Mogao bih još svašta napisati ali i ovo je dosta ...
O odabiru igrača ne želim pisati jer smatram da je uloga selektora i da on za to snosi svoju odgovornost.
Koliko god da smo se dugo spremali za ovo SP mislim da smo na njega otišli ne spremni ''u glavi'' a mislim i fizički. Očekivanja su bila prevelika, igrači nisu mogli izdržati breme koje im je natovarila nacija. Svaka čast Toromanoviću kao kapitenu ali mi na ovom prvenstvu jednostavno nismo imali igrača za kojeg bi se moglo kazati da je lider, vođa, kapiten, neko ko bi bio produžena ruka selektora. Falio nam je čovjek koji će ''stati na loptu'', ''opaliti po koji šamar igraču'', zagalamiti, neko u koga će se ugledati. To je za debitanta na SP veoma bitno.
Druga stvar slabog nastupa na SP je po meni nedostatak muda. Bukvalno niko nije želio preuzeti odgovornost. Koliko smo golova postigli skok šutevima sa vanjskih pozicija ili probijanjem s krila. Sva nam se igra svodila na pojedinačno zabadanje i soliranje te ubacivanje viške igrača na crtu (taktička zamisao) i trpanje pivota. Niko nije želio da preuzme odgovornost kao da svi samo boje da ne pogriješe. Neko će sada napisati kako mi ni nemamo klasičnih bekova šutera ali to jednostavno nije opravdanje za nedostatak muda. Ovaj problem manifestovao se i u slučaju kontri. Nakon dvije pogrešne kontre u 1. susretu više golmani nisu ''smjeli'' bacati kontre kao da su pod nekim ''urokom''.
Mogao bih još svašta napisati ali i ovo je dosta ...
ennis je napisao/la:Ovaj mali Janković je na mene ostavio predobar utisak, mislim da decko moze jos puno napredovati, ima asistenciju dobru,solidan sut...
- Consigliere
- Kontakt:
Upravo. Jednostavno, nedostatak kvaliteta i losa igra. Izgubili smo tri utakmice od ekipa koje su izletile sa prvenstva na prvoj ozbiljnoj prepreci.Sveti je napisao/la:Loši smo jednostavno. Što prije skontamo da ovi momci nemaju kvalitet za nešto veće bit će nam lakše. Hvala vam što ste mi dopustili da navijam za svoju domovinu na prvenstvu, ali smo realno, ako ne najlošija, onda jedna od najlošijih. Bara bara s iranom.
Nema smisla traziti opravdanja u psihi, neiskustvu i sl.
Plasman i pobjeda nad Islandom je jednostavno cudo, ako gledamo iz ove perspektive. Sve nam se poklopilo pa cak i to da covjek ispadne lopta u zadnjem napadu.
Hvala momcima.
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
- plavipatriota
- Kontakt:
Jedno konkretno mišljenje, bez puno mudrovanja:
-Ovo danas jeste sramota
-Očajno napadačko prvenstvo
-Dobro odbrambeno prvenstvo, danas loša odbrana zbog manjka motivacije
-Golmani solidni, u grupnoj fazi u bitnim utakmicama dobri
-Karačić po meni vrlo loše prvenstvo,
-Vražalić osim što je odigrao loše prvenstvo, nijedne smišljene akcije za njega kroz cijelo prvenstvo
-Ovčina ima poteza kakvih nema dijete koje tek nauči šta je trokorak i dvije akcije
-Prce loše prvenstvo
-Toromanović dobro prvenstvo (ne znam jesam jedini, ali ono protiv Tunisa mu ne zamjeram)
-Burić pivota s još malo iskustva pravi nasljednik Toromanovića, čak i bolji može biti puno
-Očekivao više od Terzića u napadačkom dijelu, utopio se u sivilo
-Vranješ dobar, iako ima i on nepotrebnih divljih prenosa
-Malinović
-Prespor napad, premalo akcija, al zato pivota znamo pogodit iz novinarske kabine
-Čelica, osim protiv Irana, loš i bezidejan
-Perić
Marković morao koristiti više rezervna krila jer nisu loše odigrali ni Mikić (efikasan) ni Zulfić (bolje nego što sam očekivao)... Morali smo bolje odigrati s igračem više, da ne pričam o dva igrača više...
Šutere moramo roditi, po meni bolje forsirati Perića nego Karačića koji mi je dosta pao u očima na ovom prvenstvu (al eto, razumijem povreda, ali da ne zna baciti dobar pas, a da se ne pobije s loptom onaj kome je bacio mi je
)
Sedmerci
Sve u svemu, prvenstvo je iskustvo zlata vrijedno, a da je i sa ovim moglo bolje, jeste!
-Ovo danas jeste sramota
-Očajno napadačko prvenstvo
-Dobro odbrambeno prvenstvo, danas loša odbrana zbog manjka motivacije
-Golmani solidni, u grupnoj fazi u bitnim utakmicama dobri
-Karačić po meni vrlo loše prvenstvo,
-Vražalić osim što je odigrao loše prvenstvo, nijedne smišljene akcije za njega kroz cijelo prvenstvo
-Ovčina ima poteza kakvih nema dijete koje tek nauči šta je trokorak i dvije akcije
-Prce loše prvenstvo
-Toromanović dobro prvenstvo (ne znam jesam jedini, ali ono protiv Tunisa mu ne zamjeram)
-Burić pivota s još malo iskustva pravi nasljednik Toromanovića, čak i bolji može biti puno
-Očekivao više od Terzića u napadačkom dijelu, utopio se u sivilo
-Vranješ dobar, iako ima i on nepotrebnih divljih prenosa
-Malinović
-Prespor napad, premalo akcija, al zato pivota znamo pogodit iz novinarske kabine
-Čelica, osim protiv Irana, loš i bezidejan
-Perić
Marković morao koristiti više rezervna krila jer nisu loše odigrali ni Mikić (efikasan) ni Zulfić (bolje nego što sam očekivao)... Morali smo bolje odigrati s igračem više, da ne pričam o dva igrača više...
Šutere moramo roditi, po meni bolje forsirati Perića nego Karačića koji mi je dosta pao u očima na ovom prvenstvu (al eto, razumijem povreda, ali da ne zna baciti dobar pas, a da se ne pobije s loptom onaj kome je bacio mi je
Sedmerci
Sve u svemu, prvenstvo je iskustvo zlata vrijedno, a da je i sa ovim moglo bolje, jeste!
-
Nerminovic
- Kontakt:
@Nydalen
Svedska na aparatima
Svedska na aparatima
Champions of SportSport League 2017
BackSpace United
BackSpace United
Prenosim u cijelosti tekst starog rukometnog stručnjaka iz Srbije s kojim sam danas bio na kafi i popratili smo meč sa Bjelorusijom na TV-u.
Citiram-prepričavam:
Citiram-prepričavam:
Bosna i Hercegovina me je pozitivno iznenadila na ovom Svjetskom prvenstvu u Kataru. Nisam baš očekivao da će ovako dobro odigrati. Kad se sabere i oduzme - ovaj rezultat se mora smatrati uspjehom. Sam plasman na SP2015 je zaslužen i BiH se nije obrukala, čak naprotiv, za dlaku joj je izmaklo 1/16 finala. Neki će reći, kako je riječ o neiskustvu igranja velikih takmičenja, ali to nije tačno. Znali su debitanti daleko dogurati, s tim da ne sporim da pedigre kod sudija ne postoji i da će uvijek pod zaštitom sudija biti oni koji su na završnim smotrama redovni. Renome se gradi kontinuitetom nastupa na završnicama turnira.
Ne mogu se složiti sa mnogim stručnjacima po pitanju neiskustva Bosanaca. Ovdje je selektor Marković izvukao nevjerovatan maksimum iz igrača, pogotovo po pitanju odbrane gdje je BiH limitirala sve protivnike do 25 golova u prosjeku (neračunajući zadnje 2 utakmice). Razlog zašto je BiH završila kako je završila leži u činjenici da su krila apsolutno zakazala. Ipak su bosanci davali u prosjeku 20 golova protivnicima iz postavljenih napada (što je više nego odlično) izuzimajući kontre koje su bile očajne, kao i čisti golovi s krila koja donose širinu u napadu.
Također je vidna limitiranost pojedinih igrača, što se moglo vidjeti na izgubljenim loptama. Neko će reći, bosanci su upali u crnu seriju. Ne, to nije tačno - crna serija se može desiti u jednoj utakmici, ali u 4 utakmice, jako teško. To je realnost pojedinaca da su limitirani i nemaju kapaciteta za koncentraciju od 60min. Odatle proizilaze i silne greške, ne zbog neznanja osnovnih rukometnih pravila, već zbog činjenice da jedan prosječan bosanski igrač nije na nivou prosječnog hrvatskog/francuskog/danskog igrača. Zato i jeste uspjeh BiH ovo do sada učinjeno.
Ako Bosanci ne porade na krilima, već sada više nisu nepoznanica protivnicima (iako im je to bio u suštini AS iz rukava na ovom prvenstvu) - teško da će više vidjeti neku završnicu il da će napraviti na nekoj novoj završnici iskorak dalje. Iako lijevi bekovi i srednji bek nisu bili na nivou, prvenstveno tome su zaslužna krila koja su bila statična, bezopasna i neučinkovita, te je protivnicima lako bilo igrati odbranu na bosanskoj bekovskoj liniji koja je opet začuđujuće uspjevala iz postavljenih napada tako jakim reprezentacijama zabijati 20-tak golova u prosjeku.
Igrače koje posebno ističem i koji su me više nego pozitivno iznenadili su Malinović, Perić i Vranješ i braća Burić.
Iako nije previše u igru ulazio, vidan je potencijal i talent kod srednjeg beka Jankovića. Defanzivno još jedino može prolaznu ocjenu dobiti Terzić. Nažalost, frapiran sam činjenicom da su bosanska krila toliko loša u odbrani i u tranziciji igre iz odbrane u napad, a da ne govorim o bezopasnosti na postavljenom napadu. Frapiran sam činjenicom da Toromanović kao pivot u napadu ne zna postaviti blok bekovskoj liniji (to je velika mana ovom igraču).
Osvrt:
- Bosnu i Hercegovinu u ključnom meču jesu porazili igrači Tunisa, ne samo zbog ispomoći sudija, već zbog činjenice da njihova odbrana nije trebala voditi računa o krilnim igračima, već se samo fokusirati na bekovsku liniju.
- Ista stvar je i u mečevima protiv Austrije i Makedonije gdje krila nisu radila kontre i jednako brzo pokrivala svoja protivnička krila kad krenu u kontre.
- grad-na-rijeci-sani
- Kontakt:
Markovic treba da krene u lov na Denisa Buntica, pauzirao je vec 3 godine za Hrvatsku!!!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.