Pa iskreno, ne znam ni sta bilo ko ocekuje od njega kad 80% utakmice provede na beku, kad iza sebe ima Polija/Muntarija/Essiena i kad se ni sam ne sjeca kad je imao zicer zadnji put. Njegove godine, sezona odsustva i Pippo koji veze nema sta raditi sa igracima je dovelo do ovoga plus njegov manjak samopouzdanja koji je produkt svega toga nabrojanog. Istina, ocekivao sam i ja nesto bolju sezonu od njega, al' uz sve te faktore plus truhlu atmosferu u klubu, vise nista ni od koga ne mogu ocekivati. Ni ne zamjerim im cak.
Spominjem druge lige jer se tamo igra brzi napadacki fudbal koji bi njemu odgovarao, nije ni prvi ni zadnji kod kojeg bi se ispostavilo da mu ne odgovara talijanski stil igre, nije svako za svasta. A Italija sigurno nije zdravo mjesto za razvoj mladih igraca, pogotovo ne za moderne tipove napadaca. Engleska plus dobar trener koja zna svoj posao i koji bi znao kako sa mladima bi ga preporodio, al' dotad neka saceka.
Pato je bio bolji igrac bez dvojbe, al' njega je privatni zivot i neprofesionalnost sjebala i to je najveca razlika izmedju njih dvojice, a talenat u vecini slucajeva nije dovoljan za uspjeh. Da ne pricam kakav vezni red je imao Pato, a kakav ovaj, nije se vala ni Pato proslavio u onoj svojoj zadnjoj polusezoni.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !