L'Avvocato je napisao/la:Pa šta i da jeste? Neka je. Trenere nikad nisam gledao na taj način kao fudbalere. I Lippi je vodio Inter pa ga i dan danas svaki Juventino voli. Bilo bi mi čak i drago da je preuzeo Milan kad već nije želio ostati kod nas. Barem bi pomogao napaćenim navijačima, jer bi postrojio ljenčuge u Milanu i nabrijao ih za ligu maksimalno. Što jači Milan to bolje za Juventus. Uvijek bilo i biće. Ko ne konta neće nikad ni kontati.
Conte nas je digao bukvalno iz pepela. Vratio nas na vrh gdje i pripadamo, ugradio nam pobjednički mentalitet i uzeo tri uzastopna Scudetta. Kad je trebalo da se napravi nešto više, uprava mu je rekla ne, to ne ide tako. Čovjek fino lijepo rekao to bi bilo to od mene, hvala i doviđenja. Šta ima tu loše? Hvala mu na svemu, ide se dalje. Nema razloga da se pljuje po njemu. Nisu mi jasni navijači koji ga hejtaju. Najozbiljnije. Dajte barem jedan valjan razlog za tako nešto.
Njegova šok terapija nam je donijela skoro sve što sada imamo i što je trebalo Juventusu kao klubu u post-Calciopoli eri. Uvijek ću biti na njegovoj strani. Ne možeš a da ne cijeniš čovjeka kao što je on.
Ono što meni smeta kod njega je njegov egoizam i licemjerje. I ne hejtam ga, to sve što je uradio za nas me i drži da ga ne pljujem i lajem na njega.
Da počnemo od samog odlaska. Kao što sam milion puta dosad rekao, ne napušta se klub koji toliko voliš i igrači u koje se kuneš tako lahko. Ne ostavlja se sve na cjedilu u situaciji kada je sve moglo propasti, raspasti se, zbog tvojih ličnih želja. Ne priča se poslije o tim tvojim igračima u kontekstu 10 €, pljuješ direktno na njih. Ne počinje se nakon toga svaki intervju sa "Ja nisam mogao više..." ili jednostavno "Ja", a kao Juventino si imao toliko drugih koji su mogli još i koji su sve svoje nade držali u tebi.
Otišao je tako da je ispalo da mu je uprava slagala milion stvari, dovela igrače protiv njegove volje i prodala igrače protiv njegove volje. Na kraju se fino pokazalo da to nije tačno, Conte otišao u ekipu koja mu je godinu dana prije okaljala ime i suspendovala ga, a napustio čovjeka koji mu je vjerovao i u toj situaciji.
Dalje, čitava ta stvar oko pojačanja i Evrope se gleda sa srane uprave, nisu mu htjeli dati igrače i on nezadovoljan pošteno otišao. A istina je da je on imao debel uticaj na to da ne prođemo dalje u Evropi i da je dosta toga debelo njegova greška. To je dvosmjerna ulica, ne jednosmjerna. I onda "gori" trener od njega uradi sa 10€ sve što on nije mogao.
Što se konkretno ovoga sa Milanom tiče. Uopšte mene to ne dira zato što je to Milan, rival, i ne mislim da je on napustio Juventus zbog Milana. Galliani je tu bio vjerovatno da vrati Agnelliju za Pirla. Dira me što je mogao otići u Maju kao čovjek, pa onda neka ide i u Inter, ni izbliza ne bi bilo ovako. Dira me zbog te usporedbe 100€ > 10€, Conte profesionalac sa ambicijama na sami vrh Evrope, a onda dogovara posao sa klubom gdje bi bio u goroj situaciji nego u Juventusu. Dira me što svaka priča sa njim polazi kako je najveći Juventino i da voli Juventus iznad svega, a ustvari sve što je uradio od Juna pa ovamo pokazuje da jeste Juventino, ali iznad svega je profesionalac i egoista kao Mourinho ili Ibrahimović koji će sve uraditi da bude prvo "Ja", pa tek onda "mi". Što je njegovo "ja imam ogromne ambicije i u Juventusu mi to ne ispunjavaju" samo 'paravan' za "nije bilo po mom, ne sviđa mi se više i ja idem". I dira me što se njega na svakom koraku brani, a svaljuje sve na ljude koji su ostali čistiti njegova ****.
Opet, hvala mu za sve što je uradio, onaj prvi Scudetto nikad neću zaboraviti. Ali neću mu zaboraviti ni ovo što je uradio u zadnjih godinu dana. Zato, hvala mu, ali daleko mu kuća od Juventusa, eto mu Arapa i Rusa da mu zvijezde skidaju.