FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Tomic ide, Kvesa vrlo vjerovatno. Za Benju ne znam. Ako se nesto drasticno ne promjeni a cisto sumnjam.
-
- Kontakt:
Kako znas? Jel sigurnn to?OdaVeliki je napisao/la:Tomic ide, Kvesa vrlo vjerovatno. Za Benju ne znam. Ako se nesto drasticno ne promjeni a cisto sumnjam.
- themaniaks
- Kontakt:
Ostankom Tomica i Kvesica imamo razlog necemu se nadati,njihovim odlaskom bice vrlo tesko i nadam se da ce ostati i produziti ugovor obojica.
I zato ja navijam za Želju jer Željo jeste sve ono što oni nisu i Željo nije i nikad neće biti ono što su oni uvijek bili
Pa vrlo vjerovatno. Ko god ode, doci ce par igrac.zeljovolim je napisao/la:Kako znas? Jel sigurnn to?OdaVeliki je napisao/la:Tomic ide, Kvesa vrlo vjerovatno. Za Benju ne znam. Ako se nesto drasticno ne promjeni a cisto sumnjam.
-
- Kontakt:
Pitam te,jer kako sam ja sad cuo,da se nisu uspjeli dogovorit.OdaVeliki je napisao/la:Pa vrlo vjerovatno. Ko god ode, doci ce par igrac.zeljovolim je napisao/la:Kako znas? Jel sigurnn to?OdaVeliki je napisao/la:Tomic ide, Kvesa vrlo vjerovatno. Za Benju ne znam. Ako se nesto drasticno ne promjeni a cisto sumnjam.
- DzoleZeljo
- Kontakt:
Mislim da ne treba vise zadrzavati ove momke.
Realno gledajuci za ono sto trazimo, mi ih necemo sigurno prodati, a opet sa druge strane momci su mnogo toga dobrog donjeli Zelji.
Tako da, ovdje vise ne mogu napredovati bar kad su oni u pitanju, mogu samo stagnirati, tako da bi klub trebao malo to gledati i sa te strane.
**** to ako ces igraca primorati da ostane a on nezadovoljan. Pa nece Oda od takvog moci izvuci ni 50%...
A ovi imenovani su sa Zeljom prosli sve sto se vise ovdje moglo proci, a ujedno to sve ponovo boldirali...
EDIT: Pojedini po meni gledaju sa previse ocekivanja po pitanju pojacanja. Dok ovaj statut ne prode, mi mozemo **** svirati, tako da je za mene pojacanje ako uspiju dovesti igraca na poziciji koja nedostaje a ujedno je do igraceva prirodna pozicija. Trenutno, do je za mene pojacanje. Ne mozes vise, tako je, kako je...
Realno gledajuci za ono sto trazimo, mi ih necemo sigurno prodati, a opet sa druge strane momci su mnogo toga dobrog donjeli Zelji.
Tako da, ovdje vise ne mogu napredovati bar kad su oni u pitanju, mogu samo stagnirati, tako da bi klub trebao malo to gledati i sa te strane.
**** to ako ces igraca primorati da ostane a on nezadovoljan. Pa nece Oda od takvog moci izvuci ni 50%...
A ovi imenovani su sa Zeljom prosli sve sto se vise ovdje moglo proci, a ujedno to sve ponovo boldirali...
EDIT: Pojedini po meni gledaju sa previse ocekivanja po pitanju pojacanja. Dok ovaj statut ne prode, mi mozemo **** svirati, tako da je za mene pojacanje ako uspiju dovesti igraca na poziciji koja nedostaje a ujedno je do igraceva prirodna pozicija. Trenutno, do je za mene pojacanje. Ne mozes vise, tako je, kako je...
Zadnja izmjena: DzoleZeljo, dana/u 27 jan 2015, 15:47, ukupno mijenjano 1 put.
Pojačanje za tim sa Grbavicepile87 je napisao/la:Ja sve kako sam procitao da je otisao iz Travnika Boga molim da ne dodje nama.champions1921 je napisao/la:Dok je bio u Gosku bio je zvijer ali posle toga se pogubio, ne znam sto.. Protiv nas u ovoj sezoni odigrao odlično.. Ne vjerujem da je skup ali ne znam uklapa li se takav igrač u Odovicevu koncepciju..
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Sabahudin Jusufbašić, doskorašnji igrač Travnika, mogao bi pojačati tim sa Grbavice.
DRUG NEBI TI PUNCA
Nadam se da je laž da pregovaramo sa Jusufbašićem, jer ako nam je on pojacanje onda smo se baš pojacali 

Zadnja izmjena: Željooooo, dana/u 27 jan 2015, 15:46, ukupno mijenjano 1 put.
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.
- invincible1921
- Kontakt:
Ako je to onaj iz Goska ne bi reko da je los igrac, bio je dobar i u velezu 

=\_1921_/=
Novinar procito da ga juce ovdje spominjemo i odma pise 

Prije ce biti da je neko saznao od novinara pa ovdje ranije napisao 

Jusufbasic je solidan napadac,ima dibar sut,a prednost mu je sto se moze koristiti na krilima ,kao napadac i iza napadaca...a njegovim dolaskom rasteretili bi lijevu stranu tako da bi Varea mogao iza napadaca igrati...al eto vidjet cemo sta ce biti sa njim...moja zelja sto se tice napadaca je Obradovic iz Radnika...
Nazalost nije danas je pricao sa nekim iz kluba eto jos treba Oda da potvrdi...invincible1921 je napisao/la:Ako je to onaj iz Goska ne bi reko da je los igrac, bio je dobar i u velezu
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
- champions1921
Nisam ja bas u toku.. Sta je mana ovom Jusufbasicu pa nije nesto odigrao ni u Velezu ni u Slobodi a evo i iz Travnika ga pustili? Bio je nekad potencijal..
BUDI ŽELJO !!!
Malo pretjerujemo sa dizanjem tenzija oko eventualnog odlaska trojice pomenutih igraca.
Prvo,ne mozemo uzimati zdravo za gotovo sve sto se pojavi u medijima.
Drugo,vjerujem da ce ljudi u klubu uraditi najbolje moguce za klub.
O kvalitetima Tome,Kvese i Benje ne treba trositi rijeci. Ali,ako pogledamo zadnjih godinu,godinu ipo,ni jedan od trojice nisu imali znacajan udio u igrama Zelje. Tomo i jese,ali nista specijalno. Vukao je povredu od prosle zime,od pripremne utakmice sa Sirokim u Medjugorju. Ne sjecam se da li je u ovih godinu dana i jednu utakmicu odigrao bez zavoja,neke sa injekcijama,neke preskakao...Naravno da bi snjima zdravima bila druga prica,ali to nikako ne znaci da je to drasticna razlika. Posebno u situaciji u kojoj nas uvjeravaju da se dize fizicka priprema na zavidan nivo,da se dize nivo igre...Kad je Tomo u pitanju,trebamo znati da je prije dva mjeseca Amar dogovorio sa Tomom i njegovim starim cifru za koju moze ice. Slozili su se da ce produziti ugovor za jos godinu ako se ta cifra ne mogne dobiti. Eh sad,ako se ta cifra dobije,ne mozes ga ne pustiti. I tu je kraj te price. S druge strane,kaze neko sto se to ne radi ranije,da se ne ulazi u zavrsnu fazu priprema bez definisanog igrackog kadra.Ne mozes ti birati kad ce doci zadovoljavajuca ponuda. Dodje kad dodje,ako dodje.
Slicno je i sa Kvesom. S tim da se za njega trazi nesto vise para nego za Tomu,tako da je veca vjerovatnoca da ostane i produzi za jos godinu.
Oko Benje smo se slozili da ne bi bio veliki hendikep da ode. Mada,mislim da Odovic ima visoko misljenje o njemu i da racuna na njega.
U klubu sigurno detaljno analiziraju stvari. Je li bolje eventualno uzeti cca 350 000 eura za Tomu i Kvesu,nego to ne uzeti,racunati da je puno veca vjerovatnoca igranja evrope s njima nego bez njih...Kakvi bi bili u glavama ako znaju da su mogli nesta zaraditi a nisu..A vec jednom obadvojica produzavali ugovore...Ima milion stvari o kojima se mora razmisljati.
Dakle,nemojmo unaprijed kukati,zakljucivati,ocjenjivati...Treba vjerovati da ce se donijeti najbolje moguce odluke...
O kvalitetima Tome,Kvese i Benje ne treba trositi rijeci. Ali,ako pogledamo zadnjih godinu,godinu ipo,ni jedan od trojice nisu imali znacajan udio u igrama Zelje. Tomo i jese,ali nista specijalno. Vukao je povredu od prosle zime,od pripremne utakmice sa Sirokim u Medjugorju. Ne sjecam se da li je u ovih godinu dana i jednu utakmicu odigrao bez zavoja,neke sa injekcijama,neke preskakao...Naravno da bi snjima zdravima bila druga prica,ali to nikako ne znaci da je to drasticna razlika. Posebno u situaciji u kojoj nas uvjeravaju da se dize fizicka priprema na zavidan nivo,da se dize nivo igre...Kad je Tomo u pitanju,trebamo znati da je prije dva mjeseca Amar dogovorio sa Tomom i njegovim starim cifru za koju moze ice. Slozili su se da ce produziti ugovor za jos godinu ako se ta cifra ne mogne dobiti. Eh sad,ako se ta cifra dobije,ne mozes ga ne pustiti. I tu je kraj te price. S druge strane,kaze neko sto se to ne radi ranije,da se ne ulazi u zavrsnu fazu priprema bez definisanog igrackog kadra.Ne mozes ti birati kad ce doci zadovoljavajuca ponuda. Dodje kad dodje,ako dodje.
Slicno je i sa Kvesom. S tim da se za njega trazi nesto vise para nego za Tomu,tako da je veca vjerovatnoca da ostane i produzi za jos godinu.
Oko Benje smo se slozili da ne bi bio veliki hendikep da ode. Mada,mislim da Odovic ima visoko misljenje o njemu i da racuna na njega.
U klubu sigurno detaljno analiziraju stvari. Je li bolje eventualno uzeti cca 350 000 eura za Tomu i Kvesu,nego to ne uzeti,racunati da je puno veca vjerovatnoca igranja evrope s njima nego bez njih...Kakvi bi bili u glavama ako znaju da su mogli nesta zaraditi a nisu..A vec jednom obadvojica produzavali ugovore...Ima milion stvari o kojima se mora razmisljati.
Dakle,nemojmo unaprijed kukati,zakljucivati,ocjenjivati...Treba vjerovati da ce se donijeti najbolje moguce odluke...
Pile moli Boga da nam se Dialiba nevrati.
Jusufbasic nije pojacanje 100% ali kakav god da je bolji je od Turkovica, Basa, Kolcica.
Jusufbasic nije pojacanje 100% ali kakav god da je bolji je od Turkovica, Basa, Kolcica.
-
sve što je korektna ponuda treba prihvatit i sve treba prodat jer demoralisanje igrača je nemoguće nemaš od tog igrača ništa ako ga ne prodaš, a on zna za ponudu i druga stvar pričamo o evropi nemožeš jedno kolo da prođeš bogati odmah ispadneš sve prodat jer to i nije neki bog zna kavlitet da nemožeš takve naći.
- invincible1921
- Kontakt:
pa ko je ovaj ako nije onaj iz goskapile87 je napisao/la:Nazalost nije danas je pricao sa nekim iz kluba eto jos treba Oda da potvrdi...invincible1921 je napisao/la:Ako je to onaj iz Goska ne bi reko da je los igrac, bio je dobar i u velezu

=\_1921_/=
@invincible1921
Jeste to taj koji je lobovao...
Jeste to taj koji je lobovao...
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...
-
- Kontakt:
Generalno, otprilike sam i ja ovo htio reći pa ću se nadovezati. Možda bi ipak rekao da je malo veći doprinos dao TOmić nego što si ti predstavio, ali slažem se, a to sam već par puta govorio, da on ne igra sa 100% zadnjih godinu. To je zbog povrede ali i takav nam je doprinosio mnogo. Mislim da su sada sva trojica fit i da bi se mogli u potpunosti vratiti u ovoj polusezoni. Sva trojica su zaslužila da se prema njima postupa korektno. Treba dobro odvagati i uzeti sve u obzir i različiti kriteriji se moraju uzeti. Recimo Benju bih pustio odmah za svaku ponudu preko 100.000 KM. Imamo tri igrača na toj poziciji pored njega, a zasitio se Benjo ove lige i svega pa po meni može samo unazad jer teško da će biti prvih 11. Treba mu dodatni motiv, mada koliko vidim dosta mu se digao moral nakon dolaska Odovića. Nekako se to osjeti u njegovim izjavama. Na njemu je. Isto tako treba sjesti i sa ostalima. Npr, ja ovu dvojicu ispod 200.000Eur ne bih puštao jer su nam jako bitni. Zamjene za Kvesu nemamo, a ako bi mogli doći do nekoga ko je dobar kao zamjena pustio bi ga i za 150.000 Eur pa i za 120-130 možda. Zavisi sve gdje ide. Ako ide u jaku ligu može i sto, a ako je nešto bezveze gdje on nema toliku želju onda bi tražio više. SLično je i za Tomu s tim da je lakše sada dovesti zamjenu na Tominoj poziciji jer sigurno ima više slobodnih igrača nego klasičnih lijevih bekova. Prodaja u neku jaču ligu bi i nama donijela na renomeu. Međutim cijena ne smije ići ispod ove koju dobijamo u Evropi. ako nemamo zamjene za njih dvojicu onda je manja šansa za Evropu, pa samim tim treba i više tražiti ali da i igrač ima moral da ostane. To će vjerovatno biti slučaj ako ga traži neko iz npr Kazahstana. Naravno trba sjesti i sa igračima. Korektonost je glavna jer su i oni bili korektni. Znači mnogo stvari utiče i šta god se odluči neće sigurno biti protiv interesa Želje. Ono što sam i ranije govorio a Svraku. Možda nismo uzeli na transferu, ali nam je on donio prošle sezone Evropu svojim golovima i time što je riješio nekoliko tekmi.FKZ1921 je napisao/la:Malo pretjerujemo sa dizanjem tenzija oko eventualnog odlaska trojice pomenutih igraca.
Što se Jusufbašića tiče, ja sam z anjega već odavno, od GOŠK-a. Možete vidjeti moje stare postove. Neobičan i nepredvidiv igrač. Odličan šut ima, a može pokriti više pozicija. isto tako je i brz i može koristiti kad igramo na strani protiv ovih jačih. Da se ja pitam doveo bih ga. Moramo imati još jednog igrača na tim pozicijama, a ovaj je svakako drugačiji od postojećih.
I moram spomenuti ovo što je @bocaccio rekao za ranija pregovaranja. Veoma su kratki ti ugovori bili do sada pa onda nema smisla pregovarati sa TOmom svakih pola godine, ako je prije godinu produžio za godinu. Logično razgovaraš ponovo za godinu. Ali jako je lijepo što je sve kod nas na neko povjerenje i nije ga koliko znam skoro niko izigrao do sada. Sa Stanom i Benjom je recimo trebalo, ali evo šta dobijaš ako Benjo ostane na ovom nivou. Samo gubiš da si potpisao prije godinu na još tri ili četiri. Za duže ugovore bi trebali bi biti mnogo stabilnija sredina i a i imati bolju ligu nego što je sada. Vjerujem da će se sa ovim omladincima razgovarati ranije ako se ne prodaju npr sa Bajom ogdinu i po prije isteka ako se ne proda, ali ja mislim da hoće

Trenutno korisnika/ca: avalPacidoroP, WeekendOffender i 27 gostiju.