3. Armin Hodžić
Tako ti je mala moja kad igra Bosanac! Taj parafrizirani refren svojevremene uspješnice Bijelog dugmeta orio se u autobusu nakon ogleda Dinama i norveškog Odda. Sarajlije, “momci s mahale” Armin Hodžić (17. studenog 1994.) i Amer Gojak (13. veljače 1997.) igrali su izvrsno, Hodžić je zabio dva prekrasna pogotka. Hodžića iskusni Ognjen Vukojević od milja zove Đekson.
- On je naš Edin Džeko - stalno govori Vukojević.
Momak kojeg je iz Želje zakapario Liverpool, pa ga onda doveo Dinamo u ljeto prošle godine, debitirao je za Modre baš na ovim pripremama protiv FSV Frankfurta. Osim što je pravi centarfor, lukav i snalažljiv, moćnog skoka i lucidnog driblinga, karakterno je pravi šaljivčina, suigrači ga obožavaju. - Eh, da nisam imao tih problema s trbušnim zidom...
Hodžić je imao ozljedu trbušnog zida, to je zaustavilo po dolasku u plavi klub. - Sad sam samo 30 posto spreman. Osjećam se super, ide polako, ide. Biti će sve dobro. Glavno da podnosim sav dosadašnji dio priprema - kaže Hodžić.
4. Amer Gojak
Amer Gojak nas staturom podsjeća na Dejana Lovrena. Počeo je u Željezničaru, nastavio u Olimpiku, da bi ga Zdravko Mamić doveo u maksimirski klub. - Tražili me i Bayern, još neki klubovi. Ali znam da je moj pravi izbor Dinamo - kaže Gojak.
Za njega bosansko-hercegovački kolege tvrde da je ponajveći dragulj tamošnjeg nogometa. Ofenzivni veznjak djeluje moćno na travnjaku, iako je mlađahan, djeluje kao gotov nogometaš, odlično distribuira lopte, pun ga je teren, trči kao navijen, izvrsno čita igru. Protiv Odda je imao šansu, nakon centaršuta je utrčao u prazan prostor i pogodio - vratara. - Šteta što nisam zabio. Na treningu u takvim situacijama obično potkopam golmana, sad nisam... Bit će opet prilike.
Zdravko Mamić je dvaput putovao u Sarajevo kako bi ga doveo u plavu svlačionicu. Dobro zna zašto, Gojak je španer koji će vrlo brzo na naslovnice...
Zeljeznicar mora nesto pod hitno uraditi da nije prisiljen ovu djecu pustati za sicu. Prava steta da neko drugi na njima ubire milione. Mislim dabogda se to njima dogodilo i postali super zvijezde ali steta da onaj ko je od njih napravio igrace dobija mrvice za njih. Slicna stvar kao i u Hajduku. Steta.