Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_

Sabinho
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la Sabinho » 28 jan 2015, 23:00

zizu1991 je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:Dospio u ekipu sa kojom se vraca u drugu ligu. Nije bio povrijedjen pa se zapitaj zasto je odigrao tako mali broj utakmica i u nizim ligama. Ako je to referenca zbog koje neko mora biti pozivan zasto Damir Vrancic nije bio standardan reprezentativac?

Možemo i kontrapitanje postaviti, nije nikakav problem. Zašto bi igrača koji je u nižim ligama imao jako mali broj nastupa uzela ekipa koja igra u najjačem takmičenju? Nisam pričao o referencama o pozivanju jer trenutno niti jedan od njih ne zaslužuje poziv u A reprezentaciju. Obojica su u statusu potencijalnih reprezentativaca, baš kako glasi naslov teme, dok ih ne krene nadam se.

Još mnogo dokazivanja je pred obojicom.
Zato sto nemaju para da uzmu ista bolje. On je i bio druga, treca opcija do odlaska prvog spica.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 28 jan 2015, 23:01

Sabinho je napisao/la:
zizu1991 je napisao/la:I na osnovu te statistike je, možeš mislit', dospio u ligu petice ma koliko ta priča po tvom subjektivnom mišljenju bila retardirana.

Jedan drugome uopšte nisu konkurencija, dapače, možda bismo ih mogli jednog dana gledati rame uz rame u početnoj postavi A reprezentacije. Totalno 2 različita profila napadača sa svim svojim pozitivnim i negativnim karakteristikama i u različitim sistemima mogu postići izvanredne rezultate.
Dospio u ekipu sa kojom se vraca u drugu ligu. Nije bio povrijedjen pa se zapitaj zasto je odigrao tako mali broj utakmica i u nizim ligama. Ako je to referenca zbog koje neko mora biti pozivan zasto Damir Vrancic nije bio standardan reprezentativac?
Damir Vrancic nije bio napadac a igraca sredine terena smo imali dovoljno mozda i previse. Ali mozes uzeti igraca koji je tada igrao cvajtu sa njime a kasnije i Bundesku i sada je standardni reprezentativac. Bicakcic naravno. Ne znam sta si zelio sa ovim reci. Iako i da je bio po Susicu smo imali pola tuceta napadaca. Moje misljenje je da je Djuric trenutno najbolji raspolozivi igrac za treceg napadaca. Tankovic je bolji ali jos je Svedjanin i bojim se da i ne ostane. Hodzica cemo tek vidjeti. Daj boze da bude bolji od obojice.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 28 jan 2015, 23:03

Zaboravio si Mahmutovica. Kompletniji igrac sigurno i opasniji, ne ovisi o samo jednoj vrsti igre (duge lopte).

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 28 jan 2015, 23:06

Sabinho je napisao/la:Zato sto nemaju para da uzmu ista bolje. On je i bio druga, treca opcija do odlaska prvog spica.
Dovoljno ozbiljna uloga da je ne daš bilo kakvom igraču.
Vezano za Mahmutovića, davno je trebao dobiti poziv.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 28 jan 2015, 23:08

zizu1991 je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:Zato sto nemaju para da uzmu ista bolje. On je i bio druga, treca opcija do odlaska prvog spica.
Dovoljno ozbiljna uloga da je ne daš bilo kakvom igraču.
Vezano za Mahmutovića, davno je trebao dobiti poziv.
Pa nije bilo kakav, niste ga spominjali dugo dok nije dao jedan gol u 10plus utakmica. Rijetko nekad neko pitao kako momak igra. Njemu sto sreca i da zaigra u Juventusu aBd.

gost
Kontakt:

Post Postao/la gost » 28 jan 2015, 23:09

Ajax je napisao/la:
Batko je napisao/la:Slazem se Virtualnim....

Treba sve igrace pokusati privoliti ali isto tako treba da bude neka granica...Ne mozemo po svaku cijenu trcati za nekim igracima koji ocigledno ne zele igrati za BIH....

Poslije sramotnog ponasanja, izjava, vrijedjanja Dzeke BIH itd ja bi Tankovicu zakonom zabranio da pojede cevap a kamoli da kroci na teritoriju BIH....
Da je Safet napravio ono sto rade svi selektori svijeta i ono sto je radio svedski selektor i otisao odgledati koju utakmicu i trening Tankovica pa sa njim licno porazgovarao danas bi mi vjerovatno imali igraca odnosno vec ove kvalifikacije. Nije da nam nije vec sada trebao. A posto je Dzeko morao da obavlja selektorov posao ( i naravno nije mogao da mu obeca nista kao ni da kaze kakva bi bila uloga Tankovic u timu sto igrace i najvise zanima, jer Dzeko nije selektor ) tada je selektor svedske znalacki uveo Ibrahimovica u svu stvar i sada smo vjerovatno izgubili momka jer Dzeko ( njegova sujeta ) nece preci preko toga. Kriv je ovdje tadasnji selektor isto kao kod Seferovica jos i vise.
Ma ima rješenje za to. Džeki uručiti otkaz (ionako je rezerva u arapa) a Muameru ponuditi dres sa brojem devet i plus mu obećati pola čaršije ako da dva gola u 18 nastupa u reprezentaciji.........

koliko mi sami sebe cijenimo, to je svjetsko čudo.........dođe dečko od 18 godina, popiša se na reprezenatciju, državu, našeg najboljeg igrača i jedini istinski brend ove reprezentacije....a mi vičemo....joššš...joššššš........

pih....

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 28 jan 2015, 23:09

Sabinho je napisao/la:Zaboravio si Mahmutovica. Kompletniji igrac sigurno i opasniji, ne ovisi o samo jednoj vrsti igre (duge lopte).
Ma njemu nikako da preguram onih 28 godina, a Djuricu nikako da zaboravim ona 3 komada Nijemcima. Dobra krila u to vrijeme Stevanovic i Visca pa Djuka postaje opak napadac. Nije ona Njemacka bila maciji kasalj a on im se naruga sa obranom. Talijanska liga je groblje mladih napadaca. Opet ti kazem radije bi njega nego Mahmutovica za pocetak. A ako
ovaj drugi bude zabijao vise naravno da ce imati prednost.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 28 jan 2015, 23:11

dubrovnik je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:Zaboravio si Mahmutovica. Kompletniji igrac sigurno i opasniji, ne ovisi o samo jednoj vrsti igre (duge lopte).
Ma njemu nikako da preguram onih 28 godina, a Djuricu nikako da zaboravim ona 3 komada Nijemcima. Dobra krila u to vrijeme Stevanovic i Visca pa Djuka postaje opak napadac. Nije ona Njemacka bila maciji kasalj a on im se naruga sa obranom. Talijanska liga je groblje mladih napadaca. Opet ti kazem radije bi njega nego Mahmutovica za pocetak. A ako
ovaj drugi bude zabijao vise naravno da ce imati prednost.
Mahmutovic je napravio najbolji moguci potez, od iduce sezone grupne faze ili LP ili EL, vjerovatno ce pocinjati bar 70% utakmica. Ako zelimo nesto spasavati i treba nam iskusniji napadac koji je u boljoj formi.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 28 jan 2015, 23:15

Tocno ali ja bi odma Djuku protiv Andore testirao ako ih razbijemo naravno. Ako proigra dobro u Italiji hmm...
A Mahmutovic je sada u dobrom klubu i naravno da je forma jedino mjerilo kako sezona bude odmicala.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 28 jan 2015, 23:22

http://www.transfermarkt.de/boban-lazic ... ler/170856" onclick="window.open(this.href);return false;

Napokon gostuje u emisiji pa da vidimo sta se desava sa covjekom.

rishaaa
Kontakt:

Post Postao/la rishaaa » 28 jan 2015, 23:29

Koga ona poznata grupa JahačA Sajokalipse počne hvaliti taj ne može dobro proći... Imali smo takvih x slučajeva !!!
Sarajevo, Mostar, Tuzla, Goražde
Višegrad i Foča s tugom osviće
junak do junaka, sada stoje svi
na braniku Bosne znaj te dušmani!!!

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 28 jan 2015, 23:31

dubrovnik je napisao/la:Tocno ali ja bi odma Djuku protiv Andore testirao ako ih razbijemo naravno. Ako proigra dobro u Italiji hmm...
A Mahmutovic je sada u dobrom klubu i naravno da je forma jedino mjerilo kako sezona bude odmicala.
Ako i samo ako. Za napadaca su najbolja referenca golovi. :thumbup: Hajmo pitati Mesu na njegovu temu ko ima najvece sanse :urnebes:

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 28 jan 2015, 23:43

Sabinho je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:Tocno ali ja bi odma Djuku protiv Andore testirao ako ih razbijemo naravno. Ako proigra dobro u Italiji hmm...
Ako i samo ako. Za napadaca su najbolja referenca golovi. :thumbup: Hajmo pitati Mesu na njegovu temu ko ima najvece sanse :urnebes:
Mesa je za Djuku cini mi se iako bi ja radije Tankovica ali tu on nesto trokira i suska. To mi se bas i ne svidja ali prerano je za zvona panike. A neki su se cini mi se i uvatili na udicu o originalnost forumasa. :D :D :D
Nogometasi i kompjuteri posebno one predratne generacije. U Du je branio golman Viteskic tadasnji junior Zelja pa je prepricavao neke zgode te legendarne Zeljove generacije. Bili su bomba od nogometasa ali kompjuter mi nekako ne ide u par sa tom ekipom. To je stara skola. :D :D :D

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 28 jan 2015, 23:46

Jeste cak i Vaha u par navrata kad je bio u Dinamu govori "imam kasete"... :) :lol: A jbg al' eto znali su sa loptom, danas nekako vise obrnuto, najmanje bitna igra na terenu a najvise promocija i marketing jbg.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 28 jan 2015, 23:48

Sabinho je napisao/la:Jeste cak i Vaha u par navrata kad je bio u Dinamu govori "imam kasete"... :) :lol: A jbg al' eto znali su sa loptom, danas nekako vise obrnuto, najmanje bitna igra na terenu a najvise promocija i marketing jbg.
U nogometu vise nema vica i duha kao nekada. Ali ipak ga jos uvijek volimo jer je glamurozan sport.
Neka ga i ovakvog kakav je ipak uzivamo u njemu.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 29 jan 2015, 00:54

@dubrovnik neznam sta je tebi zasmetalo prije.
Isto mislim kao sto sam uvijek govorio. Najveci kapital je trenutno Tankovic sto sam napiso vec x puta ovdje. Djuricu svaka cast za Seriu A samo nije standardan i postigao je samo jedan gol sto je premalo. Svaka cast za one golove protiv njemacke mlade i cinjenica je da nema kvalitetne saigrace u klubu samo on mora poceti zabijati. Mahmutovic je konacno odabrao pravi klub a jedini pravi minus su njegove godine. Ostaje da vidimo kako ce se dalje razvijati. Hodzic je veliki talenat ako uspije pored odlicnog Henriqueza da se nametne i postigne solidan broj golova a naprimjer Djuric ne onda bi po meni Hodzic imao prednost. I sve to pisem isto vec cijelo vrijeme. Hodzicu ce biti jako tesko samo mislim da momak ima veliki potencijal i onu tekmu je odigrao odlicno. Ne slazem se @Sabinhom da je Hodzic bolji od Tankovica sta sam i napisao.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 29 jan 2015, 01:08

@gost
Meni nije jasno gdje si tu u onom cijelom tekstu vidio kritiku Dzeki. Problem je sto je Dzeko morao da radi selektorov posao. Nista se Tankovic ( mada iskreno ni meni nije simpatican ) nije popisao. Na jednoj strani je imao selektora koji gleda cak njegove treninge i jednog Ibrahimovica ( koji mu je bio idol kao i skoro svoj djeci ) koji ga je zvao i izrazio zelju da zaigraju zajedno. A na drugoj strani imas selektora koji je poslao igraca da pregovara u njegove ime mada taj igrac ne moze odgovoriti na pitanja koja zanimaju potencijalnog igraca ( buduca minutaza, taktika, sta ce igrati, kako ga selektor dozivljava kao igraca, dali leze jedan drugome kako se slazu, itd .. ). Ne kazem ja da njihov selektor nije lagao samo on je znao sta je njegov cilj bio. A to je da si pojaca roster. Osim toga igrac bi se morao odreci svega sto je nimalo lagana odluka a posebno ako neznas sta time dobivas. I valjda je jedino normalno da selektor sa njim licno poprica prije takve odluke. Mislim nema se tu sta objasnjavati svakom je ovo jasno ko dan. Dovoljno je da pogledas kako su neki komsijski selektori nagovorili neke igrace.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 29 jan 2015, 01:26, ukupno mijenjano 2 puta.

Rios

Post Postao/la Rios » 29 jan 2015, 01:17

Ajax je napisao/la:@dubrovnik neznam sta je tebi zasmetalo prije.
Isto mislim kao sto sam uvijek govorio. Najveci kapital je trenutno Tankovic sto sam napiso vec x puta ovdje. Djuricu svaka cast za Seriu A samo nije standardan i postigao je samo jedan gol sto je premalo. Svaka cast za one golove protiv njemacke mlade i cinjenica je da nema kvalitetne saigrace u klubu samo on mora poceti zabijati. Mahmutovic je konacno odabrao pravi klub a jedini pravi minus su njegove godine. Ostaje da vidimo kako ce se dalje razvijati. Hodzic je veliki talenat ako uspije pored odlicnog Henriqueza da se nametne i postigne solidan broj golova a naprimjer Djuric ne onda bi po meni Hodzic imao prednost. I sve to pisem isto vec cijelo vrijeme. Hodzicu ce biti jako tesko samo mislim da momak ima veliki potencijal i onu tekmu je odigrao odlicno. Ne slazem se @Sabinhom da je Hodzic bolji od Tankovica sta sam i napisao.
Vidi @ajax druze,ja razumijem sto ti toliko insistiras na Tankovicu,ali koliko sam ja upucen ( ostavljam ogucnost da sam nesto propustio po tom pitanju ) on nigdje nije izasao sa izjavom da je promjenio misljenje i da je sad spreman da igra za BiH..Imao je sirom otvorena vrata,ako se dobro sjecam i Dzeko je s njim razgovarao,no odabrao je Svedsku..Sad bi valjda bio prvo red da se on oglasi kako je spreman da obuce nas dres pa da tek onda selektor i NS pokrenu nesto..Mi smo sad reprezentacija sa ugledom i renomeom i ne ide da moljakamo bilo koga,slozit ces se siguran sam ;)
Djurica svi forsiramo zato sto je za njegov nastup dovoljan samo poziv selektora kao i za sve druge reprezentativce,mlad je momak i igra u Seriji A,ima odredjenog kvaliteta,fizicke predispozicije a taj 3 napadac nam je zarko potreban .. Nije sad da bi bilo ko upao direktno u prvih 11 pored Dzeke,a evo i Vedo se oporavlja i vraca u formu lagano,vise bi to bile neke mrvice od minutaze a vjerujem da je Djuric to spreman trpiti..Treba pratiti i Mahmutovica,ako proradi u novom klubu i on bi mogao uskociti po potrebi na spisak jer nedopustivo je vise da imao veci broj golmana u rosteru nego napadaca..
Sto se tice Are Hodzica,necu ga porediti sa Tankovicem jer momka nisam gledao nikad,ali Ara je veliki potencijal ( pokazao je to i u Zelji ako si ga pratio ) i uz to jako mlad sa puno prostora i vremena da postane vrhuski igrac..Vidim da u Dinamu na njega racunaju i imaju planove s njim sto me raduje,poceo je i da zabija i ako bi se ovu polusezonu uspio nametnuti koliko toliko,ne bi bilo lose i njega poceti polahko prikljucivati A timu u nekim utakmicama kao 4 napadaca recimo il tako nesto..
Sve u svemu,3 napadac je imperativ,da nam se vise nikad ne ponovi Izrael :kafa:
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 29 jan 2015, 01:38

@Rios
Ovdje je vec pet ako ne deset puta postavljena video izjava kada je potpisao za AZ gdje ga novinar pita koja je njegova reprezentacija i covjek nije dao decidan odgovor sto je tesko slucajnost. Poslje toga on nije dobio poziv njihove selekcije sto mu sigurno nije "leglo". To sto ti predlazes da on izjavi da se on javno nudi i tako zatvori sebi vrata u drugoj selekciji a nezna sta bi kod nas dobio je naravno potpuno nerealno, nelogicno i ocigledno se nece desiti. I bas zbog takvih "pogleda" necemo mi nikoga "moljakali" smo izgubili mnoge igrace dosada. Eto njegova sadasnja reprezentacija nema nikakav renome pa su ga prema tebi otisli "moljakati". Isti primjer je Seferovic. Treba otici do momka sa njim popricati. Ponuditi mu uslove. Hoces, neces i cao. Tako se to radi odnosno trebalo je vec davno uraditi. Sada su se stvari nepotrebno zakomplikovale zbog izjava Ibrahimovic-Dzeko ako su one tacne.

Dzeko nema sta nagovarat momka koji dio ti nije jasan ?? Igrac ne moze odgovoriti potencijalnom igracu na ona najvaznija pitanja oko kojih se prelama njihova odluka. To je jasno ko dan.

Treci ( pa i cetvrti ) napadac je bio neophodan vec davnih dana vec u Brazilu. A bio je pozeljan i prije Brazila. I to su mnogi ovdje i pisali tada samo nekima je to bila glupost. Samo to ne znaci da Djuric bas taj. Da ako krene zabijati golove onda da. Covjek je postigao samo jedan gol i sljedece sezone seli u Seriu B osim ako ne krene sa odlicnim partijama pa ga kupi neki bolji klub. Ovo sve je jako jednostavno i logicno.

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 29 jan 2015, 02:12

Ja bi ipak Kucukovica i Emru Tahirovica za 3.napadaca....Eto koliko su se dizali ti momci, pa nikad nista od njih, nije sve crno-bijelo, Tankovic, Djuric su vec do nekle postigli nesto kao i ova prva dvojica, no daleko je to od ozbiljnih igraca jos uvijek. O ovima iz Zaragoze i Dinama, Hodzicima i sl. da i ne pricamo, njima treba jos pure, graha i ovcavine da bi bili cak blizu Tankovica i kompanije

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, CAGarfia, Google Adsense [Bot], perun, random11, Tihi i 66 gostiju.