Grand Slam
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: Grand Slam
klare očito nisi samo slab poznavalac filmova, vidim ni tenis ti nije jača strana
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Ovo je bez ikakve sumnje slučaj i svakako da je to dobro.formance je napisao/la: Psihologija je baš kompleksna stvar, a stari igrači su bili masteri za istu. Mislim da im je posmatranje protivnika kao 'neprijatelja' i iluzioniranje istih kroz vlastitu percepciju pomagalo da u svakom meču daju 100% svojih mogučnosti, jer kada nekoga uslovno rečeno 'ne voliš' '(da ne kažem 'mrziš'' teška je to riječ), uradit ćeš sve što je potrebno da od njega ne izgubiš. S te strane, mislim da je otvoreno pokazivanje netrepeljivosti između igrača i javno iznošenje iskrenih stavova bez ikakve kurtoazije i ušminkavanja vlastitih mišljenja, itekako podiglo kvalitet tenisa tih godina, kako na poljima same igre, tako i na poljima popularnosti tenisa kao sporta.
Borg je izuzetak, njega su svi voljeli i između ostalog, u tome i jeste njegova veličina. Ali ostali, oni su se maltene 'ubijali' između sebe.
Ali da li mu je bilo potrebno da ide s ovakvom jednom izjavom za širu javnost? To je uglavnom unutrašnja borba.
Nakon što neko baci reket, legne i brizne u plač garantovano mu kroz glavu prolaze sve muke koje je prošao da bi postao to što jeste. Protivnik s druge strane samo je dio dekora, generalno je nebitan osim ako se ne radi o višestruko kvalitetnijem teniseru čiji skalp vrijedi skinuti. U tom kontekstu može se reći da je Connors bio ljubomoran na to što se tamo neko drugi raduje onome čemu se on trebao radovati. Zapravo upravo se o tome i radi, tako da je moja prva konstatacija u principu nepotpuna.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Virtu4l je napisao/la:Pročitam onaj gore post u jednom dahu i onda mi ovaj iznad ubije volju za tenisom.

Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Mislim da je psihološka pozadina toga jednaka Bekerovom radovanju u lice protivniku i provociranjem između poena ili Lleytonovom C'mon sa rukom uperenom ka čelu na svaku grešku protivnika. Rekao bih da je sama poenta i svrha toga također i ta da se na protivnika ostavi određen psihiloški uticaj. Otuda Connorsova potreba za javnim iznošenjem takvih stavova.DukeOfWellington je napisao/la:Ali da li mu je bilo potrebno da ide s ovakvom jednom izjavom za širu javnost? To je uglavnom unutrašnja borba
Ono što je svakako interesantno jeste da takva taktika ima polovičan uspjeh, jer postoje igrači na koje se izjave negativnog konteksta upućene prema njima reflektuju pozitivno, kao što su na Agassija 1988 kada je baš dobio Connorsa na USO-u, sa kojim se nemalo prije meča posvađao.S jedne strane, davati ovakve izjave zahtjeva ogroman osjećaj odgovornosti, jer igrač preuzima pažnju na sebe i spreman je na pritisak koji će uslijediti. Teže je nositi se sa porazima kada svako zna koliko te pogađa što si izgubio, a u Jimbovom slučaju je to svako znao.
Meni sat, tebi mozak.Klare je napisao/la:formanceu sat pretprosle godine stao, tako bi se reklo.

"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
Nevjerovatno, a i ja sam digao ruke od njega... možda ovo ipak bude zanimljiva sezona
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
jesi primjetio kako igra napadački...Virtu4l je napisao/la:Nevjerovatno, a i ja sam digao ruke od njega... možda ovo ipak bude zanimljiva sezona
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Sta sam ti rekao.Virtu4l je napisao/la:Nevjerovatno, a i ja sam digao ruke od njega... možda ovo ipak bude zanimljiva sezona

ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
Šta si ti rekao, da Halep osvaja AO?
Ma da, samo ovaj pristup mu može donijeti rezultate. Pitanje je hoće li se opet ukakiti u finalu ili neće.DANTES je napisao/la:jesi primjetio kako igra napadački...
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Vjerovatno Novak, a i ako bude Stan s one strane u finalu, bit ce to sjajan match.
A ne vidim razloga zašto da se ukaki u finalu, uzeo je Noleta u finalu W i USO, a mislim da igra još bolje trenutno nego tada.
Ne znam, stvarno se radujem finalu. Nadam se da ce Andy održavati ovu igru i formu tokom cijele sezone.
A ne vidim razloga zašto da se ukaki u finalu, uzeo je Noleta u finalu W i USO, a mislim da igra još bolje trenutno nego tada.
Ne znam, stvarno se radujem finalu. Nadam se da ce Andy održavati ovu igru i formu tokom cijele sezone.
Inace, Maria i Serena u finalu. Ruskinja ima dvije pobjede, dok Serena osma puta više.
Da li Maša ima šanse ? Te dvije pobjede je ostvarila 2004. godine.
Teško, teško..

Da li Maša ima šanse ? Te dvije pobjede je ostvarila 2004. godine.
Teško, teško..
Samo da se prijavim, nema se vremena za komentarisanje, ali se Andy svakako prati.
Moram priznati da sam pozitivno iznenaden nastupima. Kada se nade vise vremena detaljnije se moze diskutovati o tome.
Moram priznati da sam pozitivno iznenaden nastupima. Kada se nade vise vremena detaljnije se moze diskutovati o tome.

NBA fantasy king for 2014/15 (ss.ba, sa-x)
čitam sad na portalu šta je vikala kim Sisić nakon gubitka prvog seta inače Endi je poznat po svojim psovkama i svom arogantnom ponašanju i mislim da je jedan od najomraženijih igrača na ATP Touru(meni svakako jeste), zaista bih volio bih da ga neko ispraši u finalu iako nije loše igrao a njegovoj fufici treba turiti *itu u usta i malo joj začepiti gubicu...
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Ovaj šesti reket svijeta se prilično popravio nakon loše prošle sezone, zapravo se počeo popravljati pred kraj prošle sezone. Đoković je veliki favorit do kraja ali nije baš situacija da se išlo all in na njega, tj. nije isključeno da ga u nekom scenariju dobiju Wawrinka ili šesti nositelj jer obojica igraju odličan turnir. Da su se kilavo dovukli do ove faze rekao bih da Đoković uzima lopatom, ovako im ostavljam malo rooma.
Misliš četvrti reket svijeta, a ako pobijedi u finalu - treći.DukeOfWellington je napisao/la:Ovaj šesti reket svijeta se prilično popravio nakon loše prošle sezone, zapravo se počeo popravljati pred kraj prošle sezone. Đoković je veliki favorit do kraja ali nije baš situacija da se išlo all in na njega, tj. nije isključeno da ga u nekom scenariju dobiju Wawrinka ili šesti nositelj jer obojica igraju odličan turnir. Da su se kilavo dovukli do ove faze rekao bih da Đoković uzima lopatom, ovako im ostavljam malo rooma.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Od ponedjeljka ću ga zvati četvrti odnosno treći.Virtu4l je napisao/la: Misliš četvrti reket svijeta, a ako pobijedi u finalu - treći.
Murray ako sada ne osvoji AO, neće nikad. Odlično servira, return standardno dobar, čak je i na mreži imao nevjerovatan učinak danas, a činjenica je i da je konačno počeo igrati agresivniji tenis.
U finalu će mu biti teško, ali ne teže nego prethodna tri puta. Led je probijen još 2012., nema imperativ da mora osvojiti GS, tako da će biti nešto rasterećeniji od svog rivala. Njegova šansa je ako Nole i Stan odigraju maraton sutra i jedan od njih dođe istrošen na megdan odmornom Andyju.
Što se mene tiče, neka osvoji svoj treći Grand Slam, zaslužio je.
U finalu će mu biti teško, ali ne teže nego prethodna tri puta. Led je probijen još 2012., nema imperativ da mora osvojiti GS, tako da će biti nešto rasterećeniji od svog rivala. Njegova šansa je ako Nole i Stan odigraju maraton sutra i jedan od njih dođe istrošen na megdan odmornom Andyju.
Što se mene tiče, neka osvoji svoj treći Grand Slam, zaslužio je.
Bio je isto ovako agresivan 2012 i 2013.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Znam, Lendl ga je vukao dokle je mogao, ali svima je jasno da je njegov zlatni period trajao prekratko i da je mogao i morao nastaviti takvim tempom i budućnosti. Ipak, on to nije učinio i vratio se svojoj pasivnoj igri (koja mu ništa dobro u karijeri nije donijela, misli se na GS-ove naravno). Sada se kao ponovo budi zahvaljujući Amelie, samo se nadam da ovog puta neće biti kratkog daha.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.