VFL Wolfsburg

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

effe_sa
Kontakt:

Re: Odg: VFL Wolfsburg

Post Postao/la effe_sa » 11 jan 2015, 00:17

JoseMourinho je napisao/la:Vukovi sjajno stoje finansijski, al ono što ja govorim je da on nije još jedan od najboljih bekova u svijetu kako je predstavljen ovdje gdje sam prvi odgovor napisao pa se sve ovo raširi :D
on bi igrao u velikoj ekipi koliko god vukovi jaki finansijski bili da dodje real/barsa/chelsea/itd/city/PSG i sl. Po njega, on bi bio prodan sigurno za fine pare al očigledno niko još jak nije došao po njeg ;)

Slažem se da ce uskoro, ja se nadam iduće ljeto napravit taj korak pa preci negdje al još uvijek nije ;)

Meni je samo zasmetalo to njegovo precjenjivanje ;)
Pa dobro ja nisam govorio da je najbolji bek, to su drugi spomenuli. Ali definitivno jeste jedan od boljih bekova, dosta, dosta dobar....
Pa da je neko od gore nabrojanih platio određenu sumu ili bio spreman platiti možda bi ga Vukovi pustili. Ali u ovom trenutku bi Wolfsburg njega mogao pustiti za samo izuzetno visoku sumu. Ako su postavili visoku cijenu, a prema svemu što se govorilo jesu, odmah i brojni klubovi nisu spremni to platit. Jasna stvar. Ja ti samo kažem da u ovom trenutku je bilo gotovo nemoguće da ga Wolfsburg proda, jer su uložili sve napore da ga zadrže i da produže ugovor.
Ta suma koju bi neko morao platiti bi trebala biti izuzetno visoka.

A postoje šanse da će on za koju godinu otići, s tim da se ne bi čudio da ostane i dalje u Wolfsburgu, jer Wolfsburg pravi dobre korake naprijed... ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 11 jan 2015, 00:27

effe_sa je napisao/la:
JoseMourinho je napisao/la:Vukovi sjajno stoje finansijski, al ono što ja govorim je da on nije još jedan od najboljih bekova u svijetu kako je predstavljen ovdje gdje sam prvi odgovor napisao pa se sve ovo raširi :D
on bi igrao u velikoj ekipi koliko god vukovi jaki finansijski bili da dodje real/barsa/chelsea/itd/city/PSG i sl. Po njega, on bi bio prodan sigurno za fine pare al očigledno niko još jak nije došao po njeg ;)

Slažem se da ce uskoro, ja se nadam iduće ljeto napravit taj korak pa preci negdje al još uvijek nije ;)

Meni je samo zasmetalo to njegovo precjenjivanje ;)
Pa dobro ja nisam govorio da je najbolji bek, to su drugi spomenuli. Ali definitivno jeste jedan od boljih bekova, dosta, dosta dobar....
Pa da je neko od gore nabrojanih platio određenu sumu ili bio spreman platiti možda bi ga Vukovi pustili. Ali u ovom trenutku bi Wolfsburg njega mogao pustiti za samo izuzetno visoku sumu. Ako su postavili visoku cijenu, a prema svemu što se govorilo jesu, odmah i brojni klubovi nisu spremni to platit. Jasna stvar. Ja ti samo kažem da u ovom trenutku je bilo gotovo nemoguće da ga Wolfsburg proda, jer su uložili sve napore da ga zadrže i da produže ugovor.
Ta suma koju bi neko morao platiti bi trebala biti izuzetno visoka.

A postoje šanse da će on za koju godinu otići, s tim da se ne bi čudio da ostane i dalje u Wolfsburgu, jer Wolfsburg pravi dobre korake naprijed... ;)
Ma otići ce on bar po mom mišljenju ne može Wolfsburg pratiti njegov napredak koji bi trebao imat ;) a i sad sa ovim smjesnim klauzulama bi ga neko trebao uzet ;)

Ne znam ne vjerujem da bi u situaciji gdje još nije produžio ugovor, a da mu je priso Chelsea ili utd(koji su et ljetos kupovali bekove) on osto u vukovima, i cak mislim da bi ga za 30milipna sigurno pustili jer bi bio rizik ostavit ga nezadovoljna i bez mogućnosti produženja ugovora :D zato ne vjerujem u price o sad nekom velikom uspjehu sto su njega zadržali jer mislim da nije ni bilo nekog velikog interesa ;)

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 11 jan 2015, 00:45

JoseMourinho je napisao/la:
Ma otići ce on bar po mom mišljenju ne može Wolfsburg pratiti njegov napredak koji bi trebao imat ;) a i sad sa ovim smjesnim klauzulama bi ga neko trebao uzet ;)

Ne znam ne vjerujem da bi u situaciji gdje još nije produžio ugovor, a da mu je priso Chelsea ili utd(koji su et ljetos kupovali bekove) on osto u vukovima, i cak mislim da bi ga za 30milipna sigurno pustili jer bi bio rizik ostavit ga nezadovoljna i bez mogućnosti produženja ugovora :D zato ne vjerujem u price o sad nekom velikom uspjehu sto su njega zadržali jer mislim da nije ni bilo nekog velikog interesa ;)
E sada sve zavisi kako koji top klub posmatra igrača kojeg kupuje , u ovom slučaju Rodrigueza.
Eto da uzmemo tih 30 miliona eura kao primjer, on toliko vrijedi Wolfsburgu, jer im je bitan igrač. Ali da li vrijedi toliko tom top klubu koji je zainteresovan? Chelsea skoro sigurno nije bio zainteresovan, u njemačkim medijima su se spominjali drugi klubovi. Samo opet treba praviti razliku i između interesa i upita na jednoj strani te konkretne ponude na drugoj. A uvijek će se naći veliki klub koji je zainteresovan ako dobije signal da se taj igrač može klepit, a pogotovo ako je za povoljniju sumu. A recimo da su ovdje neki osjetili da ga mogu kupiti za sumu 15-20 miliona za čas bi završio u tom nekom većem klubu. Pa makar ga taj klub na početku zamišljao i kao back up..

A eto zar nije dovoljan primjer Gustava? Zar on nije mogao još prije odlaska u Wolfsburg preći u neki top klub? Pogotovo još što je odlazio iz Bayerna.
A opet ima taj primjer Lukakua kojem je jedan Everton bio atraktivniji i privlačniji od Wolfsburga.
Uvijek zavisi i kojim se interesima igrač vodi. Isto ko što sad može Wolfsburg završiti u LP, a Dortmund da ne ode u Evropu i da opet Dortmund bude kvalitetnim igračima privlačniji (što bi se reklo logično zbog imena). A može onda u nekoj drugoj sezoni biti obrnuta situacija, ali tog nekog top igrača Wolfsburg duplo više plati i taj igrač završi u Wolfsburgu. Sve zavisi čime se igrač vodi. Jedan će gledat samo pare, drugi zajednički paket: sportski uspjeh, pare i perspektiva, trećem će sportski uspjeh biti puno bitniji (pare naravno ne nebitne)... :)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

proFCB
Kontakt:

Re: VFL Wolfsburg

Post Postao/la proFCB » 11 jan 2015, 02:47

Joooj vas dvojica ste otisli predaleko sa diskusijom,mada mi se jako svidja. Effe_sa, ja sam rekao da je on jedan od najboljih bekova na svijetu i stojim iza tih rijeci. Kada kazem jedan od najboljih tu mislim top 5 i poprilicno sam siguran u svoje rijeci. Imajte na umu da jedan odlican igrac u prosjecnoj ekipi nece doci toliko do izrazaja, koliko ce odlican igrac u odlicnoj ekipi, naravno ima i obrnutih slucajeva, ali oni su rijetkost.

Ova prica koju forsira Jose ima uporiste, da ukoliko ga je neki top klub trazio da bi presao. Ali on to govori sa tacke gledista da je Wolfsburg neki klub tipa Almeria-e u spaniji ti Leicester-a u eng...
E to nije stvar sa vukovima i oni se mogu dosta jace oduprijeti takvim pokusajima "otimanja" njihovih igraca.

I ova klauzula u ugovoru,ne mora nista da znaci. Ukoliko Vfl nastavi sa ovako dobrim radom, mnogi ce igraci pozeljeti igrati upravo kod njih, kao sto vjerujem da je i Rodriguez ostavio sebi prostora u ugovoru,ukoliko klub krene nekim dobrim putem da ta klauzula apsolutno nista nece znaciti.

Na kraju... R.I.P. Junior
Stern des Südens

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 13 jan 2015, 11:15

Prica da ce postati veliki klub ako ostvare neke zapazene rezultate ne pije vode. Dovoljno je vratiti se u historiju, ne vise od 5-6 godina, i vidjeti da su se i nakon titule u BL vratili u prosjecnost. Mali i industrijski (neatraktivan) grad, nemaju puno navijaca... Dzaba im pare kad nisu pretjerano zanimljivi igracima! Nikada od njih velikog kluba koliko god vi to zeljeli ;) :wave:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 15 jan 2015, 14:52

Uvijek si bio zanimljiv za forum (NOT)!!!
Stern des Südens

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 15 jan 2015, 23:04

A Dortmund nije industrijski grad, ccc. Pa imal većeg svijetskog brenda o VW, kompanije ciji godišnja zarada iznosi 22 milijarde eura. Proroci su rekli da ce se BVB boriti za titulu, a oni se bore za opstanak, <mani se prognoza i uzivaj u fudbalu. :D
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 20 jan 2015, 22:04

Izgleda da su u ozbiljnim pregovorima oko dovođenja Schurrlea i mislim da postoji i veoma dobra šansa da ga dovedu već sada u ovome roku... S plavcima se mogu brzo dogovoriti oko para (jer ih imaju), ali problem je Schurrle jer mislim da ga neće biti tako lako natjerati da pređe u vukojebinu, ali činjenica je da ne igra i samim tim stagnira kao igrač ... On se ovdje najviše pita i nije nemoguće da donese odluku pro vukova...

Wolfsburg nije baš zadovoljan sa Vierinhom, Caligurijem i Huntom, stoga im je krilni igrač jedan od prioriteta... S njim bi ekipa dobila znatno na okomitosti i širini igre i sigurno bi se do kraja sezone zacementirali na drugoj poziciji ...

Aloffs opet radi istu taktiku kao i sa De Bruyneom. Svoj Königstransfer ostavlja za zimu kada ostatak konkurencije većinom miruje jer u većini slučajeva nemaju dovoljno novaca da odrade ovakav transfer koji bi podigao kvalitet tima na polusezoni ...

Ako Aloffs završi ovaj posao opet će pokvariti poslovne planove Watzkeu...

Al dok god VW stoji iza njih važit će ona: Lako je tuđim kur... po koprivama mlatit' :mrgreen:
Agieren statt reagieren

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 27 jan 2015, 00:51

Ja koliko sam procitao Schurle je spreman na transfer, no Mourinho kako je izjavio, nista ispod 30miliona €... Koliko god vukovi imalii para, mislim da im je ovo jedan prevelik zalogaj te da se nece upustiti u trku za Schurlea.
Stern des Südens

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 29 jan 2015, 19:29

http://www.bild.de/sport/fussball/andre ... .bild.html" onclick="window.open(this.href);return false;

GotoFo. :shock:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

JFH9
Kontakt:

Post Postao/la JFH9 » 29 jan 2015, 19:51

Žuti sretno ti u Wolfsburgu, našoj redovnoj mušteriji. :)
"Najbolji sinovi Krajine, mi danas pišemo historiju Bosne"

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 29 jan 2015, 20:36

Vukovi se ne šale bravo na transferu. :clap:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 29 jan 2015, 20:56

Cestitke Wolfsima na super transferu.

Ne treba nikad vjerovati sportskim direktorima kao i osobama zaduzenim za transfere, uvijek nesto lazu kao sto je i Allofs lagao. :D
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Klare

Post Postao/la Klare » 29 jan 2015, 20:57

Dok Dortmund dovodi Krampe, i ostalu neprovjerenu robu, Zeleni korak po korak, TOP pojacanje, TOP pojacanje.

Neki dan govorio kako imaju velike sanse za ovaj transfer, i eto ostvaruje se, Schurle je predobar igrac, direktan, ubojit, a bas ovakav im je trebao, jos Njemac, jos reprezentativac, bolje od ovog tesko da moze.

Stvara se nikad jaci Wolfsburg, stvara se Evropski DIV.

A evo cijenu Schurlea ce platiti Olic, koji ode u HSV najvjerovatnije...

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 29 jan 2015, 21:01

@Klare: ne vjerujem da je Schurrle doveden da zamijeni Olica s obzirom da ne igra poziciju spica no opet cemo vidjeti sta je Hecking zamislio sa ovim.

Perisic-De Bruyne-Schurrle i ispred Dost, barem je to neka moja zamisao ali u ovom slucaju njima opet treba jedan kvalitetan napadac, osim ako se Lord ne razbaca. :mrgreen:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 29 jan 2015, 21:01

Zaista su uboli sa zadnja dva transfera prvo De Bruyne kojeg simpatizeri BvB ovdje ismijavali i najavljivali da će biti flop.I sad Schürrle za kojeg je BvB navodno bio zainteresovan, vukovi im preoteše oba nekad potencijalna pojačanja.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 29 jan 2015, 21:10

:opaopa:

Ovo znači da Reus ostaje u BVB-u čim ga mi nismo doveli. :njanjanja:

Kako se pisalo Schurrle je sanjao transfer u BVB, ali to mu se nije ostvarilo. :salut:

FFP će imati pune ruke posla. :kafa:
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 29 jan 2015, 21:15

Semir bvb je napisao/la::opaopa:
Ovo znači da Reus ostaje u BVB-u čim ga mi nismo doveli. :njanjanja:
Uh,mogao bi se iznenaditi za koji mjesec :D
Ne mogu ici po Schurlea kad se Reus jos nije izjasnio...
Semir bvb je napisao/la:FFP će imati pune ruke posla. :kafa:
Mislim da ce ovo biti jedan od zicera :mrgreen:

Ako to ipak zanemarimo,vjerujem da su uradili odlicnu stvar...

Klare

Post Postao/la Klare » 29 jan 2015, 21:34

Saurman je napisao/la:Zaista su uboli sa zadnja dva transfera prvo De Bruyne kojeg simpatizeri BvB ovdje ismijavali i najavljivali da će biti flop.I sad Schürrle za kojeg je BvB navodno bio zainteresovan, vukovi im preoteše oba nekad potencijalna pojačanja.
:thumbup:
Sta reci, jednostavno protiv VW azdaje sanse nemaju. ;)

Alofs se pokazao uz Samera kao najbolji direktor u Bundesligi, a i sire.

Cica za nesto vise od dvije godine opljackao:
Schurlle 27
de Bruyne 22
Gustavo 16
Guilavogui 5,5 (na kraju ce biti 10-12)
Perisic 8
Klose 6
Jung 2,5
Caligiuri 2,5
Castels 1,5
Zhang 1,5
Grun
Hunt
Bendtner

Eto sa nekih 100mil presli put od dna do vrha, a Dortmund sa 120 mil sa vrha do dna. :lol:

Jedina fula dosad Klose, koji se nije adaptirao kako treba, sve ostalo pogodak u sridu, priblizno izdvojenoj lovi, tacnije svaki od njih sada vrijedi vise, pa cak i puno vise.

Magath mu ostavio pune ruke posla, valjalo je ocistiti ugovora 25 igraca, a opet Mago imao rijetke, ali neke poteze koji i danas snagu imaju, primjeri Nalda, Rodrigueza, Benaglia, Arnolda, Knochea

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 29 jan 2015, 22:11

Ne znam što hvalite Aloffsa toliko, mislim ok treba liku odati priznanje na neki način, ali Wolfsburg ima love i njemu nije toliko teško završiti ovakve transfere...

Pravi junaci su po meni manager Augsburga (Stefan Reuter), Mainza (Christian Heidel)... Koji od ničega čuda rade... Pa i Eberl koji je već drugu godinu od strane Kickera i Bilda proglašen za managera godine....
Agieren statt reagieren

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.