Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

formance
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la formance » 29 jan 2015, 16:31

Meč se prelomio u drugom setu, gdje je Andy nastavio u ritmu iz prvog, a Tomas ispao iz istog i više se nije vratio u prvobitni kolosijek. Kod njega danas nije važila ona izreka 'nije sramota pasti, sramota je ne ustati', jer mu se očito nije dizalo. Dok je plan A zasnovan na držanju osnovne linije oštrinom bazičnih udaraca i izvlačenju na forhend potiskivajući Andya nazad i onemogučujući ga da kontroliše ritam i tok poena funkcionisao, rezultat je bio na njegovoj strani, no kada Čeh nije bio u stanju nastaviti sa forsiranjem iste taktike, dijelom zbog logičnog pada nastalog usljed emocionalnog i fizičkog trošenja u prvom setu, a dijelom zbog Andyeve bolje igre, momentum se jako brzo okrenuo na stranu Škota. Moguće je da je Berdych mislio da će dobijanjem prvog seta riješiti pitanje pobjednika, no ispostavilo se da gdje se za njega završavalo, za Andya je počinjalo.

Drugo objašnjenje jeste da se Berdych prepao prilike koja mu se pružila. To objašnjava slab postotak prvog u nastavku meča, potpunu nesigurnost u ofanzivnom segmentu, koji ga je do ovog meča perfektno služio, te činjenicu da jednom kad je izgubio konce u meču nije uspio ponovno nametnuti kotnrolu i vratiti konce u svoje ruke. Jer općepoznato je da Andyeva egzekucija igre iz drugog i trećeg seta obično doživi neminovan pad u četvrtom, a Tomica je na brejk loptu u istom setu lagani FH ritern na drugi servis poslao u out. To mu je bila karta za peti set, koju je on nemilosrdno poderao, sažvakao, progutao ali ne i svario, budući da je izgubio set u kojem je Andy bio zreo za gubitak istog.

Andy mu je fakat majstorski ušao u glavu i ponovno iskoristio najveći adut svoje igre - nevjerovatnu inteligenciju i mogučnost adaptiranja protivniku. Ne samo da je preuzeo kontrolu meča agresivnim riterniranjem, ranim hvatanjem loptice i preuzimanjem inicijative, odnosno direktnim odlučivanjem ishoda poena, već je primorao Berdycha da napada onda kada ovaj nije bio siguran da će napadi biti efikasni. To pokazuje Andyevu izuzetnu sposobnost da protivnika učini nesigurnim na terenu, baš onako kao što je i Federeru to radio. Sve to pak ne bi bilo moguće da se Berdych nije prepao prilike, te da Andyev ofanzivni segment nije ovako besprijekorno slušao. Podatak da ga je nadjačao u FH vinerima dovoljno govori o svemu tome. Obojica su podjednako zaslužni za ovakav ishod meča.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 29 jan 2015, 16:31

Mene je Andy OBE Murray impresionirao. Lagano je hendlao opasnog Berdycha, za koga se govorilo da nikada nije igrao ovako dobro, pa ce biti top protivnik bilo kome iz drugog polufinala. Lichno cenim da ce dobiti Wawrinku, ali da bi mech sa Djokovicem bio 50:50 glede % za pobedu. Ali, ono shto mi se ponajvishe dojmilo, dapache: najvishe me je iznenadilo, je govor tela AMa. Chovek je danas, nakon skoro 3.5 sati fizicki vrlo zahtevnog tenisa, izgledao svezhe kao jutarnja rosa. AMa kako da mu se zove protivnik, morace u nedelju da bude spreman na najtezhe fizicke napore, klasichno rudarenje ili shta vec....kako bi se osvojila titula ovde. AM je delovao gladno, naprzheno, ludachki fokusirano lo stilo Nadal. A kasnije je dao komentar u kome je bocnuo shtampu, izgleda da ga je pogodilo omalovazhavanje A.Mauresmo i njenih trenerskih kvaliteta. Trenutno stvarno izgleda kao man on the mission, s tim da je tako delovao i Berdych pre danashnjeg mecha.

Sada da sachekamo drugo polufinale, shto reche @formance: psihologija je bash kompleksna stvar.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 29 jan 2015, 17:18

Magica, Formance - POZDRAV

Vidim pratite istim zarom kao i ranije.... neka, neka.

Gledao sam Nadala kontra Berdiha i razocarao se. Njegova najgora igra od kada ga pratim. Ne znam u cemu je fora, nisam u toku!? Berdih je i ranije igrao na ovom nivou. Najbolja partija koju pamtim je polufinalna protiv Djokovica u Vimbldonu. Pomeo ga je u jednom naletu. Da bi se to desilo, da bi jednodimenzionalni Berdih otisao do kraja veliki igraci moraju igrati nesto ispod nivoa. To je njegova realnost. Endi je svakako klasa iznad i to je danas pokazao. Igrao je odlicno. Al i Endi je stari Endi, sa svim svojim manama. Ako Djokovic bude pravi njegovo je finale. Mozda mu cak i Vava moze nauditi, ima veca damu i raznovrsniju igru od Bersiha. Ne znam kakav je Djokovic... moram odgledati njegov duel sa Vavom koji mu tradicionalno pravi velike probleme.

I sta je ovo ljudi, gdje su novi igraci, nove buduce zvjezdice? Jos uvijek deru stare kajle u muskoj i zenskoj konkurenciji. Mene napadose kada sam doveo u pitanje potencijal Dimitrova, one male Busar (tako nesto), Robson, Lisicki itd. Sve one bljesnu na momenat i ugase se. Nema klase.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 29 jan 2015, 17:26

psihologija jeste, ali tek pacijenti...
vidite mene berdih nije nimalo impresionirao, sve je to već viđeno, jak servis, fh, dobar bh, ali ništa novo, samo je nabio Nadala što se znalo desiti i prije, nabijali su njega i Delpo, i Conga, pa čak i Čilić...
mareju je mnogo teže bilo protiv Dimija koji ga je uz pametniju igru mogao dobiti ili bar odvesti u 5. set...
Marej je po meni sada bolji jer je agresivniji, ali i dalje zna upasti u mod, yebo osnovnu ljepše je u podnožju tribina... međutim to su kratki periodi i brzo i prevazilazi.
e da on mi je sada manje antipatican, ali cura mu sve više... ko neka seljanka
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 29 jan 2015, 17:39

Napali su te jer si gledao jedan meč Bouchard i zaključio da 'mlako udara lopticu'. O njoj možeš zaključit' puno toga ali teško da možeš zaključit' da mlako udara lopticu. Ali to je zato što pokušavaš donijeti zaključak na osnovu jednog meča.

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 29 jan 2015, 17:48

Baš tako Duke.

Sjecam se da je i sam napisao da gleda prvi match na turniru i donio takav zakljucak.

Nadam se da ce mala Eugenie napredovati, u februaru puni 21.

Iskreno, mene bi bilo stid pisati na nekoj sportskoj temi, a da ne pratim trenutna dešavanja.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 29 jan 2015, 18:55

Izgleda ovo onaj Duke sa teme Junajted, nadje me i ovdje..... i naravno Belmin. Aj dobro.....

Busar sam gledao svga par puta prije finalnog dvoboja, ali sam imao osjecaj kao da je gledam po ko zna koji put. Zasto? Pa vjerovatno zato sto je identican profil igracice kao Voznjacki, Radvanjska, Lisicki, Robson, Cibulkova, Halep.... kao da su klonirane, jbt. Prave rudarke, kako bi se izrazo Magica, bez imalo imaginacije u igri. Ne vidim da imaju ijedan TOP kvalitet osim fizicke izdrzljivosti. Kvitova ima svoje ekstra karakteristike, Sarapova isto, Serena, itd... Kod ovih djevojaka ne mogu istaci nista sto mirise na sampionski kvalitet. Dobre su igrace ali nisu ni blizu klase nekadasnjih sampionki ovog sporta. Pred zenskim tenisom je tezak period. Serena, Sarapova i ostale nemaju adekvatne nasljednice.

A sta je napravio Dimitrov?
Ijedno novo ime vrijedno paznje u muskoj konkurenciji?
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 29 jan 2015, 18:58

Pusti ti tu priču sad, ti si rekao kako ona 'mlako udara lopticu', a sad nam prodaješ priču kako misliš da nije kalibar za najveće domete iako ti je i taj stav čisto nagađanje. Ako misliš zavrtit' priču u drugom smjeru bez da ćeš biti upozoren da to radiš, prevario si se.

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 29 jan 2015, 19:01

u isto kos Wozniacki i Bouchar...plave i jedna i druga, logicno :D

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 29 jan 2015, 19:06

Druzhe @Valencia, dugo te nije bilo. Drago mi je da te opet vidim. :clap:

Dimitrov ne mozhe mnogo da napravi dok je tu Big4, jer je njegova igra pravljena po uzoru na Federerovu, samo bez akomodacija koje je sam RF izveo, te bez neophodnog kvaliteta kakav je mladi Roger posedovao. Dakle, kasni sa modusom igre nekih 10-15 godina, a uz to ne poseduje ni aparaturu onoga koga imitira. :facepalm:
Tu i tamo ce da zabode neko 1/2 finale Slama ili mozhda i finale Mastersa, ali uzet skoro nishta nece dok su barem 2 od velike chetvorice u zhrebu.

Novo ime koje se pojavilo, dok si ti spavao snom pravednika, je Kei Nishikori.
Kada je fit i igra na vrhuncu, mozhe da izbaci bilo koga i osvoji Tier1 turnire na bilo kojoj podlozi, sem mozhda trave.
Takodje, ide novi mladi talas koga predvodi Kyrgios, a u kome su i Zverev, Coric, Kokkinaikis, ali trebat ce im vremena da postanu real deal-ovi. Generalno, generacije 1989-93. su najslabije u istoriji tenisa za sada.

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 29 jan 2015, 19:07

Pa gdje iskopa Dansku ludu :?: :shock:

Jel ozbiljno misliš kad pišeš da ne vidiš razliku u igri male Eugenie i Caroline :?:

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 29 jan 2015, 19:36

Belmin6 je napisao/la:Pa gdje iskopa Dansku ludu :?: :shock:

Jel ozbiljno misliš kad pišeš da ne vidiš razliku u igri male Eugenie i Caroline :?:
pravo da ti kažem voznijacki mi je odvratna što se tiče tenisa, ali ona je dobijala sve velike teniserke... i u 8 od 10 dobiće Bušar... bušar svaki GS ima otvoren zrijeb, upadne tamo gdje su teniserke u lošoj formi.... do 1/4 se i ne oznoji takoreći... slatko čeljade, ali prije svega marketinški produkt( računa se da je mnogo veći marketinški potencijal i od Šarapove)... sve joj olakšavaju, ali džaba... Šarapova je sa 21 imala 3 GS, i par finala, serena još i više, venus takođe, čak su ana i petra ubole po titulu, ana još i dva finala, sve prije 21, a o ostalim prije da i ne govorim)
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 29 jan 2015, 19:45

Valencia je napisao/la:Prave rudarke, kako bi se izrazo Magica, bez imalo imaginacije u igri.
Ne može Bouchard biti "rudarka" nikako. Ako se dobro sjećam (a prilično sam siguran da je tako), @MaGiCa je taj termin često koristio za Nadala (onako, na prvu, mogao bi se koristiti i za Ferrera ili nekadašnjeg Andyja), a ako ofanzivna igračica kao što je Genie ima ikakvih sličnosti s Nadalom, onda ne znam...

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 29 jan 2015, 20:35

Čisto sumnjam da će se Bouchard sa onako jadnim servisom nekada nešto pitati u ženskom tenisu.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 29 jan 2015, 20:42

Vidjet ćemo. Ali njen servis definitivno nije tako loš kakvim ga želiš prikazati. ;)

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 29 jan 2015, 20:57

Naravno da je loš. Pričamo o igračici koju svrstavate u buduće teniske dominatore. Šta misliš zašto nema šanse protiv Sharapove ili Serene? Tj. zašto protiv njih redovno skuplja gemove? Zato što joj je drugi servis toliko očajan da ne mora ni servirati, bolje je da odmah prepusti poen protivnici.

Protiv Sharapove joj je realizacija drugog servisa izgledala ovako,

6/21 29%
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 29 jan 2015, 21:22

Virtu4l je napisao/la:Šta si ti rekao, da Halep osvaja AO?
Da Andy pocinje sa dominacijom vec od ovog turnira. :kafa:

Halep je trebala osvojiti. Dominirat ce ona ubrzo zenskim tenisom.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 29 jan 2015, 21:26

Kakav je ovo fazon da ovi igraju polufinale dan prije Novaka i Wawrinke, to mi nikad nije bilo jasno. Murray ce biti odmorniji.
Don't believe the hype.

10DelPiero
Kontakt:

Post Postao/la 10DelPiero » 29 jan 2015, 21:37

Greivis je napisao/la:

Jah trebala je, zamalo 1/2 finale jedva je Makarova izbaci :lol:
Alessandro Del Piero !

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 29 jan 2015, 23:25

10DelPiero je napisao/la:
Greivis je napisao/la:

Jah trebala je, zamalo 1/2 finale jedva je Makarova izbaci :lol:
Makaronka pogadjala sve moguce. Skidala linije samo tako. Zato je protiv Sharapove promasivala.
Siguran sam da bi Halep pruzila dobar otpor u polufinalu i mozda i prosla.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.