Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Belmin6
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la Belmin6 » 30 jan 2015, 13:17

A igra i dosta agresivnije ove godine na AO.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 30 jan 2015, 13:24

Gledam sad Novakovu izjavu, po govoru tijela djeluje totalno nezadovoljan i ljut. Mislim da je i on svjestan da mu igra od danas neće donijeti pobjedu protiv onakvog Andya.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 30 jan 2015, 13:31

Preko 200 grešaka obojice kad se saberu i prisiljene i neprisiljene. Slab meč, ni približno dobar kao prošle godine. A vjerujem da će finale biti još gore. :yawn:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 30 jan 2015, 13:32

formance je napisao/la:Međutim, kada je Stan ponovno isključio sivu materiju poznatu kao mozak, istovremeno se bazirajući na sirovost, desilo se ovo što se desilo u petom setu. Počeo je promašivati, a kada bi napadi ulazili, Novak ih je mogao kontrolisati svojim coutnerpunching vještinama, odnosno korištenjem snage protivničkih udaraca protiv samog protivnika. Taktički izgubljen meč od strane Wawrinke, ali zasluženo dobijen od strane Novaka.
U prevodu, svaki put kad je pomislio da je igrač, dobio je po nosu
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 30 jan 2015, 13:35

;)

Zanemarivanje taktike ti obično donese transfer u "FK Vratnik", ko Stanimalu danas.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

bajern100
Kontakt:

Post Postao/la bajern100 » 30 jan 2015, 13:38

Stan je jedna obična sirovina jaka ko slon bez trunke mozga,prepotentan misli da je povuko nekog za muda, sa malo više ozbiljnosti mogao je ovo dobiti ali rekoše već mnogi u glavi mu sama piljevina...

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 30 jan 2015, 13:39

formance je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Upravo o tome sam gore i pisao, taktički odličan, zna da će Novakove greške prije ili kasnije doći, čeka ih i ne srlja, pušta Novaka da odradi posao.
Upravo tako. Nepotrebno je Novakovu lošu igru stavljati u kontekst njega samog, kada je Stanova taktika držanja loptice u igri i održavanje određenog inteziteta udaraca dovoljnog da tjera Novaka na što više kretanja pravi razlog Novakovih grešaka. On nema kontrolu sa osnovne protiv Wawrinke, kao što je nema ni protiv Nishokorija, kao što ju nije imao ni protiv Safina. U prevodu, onih igrača koji udaraju jače, ravnije, te rano hvataju lopticu koristeći sve dimenzije terena.

Međutim, kada je Stan ponovno isključio sivu materiju poznatu kao mozak, istovremeno se bazirajući na sirovost, desilo se ovo što se desilo u petom setu. Počeo je promašivati, a kada bi napadi ulazili, Novak ih je mogao kontrolisati svojim coutnerpunching vještinama, odnosno korištenjem snage protivničkih udaraca protiv samog protivnika. Taktički izgubljen meč od strane Wawrinke, ali zasluženo dobijen od strane Novaka.

Mislim da će Andy slaviti u finalu.
Ne vjerujem da je taktika bila cekati greske Djokovica. To ne bi imalo smisla. Djokovic ima sigurnije udarce od Vave. Igraci poput Ferera se mogu odluciti za takvu taktiku al Vava ne. Mislim da je plan bio obuzdati napadacku igru i napadati u nesto izglednijim situacijama. Taktika je dobra, ali Vava nije bio dobar. Previse oscilacija i lose samopouzdanje. Nije mogao uhvatiti pravi ritam. Njegov bekend je najbolji pokazatelj kako se osjeca na terenu.

Djokovic je isto tako bio lose. Imao je xy prilika da prelomi duel. Svaki put nakon brejka bi odgirao katastrofalno. To je jasan pokaztelj da danas nije bio njegov dan.

Protiv Mareja ce igrati potpuno drugacije. Svaki put bi ovako traljavo odigrao protiv Vave, Ferera, Verdaska i ostalih u polufinalu, pa onda protiv Mareja, Nadala i Federera briljirao u finalu. Sve je ovo vec vidjeno xy puta. Njegov mentalni sklop je takav i to se nikada ne mijenja.

Za Mareja ce se nabrijati maksimalno, posloziti sve kockice u glavi i odigrati najbolje sto moze. Da li ce biti dovoljno ostaje da vidimo.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 30 jan 2015, 13:44

Čekat Novaka na greške je ravno samoubistvu. Znaš da igraš protiv igrača koji malo griješi, ta bi taktika upalila protiv Federera ali ne protiv Novaka, Rafe. Pogtovo Waw to ne smije radit, nema on udarce ni kontinuitet da održi isti ritam sa Novakom, Waw će kad tad puknuti i doće do greške dok je to Novaka dosta rjeđe.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 30 jan 2015, 13:44

čudan meč
poslije četvrtog seta sam imao utisak da bi stan mogao pobijediti a onda je uradio sve pogrešno što je mogao

nisam siguran da li je stan vjerovao u to da može dobiti
ali nema veze, na papiru super finale!

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 30 jan 2015, 13:49

Valencia je napisao/la:Ne vjerujem da je taktika bila cekati greske Djokovica. To ne bi imalo smisla. Djokovic ima sigurnije udarce od Vave.
Sigurnost tih udaraca se gubi kada je preko puta igrač koji udara još jače sa oba krila, te protiv koga Novak nema željenu kontrolu i mogučnost razbijanja njegove igre tempom sa osnovne linije.

Wawrinka, kada bi taktički kontrolisao snagu svojih udaraca, održavajući razmjene blažim intezitetom, ili bi dočekao grešku protivnika ili bi dobio lopticu za 'easy put in'. Tako je i dobio Novaka prošle godine. Novak mu ne može parirati u toj igri.

Stanova glavna greška je što nije večim dijelom meča i pogotovo u krucijalnim trenucima držao se iste taktike, već je odstupio od nje i pokušao improvizirati. Improvizacija je oružje samo za majstore poput Federera. Za ostale je recept za samoubistvo.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 30 jan 2015, 13:53

Dosta dugo sam ja mislio isto shto i @Valencia - da je Djokovic neko ko nesvesno "vraca u igru" svoje protivnike. Neshto u stilu: ajmo tezhe, jer lakshe smara. Kao kad se Darth Vader poigravao sa Lukeom Skywalkerom u Imperija uzvraca udarac, gde je mogao da ga iseche u rezance u nekoliko navrata, samo eto - nije hteo, to mu je ipak sin.
Medjutim, nece biti da je to bash tako. Djokovic jednostavno nije spreman. Nije se spremio, niti odmorio (kako to valja uraditi) od prethodne sezone, cedio se po IPTLu, snimao reklame, zezao se...na koncu i dohvatio neki virus igrajuci za petrodolare na egzibicijama i u Dohi. Govor tela Novaka sugerishe da je dobrano uzdrman, da ne veruje u svoju spremu, otuda i silni problemi sa BH strane, otuda i losh FH jer nema samopouzdanja u loshiji udarac, kada mu onaj najbolji ne ide...otuda i mahanja rukama, neverica, nepazhnja, chesto gledanje u pravcu boxa, te dokazani prostakluk u vidu lomljenja reketa, psovanja i sl.

Sa druge strane, Wawrinka nije nivo Big4, to smo znali - nije da sam otkrio toplu vodu. Ume on da iznenadi ponekad, ali nema konstantu, nema ni fiziku za ove maratone, buckast je, poprilichno limitiran za moderni tenis. Ali, taj i takav Wawrinka je najboljem "return igrachu ikada" i "najkompletnijem baselineru danashnjice" spasio 10/15 BP istovremeno realizujuci 5/8 svojih. :tokralju:
U mechu u kome je imao 20 UE vishe i tek 42 winnera, nije moglo bolje, bez obzira shto je i sam Djokovic bio negativan u UE/W ratio pogledu sa 49/27. :facepalm:

Iskreno, zhao mi je shto Stan nije proshao, jer bi gledali bolji tenis u finalu, a Murray ne bi doshao na korak od Career Grand Slam-a preko kuma. Ali, tako izgleda mora da bude... :kafa:

Slazhem se sa @formance-om: ovo Shkot reshava u svoju korist, jer ne vidim kako ovakav Djokovic mozhe da rudari protiv spremnijeg i odmornijeg rivala, koji ume da mu poremeti balans i ubije ritam. Vreme je za @DoWa da ponovo prizna svog Britanca, jer od nedelje ce opet AM to biti za razne Guardiane, DailyMailove i sl. :zviz:

@bajern100: opusti se prijatelju, tebi se se interesovanje za tenisom ugasiti sa odlaskom Rafaela, a nekome ovde ce se ugasiti interesovanje za zhivotom. Tako da ti nisi najgori od sve dece. :nene:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 30 jan 2015, 13:55

Tri puta su igrali u Melburnu, tri puta je pobijedio Đoković, s tim da je u posljednih osam mečeva, Andy slavio samo jednom i to u finalu Wimbledona.

Stvarno je poprilično nemoguće prognozirati šta bi se moglo dešavati u tom meču. Opet mislim da će servis odnosno return biti ključ uspjeha u finalu.

Izuzetno bitan meč za obojicu. Novak u lovu na osmi GS , što bi ga primaklo na samo dvije titule od magičnog broja 10.

OBE juri svoj treći slam, psihološki veoma bitan, osmo finale u karijeri (četvrto u Melburnu), a samo dvije pobjede do sada. Dva puta ga je zaustavljao Novak, upravo u Melburnu, tri puta Federer, jednom na AO.

Može li Andy zaustaviti ovaj negativni niz na Rod Laver areni? Vidjećemo, nadam se da može.
Voli te tvoje Sarajevo.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 30 jan 2015, 14:08

Virtu4l je napisao/la:Tri puta su igrali u Melburnu, tri puta je pobijedio Đoković, s tim da je u posljednih osam mečeva, Andy slavio samo jednom i to u finalu Wimbledona......
da, ali u velikim mečevima je odnos malo drugačiji (tu mislim na finala turnira i ev. dodaj polufinale olimpijade koja je svake 4 godine)

vidjećemo .. ovaj vikend će biti genijalan, lots of fun!!
Zadnja izmjena: jestamaji, dana/u 30 jan 2015, 14:09, ukupno mijenjano 1 put.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 30 jan 2015, 14:09

MaGiCa je napisao/la:otuda i mahanja rukama, neverica, nepazhnja, chesto gledanje u pravcu boxa, te dokazani prostakluk u vidu lomljenja reketa, psovanja i sl.
Pa to je Djokovic Magi..... ja ga ne pamtim drugacijeg. :mrgreen:

A moguce da si u pravu i da nije sve ok..... Al to opet ne mijenja cinjenicu da je Djokovic bezbroj puta do sada igrao ovakvo polufinalne i onda zablistao u finalu.

Bumo vidjeli sta ce biti u finalu.

Nego, kakva je tvoja prognoza za zene?
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 30 jan 2015, 14:11

jestamaji je napisao/la:da, ali u velikim mečevima je odnos malo drugačiji (tu mislim na finala turnira i ev. dodaj polufinale olimpijade koja je svake 4 godine)
Da, Andy je oba GS-a osvojio preko Novaka.

Ipak, kladionice ne dijele naše mišljenje. Pobjeda Đokovića se plaća koeficijentom 1,45.
Voli te tvoje Sarajevo.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 30 jan 2015, 14:19

Virtu4l je napisao/la:
jestamaji je napisao/la:da, ali u velikim mečevima je odnos malo drugačiji (tu mislim na finala turnira i ev. dodaj polufinale olimpijade koja je svake 4 godine)

Ipak, kladionice ne dijele naše mišljenje. Pobjeda Đokovića se plaća koeficijentom 1,45.
kakva prilika za pare...
@valencia maša će da vrišti, ali Serena će da ka.ra
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

ppppp
Kontakt:

Post Postao/la ppppp » 30 jan 2015, 14:22

Virtu4l je napisao/la:Tri puta su igrali u Melburnu, tri puta je pobijedio Đoković, s tim da je u posljednih osam mečeva, Andy slavio samo jednom i to u finalu Wimbledona.

Stvarno je poprilično nemoguće prognozirati šta bi se moglo dešavati u tom meču. Opet mislim da će servis odnosno return biti ključ uspjeha u finalu.

Izuzetno bitan meč za obojicu. Novak u lovu na osmi GS , što bi ga primaklo na samo dvije titule od magičnog broja 10.

OBE juri svoj treći slam, psihološki veoma bitan, osmo finale u karijeri (četvrto u Melburnu), a samo dvije pobjede do sada. Dva puta ga je zaustavljao Novak, upravo u Melburnu, tri puta Federer, jednom na AO.

Može li Andy zaustaviti ovaj negativni niz na Rod Laver areni? Vidjećemo, nadam se da može.
Boga mi je Andy u nedelju favorit.Do sad je najviše pokazao i djeluje spremniji nego ikad.Novak ukoliko ne podigne nivo igre(agresivnosti) za nekih 30-40% nema šta tražiti.
Moja prognoza 3:0 ili eventualno 3:1 za Mareja
:(

ppppp
Kontakt:

Post Postao/la ppppp » 30 jan 2015, 14:24

Virtu4l je napisao/la:

:o
Taj omjer u tenisu ti je kao 1,9/2,10 u fudbalu
Nisam optimista...

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 30 jan 2015, 14:25

DANTES je napisao/la:@valencia maša će da vrišti, ali Serena će da ka.ra
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 30 jan 2015, 14:27

Virtu4l je napisao/la:Ipak, kladionice ne dijele naše mišljenje. Pobjeda Đokovića se plaća koeficijentom 1,45.
Zato igrati lagano dvicu i u mom sluchaju to je win-win situacija.

Kod tebe bi bilo drugachije, ali twice the pride - double the fall...kad smo vec kod Star Wars-a. :rol:

Valencia je napisao/la:Pa to je Djokovic Magi..... ja ga ne pamtim drugacijeg. :mrgreen:

A moguce da si u pravu i da nije sve ok..... Al to opet ne mijenja cinjenicu da je Djokovic bezbroj puta do sada igrao ovakvo polufinalne i onda zablistao u finalu.

Bumo vidjeli sta ce biti u finalu.

Nego, kakva je tvoja prognoza za zene?
Imao je Djokovic i zen faze e.g. WB proshle godine ili WTFovi, Shangaji, Parizi, Pekinzi... unazad nekoliko godina, ali to izgleda mora da se desi tek kad se vozi biciklo po brdima Monte Carla. Bez toga nema 'ljeba.

Voleo bih da Mashenka konachno dobije Serenu, ali ne verujem u to.
Isuvishe je Masha 1 mental midget u susretima sa SW da bi ochekivao ili se nadao, realno gledajuci, njenom trijumfu.
Ali, ja sam ti poznat kao losh prognozer. Mozhda bi bilo pametno odigrati kontra Serene ili neki over/under. :zviz:

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.