FC Bayern München - Arhiva postova
Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers
- Centre forward
- Kontakt:
Re: FC Bayern München
Narednu sedmicu po jedan obrok dnevno. Zdenka i čaša mineralne biće sasvim OK. Švajnija natjerat' da u karantinu gleda reprize mečeva sa AO njegove drage preko Compaq kutijaša.
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
Nema se šta reći. Katastrofa. A i neka je. Bar smo vidjeli neke stvari a i da se spustimo na zemlju. Muller, Svajni, Dante klupa. Tražiti "normalnog" desnog beka a ne pokušaje ili eksperimente.
Bernatu moram skinuti kapu. Svaka čast momče.
Carlo i Jozo će igrati isto ovako uz to što oni imaju 5 De Bruynea pa vi vidite gdje smo i šta nam je činiti.
Bernatu moram skinuti kapu. Svaka čast momče.
Carlo i Jozo će igrati isto ovako uz to što oni imaju 5 De Bruynea pa vi vidite gdje smo i šta nam je činiti.
- el-fighter
- Kontakt:
Taktički poraz, očekivano. 
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
-
Nerminovic
- Kontakt:
Razocaran sam sto nismo imali plan b i sto Pep nije reagovao na poluvremenu, trebao je barem nesto promijeniti u zadnjoj liniji.
Champions of SportSport League 2017
BackSpace United
BackSpace United
Sto bi Minka rekla: ''Ja emisije(igre) im i gov***a....
I opet se vraćamo na prošlu sezonu i onaj štreberski mentalitet, čim ne ide onako kako su oni zamislili, izgube se kao da fudbal nisu igrali godinu a ne 30 dana. Ovako je bilo prošle godine protiv svakog protivnika koji zna šta želi i postavi se agresivno na terenu...
I opet se vraćamo na prošlu sezonu i onaj štreberski mentalitet, čim ne ide onako kako su oni zamislili, izgube se kao da fudbal nisu igrali godinu a ne 30 dana. Ovako je bilo prošle godine protiv svakog protivnika koji zna šta želi i postavi se agresivno na terenu...
-
Bundesliga
- Kontakt:
Meni je vala krivo kad izgubimo i prijateljsku utakmicu a kamoli takmičarsku na ovaj način. Najviše me naživciralo što se ništa nije naučilo iz grešaka koje su se pravile u prošlosti. Prvo zadnja linija igra na 40 metara od gola a Dante nije u formi ima i preko godinu dana. Pokušava se igrati na posjed što večeras nije funkcioniralo jer su Schweinsteiger i Alonso bili potpuno odsječeni. Svaka izgubljena lopta je bila i gol za Wolfsburg, a izgubili smo ih sijaset na sredini terena. Krivo mi je jer smo na isti način izgubili od Reala kao i večeras od Wolfsburga i opet ćemo izgubiti ako se bude igralo sa zadnjom linijom na 40 metara i konstantnim gubljenjem lopti gdje spori Dante ne može ništa 1 na 1. Još jedna poražavajuća činjenica je da smo primili 4 gola u čitavoj polusezoni, a sada je Bayern primio 4 gola u jednoj utakmici.
Evo malo analize igrača:
Muller - katastrofa, direktni krivac za prvi gol Wolfsburga, jedina svijetla tačka mu je bila ona asistencija za Bernata
Lewandowski - gori od Mullera, ne samo da nije dobio niti jedan duel, nije se ni trudio da nešto uradi
Rode - nije mu prirodna pozicija, ne krivim ga katastrofalan je bio na beku ne treba ga tamo stavljati
Alaba - solidan za prvu takmičarsku utakmicu nakon toliko vremena
Robben - nije imao nešto puno lopti, mogao je dati gol kada je bio sam pred golmanom ali eto nije išlo ni njega večeras
Schweinsteiger - bilo bi mu bolje da prestane s kurvalukom i posveti se malo fudbalu
Alonso - najgora utakmica ove sezone, bit će on opet dobar
Bernat - jedini koji zaslužuje prolaznu ocjenu, trudio se i dao gol, svaka čast momče
Dante - fuj, već sam o njemu rekao da nije više materijal za prvu postavu Bayerna, formu je davno izgubio
Boateng - i on je bio loš večeras, ali s Danteom ne može bolje
Neuer - nije kriv ni za jedan gol, ništa nije mogao
Pizzaro - za ono malo što je igrao bio je duplo bolji od Lewandowskog
Weiser - bolji od Rodea ali i on je bio loš
Gotze - ništa uobičajeno nonšalantan, on je igrač poteza a večeras nije imao ni to
Na kraju treba čestitati Wolfsburgu, ljudi su nas razvalili pošteno i svaka im čast. Obistinila se @Thulkazalova želja
, pa eto valjda shvate sva takmičenja u nastavku puno ozbiljnije i da ne igraju kao manekeni kao što je večeras slučaj bio.
Evo malo analize igrača:
Muller - katastrofa, direktni krivac za prvi gol Wolfsburga, jedina svijetla tačka mu je bila ona asistencija za Bernata
Lewandowski - gori od Mullera, ne samo da nije dobio niti jedan duel, nije se ni trudio da nešto uradi
Rode - nije mu prirodna pozicija, ne krivim ga katastrofalan je bio na beku ne treba ga tamo stavljati
Robben - nije imao nešto puno lopti, mogao je dati gol kada je bio sam pred golmanom ali eto nije išlo ni njega večeras
Schweinsteiger - bilo bi mu bolje da prestane s kurvalukom i posveti se malo fudbalu
Bernat - jedini koji zaslužuje prolaznu ocjenu, trudio se i dao gol, svaka čast momče
Dante - fuj, već sam o njemu rekao da nije više materijal za prvu postavu Bayerna, formu je davno izgubio
Gotze - ništa uobičajeno nonšalantan, on je igrač poteza a večeras nije imao ni to
Na kraju treba čestitati Wolfsburgu, ljudi su nas razvalili pošteno i svaka im čast. Obistinila se @Thulkazalova želja
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Potpis.Bundesliga je napisao/la:Meni je vala krivo kad izgubimo i prijateljsku utakmicu a kamoli takmičarsku na ovaj način. Najviše me naživciralo što se ništa nije naučilo iz grešaka koje su se pravile u prošlosti. Prvo zadnja linija igra na 40 metara od gola a Dante nije u formi ima i preko godinu dana. Pokušava se igrati na posjed što večeras nije funkcioniralo jer su Schweinsteiger i Alonso bili potpuno odsječeni. Svaka izgubljena lopta je bila i gol za Wolfsburg, a izgubili smo ih sijaset na sredini terena. Krivo mi je jer smo na isti način izgubili od Reala kao i večeras od Wolfsburga i opet ćemo izgubiti ako se bude igralo sa zadnjom linijom na 40 metara i konstantnim gubljenjem lopti gdje spori Dante ne može ništa 1 na 1. Još jedna poražavajuća činjenica je da smo primili 4 gola u čitavoj polusezoni, a sada je Bayern primio 4 gola u jednoj utakmici.
Evo malo analize igrača:
Bernat - jedini koji zaslužuje prolaznu ocjenu, trudio se i dao gol, svaka čast momče![]()
Na kraju treba čestitati Wolfsburgu, ljudi su nas razvalili pošteno i svaka im čast. Obistinila se @Thulkazalova želja, pa eto valjda shvate sva takmičenja u nastavku puno ozbiljnije i da ne igraju kao manekeni kao što je večeras slučaj bio.
-
Nerminovic
- Kontakt:
Nema veze, idemo dalje.
De Bryjna moramo uhapsiti, sanjati cemo momka veceras.
BackSpace United
BackSpace United
Ja sam zabrinut. Mislio sam da smo bolesti od prošle godine izlječili a nismo, nažalost. Sa ovakvim pristupom..., doći će Real i opet prc.Nerminovic je napisao/la:Nema veze, idemo dalje.![]()
Heking je raskuc'o Pepa.
- Omerbavarac
- Kontakt:
Treba nam svima biti jasno da poraz pa cak i ovako jedan ubjedljiv treba kad tad doci.
Nemoguce je cijelu sezonu drzati jedan ritam i konstantno pobjedjivati.
Siguran sam da se ova utakmica igrala u novembru ili decembru da nam Vukovi ne bi ni prisli golu ali ovako su nas uhvatili u nezgodnom polozaju, iznenadili su nas sa sjajnim pristupom na sta nas Bayo nije imao odgovor.
Po meni je ovo poraz u dobro vrijeme, taman da se odmah od pocetka uozbilje jer da su dobili veceras vjerujem da bi pristup ponovo bio lako cemo.
Pep ce morati pojedinim igracima objasniti neke stvari a neke malo poslati na klupu dok se ne saberu (Muller i Dante).
Idemo dalje, u utorak novi mec sa Schalkeom i vjerujem potpuno drugaciji Bayern.
Nemoguce je cijelu sezonu drzati jedan ritam i konstantno pobjedjivati.
Siguran sam da se ova utakmica igrala u novembru ili decembru da nam Vukovi ne bi ni prisli golu ali ovako su nas uhvatili u nezgodnom polozaju, iznenadili su nas sa sjajnim pristupom na sta nas Bayo nije imao odgovor.
Po meni je ovo poraz u dobro vrijeme, taman da se odmah od pocetka uozbilje jer da su dobili veceras vjerujem da bi pristup ponovo bio lako cemo.
Pep ce morati pojedinim igracima objasniti neke stvari a neke malo poslati na klupu dok se ne saberu (Muller i Dante).
Idemo dalje, u utorak novi mec sa Schalkeom i vjerujem potpuno drugaciji Bayern.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
svaka čast drže na uviđaju imam isto mišljenje.. dante može igrati samo protiv ekipa iz donjeg doma. ostali da se malo trznu! ništa višeBundesliga je napisao/la:Meni je vala krivo kad izgubimo i prijateljsku utakmicu a kamoli takmičarsku na ovaj način. Najviše me naživciralo što se ništa nije naučilo iz grešaka koje su se pravile u prošlosti. Prvo zadnja linija igra na 40 metara od gola a Dante nije u formi ima i preko godinu dana. Pokušava se igrati na posjed što večeras nije funkcioniralo jer su Schweinsteiger i Alonso bili potpuno odsječeni. Svaka izgubljena lopta je bila i gol za Wolfsburg, a izgubili smo ih sijaset na sredini terena. Krivo mi je jer smo na isti način izgubili od Reala kao i večeras od Wolfsburga i opet ćemo izgubiti ako se bude igralo sa zadnjom linijom na 40 metara i konstantnim gubljenjem lopti gdje spori Dante ne može ništa 1 na 1. Još jedna poražavajuća činjenica je da smo primili 4 gola u čitavoj polusezoni, a sada je Bayern primio 4 gola u jednoj utakmici.
Evo malo analize igrača:
Bernat - jedini koji zaslužuje prolaznu ocjenu, trudio se i dao gol, svaka čast momče![]()
Na kraju treba čestitati Wolfsburgu, ljudi su nas razvalili pošteno i svaka im čast. Obistinila se @Thulkazalova želja, pa eto valjda shvate sva takmičenja u nastavku puno ozbiljnije i da ne igraju kao manekeni kao što je večeras slučaj bio.
-
Nerminovic
- Kontakt:
Tesko spavati nakon poraza 

BackSpace United
BackSpace United
- FranckRibery
- Kontakt:
Ma ovo je katastrofa, ja sam dan pred utakmicu rekao da ce nas oni cekati na kontre I tako je I bilo, a cim je nama Dante u odbrani koja stoji na 40 metara od njihovog gola nema tu nas nigdje. Nista od ranije nisu naucili od reala. Sjetite se wolfsburga protiv baye u minhenu, napravili su nekoliko prilika odlicnih I da su malo srece imali drugacije bi bilo. De Bruynea odmah kupit treba nam onakav igrac jer je on zamjena za riberya I dokazao je sinoc da je kvalitet.
ma ja, cim neki konkurent proigra, odma im kupite najboljeg igraca i rijesite problem.
pi.
- FranckRibery
- Kontakt:
Pogledaj sta je rekao klaus allofs inace sportski direktor vukova, prije mjesec dana, pa onda nesto pricaj. Sa wolfsburgom imamo odlican odnos, vidi samo koliko je igraca preslo u vukove od bayerna...
- Stefan Effenberg
- Kontakt:
Nema puno filozofiranja, poraz je neminovan kad nam je obrana 90 minuta doslovno na centru.
Ova utakmica je podsjetila na Real prošle godine kad su nas razmontirali samo na kontre.
I moram priznati, žao mi je da nismo uspjeli odigrati sezonu bez poraza iako to zvuči nerealno i navijački.
Isto tako, moram reći da mi se ne sviđa ova raspodjela na podteme kao i odvajanje Bayerna i Dortmunda od ostalih ekipa. Mislim da nema potrebe izdizati se iznad ostalih i to mi se ne sviđa.
Prije je bilo sve na jednom mjestu i lakše sam se snalazio, ne znam, možda je sve stvar navike ali zasad se nikako ne mogu sprijateljiti sa ovom promjenom.
Što se tiče podtema, smatram da se ovime razvodni kvaliteta iako je ovaj način pregledniji. Svaki će nešto napisati pod neku temu i lako će mi se dogoditi da jednostavno previdim postove nekih forumaša jer često puta neću ići čitati sve podteme.
Ovako mi je koncentracija kvalitetnih postova i forumaša bila na jednom mjestu i svakako sam se lakše snalazio a i smatram da nam je tema bila ( i još uvijek jeste ) kvalitetna.
Ne znam, možda mi je sve stvar navike i vremena da prihvatim novosti no zasad je situacija takva da smatram da će se unatoč boljoj preglednosti razvodniti kvaliteta ove teme.
Ova utakmica je podsjetila na Real prošle godine kad su nas razmontirali samo na kontre.
I moram priznati, žao mi je da nismo uspjeli odigrati sezonu bez poraza iako to zvuči nerealno i navijački.
Isto tako, moram reći da mi se ne sviđa ova raspodjela na podteme kao i odvajanje Bayerna i Dortmunda od ostalih ekipa. Mislim da nema potrebe izdizati se iznad ostalih i to mi se ne sviđa.
Prije je bilo sve na jednom mjestu i lakše sam se snalazio, ne znam, možda je sve stvar navike ali zasad se nikako ne mogu sprijateljiti sa ovom promjenom.
Što se tiče podtema, smatram da se ovime razvodni kvaliteta iako je ovaj način pregledniji. Svaki će nešto napisati pod neku temu i lako će mi se dogoditi da jednostavno previdim postove nekih forumaša jer često puta neću ići čitati sve podteme.
Ovako mi je koncentracija kvalitetnih postova i forumaša bila na jednom mjestu i svakako sam se lakše snalazio a i smatram da nam je tema bila ( i još uvijek jeste ) kvalitetna.
Ne znam, možda mi je sve stvar navike i vremena da prihvatim novosti no zasad je situacija takva da smatram da će se unatoč boljoj preglednosti razvodniti kvaliteta ove teme.
Stefan Effenberg je napisao/la:Nema puno filozofiranja, poraz je neminovan kad nam je obrana 90 minuta doslovno na centru.
tako je majstore
PEP GUARDIOLA ZLO I UNISTITELJ MOCNOG BAYERNA .
- Bayern@heart
- Kontakt:
Za sinošnju utakmicu komentar je KATASTROFA. Psihički i fizički nespremni došli nakon odmora što je malo nemoguće bilo za očekivat. Šta su radili na treninzima u Dohi i Minhenu pitanje je sad
. Čudno je bilo kretanje većine igrača tako tromo i usporeno što odavno nisam vidio u našoj ekipi.Ovakvu fizičku nespremu odavno nisam vidio kod nas. Dvojica đenerala iz veznog reda sinoc položili oružje i ordenje i od sad su samo običi vojnici. Vukovi su nas baš natamburali i čestitke im za to.
Ovakvo nešto neće ići u LP jer opet će doći šamar sličan ovom ili onom od reala. Ekipa prepuna zvjezda sebi ovako nešto više nesmije dozvoliti. Valjda se vrati onaj Bayern iz prvog djela sezone već protiv šalkea u utorak.
Ovakvo nešto neće ići u LP jer opet će doći šamar sličan ovom ili onom od reala. Ekipa prepuna zvjezda sebi ovako nešto više nesmije dozvoliti. Valjda se vrati onaj Bayern iz prvog djela sezone već protiv šalkea u utorak.
Evo danas hladne glave da nesto napisemo o vidjenju tekme. Po meni su bila dva razloga ovakvog debakla: promasena taktika i plan i teske noge pojedinih igraca zbog priprema. Ne bih osudjivao igrace izuzev mozda par njih zbog pristupa. Pep je skroz fulao sa taktikom, ne znam otkud plan da se ide visoko sa defanzivnom linijom.
Ne sjecam se ali fakat kad su nasi igraci ovoliko plivali po terenu. Ganjali smo svoje sjene bukvalno.
Evo kratka analiza pojedinacno:
Pep - flop veceri, skroz promasena igra, taktika, plan. Ne znam sta je htio da eksperimentise ali ovo nije valjalo.
Neuer - primio 4 gola a nije kriv ni za jedan.
Rode - ova pozicija ovigledno nije za njega, ako je prolazilo protiv slabijih ne znaci da ce i protiv jacih.
Boateng - jedini koliko-toliko pokusavao plivati, ali u drugom poluvremenu se i on utopio.
Alaba - slabo prvo ali puno bolje drugo pol. Uz Bernata jedini radio.
Dante - jedan od za mene od igraca 4 flopa veceri. Ni ja a ni on ne zna sta je igrao ni sta mu je bilo ciniti. Kakve su ono duge lopte, pasovi? Horor partija.
Svajni - on nek se uozbilji ili nek se prifati klupe. Uzasna partija. Ne pamtim njega i Alonsa kad su bili ovako nervozni. Bukvalno kao nisu imali kontrolu nad nogama.
Alosno - najgora partija do sad. Uzas. Sve sto je uradio bilo je naopako. Jedino pravdanje za njeg i Svajnija mogu naci u postavci igre, Pep ih je gurnuo u sumu igraca Vukova gdje se oni nisu i ne mogu snaci. Ne moze gore.
Bernat - bravo momce. Jedini koji moze dobiti prolaznu ocijenu. Svaka cast. Trudio se i igrao.
Muller - katastrofa. Ne znam sta je sa njim ali evo vec par mjeseci nista ne igra. Lose. Strasno. Njegova igra po krilu je blago receno smijurija. Treba na hladjenje.
Robben - on je bio zrtva taktike, tako je i odigrao. Na sebi je imao uvijek dva tri igraca i nije imao pet-sest lopti kako treba. Nas ofanzivno najbolji igrac.
Lewa - 0. Sta reci? Covjek nije dobio niti jedan duel, ni jednom nije osutao ka golu, znaci nista. Pasovi... smijesno. Ovo nije ni L od Lewe. Sa ovakvom igrom i formom nije ni u 10 napadaca u Evropi.
Vejzer (ne znam kako se pise) - valjda mu neko rekao sa je dobar pa poceo neke solo akcije pa na kraju dobio smijurije. Smijesno.
Gotze i Pizzaro - nista, jer nisu ni mogli pokazati nesto vise. Ipak je Pizzaro pokazao i za to vreme a pokazao vise od Lewe.
Zakljucak: Pep je krivac. Pogresna taktika. Ugusio je nasu igru koncentrisuci 20 igraca u 40x40 metara. Fula totalna.
Traziti desnog beka kako i dolikuje Bajernu bez eksperimenata. Dante i Muller klupa. Vratiti se na postavke igru iz Novembra i Decembra.
Ne sjecam se ali fakat kad su nasi igraci ovoliko plivali po terenu. Ganjali smo svoje sjene bukvalno.
Evo kratka analiza pojedinacno:
Pep - flop veceri, skroz promasena igra, taktika, plan. Ne znam sta je htio da eksperimentise ali ovo nije valjalo.
Neuer - primio 4 gola a nije kriv ni za jedan.
Rode - ova pozicija ovigledno nije za njega, ako je prolazilo protiv slabijih ne znaci da ce i protiv jacih.
Boateng - jedini koliko-toliko pokusavao plivati, ali u drugom poluvremenu se i on utopio.
Alaba - slabo prvo ali puno bolje drugo pol. Uz Bernata jedini radio.
Dante - jedan od za mene od igraca 4 flopa veceri. Ni ja a ni on ne zna sta je igrao ni sta mu je bilo ciniti. Kakve su ono duge lopte, pasovi? Horor partija.
Svajni - on nek se uozbilji ili nek se prifati klupe. Uzasna partija. Ne pamtim njega i Alonsa kad su bili ovako nervozni. Bukvalno kao nisu imali kontrolu nad nogama.
Alosno - najgora partija do sad. Uzas. Sve sto je uradio bilo je naopako. Jedino pravdanje za njeg i Svajnija mogu naci u postavci igre, Pep ih je gurnuo u sumu igraca Vukova gdje se oni nisu i ne mogu snaci. Ne moze gore.
Bernat - bravo momce. Jedini koji moze dobiti prolaznu ocijenu. Svaka cast. Trudio se i igrao.
Muller - katastrofa. Ne znam sta je sa njim ali evo vec par mjeseci nista ne igra. Lose. Strasno. Njegova igra po krilu je blago receno smijurija. Treba na hladjenje.
Robben - on je bio zrtva taktike, tako je i odigrao. Na sebi je imao uvijek dva tri igraca i nije imao pet-sest lopti kako treba. Nas ofanzivno najbolji igrac.
Lewa - 0. Sta reci? Covjek nije dobio niti jedan duel, ni jednom nije osutao ka golu, znaci nista. Pasovi... smijesno. Ovo nije ni L od Lewe. Sa ovakvom igrom i formom nije ni u 10 napadaca u Evropi.
Vejzer (ne znam kako se pise) - valjda mu neko rekao sa je dobar pa poceo neke solo akcije pa na kraju dobio smijurije. Smijesno.
Gotze i Pizzaro - nista, jer nisu ni mogli pokazati nesto vise. Ipak je Pizzaro pokazao i za to vreme a pokazao vise od Lewe.
Zakljucak: Pep je krivac. Pogresna taktika. Ugusio je nasu igru koncentrisuci 20 igraca u 40x40 metara. Fula totalna.
Traziti desnog beka kako i dolikuje Bajernu bez eksperimenata. Dante i Muller klupa. Vratiti se na postavke igru iz Novembra i Decembra.
- Omerbavarac
- Kontakt:
Evo Huntelaar dobio crveni tako da nece moci igrati protiv nas u utorak ali to nista nece znaciti ukoliko ponovimo igru od sinoc. 
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.