FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

SaltCityAttack
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la SaltCityAttack » 02 apr 2010, 11:06

Cile ili popularni turbo 60 kako smo ga zvlai po onoj muzickoj emisiji sa Tk u to vrijeme :)

Sjecateli se vi kako on nama dodje u Slobodu?

Majkemi ,ako se mozete sjetiti onog turnira na stadionu tusanj za ratne olimpiske igre. Tu je on igrao za 3 Tuzlansku Brigadu, a onda godinu poslije odrzan je takodjer turnir gdje su nastupali SLOBODA,ZMAJ,OFK TUZLA I 3 TUZLANSKA BRIGADA.
U finalnoj utkamici sastali su se Sloboda i treca tuzlanska brigada, u kojoj je Music igrao i mi smo se na tribinama divili onakvoj brzini i majstorijama koje je radio na terenu :)... Covjek nam je uvalio 3 gola i 3 tuzlanska brigada je osvojila turnir pobjedom od 3:0 nad tada super jakom Slobodom.

Nedugo zatim pred pocetak sezone spominju se pojacanja i kod nas najavljuju pojacanje Vedin Music za kojeg nismo i znali.Svi smo ono govorili reko ko je taj stace nam taj u slobodi, ali sve dok se nije otislo na trening naseg kluba. Tu smo mogli vidjeti nama dobro upamceno lice kome smo se divili dok nam je davao 3 gola, to jeste Vedina Musica-Cileta :).

Njeg au ono vrijeme niko nije mogao cuvati ... samo mu pruzi gole loptu ode ko zvrka :)....asteta pa je promjenio poziciju.Kod nas je bio desno krilo, a u drugim ekipama u inostranstvu bio je bek i u reprezetaciji bio je standardni bek.Smatram da je najbolje djelovao na krilu u sto smo se mi mogli uvjeriti :)
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 02 apr 2010, 11:09

harry_90 je napisao/la:
SaltCityAttack je napisao/la:Povratak Nedima Halilovica ili Cejvanovica... mozda ipak Music zeli zavrsiti karijeru u FK SLOBODA :)
Gdje li igra taj Halilovic sad,znam da je jedno vrijeme bio u repki,i izgubi se covjek.Music ja mislim igra u italijanskog 3 ligi ja mislim klub se zove Monza :roll:

Mislim da je u Svedskom Dalkurd FF Nedim Halilovic popuarni kao Laki kako smo ga sa tribina zvali je bio dosta dobar u Varteksu kada je presao iz Slobode.Onda je bio u Svedskom Orebro SK, pa ond aopet ide u hrvatsku to jeste Rijeku i evo ga ponovo kako sam vec naveo u Svedskoj je
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 02 apr 2010, 11:17

Mah joj kad bi nam se Music vratio,da probija po lijevoj strani bilo bi super,mada mi taj Halilovic se vise cini realnim da ce doci,jer bi zelio ovdje zavrsit karijeru,zao mi je za Kasapa sto ga nema u timu,al sam je kriv za to,ide vec nekoliko godina u Svajcarsku i nijedan klub ga nece,i sad htjeo da ide u toku priprema Slobode,pa ako ne uspije da se vrati u Tuzlu,nigdje veze.Ma ko god dosao,DOBRO DOSAO :D
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 02 apr 2010, 11:24

Ma dobro i Music je sad u poznim godinama, pitanje je dali nekoga od djece traba zapostaviti.Ja se ipak nadam da bi nam pomogao slicno kao sto su pomogli Turkovic Sarajevo i Sabic Celik
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 02 apr 2010, 11:29

SaltCityAttack je napisao/la:Ma dobro i Music je sad u poznim godinama, pitanje je dali nekoga od djece traba zapostaviti.Ja se ipak nadam da bi nam pomogao slicno kao sto su pomogli Turkovic Sarajevo i Sabic Celik
Ma za nase fudbalske uvjete,Music je idealno rjesenje,treba dosta zavirit i u nasu fudbalsku skolu,ima dobrih igraca,a ne dovodit neke bezveze igrace,davat im platu,a nista ne pokazat,isto kao kad je onaj trener iz Zenice dosao,doveo neke igrace iz pm.neznam ni gdje su sad,dal ih ima u timu ikako,nista nisu pokazali,a platu primali :( njega je doveo Mesanovic,al eto na svu srecu otisla su obadvojica,Glavas je doveo dobra pojacanja,samo da nam ostane ovakav tim u narednoj sezoni,i dovedu 2-3 dobra igraca,imamo sansi za vrh,sad je samo na potezu uprava,moramo sa Zvijezdom odigrat veoma dobro ako zelimo bod(ove),a onda kuci uzeti Zrinjskog.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 02 apr 2010, 11:36

SaltCityAttack je napisao/la:Ma dobro i Music je sad u poznim godinama, pitanje je dali nekoga od djece traba zapostaviti.Ja se ipak nadam da bi nam pomogao slicno kao sto su pomogli Turkovic Sarajevo i Sabic Celik
Cile. :o :o :o
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 02 apr 2010, 11:53

Probisvjet je napisao/la:
Sta Cile :)... sta si sad ovim htjeo reci... jeli to znaci da sam pogodio :)
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 02 apr 2010, 11:56

Znal ko u koliko je tekma protiv Zvijezde :?: :?: imal povrijedjenih,kartoniranih,meni je bitno da se Grado vraca,sa svojim ubacajima moze puno dati u ostvarivanju poovoljnog rezultata protiv Zvijezde.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 02 apr 2010, 12:06

SaltCityAttack je napisao/la:
Probisvjet je napisao/la:
Sta Cile :)... sta si sad ovim htjeo reci... jeli to znaci da sam pogodio :)
Tako se prica u uskim krugovima, jbg i mene zanima jel to ozbiljno ili? Ali zasto ne bi bilo moguce?

Evo i jedna slika Slobode! iz 1927 :o Tada jos nije postojao Torped :mrgreen:
slika
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 02 apr 2010, 12:08

Evo i jedna slika Slobode! iz 1927 :o Tada jos nije postojao Torped :mrgreen:
slika[/quote]
Sad ce te napasti,ako vide ovaj post :D

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 02 apr 2010, 12:15

SaltCityAttack je napisao/la:Povratak Nedima Halilovica ili Cejvanovica... mozda ipak Music zeli zavrsiti karijeru u FK SLOBODA :)

znaci pogodio sam o kome se radi :)
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 02 apr 2010, 12:19

SaltCityAttack je napisao/la:

znaci pogodio sam o kome se radi :)
Cestitam :) ako ovaj dodje da igra bice odlicno za tim :)

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 02 apr 2010, 12:23

Fukare 1940-ih godina :mrgreen: Tada je stadion Slobode bio u blizini "TUŠ-a"
slika

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 02 apr 2010, 12:27

@ Probisvjet

Hvala na slikama,samo ubacuj ako sta nadjes :)

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 02 apr 2010, 12:30

EVO I TAKOZVANOG CUMEZA koji je dobio naziv od gostujucih navijaca koji posjecuju nas stadion zadnjih nekoliko sezona :)..... Posto je stadion vazda pio pun ko sibica, ovako je uglavnom izgledao Istok0stajanje i ovaj vmao dio stajanja to jeste sjever :).... gledaj ovog gore dodaje mu kartu haaman da se prosverca :) ili mezu i alkohol prebacuje drustvu :).... ali vidi u pm covjek na covjeku majkemi cccccc ludilo :)

slika
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 02 apr 2010, 12:36

slika

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 02 apr 2010, 12:37

Nemoj ovih prije '45.godine :) uvrijedit ce se neki koji nisu bili ni planirani tad :lol:

Uh odlicno bi bilo kad bi se Music vratio,ako nista malo da Bekicu pomogne iskustvom ili savjetima.Joj kad se sjetim njegovih prodora ,nadavo se covjek golova..haha kad se sjetim tog vremena ,islo se onako komplet mahala na utakmice,samo kod mene stari nije isao,kaze covjek nema tu fudbala,ni na sta to ne lici ..I pobijedi Sloboda par utakmica pa 3-0 ,nagovorimo mi njeg nekako da dodje da pogleda pa onda kaze kakav je fudbal.On dodje Sloboda nerijeseno odigra,najgoru utakmicu do tad.I tako opet slijedece 3-4 utakmice dobiju,mi njg opet nagovorimo da dodje s nama,Sloboda opet odigra ko qrac :) ,tad smo ga prestali vise zvat :mrgreen:
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 02 apr 2010, 12:45

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 02 apr 2010, 12:51

slika

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 02 apr 2010, 12:52

slika

Rođen 06. februara 1951. u Tuzli, poginuo 07. avgusta 1999. u saobraćajnoj nesreći na putu između Gračanice i Tuzle.

Prošao sve "Slobodine" sekcije i medju prvih 11 istrčao sa samo 16 godina starosti. Dred "Slobode" oblačio na čak 281 prvenstvenih utakmica i postigao 25 golova. Bio kapiten najbolje "Slobodine" generacije svih vremena. Mustafa je istrčavao prvi, a tih godina za njim: Fuad Mulahasanović, rahmetli Jusuf Hatunić i duet atomskih napadača sa Tušnja - Dževad Šećerbegović i Mersed Kovačević.

Nakon zlatnih crveno-crnih godina, Huka ide tamo odakle je u sportskom popodnevnu glas radioreportera svake nedelje izgovarao: "Grad na Dravi danas slavi, naprijed naši bijelo-plavi."

Iz Osijeka put ga vodi u Ameriku i tamošnji "San Jose Earthquakes", a onda i do Turske u "Adanu". Poslednje igračke godine Huka opet provodi tamo gde je i počeo - u "Slobodi".

Za reprezentaciju Jugoslavije nastupao na pet susreta. Debitovao je 30. januara 1977. u Bogoti protiv Kolumbije (1:0), a poslednji put za "plave" nastupio 3. jula 1977. u Buenos Airesu protiv Argentine (0:1).

Smrt ga je zatekla na mestu trenera FK Sloboda Tuzla, a istovremeno je obavljao i dužnost selektora fudbalske B reprezentacije BiH.

LEGENDA SA TUSNJA !!!

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.