Sejad Salihovic
Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_
Re: Sejad Salihovic
Pa to ja cijelo vrijeme govorim da je njegova najbolja pozicija a ne zadnji vezni. A nekima ( ne tebi ) polako dolazi u glavu. Covjek ima paklenu ljevicu i odlicne asistencije. I jos puno toga.Goalgetter je napisao/la:Igra lijevo krilo. Idemo Sejo, konacno zdrav i fit.![]()
+1Ajax je napisao/la:Pa to ja cijelo vrijeme govorim da je njegova najbolja pozicija a ne zadnji vezni. A nekima ( prepoznat ce se ) polako dolazi u glavu. Covjek ima paklenu ljevicu i odlicne asistencije. I jos puno toga.Goalgetter je napisao/la:Igra lijevo krilo. Idemo Sejo, konacno zdrav i fit.![]()
I u reprezentaciji bi nam svakako više odgovaralo da igra lijevo krilo nego da ga koristimo u vezi, barem ja tako mislim. U sredini smo popunjeni a krila su nam problem tako da ne bi to bilo nikakvo žrtvovanje Salihovića na toj poziciji jer eto to igra i u Hoffenheimu .
#Digni se iz pepela ,kao stoput do sada,
sad s mirisom ljiljana,ljubavi moja!!!
#Sjaji, sjaji Bosanski Dijamantu!!! # Edin Dzeko.
- Goalgetter
- Kontakt:
Ne niposto. Njegova primarna pozicija je CMF, iza toga dalje stojim, tacnije centralni vezni, tu je svoje najbolje partije pruzao i u Hoffenheimu, ali posto na toj poziciji imaju jako dobra rjesenje, Schwegler, Polanski itd, Sejo zauzima poziciju na lijevom krilu.Ajax je napisao/la:Pa to ja cijelo vrijeme govorim da je njegova najbolja pozicija a ne zadnji vezni. A nekima ( ne tebi ) polako dolazi u glavu. Covjek ima paklenu ljevicu i odlicne asistencije. I jos puno toga.Goalgetter je napisao/la:Igra lijevo krilo. Idemo Sejo, konacno zdrav i fit.![]()
Po meni se nas par zadnjih veznih zna. A to su Besic i Pjanic ( u 4-2-3-1 ) ili samo Besic ( u 4-1-4-1 ). Mada u drugoj varijanti bi mi dvojica centralnih veznih bila Pjanic + neko drugi a ne Salihovic.
Upravu si za da ima bolje asistencije i duge lopte neg Lulic. Al to ne znaci puno jer je Lulic sto se toga tice nula. Kad su Sejo i Lulic igrali na toj lijevoj strani par puta, probali su dvadesetak puta da ubace loptu mozda jedna bude korisna. Trenutno Sejo treba igrati lijevo krilo, Lulic vidjecemo sta ce biti kad se vrati. Seo na beka, ako ne bude zdrav do Andore, Zukanovic.Ajax je napisao/la:E pa tu se neslazemo mada se u vecini slucajeva slazemo. Salihovic ima svoje prednosti kada ga uporedis sa Lulicem posebno kad ovaj nije u formi. Jer ako Lulic nije 100% spreman on ne pruza one partije kakve se ocekuju od njega. Ima puno bolji lijevu nogu sto je bitno ako igras krilo. Ima neuporedivo bolje asistencije i dubinske lopte od Lulica. A ovi slobodni udarci i penali su samo bonus.
Po meni se nas par zadnjih veznih zna. A to su Besic i Pjanic ( u 4-3-2-1 ) ili samo Besic ( u 4-1-4-1 ). Mada u drugoj varijanti bi mi dvojica centralnih veznih bila Pjanic + neko drugi a ne Salihovic.
- Goalgetter
- Kontakt:
Jedino sto, slazem se posto je konkurencija u veznom redu izuzetna, pogotovo na toj poziciji pored Besica, koju bi trebao Pjanic zauzeti jer je izgubljen na desetci ili kad igra ko ofanzivni vezni, tako da Sejo nema druge nego mora na lijevo krilo. Valjda ga krenu onda i centrasutevi. Ali sto se tice pozicije na kojoj moze najvise pruziti, to je definitivno za mene CMF, jer donosi sve sto jedan moderan veznjak treba imati, izuzetno dobru pas igru, trckacki jak, fizicki je dominantan, cvrst stil igre (pomalo i pregrub) i izuzetno dobar pregled igre.
A šta ćemo sa Lulićem ??edoo3 je napisao/la:Ako se Pjanić vrati na zadnjeg veznog u paru sa Besicem onda bi najbolje bilo da Sejo ide na krilo, ja bih u tom slučaju stavio Medunjanina na desetku(nadam se da će ponovo uci u formu) a ukoliko Pjanic ostane na desetki onda Medunjanin na klupu a Sejo i Mume na zadnje vezne.
Lulic ili Salihović u ovisnosti od forme, trenutno bih Seji dao prednost.A mislim da bi i Lulicu dobrodošla konkurencija, ovako ima taj status nedodirljivog igrača što nije najpoželjnije.gost je napisao/la:A šta ćemo sa Lulićem ??edoo3 je napisao/la:Ako se Pjanić vrati na zadnjeg veznog u paru sa Besicem onda bi najbolje bilo da Sejo ide na krilo, ja bih u tom slučaju stavio Medunjanina na desetku(nadam se da će ponovo uci u formu) a ukoliko Pjanic ostane na desetki onda Medunjanin na klupu a Sejo i Mume na zadnje vezne.
Cuj sta ces.Na desno krilo, ionako Lulic nikad i nije bio lijevak.gost je napisao/la:A šta ćemo sa Lulićem ??edoo3 je napisao/la:Ako se Pjanić vrati na zadnjeg veznog u paru sa Besicem onda bi najbolje bilo da Sejo ide na krilo, ja bih u tom slučaju stavio Medunjanina na desetku(nadam se da će ponovo uci u formu) a ukoliko Pjanic ostane na desetki onda Medunjanin na klupu a Sejo i Mume na zadnje vezne.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
Na osnovu čega i, bogati dao prednost, Seji ?? U ovom trenutku. Lulić je jedan od rijetkih naših igrača koji se uklapa u profil modernog fudbalera.edoo3 je napisao/la:
Lulic ili Salihović u ovisnosti od forme, trenutno bih Seji dao prednost.A mislim da bi i Lulicu dobrodošla konkurencija, ovako ima taj status nedodirljivog igrača što nije najpoželjnije.
A Sejo je meni drag, samo ukazujem na činjenicu da ubaciti nekoga, nužno znači i izbaciti nekoga.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
Ajax je napisao/la:Eto Lulic je moderni profil lijevog krila a nezna nista sa lijevom nogom. Ni prediblat ni dodat nista.
I Sejo i Lulic moraju biti neprikosnoveni clanovi prrvih 11 iz prostog razloga sto su medju 6,7 najboljih igraca koje mi imamo.Kako i gdje to ce selektor odrediti,po meni Lulic na svoju poziciju a Sejo sa Pjanicem na sredinu,uz Besica kao def.veznog.
Sejo je vezni igrac,on svakako nije krilo,i kad igra lijevo u Hoffu ne igra uopste krilo nego igra u sredini,ko gleda i ko se razumije vidi to.
Po meni,ako cemo igrati sa klasicnom desetkom to treba igrati Sejo,ima lucidan i mekan zadnji pas,inteligentan je i ima dobar šut a i centarsut,sve su to kvalitete koje su potrebne za jednu desetku.Plus ima veliki radijus kretanja,puno trci i borben je,ratnik.Ako cemo igrati bez klasicne desetke onda opet trojac Besic,Pjanic,Salihovic je najbolje sto mozemo izvesti.
S druge strane ako ga poredimo sa Medunjaninom(zbog njega ovi Seju i guraju na krilo ili na klupu)Sejo je najmanje za klasu bolji igrac od njega na svakoj poziciji u veznom redu.
Nije zalutao. Ja pisem ovdje vec pola godine da kao lijevo krilo trebaju igrati Lulic odnosno Salihovic onaj koji bude u boljoj formi. Sto je jedino normalno. Nevidim zasto bi Lulic imao status sigurnog startera bez obzira na to kakve partije pruza. Mislim da on nema toliki kvalitet. Eto Salihovic je zalutaogost je napisao/la:Ajax je napisao/la:Eto Lulic je moderni profil lijevog krila a nezna nista sa lijevom nogom. Ni prediblat ni dodat nista.zalutao u reprezenatciju
.....
I jedan i drugi igrac imaju svoje prednosti i mane ili nemaju mozda ??
Podjsetio bi te da je Salihovic zvanicno jedan od statisticki najboljih igraca u ligama5 iz slobodnih udaraca i penala. Kod penala ima preko 90% uspjesnost. A ponekad je moguce postici gol cak i iz penala ili slobodnjaka na utakmici vjerovato ti to ili ne. Posebno kada je neko majstor slobodnjaka i jos ljevak.
Trenutno korisnika/ca: Alucard, Amarinho, AnelMid, Beli98, boki86, bordobijeli, Cautinho, CHR, CrvenoCrnaArmija, Cwirek, Daduli, darker10, denza, DUVNO1921, eaglebvb09, enobarca, ErosViverosViv, FerdinandF, Fudo, General505, Gomis99, Google Adsense [Bot], greenwood, HariTz, Imamkarbarum, invincible1921, isko1807, J1897, Jabroni, Jet2Holiday, JohannWolfgang, Kaunas, KimJongEsmer, Lavcina, Lecler, LenyYoro15, MaroonBjelave, Micron, MikiPirs, MrAmarOsim, napapijri1987, nebeskasila, omanovski, Pensioner26, PointBlank, Rauber33, s4mke, Shevko, Sheyi, skoJaa, Slobodas, Smaja, StevieG8, Sveti, tale07, THEC, Trikolor, Venom, VensanKasel, VivaLaLiberta, VolimBiH96, zaostrog, ZeljeznicarUberAlles i 519 gostiju.