pa ja bi rekao da si sam sebi odgovorio na to pitanje sa ovim sto sam podebljao, treba i njega razumjet, covjek zivi izmedju dvi vatre i mora svaki korak prokontat.. a opet kazem ja mu u izjavi nevidim nista lose, vidim samo realnost! jeli postoje kone? postoje! jeli bolje imat pozitivno rivalstvo nego konstante belaje pred, tokom i poslje svakog "derbija"? da! i ako cemo realno, nazalost i nije slucaj da smo bolji od njih na terenu, mrzili mi njih ili nemrzili ljudi su svake sezone par koplja ispred nas u ligi i skoro pa redovno izlaze u evropu dok mi slast evrope a kamoli titule nismo dozivil u zadnji 30 godina...salmy je napisao/la:Mikki 21 brate, cjenim ja sve ono sto je u proteklom periodu Baka uradio za Velež i njegov doprinos je nesumnjivo velik, ali ako analiziramo njegovu izjavu u dijelu, navodim:mikki21 je napisao/la:slozio bi se, gledao sam malog eto samo jednom ali sam odma vidio nesto u njemu! bila pripremna proslo ljeto i mali udje u drugom poluvremenu, vidi se da je bas kvalitetno krilo a da ima i tu manu sto ti kazes da mu fali malo mase.. mada mlad je jos i ima jos vremena da nabaci tu masu, vazno je da ima kvalitet i znanje, djaba mu svi misici svijeta ako nezna lopte a mali ocigledno zna..zizu1991 je napisao/la:Peci samo mase fali, ima nogomet u malom prstu. Ponavljam, u trku mu je skoro pa nemoguće uzeti loptu.
sto se tice promocije knjige! baka,vaha,mara![]()
![]()
neznam sto se neki bune za bakine izjave, nije nista rekao sto nije cinjenica a i bezbroj puta je se i dan danas dokazao kao veliki velezovac i ja sam od ti koji bi odma podpisao da nam baka bude sef strucnog staba ili dio uprave, klub bi stim samo bio jos jaci i odlucniji da krene putevima stare slave... treba iskoristit uticaj i znanje nasi stari legenda dok su jos tu snama da bi klub dosao na one grane na koje svi zelimo a u te legende svakako spada i baka kao i dusko, mara, vaha, dada, kodro, barbarez itd itd...
kad se ovi ljudi pocnu vrtit oko kluba tek tad cemo opet bit u mogucnosti da postignemo nesto veliko..
'Međutim, navijači Veleža moraju shvatiti da u Mostaru postoji i drugi klub i na njega trebaju gledati s pozitivnim rivalstvom, sa željom da budu bolji, što, nažalost, dosad nije bio slučaj'.
onda moram replicirati jer mislim da ova njegova konstatacija nije u potpunosti tacna i u njoj cini mi se ima previse demagogije i blago svrstavanje na jednu stranu.
E ja bih sad pitao sve forumase, sve Rodjene sirom planete, ako Baka tako misli i ako ja u ovom slucaju nisam upravu, zasto taj isti Baka nije u ovih skoro 20 godina organizovao prijateljsku utakmicu u Mostaru između Veleža i kona i to pod Bijelim brijegom u cilju zbizavanja istih i zacepio usta svim nacionalistima u pogledu toga.
Činjenica je da on zivi u zapadnom dijelu i da mora pricati neke stvari kojima odgovara onima tamo, ali nemoj da prica suplju kako Rodjeni ne gledaju s pozitivnim rivalstvom. Ja se ne sjecam kada je bio neki veliki belaj kad su igrale kone u Vrapčićima. Evo ako grijesim, neka me ispravi legenda ovog foruma i moj brat Pastrmka i kritika ako treba koju uvijek prihvatam. Naravno ocekujem i od ostale brace komentare, ukoliko zele.
Dodao bih jos kratko bratu Mikki21, ukoliko bi Baka nekada u buducnosti postao trener Veleža i bio u Upravi /sto bih ja iskreno i zelio/ mislim da mu neki ljudi ne bi oprostili do kraja zivota-sa one strane.
da me pogresno neshvatis slazem se ja stobom 100% sto se tice belaja u vrapcicima kontra belaja pod BB, zna i ptica na grani gdje i ko je izazivao te belaje pa cak i jedini put kad je bilo problema u vrapcicima oni su ih napravili jer im je policija dopustila da unesu sve i svasta na onu tekmu i nazalost mali ilija osta bez prsta.. ali ja nevjerujem da je bakina izjava bila u tom smislu da je velez odgovoran za te probleme nego vise kao razmisljanje jednog normalnog covjeka koji ima sportsko razmisljanje i vjeruje da je jedino mjerilo teren i oni 11 protiv 11 i da hoce da se velez u buducnosti dokaze na zelenom terenu kao bolji klub..