FK Borac - Banja Luka - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: vlakanje

RBA 1987
Kontakt:

Re: FK Borac - Banja Luka

Post Postao/la RBA 1987 » 02 apr 2010, 01:00

Schlager je napisao/la:Vidi Dode u svlacionici Partizana :D :D
Šta će čovjek, navikava se na ove velike Evropske utakmice pa da se zna ponašati u loži na gradskom...
"a kako ste vi njima stoku"
"TREĆI PUT ČASTIMO"

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 02 apr 2010, 01:02

Da,mozda i mi na ljeto oderemo nekakav Maccabi,imaju ih 10,od BerShebe,do Tel Aviva,pa Petah Tikva... :D

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 02 apr 2010, 01:05

Schlager je napisao/la:Da,mozda i mi na ljeto oderemo nekakav Maccabi,imaju ih 10,od BerShebe,do Tel Aviva,pa Petah Tikva... :D
Nemoj Petah Tikvu oni su dobri za neku štelu sa kladionicom...
"TREĆI PUT ČASTIMO"

Stari_Lesinar
Kontakt:

Post Postao/la Stari_Lesinar » 02 apr 2010, 01:45

Pozdrav svima! Vidim pocele neke stare price pa rekoh da se malo ukljucim ;) Tacno je za Fudu (Fuad Sasivarevic) da je 1968. godiste, moja generacija, isli smo zajedno u osnovnu skolu i to! Zavrsio karijeru u Sarajevu... A ovo za Glavu (Marija Barisica) i finale KPK prvi put cujem,
znam da zivi u Njemackoj i trenira neki nizerazredni klub.I jeste, radio je kao konobar u Veneciji! Miler ( Almir Filipovic) zavrsio karijeru u Videotonu, onom istom sto je izbacio Zelju ;) i sad je jedan od trenera tamo. E da...brazilci ce ovo ljeto, krajem jula organizovati tekmu na O.S. Mirko Visnjic, informacija iz prve ruke ;)
Vama i nasem Borcu zelim puno srece u nastavku prvenstva. Dupla kruna nam ne gine! ;)
P.S.Banjalucka zvona zvone da pozdrave sampione! ;)

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 02 apr 2010, 09:05

Stari_Lesinar je napisao/la:Pozdrav svima! Vidim pocele neke stare price pa rekoh da se malo ukljucim ;) Tacno je za Fudu (Fuad Sasivarevic) da je 1968. godiste, moja generacija, isli smo zajedno u osnovnu skolu i to! Zavrsio karijeru u Sarajevu... A ovo za Glavu (Marija Barisica) i finale KPK prvi put cujem,
znam da zivi u Njemackoj i trenira neki nizerazredni klub.I jeste, radio je kao konobar u Veneciji! Miler ( Almir Filipovic) zavrsio karijeru u Videotonu, onom istom sto je izbacio Zelju ;) i sad je jedan od trenera tamo. E da...brazilci ce ovo ljeto, krajem jula organizovati tekmu na O.S. Mirko Visnjic, informacija iz prve ruke ;)
Vama i nasem Borcu zelim puno srece u nastavku prvenstva. Dupla kruna nam ne gine! ;)
P.S.Banjalucka zvona zvone da pozdrave sampione! ;)
Pa dobro, gdje si ti ovako dugo, nema te već nekoliko mjeseci... :D

Uspio sam naći samo to da je Salcburg pod imenom Austria igrao finale 1994 godine, a danas se taj klub zove Red Bul, trener je bio Oto Barić, ali neznam gdje bi mogli naći da vidimo sastav tima, očigledan problem je godina tj, svi znate šta se tada dešavalo kod nas pa smo oskudjevali u informacijama, a ja baš te godine nisam imao baterije u tranzistoru, ..bes ih :mrgreen:
"TREĆI PUT ČASTIMO"

borcev_navijac
Kontakt:

Post Postao/la borcev_navijac » 02 apr 2010, 09:37

Schlager je napisao/la:Trebalo bi da to i javno objave.

Svaka im cast na tome.
Objavljeno u Blicu :)
Bem ti Schlager ti ne samo da si moderator ovdje, tebe i uprava slusa :)
TREĆI PUT ČASTIMO !

borcev_navijac
Kontakt:

Post Postao/la borcev_navijac » 02 apr 2010, 10:12

Nije sve u novcu
Datum: 01.04.2010 20:26
Autor: Vladimir Grbić
Da pare nisu jedino mjerilo uspjeha u sportu ove godine, pokazao je i banjalučki Borac koji kao tek šesti fudbalski klub po vrijednosti u BiH bilježi sjajne rezultate i drži lidersku poziciju u Premijer ligi BiH.

Vrijednost Borca prema portalu transfermarkt.de iznosi 4.450.000 evra, a ispred njega nalaze se mnogo skuplje ekipe koji bilježe mnogo lošije rezultate.

Primjer za to je najskuplji tim Premijer lige, Široki Brijeg, čija vrijednost iznosi 7.100.000 evra, a već odavno se oprostio od borbe za najboljeg u Kupu BiH i polako se oprašta od titule nacionalnog prvaka. Ispred Borca, ali samo po vrijednosti, su i Sarajevo (7.025.000), Željezničar (6.800.000), Zrinjski (4.625.000) i Velež (4.475.000).

Borac je na polusezni prodao nekoliko veoma bitnih igrača i svi su očekivali pad u igri banjalučke ekipe. Uprava kluba je odradila sjajan posao i dovela nekoliko sjajnih igrača čija vrijednost nije "astronomska", a rezultati su jednako dobri. Primjera radi jedan od najboljih igrača Borca u ovom dijelu sezone Miroslav Stevanović vrijedi "samo" 100.000 evra. Najskuplji igrač Borca je defanzivac Vule Trivunović čija vrijednost iznosi 500.000 evra, a u "crveno-plavi" tabor došao je kao slobodan igrač. Osim njega, po vrijednosti se ističu Marko Maksimović (300.000), Bojan Petrić (275.000) i Ljubiša Vukelja (275.000).

Primjera radi, devet najvrijednijih igrača Širokog Brijega imaju jednaku vrijednost kao čitava ekipa Borca. Ta bogata ekipa u četiri ovosezonska meča nije uspjela da savlada "crveno-plavu" mašinu. Naprotiv, Širokobriježani zaostaju za Borcem u ligi, a u Kupu BiH bili su žrtva ekipe sa Gradskog stadiona. Najskuplji igrač Premijer lige dolazi iz Širokog Brijega, a radi se o Lagou Vagneru čija vrijednost iznosi 850.000 evra, a samo on je skoro duplo skuplji od najvrijednijeg člana Borca. Rame uz rame sa skupim Hercegovcima stoji samo napadač Sarajeva Alen Škoro, čija vrijednost iznosi 800.000 evra.

Koliko Borac igra dobro govori podatak da je od pet ekipa koje su skuplje od njega pretrpio poraz samo od Sarajeva, dok je sve ostale uspio da "pokori". Deset je kola do kraja Premijer lige i Borac sa tri boda prednosti nad Željezničarom drži ligašku trku u svojim rukama. Blizu je i finale Kupa BiH jer je Borac u prvom meču polufinala u Istočnom Sarajevu protiv Slavije odigrao 2:2 pa na Gradskom stadionu vadi vizu za finale. Iako novčano ne mogu da pariraju svima na terenu, pokazuju sasvim drugu priču i sjajnom igrom zaslužili su mjesto na kome se nalaze.

izvor: Nezavisne Novine
TREĆI PUT ČASTIMO !

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 02 apr 2010, 10:16

A šta je objavljeno u Blicu?
"TREĆI PUT ČASTIMO"

borcev_navijac
Kontakt:

Post Postao/la borcev_navijac » 02 apr 2010, 10:19

VB 1987 je napisao/la:A šta je objavljeno u Blicu?
Šipovac izjavio ako se desi da evropske utakmice moramo igrati u Širokom da će on i svi članovi upravnog odbora podnijeti ostavke.
TREĆI PUT ČASTIMO !

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 02 apr 2010, 10:21

borcev_navijac je napisao/la:
Šipovac izjavio ako se desi da evropske utakmice moramo igrati u Širokom da će on i svi članovi upravnog odbora podnijeti ostavke.
Ajd što oni slušaju Scghlagera, nego i ti ili si u upravi ili si novinar Blica, trećeg nema...
"TREĆI PUT ČASTIMO"

borcev_navijac
Kontakt:

Post Postao/la borcev_navijac » 02 apr 2010, 10:22

Ako budeš čitao blic, ne u dijelu sport, tamo ima tekst gdje Marić najavljuje tešku utakmicu i da je zadovoljan i sa bodom ali da će ići na sva tri, nego u sredini gdje ima tekst o rekonstrukciji stadiona.

Inače ne razumijem taj blic u svom online izdanju ne pokrivaju uopšte vijesti iz Sporta u RS, a imaju taj štampani dio
Zadnja izmjena: borcev_navijac, dana/u 02 apr 2010, 10:25, ukupno mijenjano 1 put.
TREĆI PUT ČASTIMO !

borcev_navijac
Kontakt:

Post Postao/la borcev_navijac » 02 apr 2010, 10:24

VB 1987 je napisao/la:
borcev_navijac je napisao/la:
Ajd što oni slušaju Scghlagera, nego i ti ili si u upravi ili si novinar Blica, trećeg nema...

hahahahahahahahahahah, odakle ti to ??????? čuj ili novinar ili u upravi :) ništa od tog nažalost :) samo dobro informisan , slušam gradske tračeve i krećem se u krugu ljudi koji zn a svašta o svačemu :)
TREĆI PUT ČASTIMO !

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 02 apr 2010, 10:27

borcev_navijac je napisao/la:Ako budeš čitao blic, ne u dijelu sport, tamo ima tekst gdje Marić najavljuje tešku utakmicu i da je zadovoljan i sa bodom ali da će ići na sva tri, nego u sredini gdje ima tekst o rekonstrukciji stadiona.

Inače ne razumijem taj blic u svom online izdanju ne pokrivaju uopšte vijesti iz Sporta u RS, a imaju taj štampani dio
Ma biće teška utakmica, sigurno je to sada, Zrinjski se mora negdje vaditi, ali eto ja im želim da još ovo kolo zijane, a sve ostale utakmice neka pobijede, jel pošteno...
"TREĆI PUT ČASTIMO"

borcev_navijac
Kontakt:

Post Postao/la borcev_navijac » 02 apr 2010, 10:29

VB 1987 je napisao/la:
borcev_navijac je napisao/la:Ako budeš čitao blic, ne u dijelu sport, tamo ima tekst gdje Marić najavljuje tešku utakmicu i da je zadovoljan i sa bodom ali da će ići na sva tri, nego u sredini gdje ima tekst o rekonstrukciji stadiona.

Ma biće teška utakmica, sigurno je to sada, Zrinjski se mora negdje vaditi, ali eto ja im želim da još ovo kolo zijane, a sve ostale utakmice neka pobijede, jel pošteno...
Pošteno nego šta :) bod ko kuća, sva tri bi bila premija :) a i ako izgubimo, ništa strašno samo nek daju sve od sebe
TREĆI PUT ČASTIMO !

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 02 apr 2010, 10:36

Pa da, ja sam o tome najviše pisao, srce na teren pa i kada izgubiš niko nema pravo da se ljuti na njih, znači samo oštro i na prvu i povest računa o kartonima tj kada će ko i koje kolo da čisti kartone...
"TREĆI PUT ČASTIMO"

borac_sampion
Kontakt:

Post Postao/la borac_sampion » 02 apr 2010, 12:07

" " у & $ 20:15 ¥ (ТВ пренос) " % & - " $ ¥, по ' $, на $ ". $ & је " $ " " " је $ за ово ?. $ " се $ $ ? на $, & $ је његов $ & ".
TREĆI PUT ČASTIMO

Simpatizer
Kontakt:

Post Postao/la Simpatizer » 02 apr 2010, 13:04

": ? "
Friday, 02 April 2010
? " (20), " " " &, " је на $ $ " " & / " $, & $ " ? $ остане у ? " $ за "црвено-?" наступа " $. " вјерује $ он " " ' $ освоје ? јер су, & &, " $ $ & " $ прво '. " тога, ? ? " са ? (2:2) у " Сарајеву " ? % $ се ? " у ? & ", & $ је наступ у " " ?.
- & свега тога, ? " $ " " ", ? " $ $ $ са &. " ' уговор $ 1. ?, ? " " ? $ $ ' " $. То - " $ $ ' & " $ – & $ &, " је " у $ " ", $ је са 16 $ " у " $.

& " % $ се ? у ? & ", а " је " на ? са " $ " $ ". ' ? $ " ??

- Тренутно " " ", а ? " " & $ $. ? $ ' $ " ? ? " $ " $ о својој $. & $ ? & " $ у ' ?, $ ' $ се $ ?, ? & $ ? & " ?, $ - то " %.

% %? " ? сте ? / ? $ %.

- У % $ на $, " ' " 0:0 $. ? $ ' у ' ' ? $ -. ? је ? ' / $ нас јер " & $, ? на & нас је & $ " $ са та $ ?.

$ ? " је ? % $ се ? у "?

- Са & ' " ' $ " " пута у ?, & $ ' се са " упознавао "у $". " тога, знао ' ' ? " &. У & " " ? ?, ? ? $-" $ " су ' ? " све је ? " &.

& су те ? "?

- $, ' "! " " $ су " ? $ се " " $ се не ", $ " " $ ' % $. ? " " ' $ " ? јер су " ' ?, % & " управа " ". ", " ово ". ? $ $ - све " $ " ' теже.

У " $ " " ? ?, ? " у " "$" & " $. & је твоја права " у "?

- $ ' у ' ' " ? " ?, а на ? " ' " $ везног. " " са $, " $ " ја ' ? $ ' " %-$ $ " " $ је & " $ " ?. У ' ? " ' ? ?. $ је ? $, а $ ' ја ". & је ?, ? ' $ " $ - " ?. -, " " у праву!

$ " ? ?. $ ? " је то ¥ страна?

- " " $ ? страно $ " ?, ?, & ' $ у &, ? ' $ $ $ $ ? $ & $ ? на 16 '. " $ & " то ' $ ".

' & " постао " " " &. $ ? % $ те "?" зову ¥?

- ¥ ' $ ' зову ¥ " $ " је & тога. " ' $ ' $ " $ ". То " ' " " " ' $ " се $ % " ". На ' ' " ? " је " пун. ' $ " $ " " & ", $ ' је ? ? страх " $ ' ? & '. ", $ ' & $ " " $, па $ $ $ " " $ га ? $ са "?"! Стварно знају $ направе & ".

(Прес РС)

Dzimi, sign him up! Dzimi, Dzimi sign him up Dzimi! :lol:

Kako mi je drago da se nasi igraci ne bahate po novinama, sto se ne bi moglo reci za igrace drugih klubova.
Oni neka laju a mi cemo da grizemo na terenu!

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 02 apr 2010, 14:00

Da,svaka cast nasim igracima. Ne znam ima li takav primjer negdje na drugoj strani da igraci izvuku 2-2 na strani i izjavljuju da smo imali cistu srecu i da nas je protivnik totalno nadigrao.

Ponosan sam na njih,a odmah isto vece sam napisao da su penali za Slaviju cisti kao suza i da mi ide nas trener na zivce sa kuknjavom na sudije.Drago mi je sto su igraci ovako posteni i da su ga prvo Vukelja a sad i Stevanovic demantovali svojim izjavama.....Ne moramo gledati neke druge,neka nas zastitni znak bude postenje,a primitivci nek rade svoj posao,pa sta nam Bog da.

Amadeus
Kontakt:

Post Postao/la Amadeus » 02 apr 2010, 16:00

Schlager je napisao/la:Ako nastavimo raspravu o kafanama poizbacivace nas admin sve,pa i mene iako sam moderator :D

Da se vratimo fudbalu,ovo sto je kolega rekao je sasvim tacno,a pogotovo za Koncara koji je bio nevjerovatan talenat.Imao sam prilike igrati sa vecinom njih,ali to sto je Konco znao sa loptom,to se vise ne radja,a pogotovo za mali fudbal.Mada bi uspio i u velikom da se nije zaljubio i poceo izbjegavati treninge...Taldzija je isto bio super,iako je jako kasno poceo uopste trenirati fudbal,prvo je igrao rukomet.Ali ipak je uspio u fudbalu iako je poceo trenirati sa 14-15 godina tek.

Pitao bih kolegu koji kaze da je igrao sa Koncarom da li je bio ucesnik nezaboravne utakmice Naprijed-BSK 4-1,na Naprijedovom stadionu,godina 1991?
Nisam igrao tu tekmu,tek sam se vratio iz JNA.To je bila odlicna generacija sa Omerkadicem,Kenkom,Koncar,Miki Balaban,Mrakic........Sjecam se da smo '93 ispali u 1/4 od Sloge iz Doboja.Upravu si za Taldziju,zajedno smo igrali rukomet u Veteranu,po meni bolje bi bilo za njega da je ostao igrati rukomet(isti igrac kao Pipe Smajlagic).Svi se sjecamo Kikiriki Expres ekipe.To su bili pravi turniri,po 500-600 ekipa,raspored preko citavih vrata Dvorane Borik.Sjecas li se turnira na Malom Borcevom '93?Ja sam igrao za Kafe bar 8(Zoka bio gazda).U finalu smo pobijedili ekipu u kojoj su igrali Konco,Balaban,Vasilic,Mile Todorovic,Malisa Stojanovic,Cikara.I mi smo bili jaki,Vesko Kovacevic,Tula,mladji Lemic,Nana Vranjes,Kosovic iz GP,Stevica Risovic(Brazilac).Imam pitanje za tebe:Milan Tegeltija iz Srpca je isao sa mnom na Pravni fax.Da li je to taj sto je sad u upravi BORCA(velika labra)?Hvala

Amadeus
Kontakt:

Post Postao/la Amadeus » 02 apr 2010, 16:48

VB 1987 je napisao/la:
Amadeus je napisao/la:
VB 1987 je napisao/la:Ma to domci meni djeluje pomalo grubo, ali eto mogu ti reći da sam ja nekada jel prije dvadesetak godina gledao redovno i BSK, i nikada mi nije bilo jasno zašto Mario Barišić nije zaigrao u Borcu, taj momak je mene zaista fascinirao lakoćom sa kojom je igrao fudbal, nez dal se neko od vas sjeća njega ali bio je klasa...
Sjecam se Maria,odlican tehnicar.Jedini problem mu je bio fizicka predispozicija.Dva brata Goran i Zdravko(Vabec)BRAZILCI.Po meni je Vabec bio veci talenat.Odlicna ekipa u malom fubalu Plavi 9 zajedno sa Lemicem,Knezevicem i Mehicom.Sve juniori Borca.Velika steta za Slavka Koncara i Sasu Glavasa(Taldzija)sto nisu dalje dogurali.Koncar je igrao samnom u Naprijedu,poslije izvjesnog vremena provedenog u OFK Beogradu,a Taldzija je igrao u 1.HNL.Banjaluka je oduvijek imala fudbalskih talenata.
Pozdrav za tebe, čini mi se da si ti iz Borika, odlično poznaješ Barišiće, da bila su tri brata i odlično su igrali mali fudbal, ali nadam se da neko zna da je Mario igrao za Kazino iz salzburga i sa njim je igrao finale kupa pobjednika kupova, nakon te sezone doživio je tešku povredu i nikada se nije vratio fudbalu... Plavi 9 je najjača ekipa iz Banjaluke koja je igrala na turniru u Boriku, a to je bila raja sa školskog Mirko Višnjić i iz Venecije...
Ja sam iz Mejdana.Uvijek smo 'kuhali'protiv Brazilaca na skolskom,jedino mi smo mogli parirati njihovoj igri.Brazilci kojih se ja sjecam;Vaba,Mario,Pedja Bosnic,Bane,Erso,Litra,Brko,Seki,Mehica Damir i Amir,Stevica Risovic.Pozdrav iz Texasa.'Sa Istoka digla se prasina.......Da ne skrenemo skroz sa teme :)))))

Zaključano

Natrag na “FK Borac”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.