Teretana

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88,Crixus

Samir1989
Kontakt:

Re: Teretana

Post Postao/la Samir1989 » 01 feb 2015, 18:49

Meni je max pull ups bio 22 zadnji put kad sam testirao,mada je šipka dosta široka pa gubim hvat al trudim se :D

EdoMajka
Kontakt:

Post Postao/la EdoMajka » 01 feb 2015, 20:47

@ Neandertalac -Mozes li mi pojasniti 5x5 program za masu.Da li je dobar ? Dosao sam do 81 kg na 190 cm. Isao bi do 90 kg do ljeta.
"Hard work beats talent,when talent fails to work hard "

RMA
Kontakt:

Re: Odg: Teretana

Post Postao/la RMA » 01 feb 2015, 21:02

Malo sam istrazivao ovaj program i mogu reci da mi se dopada. Medjutim, ima mali problem. Zbog obaveza idem 4 puta u sedmici u teretanu, a Amstrongov program za zgibove zahtjeva 5 u kontinuitetu sto ne mogu da stignem.

I da, sta pogadja ovaj ruski zamah bucicom, i kako se izvodi, posto ne mogu da na internetu pronadjem?

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 01 feb 2015, 21:20

RMA je napisao/la:Malo sam istrazivao ovaj program i mogu reci da mi se dopada. Medjutim, ima mali problem. Zbog obaveza idem 4 puta u sedmici u teretanu, a Amstrongov program za zgibove zahtjeva 5 u kontinuitetu sto ne mogu da stignem.

I da, sta pogadja ovaj ruski zamah bucicom, i kako se izvodi, posto ne mogu da na internetu pronadjem?

Ne moras raditi svaki dan, a i neizvodivo je, pa mora misic odmoriti. Ljudi ga pogresno tumace, jer tamo pise dan1, pa 2 dan sto ne znaci dan za dan. Modifikovacemo sutra onaj program, moze se on doraditi, nemam sada zivaca drug. A sto se tice zamaha, pogadja dosta misica, od nogu, ledja, ramena, do kardia koji mora biti na nivou za ovu vjezbu. " onclick="window.open(this.href);return false;
Evo ti i ova pa je radi sa trbusnim. Ova cijepa core, cini se laka, a nije, vjeruj." onclick="window.open(this.href);return false;
Ovdje oni izvode sa ketlbellom ali moze i sa bucicom naravno.

Za ovog decka sto bi da se udeblja edomajka@. Puno ti je to kila za par mjeseci, nece to valjati.
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

RMA
Kontakt:

Post Postao/la RMA » 01 feb 2015, 21:37

Valjda bude program u skladu sa mojim slobodnim vremenom. Ipak se moram na skolu koncentrisati, zavrsna godina, ali mi se svidja to sto nema izolacija, vec trenira tijelo kao cjelinu, gdje u vjezbama nije samo ukljucen glavni misic, nego i antagonist, kao i stabilizatori.

sagitarius
Kontakt:

Post Postao/la sagitarius » 01 feb 2015, 21:43

Ma jednostavno sto to nije zdravo mislim uzimat proteine...al otic u teretanu i radit koje vjezbe je sasvim ok sto se men tice,al pucanja proteinima i kreatinima je veoma opasna stvar

Jedna iz arhive, al necemo otkriti ko je napisao, al sam se nasmijao pravo :lol: :lol: :lol:
..Za Čelik i Zenicu!Jer to, je čast i sudbina i krv Zeničana, ljubav velika!
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 01 feb 2015, 22:25

Samire jesi probao vijezbati hvat sa otvorenim sakama, to jeste bez palceva. Drzis se sa cetri prsta. Tako treniras hvat.

Imam kolegu 105 kg moze napraviti 46. On je trenirao hvat sa deadlift stangom oko 200kg i samo drzo u rukama koliko dugo je mogao. Treniras li sa vecom tezinom od tijela? To jest dizes li se sa torbom teskom ili tegovima?

Samir1989
Kontakt:

Post Postao/la Samir1989 » 02 feb 2015, 15:27

samoposmatram je napisao/la:Samire jesi probao vijezbati hvat sa otvorenim sakama, to jeste bez palceva. Drzis se sa cetri prsta. Tako treniras hvat.

Imam kolegu 105 kg moze napraviti 46. On je trenirao hvat sa deadlift stangom oko 200kg i samo drzo u rukama koliko dugo je mogao. Treniras li sa vecom tezinom od tijela? To jest dizes li se sa torbom teskom ili tegovima?
Drug šipka je preširoka,vježbao sam hvat al ne ide,kad mi je šaka mala pa klizi.

RMA
Kontakt:

Post Postao/la RMA » 02 feb 2015, 17:36

Vecinu vjezbi cu morati uciti, jer ih nikad prije nisam radio.

Je li ovaj zamah bucicom ustvari one arm dumbell swing?
I za ramena radim clean and press?

RMA
Kontakt:

Post Postao/la RMA » 02 feb 2015, 22:28

@Neandertalac

Ubitacan ovaj trening. Ne radim ga punom parom, jer ne mogu, ali i ne znam mnoge vjezbe pa cu nekoliko sedmica zrtvovati radi njihovog ucenja.

Mozes li, takodjer, dopuniti isti kao sto si rekao i ovaj clean and press moze li se zamijeniti nekom drugom vjezbom jer je potencijalno opasan za ledja ako se tehnika ne apsolvira u potpunosti?

zabranjeni
Kontakt:

Post Postao/la zabranjeni » 11 feb 2015, 16:29

Zna li neko koliko je mjescna clanarina za teretanu u merkatoru na ilidzi? I ako ima neko iskustvo da bar kaze je li ok i to, onako na oko se cini dobra

Batva
Kontakt:

Post Postao/la Batva » 14 feb 2015, 20:44

U Mejdanu, u Tuzli, Dzimi pretrpao teretanu novim spravama, nemas se fakticki gdje kretat kako treba. Reakcije na promjenu su skroz negativne. Smraci mi se kad udjem da treniram.
Ko od harama zivi, godisnje dva puta ne podrigne.

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 14 feb 2015, 21:35

zabranjeni je napisao/la:Zna li neko koliko je mjescna clanarina za teretanu u merkatoru na ilidzi? I ako ima neko iskustvo da bar kaze je li ok i to, onako na oko se cini dobra
nisam clan ali mislim da je 40 maraka,kolega s posla ide dole kaze sve okay ali guzva bas...
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

ultrassa1921
Kontakt:

Post Postao/la ultrassa1921 » 17 feb 2015, 17:54

45 KM,teretana je vrh vrhova :thumbup:
Manijaci Zeljini

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 18 feb 2015, 00:54

Vidim ovdje ima par momaka koji se bas razumiju oko teretane, vjezbanja i toga pa sam htio postaviti par pitanja. Imam mladjeg buraza visok 185 cm i tezak 80 kg. Vec neko vrijeme radi kuci vjezbe za prsa i stomak i rezultati su vec vidljivi na prsima, dok sa stomakom skoro nista. Posebno donji dio stomaka nikako da "steše". Vjezbe su one "8 min abs workout" sa YT i radi ih par puta dnevno. Interesuje me sta mu vi preporucujete, tj. koje vjezbe i koliko puta da ih radi dnevno ili u toku sedmice? Posebno ove za stomak jer prsa je vec fino "napumpao".

Inace sto se tice ishrane tu se slabo drzi ovih propisanih dijeta i jede skoro sve. Ja sam mu govorio da je problem vjerovatno tu, al on misli da nije. Tacno mi dodje da ja odem na dijetu i dobijem te plocice radeci te vjezbe, al nesto mi se neda, a i obaveze ne dozvoljavaju.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 18 feb 2015, 09:29

Trbusni misici nemogu nikad doci do izrazaja, ako je tjelesna masnoca ( a.k.a. Masa) u visku. Covjek sam sa sobom treba da odluci, da li zeli masu na rukama ili vidljive trbusnjake. Da bi imao obadvoje treba proci dugo vremena i imati trening kao zivotni stil. Efekat se moze ubrzati raznim medicinskim preparatima (steroidima) za ljude ili zivotinje. Ako mu nije zao mase onda nek trenira cardio barem dva put sedmicno. Jer tim ce smanjiti masnocu i trbusnjaci ce doci do izrazaja.

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 18 feb 2015, 12:17

samoposmatram je napisao/la:Trbusni misici nemogu nikad doci do izrazaja, ako je tjelesna masnoca ( a.k.a. Masa) u visku. Covjek sam sa sobom treba da odluci, da li zeli masu na rukama ili vidljive trbusnjake. Da bi imao obadvoje treba proci dugo vremena i imati trening kao zivotni stil. Efekat se moze ubrzati raznim medicinskim preparatima (steroidima) za ljude ili zivotinje. Ako mu nije zao mase onda nek trenira cardio barem dva put sedmicno. Jer tim ce smanjiti masnocu i trbusnjaci ce doci do izrazaja.
Znaci li ovo da je ovih njegovih 80 kg na 185 cm previse?

Sto se tice ovih preparata on to ne zeli uzimati ni pod razno, iz nekih svojih razloga. Ako nije problem samo da objasnis ovaj cardio, mislim na nacin izvodjenja vjezbe ili da postavis neki link ukoliko ima objasnjeno negdje na netu.

Samir1989
Kontakt:

Post Postao/la Samir1989 » 18 feb 2015, 12:25

el-fighter je napisao/la:Vidim ovdje ima par momaka koji se bas razumiju oko teretane, vjezbanja i toga pa sam htio postaviti par pitanja. Imam mladjeg buraza visok 185 cm i tezak 80 kg. Vec neko vrijeme radi kuci vjezbe za prsa i stomak i rezultati su vec vidljivi na prsima, dok sa stomakom skoro nista. Posebno donji dio stomaka nikako da "steše". Vjezbe su one "8 min abs workout" sa YT i radi ih par puta dnevno. Interesuje me sta mu vi preporucujete, tj. koje vjezbe i koliko puta da ih radi dnevno ili u toku sedmice? Posebno ove za stomak jer prsa je vec fino "napumpao".

Inace sto se tice ishrane tu se slabo drzi ovih propisanih dijeta i jede skoro sve. Ja sam mu govorio da je problem vjerovatno tu, al on misli da nije. Tacno mi dodje da ja odem na dijetu i dobijem te plocice radeci te vjezbe, al nesto mi se neda, a i obaveze ne dozvoljavaju.
Trbušnjake neće dobit samo forsiranjem vježbi za trbušnjake,mada po meni dovoljne su 2,plank i leg raises.Nek radi dosta čučnjeva i razne varijacije sklekova,zgibove.Što više mišića ima više će masti istopit i bar će gornja 4 doći do izražaja.Govorim ovo iz svog iskustva.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 18 feb 2015, 13:02

Cardio trening je na nasem "da ti dusa stane u grlu". Pola sata trcanja, gdje se trci intenzivno, moze u intervalima a i u jednom tempu. Evo link za trcanje http://www.fitnesskreator.com/blog/2012 ... enje-sala/" onclick="window.open(this.href);return false;.

Nekazem da je njegova kilaza prevelika za njega. Vazno je gledati od cega se sastoji njegova kilaza. Ako zeli stegnut stomak mora vise cardio vjezbati uz ostale vjezbe koje radi za snagu.

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 18 feb 2015, 13:33

Znaci potrebno je samo da trci po ovom programu i rezultati ce biti vidljivi za ovih 12 sedmica koliko je napisano.

@Samir1989

Jel mozes detaljnije objasniti te vjezbe plank i leg raises?

Odgovori

Natrag na “Fitness & Bodybuilding”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.