RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

mikki21
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la mikki21 » 02 feb 2015, 13:38

Nedim Jusufbegović: Igrači na probi? Ništa…

Nakon tri tjedna hercegovačkih priprema, Velež je svoju pripremnu kampanju danas preselio u Crnu Goru. Šef struke Nedim Jusufbegović u Bar je poveo 22 igrača plus četiri vratara, a planira ih testirati kroz četiri već ugovorene i još par utakmica koje će biti dogovorene na licu mjesta.
Velež je svoje pripreme danas preselio u svoju standardnu zimsku bazu – na crnogorsku obalu. Poveo je trener Nedim Jusufbegović u Bar kadar koji teško da će doživjeti još puno promjena – veležovci nisu poveli niti jednog od nekoliko igrača koji su u baznom dijelu priprema stigli na probu.
- Igrači na probi? Ništa. Velež ni s jednim od tih igrača neće potpisati ugovor. Moguće je da nam se u Crnoj Gori neki novi igrači priključe na probi, ali to je samo mogućnost. Ništa konkretno nije dogovoreno. Mi u ovom trenutku nemamo mogućnosti dovođenja nekog zvučnog pojačanja, rekao nam je Veležov šef struke.
U Bar su pošli svi igrači pod ugovorom, četiri svježe priključena mlađa nogometaša, Damir Peco, Mustafa Šetka, Tarik Isić i Dino Ćemalović, a priliku osjetiti kako je to raditi s prvim timom dobit će i jedan mladi vratar.
Jusufbegović je u Crnu Goru krenuo sa svježim dojmom visoke pobjede u trećoj provjeri ove zime – u subotu je svoj kadar testirao protiv Leotara. Nakon remija sa Željezničarom (1:1), i pobjede nad GOŠK-om (2:1), Trebinjci su “pregaženi” 4:0. Bivši prvak BiH pokazao se kao ne pretjerano velik zalogaj, pogađali su Alidin Dino Hajdarović dva puta te Tomislav Barišić i Damir Peco po jednom. No, Jusufbegović nije do kraja bio zadovoljan.
- Vidio sam svašta u toj utakmici. Da, dominirali smo, ali bilo je i loših stvari. Moramo pokazati više agresivnosti ispred protivničkog šesnaesterca i bolje kontrolirati polukontre i kontre rivala. Ali sve u svemu, s obzirom na okolnosti, bilo je dobro.
Na Jadranu čekaju – Crnogorci. Redom će Velež igrati protiv Mornara, Mladosti, Petrovca i Bokelja. S tim da to nije finalni raspored.
- Gledat ćemo na licu mjesta dogovoriti još jednu-dvije utakmice, čisto da svi igrači dobiju što veću minutažu, zaključio je Jusufbegović. S. N.
Raspored utakmica
Bar 4.2. Mornar – Velež 13.00
Ulcinj 7.2. Mladost Podgorica – Velež 13.00
Budva 11.2 OFK Petrovac – Velež 13.00
Kotor 14.2. Bokelj – Velež 13.00

ja mislim da nam ovo podebljano govori sve, novi pojacanja nece bit cim feja govori da nemamo para za zvucna pojacanja... znaci uzdaj se u ono sto vec imas jer se pare moraju koristit na infrastrukturu stadiona! meni to mozda i nije toliko lose, bit cemo vise uigrani nego u prvoj polusezoni jer ce isti igraci bit na terenu stim da su prinove demic, reljic i par juniora koji su ubaceni u prvi sastav.. nedovodjenje velikog broja novi pojacanja/prinova je svakako velika stvar i za ove juniore koji su prikljuceni prvoj ekipi jer ce u ovoj situaciji sigurno dobit dragocijeni minuta na terenu da stasaju za sljedecu sezonu, minute koje nebi dobili da su dovedena "pojacanja" koja to i nisu kao sto je uradjeno ljetos.. sve u svemu meni se svidja situacija u klubu, nekako mi stabilno djeluje bez previse pompe a rezultati u pripremama su sasvim solidni do sad i treba ic na pobjedu u svakoj pripremnoj u crnoj gori da se stekne pobjednicki mentalitet i navika na seriju pobjeda jer jedino tako mozemo dobijat tekma u gostima u drugoj polusezoni protiv sve redom losiji protivnika od nas, a znamo da otvaramo polusezonu sa dvi takve tekme.. na domacem terenu je suprotna situacija i trebat ce se dobro preznojit za svaku pobjedu jer nas cekaju same utakmice sa ostalim klubovima iz vrha...znaci odprilike ista situacija kao u drugoj polusezoni lani, tad smo je odradili kako treba, nadajmo se da cemo i sad..

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 02 feb 2015, 14:53

Samo da se dobro fizicki spreme pa da opet gledamo onaj presing po cijelom terenu,i onda rezultati nece izostati.Ono jesenas je bilo kao slow motion,tacno se zapitam kako smo ikog pobjedili sa onakvim pristupom.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 02 feb 2015, 20:12

Yebo te život kad vidiš kako jedan Vaha pušta suzu onda čovjek nema šta da kaže!
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

Cernica
Kontakt:

Post Postao/la Cernica » 02 feb 2015, 20:18

Promocija "Rođeni za vječnost"
[youtube][/youtube]
From father to son

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 02 feb 2015, 20:36

Pa ne znam, gledao sam neki dan igrače sa kojima raspolažemo i onako poredio njihovo neko iskustvo, znanje sa kojim sam upoznat, ili pretpostavljam kakvi su igrači i igrače koje smo imali i u prvoj polusezoni. Mogu vam reć da smo zadržali okosnicu ekipe, da nismo tek tako "propali" što smo se riješili Popa, Vladavića i Merzića koji po meni nisu pokazali što sam očekivao , treba realan biti prema sebi i prema svima pa reći da je tako, te Škaljić koji je svoje poslove odradjivao uvijek korektno i sigurno bi nam sada odlično došao. Ostale (Hodzic, Mace, Beso i ko još već) ne mogu komentarisati nisu imali neke minutaže, prolazna faza u klubu i bila :)

Mirza, naše mostarsko dijete, dijete Veleža, prije 2 sezone najbolji strijelac ekipe. Bilo je tu nekih turbulencija oko njega, ali eto zna se desiti i da Feja pogriješi, prošle sezone nije ni računao na njega, sad mu dođe do prve postave. Da ne misli i Feja ovako, te da ima nešto protiv momka, vrlo lahko je mogao zadržati Macu. Zato sam uvjeren da je momak radio kompletnu polusezonu i ove pripreme da će odraditi vrhunski i da će biti naš dobar igrač.

Demić - Momku nikada nije rečena niti jedna loša riječ, ma ni s tribina ni ovdje na forumu, dečko se oprobao u Makedoniji i ko zna dokle bi dogurao da nije povrede bilo. Po meni vrlo zahvalan igrač i sa Blagojevićem (pretpostavljam da je to ta pozicija) bi mogao da čini odličan tandem, dodamo solidnog Zvonica i dosta dobrog Nikolića, mislim da imamo jako dobar vezni red.

Reljić - Ako je kao Nikolić prošao školu Crvene Zvezde i ako onako zna lopte igrati, onda je pojačanje. Ako je i on prolazna faza, **** imamo problem, neko nam gura igrače u klub koji nemaju gdje. Nekako mislim da bi na 4-4-2 s Mirzom moglo to da dobro fercera, jer je mlad Mirza da sam iznosi utakmicu na 4-5-1 ili kakvu već postavu Feja ima u glavi.

Što se tiče juniora, sa njima i Tolića, niti im znam iskreno njihove prirodne pozicije. Uz Tolića, po meni Peco i D.Ćemalović bi mogli donekle da odgovore zadacima, nekih 15 minuta sigurno bi mogli da odigraju, dok Isić i Šetka su isto dobri igrači, potencijali sigurno, protiv obojice lopte igrao i gledao promo klipove, ali fali ono nešto što ova dvojica imaju.

Vidili ste Dinu, zagradi se , povuče loptu, puče je sa preko 20 metara meni se čini, odličan gol u debiju za ekipu. A o Peci da ne pričam, nikad lepršavijeg igrača nisam vidio, ima svoj promo na Youtube, smiješno kako valja igrače, isto kao da je Ronaldinjo u PL BiH , tako mi nekako djeluje. Mase mu fali, ali u trku mu loptu mogu uzeti samo neki kvalitetniji bekovi.

Isto tako, ne svidja mi se ovo dovođenje igrača samo na probne utakmice. Može on dati 3 gola, 2 asistencije , sve protivničke igrače posložiti kod korner zastavice, ali to nije to. Treba da se dovede koliko toliko provjeren igrač na neku probu koja će trajati 2 sedmice, jer on predstavlja Velež. Treba da se vidi njegovo ponašanje, kakvu atmosferu unosi u ekipu, a ne kao ovaj štoper , odigrao 3 utakmice i nije zadovoljio. Isto kao da nam neko gura igrače u klub , tipa : "Haj brato imam jednog štopera vamo, razvaljuje momak, nek odigra pa da ga vidiš" . Nek se niko ne ljuti, ali mi je takva priča za ranga kao što je Blagaj, Sloga Ljubuški, Stolac, Gošk itd.

Evo vi meni recite iskreno, Reljić se pokaže kao jako loš igrač ? Koga da mi navijači okrivimo za to ? Najlakše je po momku, ali nije on ni sekunde kriv. Kriv je onaj koga je doveo. Vjerovatno je provjeren igrač jer je doveden prije nego što su počele pripreme ili na prozivci (nisam siguran) , ali uglavnom krivicu snosi klub i onaj koji ga je tražio ako on ne bude onaj pravi.

Nadam se da znaju šta rade, i dalje naravno imaju povjerenje navijača, **** da se moramo mi skupiti sa foruma pa odraditi polusezonu, ista bi ljubav prema klubu ostala. To je tako i to će biti, ali kad se realno sagleda, ne rade baš zdrave stvari. Dobar primjer je tome Pomoćni teren

@Nikad mi isto neće biti jasno kako naši ne znaju da na posudbu dovedu igrača akademije Sarajeva jer je očito najjača u našoj ligi. Tipa ovaj Anđušić, Mihojević, pa čak i neki igrač iz prve ekipe Sarajeva. Sigurno bi to i Sarajevo odgovaralo da im se pola sezone-sezonu kale igrači u jakim klubovima, dok je u nas slučaj da nam se igrač kali u Igmanu, Blagaju itd. Tu je neka velika razlika
Zadnja izmjena: shaman7, dana/u 02 feb 2015, 20:42, ukupno mijenjano 1 put.

NeverGiveUp
Kontakt:

Post Postao/la NeverGiveUp » 02 feb 2015, 20:39

Ma sjajni smo.
. . . Nacionalizam vas uči da budete ponosni na sranje koje niste napravili
i da mrzite ljude koje nikada niste upoznali . . .

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 02 feb 2015, 20:52

Kad abd u Augustu ove godine godine budem gledao Rodjene u Vrapcicima pod reflektorima na natkrivenoj tribini :njanjanja: a pogledam malo lijevo kad ono pomocni sa vjestackom travom :D
Bice to jedno malo cudo i ostvarenje sna ,nakon godina progona i patnje konacno malo odahnuti
FORZA VELEZ :bih:
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

1922VFC1981
Kontakt:

Post Postao/la 1922VFC1981 » 02 feb 2015, 20:54

Tacno me dokrajcise ove Vahine suze.. :cry:
#musvdg

Cernica
Kontakt:

Post Postao/la Cernica » 02 feb 2015, 21:04

1922VFC1981 je napisao/la:Tacno me dokrajcise ove Vahine suze.. :cry:
Brato i mene. Sta je ovo yebote. Kad ti suza iz srca krene nema dalje. GRANDE VAHA LJUBI GA PASTRMKA
From father to son

Cernica
Kontakt:

Post Postao/la Cernica » 02 feb 2015, 21:14

GRANDE VAHA
slika
:tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju:
From father to son

gost
Kontakt:

Post Postao/la gost » 02 feb 2015, 21:25

shaman7 je napisao/la:
@Nikad mi isto neće biti jasno kako naši ne znaju da na posudbu dovedu igrača akademije Sarajeva jer je očito najjača u našoj ligi. Tipa ovaj Anđušić, Mihojević, pa čak i neki igrač iz prve ekipe Sarajeva. Sigurno bi to i Sarajevo odgovaralo da im se pola sezone-sezonu kale igrači u jakim klubovima, dok je u nas slučaj da nam se igrač kali u Igmanu, Blagaju itd. Tu je neka velika razlika
Vala, nikako mi se ne sviđa ovo ovaj dio što si napisao. Ako ćemo postati ekipa u kojoj će se kaliti igrači Sarajeva, koji onda qrc palac pričamo o Evropi. Onda se pomirimo da smo za sredine, nečija filijala koja će nas zbog sebe držati u ligi i to je to. Nisam ja navikao na takav Velež. I ne bih ni da se navikavam.

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 02 feb 2015, 21:33

gost je napisao/la:
shaman7 je napisao/la:
Vala, nikako mi se ne sviđa ovo ovaj dio što si napisao. Ako ćemo postati ekipa u kojoj će se kaliti igrači Sarajeva, koji onda qrc palac pričamo o Evropi. Onda se pomirimo da smo za sredine, nečija filijala koja će nas zbog sebe držati u ligi i to je to. Nisam ja navikao na takav Velež. I ne bih ni da se navikavam.
Sve zavisi buraz sa koje strane gledaš, i ta tvoja pije vode sto se kaze. Ali kad dovedes jednog Popovića gdje navijaci bivseg kluba pisu komentare tipa "mogu mislit skauta koji ga je pratio" , "sad mi je pao kamen sa srca kako je otišao" i slično, onda bi radije da gledam talenta nekog kluba koji je trenutno iznad mog, nego ovakve fegete koji se zadrže pola sezone. Ko nam garantuje da Reljić nije isti igrač, promo video mu je odličan, svako zablista u 10 situacija, izreze , ubaci muziku i ja dobar. Ko kaze da se ne moze otkupiti ugovor takvog igrača ili slično, ali bi radije gledao talenta Želje , Sarajeva, Slobode polusezonu nego te prolazne igrače.

Svako ima svoje mišljenje, ali da si u pravu to je istina, sve zavisi s koje strane gledas :D

ammarc
Kontakt:

Post Postao/la ammarc » 02 feb 2015, 21:54

Ljudi dragi, pa ja da sam igrac Veleza i da jedna svjetska velicina kao sto je Vaha predamnom onako iskreno, od srca, zaplace zbog tog istog kluba, pa ne znam, slomio bih sam sebi nogu ako mi dres ne bude bio natopljen znojem poslije tekme ako ne bih dao 10000% od sebe. Zato mi je posebno drago da su promociji prisustvovali i sadasnji igraci, jer ne mogu imati bolju motivaciju za nastavak sezone od ovih Vahinih suza.

Forza Velez ljubavi moja!
"If you can't support us when we lose, don't support us when we win."
VFC & MUFC

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 02 feb 2015, 21:59

pravnik1981 je napisao/la:RAja mi samo 2 igraca imamo iznad 30 god. ??? Kodro i Maletic koliko ja znam... :o :o :shock:
Ovo si odlicno primjetio druze.To je fantasticna stvar a siguran da i Mujo a vjerovatno i Maleta igraju svoje poslijedne sezone .Ovo je najbolji pokazatelj da se ipak ciljano i organizovano slaze nas tim za naredne sezone.Mi svakako ove sezone kao prioritet rjesavamo infrastrukturu,znaci nema rasipanja para .Ovo mi se svidja i samo nastaviti sa ovom politikom,cak mislim da u rosteru imamo veliki broj domacih igraca (ako neko moze da nam to malo prikaze).Sve ukazuje da nam dolaze bolji dani. :thumbup:
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

SipakUlicar1922
Kontakt:

Post Postao/la SipakUlicar1922 » 02 feb 2015, 22:01

shaman7 je napisao/la:
gost je napisao/la:
shaman7 je napisao/la:
Sve zavisi buraz sa koje strane gledaš, i ta tvoja pije vode sto se kaze. Ali kad dovedes jednog Popovića gdje navijaci bivseg kluba pisu komentare tipa "mogu mislit skauta koji ga je pratio" , "sad mi je pao kamen sa srca kako je otišao" i slično, onda bi radije da gledam talenta nekog kluba koji je trenutno iznad mog, nego ovakve fegete koji se zadrže pola sezone. Ko nam garantuje da Reljić nije isti igrač, promo video mu je odličan, svako zablista u 10 situacija, izreze , ubaci muziku i ja dobar. Ko kaze da se ne moze otkupiti ugovor takvog igrača ili slično, ali bi radije gledao talenta Želje , Sarajeva, Slobode polusezonu nego te prolazne igrače.

Svako ima svoje mišljenje, ali da si u pravu to je istina, sve zavisi s koje strane gledas :D
Dokaz/garancija kako god je dovodjenje Hebibovica, Blagojevica, Jankovica, Nikolica!
Ko je to cuo za njih dok nisu dosli u Velez? Moramo nekada i mi profulati. Nemoze uvjek biti pun pogodak. Eno ti Fergusona otjera Pogbu dzabe da bi danas (United) biili spremni izdvojiti 100 mil eura.
Nisam ni ja za to da dovodimo igrace Sarajeva (niti bilo cije iz BiH) na kalenje.
Prkosni i Ponosni od 1922

pravnik1981
Kontakt:

Post Postao/la pravnik1981 » 02 feb 2015, 22:06

vezano za RK Velez...Nakon bazičnih priprema, na red je došlo i uigravanje ekipe za nove zadatke. Prvu provjeru su naši rukometaši imali sinoć protiv ekipe Hrvatskog Rukometnog kluba Korčula gdje su ostvarili pobjedu rezultatom 32:27. Stručni štab ekipe je pružio priliku skoro svim igračima, koji su koliko toliko adekvatno odgovorili na sve zadatke. Potrebno je i spomenuti da su se novi igrači pokazali kao pojačanja, te da će se u nastavku moći mnogo računati na njih.
Do početka prvenstva (početak Marta), rukometaši Veleža će da odigraju još nekoliko kontrolnih utakmica protiv jakih protivnika, a u planu je i 3. Memorijalni turnir "Enisej Honđo - Kole" koji će, prema svemu sudeći, biti održan 15. Februara. O ekipama učesnicama i kompletnom programu turnira ćemo pisati u idućih nekoliko dana.

Cernica
Kontakt:

Post Postao/la Cernica » 02 feb 2015, 22:19

Šipak i ja profulo buraz jednom u Milanu kad su igrali Jugoslavija-Njemacka 1:4 . Naletio brato na tranvestita. Sprcio mater umalo ga ne karnu kako je dobar bio :urnebes: :urnebes: :urnebes:
From father to son

Crveni_1922

Re: FK Velež: Igrački kadar i transferi

Post Postao/la Crveni_1922 » 02 feb 2015, 22:23

[youtube][/youtube]

Evo kare Feja da nece vise biti pojacanja i da oni ne namjeravaju nikoga vise dovodit.
I KRV SVOJU ZA CRVENU BOJU!!!

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 02 feb 2015, 22:29

Pominjanje politike pravljenja igrača drugim klubovima iz lige je po meni nedopustivo. Koliko god da taj igrač vrijedi, ne vrijedi. I ta priča nema mjesta na ovom pdf-u.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Cernica
Kontakt:

Post Postao/la Cernica » 02 feb 2015, 22:31

zizu1991 je napisao/la:Pominjanje politike pravljenja igrača drugim klubovima iz lige je po meni nedopustivo. Koliko god da taj igrač vrijedi, ne vrijedi. I ta priča nema mjesta na ovom pdf-u.
Diplomatski :) bili bio ataše u Mianmaru :urnebes: :urnebes:
From father to son

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []