Cernica je napisao/la:Šipak i ja profulo buraz jednom u Milanu kad su igrali Jugoslavija-Njemacka 1:4 . Naletio brato na tranvestita. Sprcio mater umalo ga ne karnu kako je dobar bio![]()
![]()
ps bravo @zizu majstore
Cernica je napisao/la:Šipak i ja profulo buraz jednom u Milanu kad su igrali Jugoslavija-Njemacka 1:4 . Naletio brato na tranvestita. Sprcio mater umalo ga ne karnu kako je dobar bio![]()
![]()
Brato grom lik bio. Živa istinarodjenisa je napisao/la:Cernica je napisao/la:Šipak i ja profulo buraz jednom u Milanu kad su igrali Jugoslavija-Njemacka 1:4 . Naletio brato na tranvestita. Sprcio mater umalo ga ne karnu kako je dobar bio![]()
![]()
a da je bilo malo vise gudre i alkohola mozda bi ga i odradi
![]()
ps bravo @zizu majstore
^^^^^^^^^ Lijevom rukom s naliv peromSipakUlicar1922 je napisao/la:Dobro je da imamo razlicita misljenja i da diskutujemo. Nedaj boze da smo svi isti. Putokaz svima nama treba da bude Vaha i njegove suze i sve ostale legende (zive i oni koji nisu sa nama ali nikada nece otici u zaborav). Mislim da su se mladja raja (koja ne pamte prijeratni Velez) nesto naucila uz ovu promociju knjige. Da smo mi nesto posebno, da FK Velez nije davao samo dobre igrace nego prije svega dobre ljude i narodne heroje. Nismo mi niciji B tim jer imamo vise legendi nego svi BH klubovi zajedno. Treba ulagati u infrastrukturu i strucne omladinske trenere. Talenata je uvjek bilo a ljubav prema klubu nikad prestat nece. Sve ce to doci na svoje.
Ma buraz znas i sam da od tog nema nista,sve i jedan igrac na svijetu igra samo dok ima suski,a pricu o nekakvoj ljubavi zaboravi.Aal yebo to cuo sam da ove godine gledamo nove finte ,zongliranje ,sakrivanje lopte protivniku,panenke sa kreca itd.Kazu pokazali im Vaha i Baka neke fore u Bristoluemil02in je napisao/la:Ma vala ako ovim sadasnjim igracima treba druga motivacija od ovog sto su vidjeli u bristolu nek skinu dres i nek odyebu iz kluba.Vidi se da ljudi iz duse govore,i sto VAHA rece za Velez se ne navija Velez se voli.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Nasa djeca da imaju uslove kakvi imaju oni u Sarajevu preletila bi ovu ligu,zato mislim da taj potez dovodjenja sa strane nije dobar.SipakUlicar1922 je napisao/la:Dobro je da imamo razlicita misljenja i da diskutujemo. Nedaj boze da smo svi isti. Putokaz svima nama treba da bude Vaha i njegove suze i sve ostale legende (zive i oni koji nisu sa nama ali nikada nece otici u zaborav). Mislim da su se mladja raja (koja ne pamte prijeratni Velez) nesto naucila uz ovu promociju knjige. Da smo mi nesto posebno, da FK Velez nije davao samo dobre igrace nego prije svega dobre ljude i narodne heroje. Nismo mi niciji B tim jer imamo vise legendi nego svi BH klubovi zajedno. Treba ulagati u infrastrukturu i strucne omladinske trenere. Talenata je uvjek bilo a ljubav prema klubu nikad prestat nece. Sve ce to doci na svoje.
Brate jeli ti ovo ozbiljno misliš ili se zezaš?Nebi doveo igrača na posudbu iz jednog Dinama, a ne Sarajeva koje je par deka jače od nas.Još da im kalimo talente!?Daj brate razočarao si me skroz ako tako razmišljaš!shaman7 je napisao/la:Ne pominje se pravljenje igrača drugim klubovima, što se mene tiče može Ronaldinjo doć, ja bi volio. Ali ako nisi u mogucnosti onda dovedes nekog talenta , primjer sam dao Sarajevo. I zaboravio sam da spomenem otkup ugovora, tj. posudbu pa nakon toga kupovinu igrača. A to što sam spomenuo da je dobro za Sarajevo (u ovom slučaju), mislio sam na to da će vjerovatno vrlo lahko prihvatiti, a mi smo mnogo toga dobili. Ako će takav jedan-dva igrača doprinijeti rezultatima i donijeti određeni novac klubu sa kojim ćemo moći da zadrzimo jednog ili mozda obojicu igraca, ne vidim nista lose u tome. **** vi ste se odmah uhvatili na onu kaljenje igrača za druge klubove, mislio sam da ćete malo da dublje uđete u to
A hebem ti sto se ti meni posra u usta, taman sam pogledao snimku iz Bristola i onako sav ushicen da nesto probam srocit naletih na ovaj tvoj nebulozni nadam se slucajno post. Fino ti nas usporedi da smo mi za Sarajevo sto su za nas Blagaj Igman itd. Uz sve uvazavanje svih "malih" klubova i "velikih" vala si ga pretjerao, po cemu to sarajevo ima najbolju skolu po cemu to oni najbolje rade u mladjim kategorijama. Ne zelim sa nasom rajom ulazit u diskusije a pogotovu ne koje se ticu stanja u drugim klubovima ali ovo tvoje vala ne presutih, a sad cu ti navesti par cinjenica posto vjeruj mi bez lazne skromnosti mislim da sam puno upuceniji o klubovima van naseg grada pisat od tebe, pa evo samo sitnice:-u akademiji Sarajeva se kupe djeca iz svih privatnih skola fudbala u kantonu Sarajevo kojih je 30tak.shaman7 je napisao/la: @Nikad mi isto neće biti jasno kako naši ne znaju da na posudbu dovedu igrača akademije Sarajeva jer je očito najjača u našoj ligi. Tipa ovaj Anđušić, Mihojević, pa čak i neki igrač iz prve ekipe Sarajeva. Sigurno bi to i Sarajevo odgovaralo da im se pola sezone-sezonu kale igrači u jakim klubovima, dok je u nas slučaj da nam se igrač kali u Igmanu, Blagaju itd. Tu je neka velika razlika
Kao sto kazes i meni je to glupo ali pazi ovo. Svaki igrac ili njegov menanđer donesu sa sobom svoj CD koji znas kako je sastavljen nadam se tak da bi i ja se na osnovu toga mogao prodati. E sad na ljudima u klubu je da ga probaju ili odmah potpisu. Vjeruj mi da ja gledam uzivo nekog igraca 15 tak minuta znao bih ti u 90 posto slucajeva reci valja ili nevalja, a ako ga gleda struka valjda oni jos vise vide. Ja sam djeci rekao za ovog Borku sto su se svi zapalili da je za moj ukus jako prespor i vidis ne prodje, đavolica rece jucer za tog Vilogorca da je los i ne prođe i jos iks primjera. A nemoj nikad smetnut da je Okic dosao niotkud na probu i osta u nas 3-4 godine, Hebibovic je dosao na probu pa je sada nas najtrazeniji igrac, i nije tacno da nam malo ostaju igraci nista vise ni manje od ostalih. A sjeti se npr golmana u Sarajeva Delac se zvase koliko osta u Sarajevu i koliki promasaj ima jos toga ali sutra kasno je zivio...shaman7 je napisao/la:Mi igrače dovodimo na probu na prijateljskim utakmicama, meni je to totalno nelogično i glupo, izvinite ali je tako. Na toj jednoj , dvije, tri utakmice se ne moze viditi kakvu atmosferu taj igrač donosi, kako se ponaša prema ostalim igračima i stručnom štabu.
btw. da vam skratim priču zašto su nam neophodni provjereni i talentovani igrači. Otidjite na transfermarkt i pogledajte koliko je igrača proslo kroz nas klub od kako smo usli u PL , moze i ranije slobodno. Ko je od njih ostao više od 2 godine ? Mislim na strane igrače koji su dovedeni i plaćeni
SipakUlicar1922 je napisao/la:„Rođeni“ otputovali u Crnu Goru
Fudbaleri Veleža otputovali su rano jutros u Crnu Goru. Sada već tradicionalna baza „Rođenih“, hotel „Sidro“ u Baru, biće dom fudbalerima Veleža narednih 14 dana. U sklopu jadranskog dijela priprema „Rođeni“ će odigrati i četiri utakmice.
Prva je na rasporedu već u srijedu (04.02) u Baru sa Mornarom. Tri dana kasnije, „Rođeni“ će u Ulcinju snage odmjeriti sa Mladosti iz Podgorice. U drugoj sedmici svog boravka u Crnoj Gori fudbaleri Veleža će odigrati još dvije pripremne utakmice. U Budvi sa OFK Petrovcem će igrati (11.02), dok u povratku (14.02) u Kotoru će igrati sa Bokeljom. Osim utakmica, fudbaleri Veleža će imati i svakodnevne treninge.
Na put u Crnu Goru otišli su: Dragojević, Bobić, Bošnjak, Maletić, Barišić, Zolj, Škahić, Mahinić, Pejić, Kodro, Zvonić, Janković, Tolić, Blagojević, Nikolić, D.Ćemalović, Demić, Haurdić, Hajdarović, M.Ćemalović, Hebibović, Reljić, Peco, Isić, Šetka i Radovan
http://www.fkvelez.ba" onclick="window.open(this.href);return false;
Nista od Borkovica. Znaci nijedan igrac koji je bio na probi nije zadovoljio ukuse strucnog staba?
Tako je brate, Velež je izbacio više legendi nego svi ostali BH klubovi zajedno.Dostojanstvo i ponos nikad nesmijemo izgubiti, makar igrali i u kantonalnoj!rodjenisa je napisao/la:Evo da napisem koju rijec nakon sto mi se tlak polahko vraca u normalu nakon sinocnjeg sjela na forumu.Sto neko napisa -dobro je da imamo razlicita misljenja ,jeste ali je jos bolje sto iz grupe od 20 ljudi 19 misli pozitivno a 1 negativno.To je jedino dobro kad su u pitanju strateske stvari ,a kad su u pitanju neke trivijalne stvari tipa -jeli bolja plavusa ili gara onda me zaboli tuki,meni je svaka dobra ,neka pise sta ko hoce.Ali pisati o Velezu u potcjenjivackom pristupu je jednostavno nedopustivo.Tako nesto ne bi napisao ni simpatizer a kamo li navijac.Nasa historija je protkana usponima i padovima ali nikad nije izgubljeno dostojanstvo i karakter velikana.I bas kako neko napisa ,vise legendi ima Velez nego svi ostali zajedno i onda bi trebali iz zahvalnosti prema njima biti malo oprezniji i sa vise postovanja izgovarati ime Velez.
otvori markovina sa sentimentalnim govorom uvezi BB, vaha suzama fino zacini, mara ko mara emotivan ali cvrst a baka sa trecim kupom i povratkom pod BB bas dokrajci (sad kad sam licno vidio i cuo sta je baka govorio 100 sam ubjedjen u ono sto sam govorio prije par stranica, baka bio i ostao velezovac od glave do pete)! emotivno bilo gledat do bola.. sto cevra rece drago mi je da su danasnji igraci bili tu, pogotovo ovi sa strane! da cuju, vide i osjete sta je to ustvari velez i kakvu instituciju, nacin zivota, a ne samo fudbalski klub, predstavljaju! ako im ono nije dovoljno da deru guzove za svaku loptu i natope dres sa zadnjom kapi znoja u svakoj tekmi u nastavku sezone ja neznam sta je..emil02in je napisao/la:Ma vala ako ovim sadasnjim igracima treba druga motivacija od ovog sto su vidjeli u bristolu nek skinu dres i nek odyebu iz kluba.Vidi se da ljudi iz duse govore,i sto VAHA rece za Velez se ne navija Velez se voli.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.