Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Goalgetter
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la Goalgetter » 03 feb 2015, 22:33

Ajax je napisao/la:Haj dobro ako ti smeta. Sto se tice Mese sad zasad se nema sta pisati osim da radi dobro svoj posao. Bilo bi jako pozeljno da do utakmice sa Austrijom razgovara jos sa Marticem, Mahmutovicem i mozda Tankovicem i Arslanagicem. Sa zadnjom dvojicom moze isti dan razgovarati. Toliko o novom selektoru jer se nema sta drugo ni za komentarisati.
Ma samo ti :P . Ionako nema moderatora da regulisu, ti si i jedan od onih koji se cesto i drze ontopica, tako da... :mrgreen:

Sto se tice Mese posao zasad odradjuje onako kako treba, istrazuje, razgleda sve opcije, i vidjecemo kako ce se odluciti, i kakve ce promjene uvesti u reprezentaciju.

Sa Marticem i Arslanagicem je vec razgovarao, vidjecemo rezultate tih razgovoara, i je li ih uspio ubjediti, po meni skeptican sam po pitanju Martica, mislim da on i dalje jako kalkulise i da i dalje ceka poziv Vatrenih, kao sto je i Gudelj odugovlacio, ali glavno da se obavio razgovor.

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 03 feb 2015, 22:35

Goalgetter je napisao/la:
Ajax je napisao/la:Pa dobro na temi TSS spominju Papeta vec par stranica. Ova mi se cini prikladnija nego tema o TSS. Jer se ipak radi o temi buduceg selektora.
Bivsi selektor ima svoju temu na Ostalo. Ne da tamo spominju Papeta par stranica, nego se konstantno trolla i dosadjuje jedno te istim forama. Tako se i ovdje cirkus pravi.

Na ovoj temi se dosada najmanje o Mesi raspravljalo, sta vise, cudi me da se uopste par puta spominje, inace 95% postova su i dalje o Papetu.
Ja sam misljenja da se na ovoj temi u nekim situacijama ne moze diskutovati bez poredjenja sa Susicem koji je odradio 40% ovog kvalifikacionog ciklusa. Mesa je novi selektor i logicno je da se prave poredjenja sa prethodnim, samo sto bi Mesa trebao da bude u fokusu, a Susic samo sporedna uloga. A nakon 2-3 utakmice pod vodstvom Mese bi trebala opasti prica o Safetu.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 03 feb 2015, 22:37

Sve je ok @Pivopijo dok uporedjujemo, povlacimo paralele, ali se opet sve obrne na pricu zasto je Tino isao u Brazil, zasto je ostavio Kolasinca na klupi protiv Nigerije, itd, itd, i vratimo se na nase stare rasprave... :D

A slazem se, treba i uzeti u obzir da jos nema puno materijala za pricu oko Mese, nakon 2 tekme, kad vidimo malo kako i sta, vjerovatno bice pohvala/kritika i rasprava iskljucivo u vezi Mese.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 03 feb 2015, 22:38

@Goalgetter
Pa znam da se drzim u vecini slucajeva ontopica. A svako ponekad ide u offtopic jer je skoro nemoguce da se neide. Mada neki koriste te ontopic/offtopic finte kao neki argument kada im ponestane pravih argumenata pa eto neko sa kime se neslazu navodno ide u offtopic :facepalm: i vrse valjda na taj nacin neki pritisak da se neko banuje. Tu naravno ne mislim na tebe. :thumbup:

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 03 feb 2015, 22:42

U nedostatku argumenata, cak se i na gramatiku gleda, a kamoli na On/Off topic. :mrgreen:

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 03 feb 2015, 22:43

Mehmed Mesa jedan je od nas :bih: :D

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 03 feb 2015, 22:46

@ Goalgetter
Ma znam jesi li gledao Bayern - Schalke. Di Mateo radi odlican posao. Cijelo vrijeme su znali sta hoce i to bez jedinog pravog napadaca Huntelaara. Bice to prava borba za drugo mjesto njih, Bayera, Wolfsburga i mozda cak i Gladbacha. Bayern se joz trazi.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 03 feb 2015, 22:51

Ajax je napisao/la:@ Goalgetter
Ma znam jesi li gledao Bayern - Schalke. Di Mateo radi odlican posao. Cijelo vrijeme su znali sta hoce i to bez jedinog pravog napadaca Huntelaara. Bice to prava borba za drugo mjesto njih, Bayera, Wolfsburga i mozda cak i Gladbacha. Bayern se joz trazi.
Bayerna je poljuljao debelo Wolfsburg. agresivan i hrabar pristup i prije svega efektivan nogomet na kontre :D Mogla bi to sansa biti konkurenciji. A i Schalke konacno se ustabilio, novi sistem Di Mattea sa 3 stopera odlicno funkcionise. Bice tu prostora i za naseg momciluka za igru kad se vrati. :bih:

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 03 feb 2015, 22:53

Goalgetter je napisao/la:Sve je ok @Pivopijo dok uporedjujemo, povlacimo paralele, ali se opet sve obrne na pricu zasto je Tino isao u Brazil, zasto je ostavio Kolasinca na klupi protiv Nigerije, itd, itd, i vratimo se na nase stare rasprave... :D

A slazem se, treba i uzeti u obzir da jos nema puno materijala za pricu oko Mese, nakon 2 tekme, kad vidimo malo kako i sta, vjerovatno bice pohvala/kritika i rasprava iskljucivo u vezi Mese.
Apsolutno se slazem sa svim navedenim, ali eto takvi smo, i za 20-30 godina ce neki pricati unucima o slucaju Susic. :D
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 03 feb 2015, 22:59

Goalgetter je napisao/la: A i Schalke konacno se ustabilio, novi sistem Di Mattea sa 3 stopera odlicno funkcionise. Bice tu prostora i za naseg momciluka za igru kad se vrati. :bih:
Nadam se da ce biti tako. :bih: :bih: A sada mozemo samo o Mesi dalje pricati da se nebude neko zalio na offtopic.

arius
Kontakt:

Post Postao/la arius » 04 feb 2015, 09:26

"Ne znam da li će se neko novo ime naći u reprezentaciji već u narednoj kvalifikacijskoj utakmici, sve je moguće. Najvažnije je da je okosnica ekipe zdrava, a uz njih ćemo dodavati nešto svježine ako je moguće", završio je Baždarević.

mislim da bi bilo pametno da vec na spisku protiv andore i austrije bude nekoliko novih imena . prvo sto im se daje vremena da se upoznaju i naviknu na ekipu drugo sto bi to simbolizovalo novi pocetak i drugaciji recimo sistem rada . vjerujem i u ekipu unijelo dosta zivosti . ne znam je li ovdje mislio na one koji ce igrati ili mozda prvih 11 ali sigurno da se na spisku od 24-25 igraca treba naci barem nekoliko novih imena . pritom prioritetno mislim na djurica ,vrancica i e. hadzica pa mozda i dumica koji mogu zaigrati odmah sto se papira tice .(nisam siguran treba li dumic mijenjati sportsko drzavljanstvo)

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 04 feb 2015, 10:07

Po cemu je to Djuric sa njegovom ovogodisnjom formom bolji od naprimjer Mahmutovica ?? Zasto ne pozvati jednog Martica iz lige5 kada imamo samo Mujdzu koji je sve vise i vise van forme ?? Zasto ne pozvati pravog desnog beka a imamo ih sada i to iz lige5 kada se zna da ce Kolasinac biti rovitI. Ja sam mislio da ce pozvati jedno dvojicu, trojicu novih i isprobati ih protiv Austrije inace ce ce biti sve isto. Kada ce ako ne sada. Pa nije on potpisao na 16 nego na 6 utakmica.

arius
Kontakt:

Post Postao/la arius » 04 feb 2015, 10:20

Ajax je napisao/la:Po cemu je to Djuric sa njegovom ovogodisnjom formom bolji od naprimjer Mahmutovica ?? Zasto ne pozvati jednog Martica iz lige5 kada imamo samo Mujdzu koji je sve vise i vise van forme ?? Zasto ne pozvati pravog desnog beka a imamo ih sada i to iz lige5 kada se zna da ce Kolasinac biti rovitI. Ja sam mislio da ce pozvati jedno dvojicu, trojicu novih i isprobati ih protiv Austrije inace ce ce biti sve isto. Kada ce ako ne sada. Pa nije on potpisao na 16 nego na 6 utakmica.

martic nema nas pasos a djuric igra u italiji koja je liga petice i ima 24 godine za razliku od mahmutovica koji je star i igra u prosjecnoj ceskoj ligi , dok debituje imace punih 29.... sto ne znaci da ne treba i on dobiti poziv na siri spisak

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 04 feb 2015, 10:31

Djuric igra u losoj ekipi koja ce ispasti najvjerovatnije u Serie B a Mahmutovic je potpisao za jednu od dvije najbolje Ceske ekipe koja redovno igra grupe lige prvaka ili evropa lige. Postigao je vec golova ove sezone i sada mu je krenulo odlicno u pripremama. Osim toga igrac sa 28 godina i nije toliko star. Bila je slucajeva kada je i igrac sa 32,33 godine bio koristan reprezentaciji i to puno jacoj od nase. Kod beka kao sto je Martic se gleda broj nastupa i kako je odigrao. Kod napadaca se ocekuju pored nastupa i golovi. Djuric je postigao tek jedan gol ove sezone mislim da tu nije potreban neki komentar. Ako Mahmutovic puni 29 onda Djuric puni 25 godinu ako se sluzimo istom logikom. I trenutno je Mahmutovic duplo skuplji igrac i bice jos i vise ako ga krenu u Plzenu i posebno u ligi prvaka.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 04 feb 2015, 10:36, ukupno mijenjano 1 put.

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 04 feb 2015, 10:35

arius je napisao/la:
Ajax je napisao/la:Po cemu je to Djuric sa njegovom ovogodisnjom formom bolji od naprimjer Mahmutovica ?? Zasto ne pozvati jednog Martica iz lige5 kada imamo samo Mujdzu koji je sve vise i vise van forme ?? Zasto ne pozvati pravog desnog beka a imamo ih sada i to iz lige5 kada se zna da ce Kolasinac biti rovitI. Ja sam mislio da ce pozvati jedno dvojicu, trojicu novih i isprobati ih protiv Austrije inace ce ce biti sve isto. Kada ce ako ne sada. Pa nije on potpisao na 16 nego na 6 utakmica.

martic nema nas pasos a djuric igra u italiji koja je liga petice i ima 24 godine za razliku od mahmutovica koji je star i igra u prosjecnoj ceskoj ligi , dok debituje imace punih 29.... sto ne znaci da ne treba i on dobiti poziv na siri spisak
Pa to je to, Martic nema pasos, a u Serie A igra vec pola godine. Mi znamo da smo tanki na poziciji desnog beka ali se niko nije sjetio da mu omoguci , olaksa, da ga motivise da izvadi nas pasos. Martic nije nastupao za druge reprezentacije, tako da bi odmah mogao igrati za nas. To su nasi uhljupi, lijenstine i kriminalci u savezu, kada se to promijeni sve ce krenuti na bolje.
Sto se tice Mahmutovica i Djurica, moje misljenje je da je Mahmutovic efikasniji, zreliji i , sto je najvaznije, po karakteristikama potrebniji reprezentaciji , ali to je najmanji problem, obojica su na raspolaganji, pa kada ko treba...

arius
Kontakt:

Post Postao/la arius » 04 feb 2015, 10:38

Ajax je napisao/la:Djuric igra u losoj ekipi koja ce ispasti najvjerovatnije u Serie B a Mahmutovic je potpisao za jednu od dvije najbolje Ceske ekipe koja redovno igra grupe lige prvaka ili evropa lige. Osim toga igrac sa 28 godina i nije toliko star. Bila je slucajvea kada je i igrac sa 32,33 godine bio koristan reprezentaciji i to puno jacoj od nase. Kod beka kao sto je Martic se gleda broj nastupa i kako je odigrao. Kod napadaca se ocekuju pored nastupa i golovi. Djuric je postigao tek jedan gol ove sezone mislim da tu nije potreban neki komentar.

ne slazem se uopste ... djuric sa dva metra visine bi nam donio pobjedu u izraelu spustanjem lopte krilima. zadnju utakmicu protiv lacija je imao 15 osvojenih zracnih duela. momak je ovu godinu jako napredovao i jos uvijek moze s obzirom da je 90 godiste . posebno uzimajuci u obzir fizicke karakteristike . nije isto igrati protiv odbrane juvea ili rome s veznim redom cesene i protiv odbrane teplica ili neke druge ceske lijeve ekipe .mahmutovic je svoj plafon dohvatio i to je ceska liga i na njemu se ne moze graditi buducnost . mozda moze dobiti poziv za jednu - dvije utakmice ali to je prema momku nekorektno.
buducnost je e.hadzic , kodro , tankovic (ako bude nas ) dumic i ostali 92,93,95 ...godiste
marticu , opet kazem , vijece ministara bih tek treba da odobri pasos ako i kad momak posalje zahtjev

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 04 feb 2015, 10:43

Plzen je za Cesenu bar duplo ozbiljniji klub koji je igrao u zadnjih par godina protiv Bayerna, Barcelone, Manchester Citya u grupama lige prvaka i Mahmutovic je sada na vrhuncu karijere i u puno boljoj formi - golovi. Ovo je njegov igracki vrhunac a Djuric ocigledno zaboravljas sljedece sezone nece igrati Serie A ili je to nebitno. I osim tih zracnih duela bi trebao da pocne zabijati golove kao centarfor.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 04 feb 2015, 10:48, ukupno mijenjano 2 puta.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 04 feb 2015, 10:44

Zasto sa ta dva metra nije donio koju pobjedu Ceseni ili dok je igrao u drugoj ligi?
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Goalgetter
Kontakt:

Re: AW: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la Goalgetter » 04 feb 2015, 10:52

Neka pozove obojicu i rahat smo.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 04 feb 2015, 10:53

Ma kamo srece da Djuric bude bar 30% Dzeke, ali tesko. Igrao je on i u drugoj, i u trecoj ligi, pa nije davao vise od 3-4 gola po sezoni. Nazalost, Cesena ide u drugu ligu, a Djric nije napravio nista da ga kupi neki prvoligas.
Ipak , ne vidim razlog za neku diskusiju oko Mahmutovica i Djurica, obojica su nasi. Ako Dzeko ne bi bio na raspolaganju, Djuric bi mogao biti od koristi radi igre glavom i spustanja lopte, Mahmutovic je potreban svakako, jer takvog igraca nemamo, s tim da ce sve zavisiti od forme i golova.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Cwirek, Sarun i 20 gostiju.