Ishrana
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Ishrana
Evo ja sa treninga kući malo džigerice, čevapa te Cola-light. Čudo za želdac. 

Vidim da neki kao razlog lose ishrane, navode neodoljivost razno - raznih specijaliteta i poslastica. Jasno je da su hamburger, hot dog, cevapi napravljeni od otpadnok mesa, koje nije zdravo za organizam i njegove organe... Takodje nije zdravo ni punomasno meso sa rostilja... Ali, ko ce se toga odrec? Ljudi koji su jakog karaktera ili koji su bolesni, pa im bolest prijeti da ne smiju jest ono sto skodi organizmu i pogorsava zdravstveno stanje. Ljudi takvog jakog karaktera (uz to i jako pametni, podrazumjeva se) je veoma malo, pa ni sam nisam izuzetak. Niposto se ne odricem mesa sa rostilja (saca), pa ni cevapa i hamburgera. U knjizi 'Zivot u zoni', pisac govori da se takvi obroci mogu upraznjavat i da to nije uopste veliko zlo ako se ima neka mjera. Za njega je kljucno da se unosi pravilan odnos ugljeni hidrata (40%), bjelancevina (30%) i masti (30). Pa i kada se navali na 'nezdrave' poslastice (masno meso), treba vodit racuna i o ugljenim hidratima, koji bi se u takvoj ishrani namirili kroz salatu i pivo. Svako pretjeravanje sa bilo kojom namirnicom ima stetne posljedice. NISTA nije zdravo ako se unosi u velikim kolicinama. Dakle, i ja ponekad jedem 'nezdravo' i jescu sve dok me visa sila ne zaustavi... Ali, takvu ishranu sam sveo na minimum, ne konzumiram svaki dan kao sto je bilo nekada. Ako cu se jedan dan uhakat, onda cu naredni 6 probat jest kvalitetno. Zdravi smo koliko se zdravo hranimo. Hrana nam moze biti lijek ili otrov, ovisno od toga kako je konzumiramo. Razmislite malo o svome organizmo i kako bi on mogo funkcionisat, pa ce vam bit jasno o cemu govorim. Ako mislite da nas organizam podnosi sve sto guramo u njega, onda se grdno varate i shvatit ce te koliko ste bili u krivu tek kada vas stigne bolest i kad organizam kapitulira pod stetnim uticajem. Zamislite da u auto sipate benzin pomjesan sa vinom i sokom... Sta bi se desilo? Koliko ovo god bilo grubo poredjenje, ono svakako ima smisla. Dakle, moj je savjet da jedete sve sto volite, ali nemojte da vam to bude izbor za svaki dan. Kad osjecas potrebu i zelju, najedi se svega sto volis, pa se onda primiri koji dana i probaj se hranit zdravo. To bi za promjenu jako koristilo vasem organizmu. Nije isto kada se truje svaki ili svaki peti dan. Ono sto bi svakako trebalo izbacit iz upotrebe su cigare. Da ljudi imaju mozga (kao sto nemaju), nikada je nebi zapalili. Ja sam dimio 4-5 godina i skonto da je to smeca najvece, a i nije mangupski kao sto je bilo nekad. Sada je klosarski, posebno kada neko pusi ulicom. Ja sam u osnovnoj pusio dvi kutije dnevno. Kada god vidim da ide neka djevojcica, odmah hitro vadim fajc i palim pljugu. Naslonim se na nesto, prekrstim ruke i pravim krugove
. Malo karikiram, ali nije ni to daleko od istine
. Samo onaj ko je pusio, pa je presto, zna koliko je to smece i ubica za organizam. Koliko covjek mora bit lud da unosi dim u sebe!? Najgore od svega je kad vidim nekog klinju od 16-17 god. kako zvalji cigaru, a nema ni 50 kg, veca cigara od njega. Tek mi onda postane jasno koliko sam izgledo debilno u tim godinama. Jos gore od toga je kada vidim balavicu kako pusi i samim tim sto ona pusi (mos mislit kakav podvig) misli da je neka cica. Pored sve tolerancije koju imam prema zenskom polu, u nos bi joj uvalio cigaru
. Inace, sve mi se cini da je ova danasnja generacija puno debilnija od one koja je 'vladala' u devedesetim. Ne znam koliko je to objektivno, i koliko sam svjestan nas kada smo bili klinci, ali ovo je katastrofa u svakom pogledu (al nije to tema, necemo o tome). I onim sto ponekad puse gandzu savjetujem da izabce duhan, jer to samo kvari 'slast'
. Jedan Holandez se zabezekno kada je vidio da glupi Bosanci stavljaju duhan u gandzu. Ni objasnjenje da tako ne progara, nije moglo sakrit cudjenje na njegovom licu. Drug mi je prico da gandza na covjeka djeluje kao 2-3 apaurina, tako da u tome nema nista posebno. Iako nisam upucen u detalje, svima savjetujem da im to ne treba u zivotu. Ni to nije mangupski (sada je klosarski) kao nekad, da ne navodim primjere iz djetinjstva
. Kokain je mnogo bolja opcija, cuo sam da se covjek jako dobro osjeca nakon odredjene doze
. Ali, to je pirovo zadovoljstvo, labilni likovi (niko ne misli da je labilan kada krene sa tim, to je jako vazna cinjenica) padnu na koljena pred kokain i tako si otvore vrata pakla. Kada kokain unisti mozdane celije, nekoliko dana zadovoljstva se pretvara u godine tuge, jada, bola i izludjivanja. Nije ni mangupski, kako drogiranje moze bit mangupski? O dopu ili LSD ne trebam trosit rijeci, ko god to proba zasluzeje da mu se iskopa rupa od dva metra i macola u glavu da padne u nju. Ni alkohol nije puno manje zlo. Ja sam obojena pica skoro skroz izbacio iz upotrebe. Vino nisam mogo gledat ocima dugo vremena, jer mi se bilo zgadilo. Sada je gadost konacno prosla i sa uzitkom popijem casu vina, a ponekad i koji litar kad se zalomi (sto se ne desava cesto). Isto vazi i za pivu. Dakle, ni sa cim ne treba pretjerivat, a dim i hemiju treba sasvim iskorjenit. Najgore mi je od svega kada neko fasuje neku bolest i kaze 'da sam samo znaco, nema sanse da bi se doveo u ovakvu situaciju'. To je ta naknadna pamet, koja je toliko karakteristicna za ljude u Bosni. Zato svima preporucujem da procitaju knjigu 'Zivot u zoni' od Beri Sirsa i saznaju kako organizam funkcionise i kako trebamo upravljat njima. Ima jos nekih dobri knjiga, ali ovu izdvajama jer NISTA ne reklamira i ne obiljezava crnim slovima. Cito sam jos neke dobre knjige, ali sam se razocaro kada sam na kraju naiso na savjete i upute koje su mi preporucivale neke tableturine. To je vec interesna knjiga, mada treba sve citat, pa ako si pametan, shvatit ces sata valja, a sta ne. Toliko za sada. Upamet djeco
.

Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.
Ma samo voća ,svježe povrće,vitamina c ,češnjaka i najzdraviji smo . 

- reds_forever
- Kontakt:
Sto se tice Mcdonaldsa....meni bi bilo fuj bilo sta njihovo pojest'. Oni u one krave ubrizgavaju hormone rasta kako bi one "bujale" ,odnosno kako bi na njima bilo vise mesa.I u tom djavolu sto oni tim kravama ubrizgavaju se nalaze i neke bakterije,doduse,u malim kolicinama,ali ipak covjek ih unosi u organizam. I cini mi se da mcdonalds uopste ne saradjuje sa mesnicama,npr. da zaduze neku mesnicu da im prodaje meso,nego oni u svoje proizvode unose namirnice koje su iskljucivo njihove proizvodnjeEmir_ZENICA je napisao/la:Ma kad bi svi pratili te zavjere jeli bi samo supu...ha ja![]()
![]()
Pizzu sam zaboravio...joj pogotovo s tunjevinom (mislim da jeNeutral spomenuo)...koja gotivaali nekako ne mogu pizzu kad je vruca nego kad je hladna...vise preferiram da ostoji jedan dan..nekako sladja bude
![]()
![]()
Mcdonalds u Sarajevu ? Ljepota![]()
Preko ljeti odem gore u Njemacku i jedem u Mcdonaldsu...pogotovo pomfirt i hamburger i coluA za jedan kupljeni hamburger dobijes Coca Colu casu...evo u kuci imam za sest osoba
![]()
After all,there was no 'miracle' in Istanbul,there was just a man inspiring other men to victory,a man with whom..' You'll never walk alone '
"I wouldn't walk away. I'd fight to put it right next year because I'm not a quitter" - Daniel Agger
"I wouldn't walk away. I'd fight to put it right next year because I'm not a quitter" - Daniel Agger
bayer 04 je napisao/la:To da piše protiv Poslanika a.s. sam i ranije znao,ali sam mislio na one likove sa onog videa što postavi čini mi se Butmiran!?Emir_ZENICA je napisao/la:pise : Budala ko prestane piti !![]()
![]()
Ma pise nesto protiv Muhammeda a.s ili Allaha nisam siguranTi pocni piti SKY Colu ...ta nije zabranjena
1.Piše to što piše-jako dobar razlog da se prestane piti...
2.Sastojak je tajni,čak su govorili da stavljaju i kokaina,sve i da nisu ipak je sumnjivo-dobar razlog...
3.Podržavaju Izrael-jako,jako dobar razlog...
4.Totalno nezdrava-iako sam ovo stavio na četvrto mjesto ovo je ipak primarni razlog zbog kojeg bi svi trebali prestati piti to sranje...
Ne optužujem ja nikoga...Ne pada mi na pamet...Uostalom imamo mi mnogo većih problema od coca cole,ali prestati piti sranje je ipak korak naprijed!!!
Oznaceno ti je sve sta je sta, vezano za taj drugi razlog koji si naveo.
Svijet kada ruši se grade nisi sam, uvijek uz tebe sam ja spreman život da ti dam!
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ
Neutral je napisao/la: I da li ste znali Pepsi=pay every peny save Israel
od sada ja pijem samo pepsiThere are some consumer boycotts of Coca-Cola in Arab countries due to Coke's early investment in Israel during the Arab League boycott of Israel (its competitor Pepsi stayed out of Israel). Mecca Cola and Pepsi have been successful alternatives in the Middle East.

Hehe, Pepsi je kao Američko, tako barem mislim. No brate moj, da skratim odmah. Izraelci drže sve veće kompanje , tako i Pepsi. Ljudi drže pentagon, a ne Pepsi hehe. Postavio sam zanimljivu knjigu na temi književnost. Nakav Amerikanac pisao o tome šta se sve gore radi, a da ljudi ne znaju. Jednostavno drže i tv, pa prikazuju šta oni žele i hoće.
No, o ovome drugi put ako Bog da. Sada je time for a little bit of NBA and Kim Clijsters
No, o ovome drugi put ako Bog da. Sada je time for a little bit of NBA and Kim Clijsters

- reds_forever
- Kontakt:
aspekov puding od cokolade na 4.spratu BBI centra je preeeedobar...njami njami 

After all,there was no 'miracle' in Istanbul,there was just a man inspiring other men to victory,a man with whom..' You'll never walk alone '
- BOSNA JE ZAKON
- Kontakt:
ja volim sve
pogotovo sve od campine

Za ovu kolu sam i ja slucajno citao na internetu, kad okrenes onaj papir na kojem pise COCA COLA prema svjetlu, na arapskom koliko se ja sjecam pise LA MUHAMMED LA MEKKA ( NEMA MUHAMEDA, NEMA MEKKE) , davno sam to gledao a i covjek mi je jedan pricao, al et nisam siguran...
pogotovo sve od campine

Za ovu kolu sam i ja slucajno citao na internetu, kad okrenes onaj papir na kojem pise COCA COLA prema svjetlu, na arapskom koliko se ja sjecam pise LA MUHAMMED LA MEKKA ( NEMA MUHAMEDA, NEMA MEKKE) , davno sam to gledao a i covjek mi je jedan pricao, al et nisam siguran...
Ja mogu vecinom sve da jedem,ali se hranim poprilicno lose,za dorucak vecinom iz Meka,posto mi je posao blizu njega .Uglavnom za dorucak Big Mek i Coca Cola.Jbg znam da je ne zdravo ali sta ces mora se.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
Eh ovako, da pitam stručnjake neke u vezi ishrane. Da li imate neku stranicu gdje mogu vidjeti kako da se hranim krajnje sportski. Mislim da budem u što boljoj formi. Od sutra ako Bog da počinjem i samostalno trenirati, i paziti na sve što jedem. Ćao pice, čevapi, i ostalo. Mora se.
Ako neko zna tačno šta je najbolje, ili neki link neka ga postavi.
Tražio sam ja po netu, samo ima za bildere nešto, i za trudnice, te cure.
Unaprijed hvala.
Unaprijed hvala.
- BOSNA JE ZAKON
- Kontakt:
imas hiljadu stranica kad ukucas na google-u sportska prehranaNeutral je napisao/la:Eh ovako, da pitam stručnjake neke u vezi ishrane. Da li imate neku stranicu gdje mogu vidjeti kako da se hranim krajnje sportski. Mislim da budem u što boljoj formi. Od sutra ako Bog da počinjem i samostalno trenirati, i paziti na sve što jedem. Ćao pice, čevapi, i ostalo. Mora se.
Unaprijed hvala.
De mi ti jednu nađi da ne piše da kupujem proteine, mass gainer i te prahove 

a sta treniras?Neutral je napisao/la:De mi ti jednu nađi da ne piše da kupujem proteine, mass gainer i te prahove
Taekwondo
Priprema za državno takmičenje u 6 mjesecu, treballo biti u 4, pa u 5, sada u 6.

Priprema za državno takmičenje u 6 mjesecu, treballo biti u 4, pa u 5, sada u 6.

Zadnja izmjena: Neutral, dana/u 03 apr 2010, 00:10, ukupno mijenjano 1 put.
- BOSNA JE ZAKON
- Kontakt:
ako si sportist podrazumijeva se zdrava prehrana,ako ne znas sta konkretno da jedes konsultuj se s treneromNeutral je napisao/la:De mi ti jednu nađi da ne piše da kupujem proteine, mass gainer i te prahove
Pa tako će ti i najverovatnije ako Bog da i biti . Hvala 

- Probisvjet
- Kontakt:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
- raul-zakon
- Kontakt:
E ovako, imam jedan, ajmo reći problem, pa mi se učinilo da je ova tema najpogodnija za to. Dakle, uvijek sam bio pomalo lijena osoba(volim sport al' samo na TV-u), dakle neke vježbe,teretana i to nikad nisu bili pretjerano važna komponenta u mom životu, ali sam uvijek bio najmršaviji u raji...Jedno pola godine unazad počeo sam nenormalno da se debljam, a jedem isto kao i ranije, ni puno ni malo, krećem se isto kao i prije, opet ni puno ni malo. E sad bi htio nekako da nastavim izbjegavat teretanu vježbanje i to, a da skinem ovih 5-6 kilica...
Od vas tražim da, ako imate kakvu dijetu laganu za održavati, znači ništa komplikovano, da mi javite. Hvala
!

Ima drugih, ima boljih, ali nebo zna - SAMO TI SI MOJA MALENA ! 4.12.2008 - dan kad je počela čarolija !
Ko kaže da je svijet velik? Ja ga mogu zagrliti s dvije ruke !
* Samo jedan od 18 ljudi vjenča se sa svojom prvom ljubavi.
HALA MADRID !
Ko kaže da je svijet velik? Ja ga mogu zagrliti s dvije ruke !
* Samo jedan od 18 ljudi vjenča se sa svojom prvom ljubavi.
HALA MADRID !
Jedi kolicinski manje, u obrocima vise. Probaj da podjelis ishranu na vise obroka, probaj da ako puno jedes u gradu i junk food, da ako bas ne mozes da odustanes smanjes na 1 sedmicno.raul-zakon je napisao/la:E ovako, imam jedan, ajmo reći problem, pa mi se učinilo da je ova tema najpogodnija za to. Dakle, uvijek sam bio pomalo lijena osoba(volim sport al' samo na TV-u), dakle neke vježbe,teretana i to nikad nisu bili pretjerano važna komponenta u mom životu, ali sam uvijek bio najmršaviji u raji...Jedno pola godine unazad počeo sam nenormalno da se debljam, a jedem isto kao i ranije, ni puno ni malo, krećem se isto kao i prije, opet ni puno ni malo. E sad bi htio nekako da nastavim izbjegavat teretanu vježbanje i to, a da skinem ovih 5-6 kilica...Od vas tražim da, ako imate kakvu dijetu laganu za održavati, znači ništa komplikovano, da mi javite. Hvala
!
Gazirane i obojene sokove pij sto manje, setaj kad mozes, alkohol smanji.
A uostalom, dizi malo dupe, ne moras se bavit sportom, al sta fali malo potrcat, zaplivat i sl.
Nisam ja nikakav strucnjak, al ovo ce ti svi reci
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Jᴜᴠᴇ, sᴛᴏʀɪᴀ ᴅɪ ᴜɴ ɢʀᴀɴᴅᴇ ᴀᴍᴏʀᴇ
Ale Del Piero aleee
Jᴜᴠᴇ, sᴛᴏʀɪᴀ ᴅɪ ᴜɴ ɢʀᴀɴᴅᴇ ᴀᴍᴏʀᴇ
Ale Del Piero aleee
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.