problem je sto su pojedini igraci vec mislima u drugim timovima (Reus Hummels)
Klop ce to da sredi ne brinite

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers
pa sadbarca_87 je napisao/la:nikad gori dortmund ,ja ne pamtim goru igru
ova me utakmica podsjeti na utakmice nase lige ,slobode ,igra nabij pa kome dodje
klop u 70. ganja rezultat ,izbacuje reusa i onog novog ,ubacuje kagawu i mikija ,a bezveze mu igraju papadopulos subotic i humels zajedno .onda cak i gundo i sahin .umjesto da krene jos ofanzivnije,napravi taj visak igraca u sredini on ostavlja odbranu sa 4 ,kasnije mu subotic glumu veznog ili humels
sad bgm sumnjam i u opstanak kako igrajua bio sam uvjeren da ce sad pocet derat sve redom
Sa ovim svim se moram složiti, jer ovo što gledamo nadilazi i moj pesimizam, samo ne znam otkud nekome još uvijek povjerenje u Kloppa i upravu, pa koji je to klub spreman plaćati treneru 6 miliona da bi bio na dnu tabele i koji je to klub spreman čekati dvije sezone da pročepi igrač plaćen 27 miliona. Statistički gledano Klopp i uprava su počeli obarati sve negativne rekorde. I ne znam gdje su sad oni veliki analitičari i pametnjakovići po kojima je sve u BvB funkcionisalo savršeno, samo eto neko ima neku malu blokadu u glavi i ostale parapsihološke bljuvotine.Valencia je napisao/la:Davno najavljen rasplet, samo sto niko nije nije bio toliki pesimista da predvidi totalni krah. Uprava je svojim potezima unistavala potencijal ekipe i gurale je u prosjecnost.... Al nije bilo toliko lose da se dodje na posljednje mjesto. Jbg, takav je zivot, prepun iznenadjenja....
Ova ekipa je teski krs. Dva najgora igraca i ubjedljivo najslabije karike su Sahin i Gundogan. Spori, prespori, uzasno spori... Nimalo agresivnosti, nista, cista propast. U defanzivi su NULA. Sada je jasno da je vracanje Sahina bila teska greska. Na njegovo mjesto se mogao dovesti bolji igrac od kojeg bi sada bilo nesto. Al jbg, Klop je postupio logicno kada ga je vratio....
Gundogan je nakon povrede prelos. Definitivno u ovom trenutku jedan od gorih veznjaka u ligi. Da li ce vratiti makar pribliznu formu (kondicionu spremu) od nekada, ne znam... Ako postoje naznake da nece trebaju ga bez oklijevanja pedalirati.
Ni Kagavu nisu trebali vracati...
Uprava nije iskoristila fantasticnu generaciju. Tako su je olako protracili. Sada imaju jednu potrosenu i razvaljenu ekipu bez ikakve perspektive. Uzas.
Treba im YEBAT MATER i jednom i drugom. Weltmeisteri su nas sa svojim kiksevima i doveli do ovdje. Treba ih sve onako djuture jedno sat vremena postrojit pred Süd... i posteno popljuvat i hebat sve milo i drago.rio_Ferdy88 je napisao/la:https://amp.twimg.com/v/02d9d879-b5ae-4 ... a57a878830
Weidy i Hummels skupili snage i pokušali smiriti nezadovoljne navijače
Ovaj lik sto misli da je neki fudbaler bi srozo i Real M.Mkhitaryan želi napustiti Borussiju Dortmund
Menadžer sjajnog veznjaka Henrikha Mkhitaryana, Mino Raiola, izjavio je da armenski reprezentativac želi napustiti Borussiju Dortmund.
"Henrikh želi napustiti Dortmun u ljetnom prelaznom roku. Vidjet ćemo šta možemo uraditi", izjavio je Raiola.
"On bi trebao igrati u jednom od deset klubova koji predstavljaju fudbalsku silu u Evropi", dodao je Raiola.
To je toDamir_BvB je napisao/la:Ne moze bit da je 25 igraca lose da ni jedan jedini nije u formi
Semir bvb je napisao/la:Grosskreutz povrijeđen 6 sedmica.To nas sudbina malo gura naprijed.
Sinoć glavni krivac za gol, gubi loptu na centru, daje sebi po ko zna koji put prejak for i tako gubi loptu i omogućava kontru. Njegova povreda je prva pozitivna stvar u ovom nesrećnom trenutku.
Klopp je napisao/la:Prvi korak koji treba napraviti je oduzeti traku Hummelsu i dati je Weidenfelleru. Hummels kako je dobio traku k'o da nije onaj, prevelik je to pritisak za njeg, ocekuje se od njeg da vodi ekipu i da je lider a on nije za tog. Krije se ko kakva picka po terenu. Kapiten mora da pljuje vatru, da je strah i trepet, da sijevaju varnice. Jedini Weidenfeller zna zagalamiti i jucer je preuzeo odgovornost, prvi je poslije tekme otisao na ogradu. Ja sam ubijeđen da bi Hummels bolje zaigrao da mu se skine teret s leđa koji je dobio kapitenskom trakom.
Ne bh se složio samo sa ovom hipotezom o pojedincima koji su Kloppu zabili nož u leđa, ne znam na koga se tu konkretno misli, da nije možda Reus koji nije htio ni doći u BvB bez izlazne klauzule, ili možda Šahin i Kagawa koji su nakon jedne dobre sezone digli sidro i tražili hljeba preko pogače, pa ih Klopp vratio nazad da im povrati staru formu, ili je možda kriv Groskrojc koji je igrao dobro kad su svi igrali dobro i od kojeg se nikad nije ni očekivalo da bude igrač odluke. Klopp je previše ziheraških poteza napravio, taktički se pokazao kao vrlo ograničen, o "pojačanjima" koja je dovodio da ne govorimo, počev od Šibera koji nije imao mjesta ni u lošem Štutgartu, totalnog anonimusa Jojića, penzionera Ramosa, pa do jermenske ublehe plaćene 27 miliona. To što mu se nije posrećio neki novi Kagawa za 300.000 ili Lewat za 5 miliona je sreća koja se uglavnom dva puta ne dešava u karijeri i ne treba previše razvodnjavati stvar i tražiti krivce tamo gdje ih nema, ko je bio zaslužan za uspjehe, kriv je za neuspjehe i završena priča.effe_sa je napisao/la:
A što se Kloppa tiče, tu sam prilično uvjeren da neće dočekati kraj sezone na klupi Borussije. Neki su mu igrači zabili nož u leđa, mnogi i dalje jesu s trenerom dobri, ali i sam Jurgen kao da je u Dortmundu potrošio svoju magiju. Pa je možda potrebna tu promjena. Eto i Bild piše ovo, što je gore Semir napisao, da će Klopp dobiti još priliku neke tri utakmice, da stvari popravi...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.