BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

Policeman
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Policeman » 04 feb 2015, 23:47

Klopu dati otkaz bi bila velika GLUPOST

problem je sto su pojedini igraci vec mislima u drugim timovima (Reus Hummels)

Klop ce to da sredi ne brinite slika
Zadnja izmjena: Policeman, dana/u 07 feb 2015, 18:30, ukupno mijenjano 2 puta.
"I am who I am:confident, arrogant, dominant and honest"
Sir Alex Ferguson:“Once the player thinks he's bigger than the manager, he has to go.”
We are Manchester United:Hated, adored, never ignored.
MrUnited,OfficialAgent.

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 05 feb 2015, 00:07

Mislim da opstanak ipak neće doći u pitanje, koliko god to trenutno bilo (ne)realno. Bio trener Klopp, Slomka, Tuchel... ova Borussia je preprekvalitetna da bi ispala. Treba im samo jedan klik u glavama da se stvari preokrenu, da naređaju nekoliko pobjeda i dođu do sigurne zone. Ja vjerujem u Kloppa.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

EDO299
Kontakt:

Post Postao/la EDO299 » 05 feb 2015, 00:11

Dignut ćete se iz krize, samo polako. Čvrsto trebate stati uz trenera, jer nemate pojma kakvog stručnjaka imate na klupi. Momci su pogubljeni većim dijelom sezone, samo oni znaju u čemu je problem. Večeras su i navijači popizdili, što je dodatni motiv da igrači sve ovo ostave iza sebe i krenu ispočetka. Izgurat' ćete ovu sezonu, samo jako. YNWA braćo :!:
At the end of the storm there's a golden sky..

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 05 feb 2015, 00:52

Svi uz BVB!!!
Keep walking.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 05 feb 2015, 02:07

barca_87 je napisao/la:nikad gori dortmund ,ja ne pamtim goru igru
ova me utakmica podsjeti na utakmice nase lige ,slobode ,igra nabij pa kome dodje

klop u 70. ganja rezultat ,izbacuje reusa i onog novog ,ubacuje kagawu i mikija ,a bezveze mu igraju papadopulos subotic i humels zajedno .onda cak i gundo i sahin .umjesto da krene jos ofanzivnije,napravi taj visak igraca u sredini on ostavlja odbranu sa 4 ,kasnije mu subotic glumu veznog ili humels :damn:

sad bgm sumnjam i u opstanak kako igraju :hmmmmm: a bio sam uvjeren da ce sad pocet derat sve redom
pa sad :D sjecam se ja prije nekih 10tak godina ste isto bili pred ispadanjem
=\_1921_/=

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 05 feb 2015, 02:23

Glavu gore momci bit će bolje ;) ...

Svi smo uz BvB

slika
Agieren statt reagieren

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 05 feb 2015, 07:57

Valencia je napisao/la:Davno najavljen rasplet, samo sto niko nije nije bio toliki pesimista da predvidi totalni krah. Uprava je svojim potezima unistavala potencijal ekipe i gurale je u prosjecnost.... Al nije bilo toliko lose da se dodje na posljednje mjesto. Jbg, takav je zivot, prepun iznenadjenja....

Ova ekipa je teski krs. Dva najgora igraca i ubjedljivo najslabije karike su Sahin i Gundogan. Spori, prespori, uzasno spori... Nimalo agresivnosti, nista, cista propast. U defanzivi su NULA. Sada je jasno da je vracanje Sahina bila teska greska. Na njegovo mjesto se mogao dovesti bolji igrac od kojeg bi sada bilo nesto. Al jbg, Klop je postupio logicno kada ga je vratio....

Gundogan je nakon povrede prelos. Definitivno u ovom trenutku jedan od gorih veznjaka u ligi. Da li ce vratiti makar pribliznu formu (kondicionu spremu) od nekada, ne znam... Ako postoje naznake da nece trebaju ga bez oklijevanja pedalirati.

Ni Kagavu nisu trebali vracati...

Uprava nije iskoristila fantasticnu generaciju. Tako su je olako protracili. Sada imaju jednu potrosenu i razvaljenu ekipu bez ikakve perspektive. Uzas.
Sa ovim svim se moram složiti, jer ovo što gledamo nadilazi i moj pesimizam, samo ne znam otkud nekome još uvijek povjerenje u Kloppa i upravu, pa koji je to klub spreman plaćati treneru 6 miliona da bi bio na dnu tabele i koji je to klub spreman čekati dvije sezone da pročepi igrač plaćen 27 miliona. Statistički gledano Klopp i uprava su počeli obarati sve negativne rekorde. I ne znam gdje su sad oni veliki analitičari i pametnjakovići po kojima je sve u BvB funkcionisalo savršeno, samo eto neko ima neku malu blokadu u glavi i ostale parapsihološke bljuvotine.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 05 feb 2015, 08:39

https://amp.twimg.com/v/02d9d879-b5ae-4 ... a57a878830" onclick="window.open(this.href);return false;

Weidy i Hummels skupili snage i pokušali smiriti nezadovoljne navijače :tokralju:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 05 feb 2015, 08:43

Ama ljudi bolan, za ovo su sve krive povrede i sto se nije moglo trenirat i pripremit kako treba, svjetsko prvenstvno, bla bla... Konacno je i zadnjem Štovatelju i obožavatelju Fatzketa Kloppa i Co. jasno da su sastavili QARINA EKIPU. Hebo im ciro i miki mater svima u dupe. Kupuju samo igrace na osnovu atletike i trke i onda se cude sto Augsburgu sa igracem manje nemogu dat gol. JAD I BIJEDA.

U 19 utakmica dati samo 18 golova. O kakvom vi potencijalu i kvalitetu pricate? Jestel svi toliko slijepi?

Sve je ovo bilo OCEKIVANO i uopste me neiznenadjuje. Skrtost i umisljenost su srozali sampionsku ekipu na dno dann i to samo za dvije godine. Sad molim boga da nas zadesi sudbina Bremena. AFERIM FATZKE, Kralj si :tokralju:
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 05 feb 2015, 08:47

rio_Ferdy88 je napisao/la:https://amp.twimg.com/v/02d9d879-b5ae-4 ... a57a878830

Weidy i Hummels skupili snage i pokušali smiriti nezadovoljne navijače :tokralju:
Treba im YEBAT MATER i jednom i drugom. Weltmeisteri su nas sa svojim kiksevima i doveli do ovdje. Treba ih sve onako djuture jedno sat vremena postrojit pred Süd... i posteno popljuvat i hebat sve milo i drago.

Zipa misa:
Mkhitaryan želi napustiti Borussiju Dortmund

Menadžer sjajnog veznjaka Henrikha Mkhitaryana, Mino Raiola, izjavio je da armenski reprezentativac želi napustiti Borussiju Dortmund.

"Henrikh želi napustiti Dortmun u ljetnom prelaznom roku. Vidjet ćemo šta možemo uraditi", izjavio je Raiola.

"On bi trebao igrati u jednom od deset klubova koji predstavljaju fudbalsku silu u Evropi", dodao je Raiola.
Ovaj lik sto misli da je neki fudbaler bi srozo i Real M.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 05 feb 2015, 16:49

Damir_BvB je napisao/la:Ne moze bit da je 25 igraca lose da ni jedan jedini nije u formi
To je to :thumbup:

Vidim "strucnjacima" su krivi Mkhtaryan,Immobile,Sahin...da mi je samo znati koji to igrac igra na ocekivanom nivou.Hummels je grozan citavu sezonu,Reus odavno nije pravi,Subotic,Greuskreutz,Schmelzer,Gundogan i svi ostali nisu ni na 70% nekadasnjih igara...da su deseti ili dvanaesti pa i nekako al' ovih 16 bodova je historijski lose...potpuni raspad sistema.

Ne znam sad do koga je ali do kraja sezone jedino sto mogu je mijenjati trenera tako da ako u sljedeca 2 kola ne ubiljezi 3 boda,Klopp je vjerovatno bivsi, iako je veliko pitanje da li bi u ovom slucaju dobili onaj pozitivni efekat promjene trenera,s obzirom da su svi ovi igraci svoj vrhunac dostigli upravo kod njega...veliku vecinu je on i napravio igracima.

A onda sljedecih godina sanjamo europsku ligu sa strucnjacima poput Veha,Slomke,Kellera kojima ce BvB biti 189 stanica u karijeri :facepalm: Blago nama :opaopa:

kanarinac
Kontakt:

Post Postao/la kanarinac » 05 feb 2015, 16:57

Umro Udo Latek....U zatvoru Uli Henes...Iz kojeg god ugla se pogleda vi ste u cvajti nit ima ko da vas spasi kao trener niti ima ko da vam uzajmi love.... :wave: dok ste bili dobra ste konkurencija bili al smo vas brzo unistili :wave: :wave: :wave:
Samo Sarajevo

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 05 feb 2015, 17:16

Izgleda da je postignut' dogovor između Kloppa, Zorca i Watzekea da Jurgo ima rok do kraja februara da popravi stvari u suprotnom će podnijeti ostavku. Dakle, još 4 kola (Freiburg, Mainz, Stuttgart i S04). Poslije derbija će se znati da li ostaje ili ne. :hmmmmm:

Grosskreutz povrijeđen 6 sedmica. :opaopa: To nas sudbina malo gura naprijed. :salut: Sinoć glavni krivac za gol, gubi loptu na centru, daje sebi po ko zna koji put prejak for i tako gubi loptu i omogućava kontru. Njegova povreda je prva pozitivna stvar u ovom nesrećnom trenutku. :njanjanja:
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 05 feb 2015, 17:17

Prvi korak koji treba napraviti je oduzeti traku Hummelsu i dati je Weidenfelleru. Hummels kako je dobio traku k'o da nije onaj, prevelik je to pritisak za njeg, ocekuje se od njeg da vodi ekipu i da je lider a on nije za tog. Krije se ko kakva picka po terenu. Kapiten mora da pljuje vatru, da je strah i trepet, da sijevaju varnice. Jedini Weidenfeller zna zagalamiti i jucer je preuzeo odgovornost, prvi je poslije tekme otisao na ogradu. Ja sam ubijeđen da bi Hummels bolje zaigrao da mu se skine teret s leđa koji je dobio kapitenskom trakom.
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."

samir1909
Kontakt:

Post Postao/la samir1909 » 05 feb 2015, 18:45

Situacija nije sjajna,ali ja i dalje vjerujem Klopp-u,on ce nas izvuci ubjedjen sam u to.

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 05 feb 2015, 19:12

Semir bvb je napisao/la:Grosskreutz povrijeđen 6 sedmica. :opaopa: To nas sudbina malo gura naprijed. :salut: Sinoć glavni krivac za gol, gubi loptu na centru, daje sebi po ko zna koji put prejak for i tako gubi loptu i omogućava kontru. Njegova povreda je prva pozitivna stvar u ovom nesrećnom trenutku. :njanjanja:
:thumbup: :njanjanja:

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 05 feb 2015, 22:43

Klopp je napisao/la:Prvi korak koji treba napraviti je oduzeti traku Hummelsu i dati je Weidenfelleru. Hummels kako je dobio traku k'o da nije onaj, prevelik je to pritisak za njeg, ocekuje se od njeg da vodi ekipu i da je lider a on nije za tog. Krije se ko kakva picka po terenu. Kapiten mora da pljuje vatru, da je strah i trepet, da sijevaju varnice. Jedini Weidenfeller zna zagalamiti i jucer je preuzeo odgovornost, prvi je poslije tekme otisao na ogradu. Ja sam ubijeđen da bi Hummels bolje zaigrao da mu se skine teret s leđa koji je dobio kapitenskom trakom.

Izvini drug al nisi upravu vjeruj mi ... Cjenim tvoje postove tvoja misljenja i sve sto pises citam ali ovdje brate grijesis ... Kao prvo SINOC je Hummy odigrao naspram drugih sasvim korektnu utakmicu, kao drugo momak je kao stoper uzeo loptu i krenuo na protivnicku polovinu pokusavao nesto driblao i PREUZIMAO odgovornosti vise nego Reus po koojem ovdje svi svrsavaju kojeg niko nije uzeo u usto da kaze bilo sta lose o njemu njegovoj formi LOSOJ i tome sto ne pravi razliku i sto klub jos sta vise zavlaci i **** s ovim **** ugovorom neka bude covjek i kaze sto vec svi znamo a to je da ide ...

Djubre jedno nafurano bitno je da je frizura namjesetena za svaku utakmicu da su tu tetovaze i ostala sminkersska oprema sto juce nije napravio razliku ili protiv Leverkusena sto ... Nego drug moj da se vratim na Hummelsa kazem ti jedino on i Sahin su juce preuzeimali odgovornost kakvu takvu a kazem ti Hummy se bas trudio oko 70 minute kad se ukjluciivo u napad driblo i pokusavao bas samim tim je preuzeo odgovornost .. Dalje sjeti se ko spasi cist gol protiv Leverkuzena s linije da njeg nije bilo i tu bi ovaj jedan **** bod izgubili ... Vjeruj mi do Hummelsa u ove zadnje 2 utakmice sigurno nije jer je jedan od najboljih u tiim utakmicama ... Eh sad da nije kapiten poput Kehla nije da zari pali pljuje galami , al to nije ni LAHM nije ni INIESTA, pa jel to utice na njiohovu ekipu i rezultate ??? Eto Lahm predvodi Elf do svjetskog prvaka kao kapiten ...

To su igraci koji svojim kvalitetom prave razliku na terenu i ponasaju se kao lideri s tim sto uzmu loptu u odlucujucim trenutcima i prave razliku a takav je upravo HUMMELS gdje nema niko muda poslat loptu dugo feslom on ce je poslat i probat i to kao stoper i kazem ti opet momak sinoc dribla uzima odgovornost na sebe vise nego taj vama svima sveti REUS protiv kojeg niko jedne rijeci ne smije rec kao da je svet nikako da svi shvatite da ce nas je.bat i okrenut ledja i da nas je samo zavlacio i jeb.avo ... I na kraju krajeva sinoc Hummels spremi loptu REUSU kao na tacni a REUS ne zabi , dakle Hummels nas STOPER je kreirao najbolju sansu mozda na utakmici sinoc i ti kazes on ne preuzima odgovrnost krije se ma daj nemoj jbg ...

A dalje kazes Wajdi otisao prvi navijacima nije druze nego kad se utakmica zavrsila Wajdi se pozdravlja s jednim igrace Augsburga ne sjecam se kojim i to SE SMIJE ono sasvim opusteno bez po muke kao da je pobjedio 5-0 i kao da je prvi na tabeli a brate mi zadnji izgubili od malte ne do juce drugoligasa mi fenjerasi a Wajdi se pozdravlja i smije se HEJ BOLAN SMIJE SE , ja na rekreaciji covjece izgubim pa pruzim ruku protivniku iz postovanja ali sutim ne zezam se nego sutim gutam krivo mi a to je rekreacija a WAJDI sinoc kulira boli njeg **** sto smo zijanili smije se zeza se i onda ode medju navijace i pravi se fin nesto ... Dok je drug moj sinoc HUMMY prvi otisao navijacima i pricao s njima znaci tvrdim ti PRVI !!!
BvB Echte Liebe !!!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 05 feb 2015, 23:26

Hummels je čovjek koji ima karakter....Trenutno je u lošoj formi i to je dosta neobjašnjivo. Koliki kvalitet posjeduje dosta je puta pokazao, pa jedan od ključnih dokaza je i SP na kojem je bio jedan od boljih i igrao bitnu ulogu.
A Hummels se trudi da povuče ekipu prema naprijed, samo jednostavno ni on ne može da dostigne svoja top izdanja. Ali u ekipi bi bilo dobro da imate više HUMMELSA...

Reus s druge strane je čovjek tankog karaktera, on je mislima već negdje drugo... A trebao bi da vodi ekipu, jer on ima kvalitet da pravi prevagu na terenu.

A ovi sa strane koji vam kao žele dobro, simpatišu Dortmund i slično, a spominju odlazak Hummelsa, pitam se odakle im to....Pa BVB bi morao ispasti, pa da Hummels ode...A i tada bi se prvo na njega kladio da će ostati. On se nekako pronašao u BVB-u i identifikuje se s tim klubom.

A Mikijevi kvaliteti se često i potcjenjuju, on je zapravo i ovdje uvijek kriv za sve. Nije on loš fudbaler, ima on kvaliteta, ali je pomalo smiješno ako on mašta o odlasku u neki klub poput Reala, tu se dobro precijenio..... :D :D Iako sam i mediji svašta lupetaju i nisu sve to baš ni vjerodostojniji mediji, koji objavljuju sada raznorazne špekulacije.

A što se Kloppa tiče, tu sam prilično uvjeren da neće dočekati kraj sezone na klupi Borussije. Neki su mu igrači zabili nož u leđa, mnogi i dalje jesu s trenerom dobri, ali i sam Jurgen kao da je u Dortmundu potrošio svoju magiju. Pa je možda potrebna tu promjena. Eto i Bild piše ovo, što je gore Semir napisao, da će Klopp dobiti još priliku neke tri utakmice, da stvari popravi...
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 05 feb 2015, 23:27

Bice ovo zanimljiv abstiegskampf. :tokralju:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 06 feb 2015, 08:15

effe_sa je napisao/la:
A što se Kloppa tiče, tu sam prilično uvjeren da neće dočekati kraj sezone na klupi Borussije. Neki su mu igrači zabili nož u leđa, mnogi i dalje jesu s trenerom dobri, ali i sam Jurgen kao da je u Dortmundu potrošio svoju magiju. Pa je možda potrebna tu promjena. Eto i Bild piše ovo, što je gore Semir napisao, da će Klopp dobiti još priliku neke tri utakmice, da stvari popravi...
Ne bh se složio samo sa ovom hipotezom o pojedincima koji su Kloppu zabili nož u leđa, ne znam na koga se tu konkretno misli, da nije možda Reus koji nije htio ni doći u BvB bez izlazne klauzule, ili možda Šahin i Kagawa koji su nakon jedne dobre sezone digli sidro i tražili hljeba preko pogače, pa ih Klopp vratio nazad da im povrati staru formu, ili je možda kriv Groskrojc koji je igrao dobro kad su svi igrali dobro i od kojeg se nikad nije ni očekivalo da bude igrač odluke. Klopp je previše ziheraških poteza napravio, taktički se pokazao kao vrlo ograničen, o "pojačanjima" koja je dovodio da ne govorimo, počev od Šibera koji nije imao mjesta ni u lošem Štutgartu, totalnog anonimusa Jojića, penzionera Ramosa, pa do jermenske ublehe plaćene 27 miliona. To što mu se nije posrećio neki novi Kagawa za 300.000 ili Lewat za 5 miliona je sreća koja se uglavnom dva puta ne dešava u karijeri i ne treba previše razvodnjavati stvar i tražiti krivce tamo gdje ih nema, ko je bio zaslužan za uspjehe, kriv je za neuspjehe i završena priča.

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.