Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

OnlyUnited
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la OnlyUnited » 05 feb 2015, 21:44

Masterr27 je napisao/la:Lijep pozdrav svima,

Imam jedno pitanje dal neko ima link gdje da skinem plugin/ekstenziju nisam siguran (pretrazivac - mozilla firefox),da mogu korisiti 2 flash playera ,znam da je bilo govora o tome a ne znam kako da skinem taj plugin.

treba mi to pa da mogu jedan flash koristiti za filmove (najnoviji nece) a ovaj drugi (najnoviji) za sve ostalo da koristim.

Ako neko zna,nek me citira - hvala :D
Mislis na ovo https://addons.mozilla.org/en-US/firefo ... shlight-1/" onclick="window.open(this.href);return false; ?
- Ed Woodward for Prime Minister !

juanitomaravillaa
Kontakt:

Post Postao/la juanitomaravillaa » 05 feb 2015, 22:04

Poz,display od laptopa mi crko,pa sam ga prikovc'o na monitor od pc-a,ali kad se on upali nema mi ikona na desktopu,"pobjegle" u lijevu stranu :mrgreen:,i nekako ja to nadjem oznacim i kopriam nekoliko puta i pojave mi se na desktopu shortcut od tih ikona (my comp,doc i to) ali kad idem da ih otvorim nece(sigurno ih tamo negdje otvori),sa ovim tipkama od monitora nista ne mogu,imal kakav drugi nacin? :?

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la JoseMourinho » 05 feb 2015, 22:10

Masterr27 je napisao/la:Lijep pozdrav svima,

Imam jedno pitanje dal neko ima link gdje da skinem plugin/ekstenziju nisam siguran (pretrazivac - mozilla firefox),da mogu korisiti 2 flash playera ,znam da je bilo govora o tome a ne znam kako da skinem taj plugin.

treba mi to pa da mogu jedan flash koristiti za filmove (najnoviji nece) a ovaj drugi (najnoviji) za sve ostalo da koristim.

Ako neko zna,nek me citira - hvala :D
Skini popcorn time za filmove program bgm predobar
juanitomaravillaa je napisao/la:Poz,display od laptopa mi crko,pa sam ga prikovc'o na monitor od pc-a,ali kad se on upali nema mi ikona na desktopu,"pobjegle" u lijevu stranu :mrgreen:,i nekako ja to nadjem oznacim i kopriam nekoliko puta i pojave mi se na desktopu shortcut od tih ikona (my comp,doc i to) ali kad idem da ih otvorim nece(sigurno ih tamo negdje otvori),sa ovim tipkama od monitora nista ne mogu,imal kakav drugi nacin? :?
Desni klik pa ono da ti sliku pokazuje samo na externom displayu probaj ;)

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 05 feb 2015, 22:11

Eh to ti je sigurno u opcijama podeseno :D trebas staviti da ti samo ocitava na ekranu koji si prikljucio, pokusaj uci u control panel i u opcijama nađes. Kad otvoris i ono se pojavi tamo negdje sa strane pokusaj povuci na to gdje vidis :D
Mia San Mia

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 05 feb 2015, 22:12

Josemourinho, jel bolji popcorn od dobrog starog VLC-a ? :D da ne probavam dzaba :D
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 05 feb 2015, 22:14

delko je napisao/la:Josemourinho, jel bolji popcorn od dobrog starog VLC-a ? :D da ne probavam dzaba :D
Ma ovo je ko videoteka filmova i serija, klilnes na film i on ga skida i u isto vrijeme pusta, a imaju i naši prevodi ;)

Ko filmovizija i sl. Al program bez reklama ;)

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 05 feb 2015, 22:19

Gledas hd filmove bez preuzimanja. Popcorn streamuje filmove sa YTS i ostalih torrent trackera. Sigruno jedan od boljih sajtova.

delko
Kontakt:

Re: Odg:

Post Postao/la delko » 05 feb 2015, 22:24

JoseMourinho je napisao/la:
delko je napisao/la:Josemourinho, jel bolji popcorn od dobrog starog VLC-a ? :D da ne probavam dzaba :D
Ma ovo je ko videoteka filmova i serija, klilnes na film i on ga skida i u isto vrijeme pusta, a imaju i naši prevodi ;)

ahm mislio sam da je program :D my bad... :D tnx guys :D
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 05 feb 2015, 22:25

delko je napisao/la:
JoseMourinho je napisao/la:

ahm mislio sam da je program :D my bad... :D tnx guys :D
Pa jest program, instaliras ga i udjes preko ikone i et ko nekad videoteke, nadjes film koji hoćeš odaberes 720p ili 1080p i pustiš i gledaš, a on automatski ima nas prevod ;)

Jbg vlc je player preko kojeg pustiš nakon skidanja, a ovo kliknes na film i odgledas ga, nema peglanja, skidanja, traženja prevoda i sl. :D

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 05 feb 2015, 22:28

Kad pokušam gledam strimove 'malo bolje kvalitete' ,cpu odjednom ode na 100% i naravno laguje.
Jel postoji rješenje,ili je to samo zato što mi je komp kanta?!
A.F.C. Bournemouth!

delko
Kontakt:

Re: Odg:

Post Postao/la delko » 05 feb 2015, 22:29

Jbg vlc je player preko kojeg pustiš nakon skidanja, a ovo kliknes na film i odgledas ga, nema peglanja, skidanja, traženja prevoda i sl. :D
internet mi je prilicno dobar pa cu na 1080p probati a vidim sve novi filmovi tako da.... thank you SPECIAL ONE :D
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 05 feb 2015, 22:33

rambo16 je napisao/la:Kad pokušam gledam strimove 'malo bolje kvalitete' ,cpu odjednom ode na 100% i naravno laguje.
Jel postoji rješenje,ili je to samo zato što mi je komp kanta?!
Imas dosta tune up programa, zatim manualnog podesavanja performasni da bi izvukao max iz kompa, al' glavno je, u ovom slucaju snaga procesora. Znaci naprosto imas nekih 20-ak + procesra (sto vidis u task manageru) koji jedu slabije procesore.

Imas opciju da nekim procesima postavis prioritet. Objasnjeno ovdje http://www.techradar.com/news/computing ... 100-710254" onclick="window.open(this.href);return false;
Zadnja izmjena: OnlyUnited, dana/u 05 feb 2015, 22:38, ukupno mijenjano 1 put.

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 05 feb 2015, 22:37

OnlyUnited je napisao/la: Imas dosta tune up programa, zatim manualnog podesavanja performasni da bi izvukao max iz kompa, al' glavno je, u ovom slucaju snaga procesora. Znaci naprosto imas nekih 20-ak + procesra (sto vidis u task manageru) koji jedu slabije procesore.
Sve mi 'pojede' firefox,tj flash player
A.F.C. Bournemouth!

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 05 feb 2015, 22:42

rambo16 je napisao/la:
OnlyUnited je napisao/la: Imas dosta tune up programa, zatim manualnog podesavanja performasni da bi izvukao max iz kompa, al' glavno je, u ovom slucaju snaga procesora. Znaci naprosto imas nekih 20-ak + procesra (sto vidis u task manageru) koji jedu slabije procesore.
Sve mi 'pojede' firefox,tj flash player
Skini Toolwitz Care (najjaci program za oslobadjanje prostora), plus imas mnostvo dr. opcija. Skeniraj, fix problems. Zatim postavi prioritet flash playera na low (desni klik na proces u task manageru set priority).

Ovo ce pomoci, al' osnova svega je jak procesor uz ram i pratece komponente.

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 05 feb 2015, 22:48

Probaću nešto sa tim tunerima,ali mislim da je osnova mog problema jasna.
Keš za novu centralnu
A.F.C. Bournemouth!

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 05 feb 2015, 22:53

Imas odlican izbor polovnih racunara. Npr. od 100 KM ( dell, dual core, 2 gb rama ddr 2, solidna zasebna grafa 512 itd.) do 500, sto sam na prosloj str. preporucio.

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 05 feb 2015, 23:30

Pitao sam na prošloj stranici kakvu dobru stranicu da izmjerim brzinu neta, i našao sam jednu finu.
Moj net je 5Mb/ps i nevjerovatno je varirala brzina .
Par puta mi je pokazavila neki 0.90 Mb, pa oko 1 pa oko 2 i to je max.
slika

I fakat iritira jer se vidi da je spor internet.

A onda sam uzeo kablo od računara i prikopčao na laptop (ne radi pc :D) i isključio WLAN tako da je samo na laptopu konekcija.
Mjerio barem 10 put i svaki put je bila između 5.30 i 5.50 Mb, i vidno je stabilnija konekcija bila.

Btw dok je bila spora konekcija niko od ukućana nije koristio internet na drugim uređejima, tako da sam samo ja koristio.

Eh sad pitanje je, da li je moguće da mi neko krade internet ili je nešto do rutera, ili je do provajdera
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

juanitomaravillaa
Kontakt:

Post Postao/la juanitomaravillaa » 06 feb 2015, 00:17

R32 je napisao/la:Eh to ti je sigurno u opcijama podeseno :D trebas staviti da ti samo ocitava na ekranu koji si prikljucio, pokusaj uci u control panel i u opcijama nađes. Kad otvoris i ono se pojavi tamo negdje sa strane pokusaj povuci na to gdje vidis :D
Ma nadjem ja control panel,ali nece da mi nista vise otvori,nikakve opcije nit ista. :roll: :lol:

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 06 feb 2015, 00:32

topnik1 je napisao/la:Pitao sam na prošloj stranici kakvu dobru stranicu da izmjerim brzinu neta, i našao sam jednu finu.
Moj net je 5Mb/ps i nevjerovatno je varirala brzina .
Par puta mi je pokazavila neki 0.90 Mb, pa oko 1 pa oko 2 i to je max.
slika

I fakat iritira jer se vidi da je spor internet.

A onda sam uzeo kablo od računara i prikopčao na laptop (ne radi pc :D) i isključio WLAN tako da je samo na laptopu konekcija.
Mjerio barem 10 put i svaki put je bila između 5.30 i 5.50 Mb, i vidno je stabilnija konekcija bila.

Btw dok je bila spora konekcija niko od ukućana nije koristio internet na drugim uređejima, tako da sam samo ja koristio.

Eh sad pitanje je, da li je moguće da mi neko krade internet ili je nešto do rutera, ili je do provajdera
Testiraj. Vjerovatno je do routera. A na routeru možeš provjeriti IP adrese uređaja koji su u konekciji sa istim. Žičana konekcija, iako će to možda zvučati smiješno, je puno stabilnija i bolja od bežične. Koristi ako možeš žičanu.

Da li si imao upaljenih torenata ili tih programa za skidanje, update, ...? Zna se desit da torenti i kada su završeni sa skidanjem zauzmu tvoje portove na routeru i tako blokiraju saobraćaj. Provjeri imaš li opciju DHCP release na routeru pa klikni s vremena na vrijeme.

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 06 feb 2015, 01:17

juanitomaravillaa je napisao/la:
R32 je napisao/la:Eh to ti je sigurno u opcijama podeseno :D trebas staviti da ti samo ocitava na ekranu koji si prikljucio, pokusaj uci u control panel i u opcijama nađes. Kad otvoris i ono se pojavi tamo negdje sa strane pokusaj povuci na to gdje vidis :D
Ma nadjem ja control panel,ali nece da mi nista vise otvori,nikakve opcije nit ista. :roll: :lol:
Klilni Windows+p i tu bi trebao moc mjenjat ;)

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 49 gostiju.