[youtube][/youtube]
Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- rob do bagro
- Kontakt:
- Donnie Darko
- Kontakt:
Re: Chat
Kako napisati dobar CV ako nemaš sekunde radnog iskustva? 
Stavis 20KM uz njega.Donnie Darko je napisao/la:Kako napisati dobar CV ako nemaš sekunde radnog iskustva?
Jesi igdje bio volonter, bilo sta? Ili nadji posao za koji ne treba neki CV. Moras negdje krenut gradit to. Ne znam kakav posao trazis, ali mogu biti dovoljne i odlicne ocjene ili ako ostavis vrlo dobar utisak na intervju. A yebiga, ne skodi i ako imas neke veze.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
- Donnie Darko
- Kontakt:
Ma izletio oglas za jedan posao za koji bi život dao u ovom trenutku. Bukvalno posao iz snova. Popunjavam sve uslove samo trebam CV poslat, a nemam iskustva sa tim stvarima. Jel treba pisat tu kako bi stvarno volio raditi taj posao, da ti je to posao iz snova, ili treba sriktno profesionalno navesti šta si sve radio i šta si od škole završio i slično? 
- JamesJoyce
- Kontakt:
A nista, metni dobre komunikacijske vjestine, sposobnost empatije, poznavanje engleskog na X razini, dodas jos jedan koji onako natucas i onda dodas jos armenski, latinski i baskijski, to ne mogu provjerit da ga yebes. Dobro vladanje Wordom, Excelom i ostalim sranjima, polozeno za tramvaj i avion. Dodaj i dobre organizacijske sposobnosti.Donnie Darko je napisao/la:Kako napisati dobar CV ako nemaš sekunde radnog iskustva?
Ovo sve moze naravno pod uvjetom da ne pristupas u kakav rudnik.
btw. dodaj smisao za timski rad, preciznost, kreativnost, upravljanje i vodjenje, komunikativnost, samouvjerenost, snalazljivost i slicna sranja koja znas da ne posjedujes al' ono... Mogu pomoc.
Zadnja izmjena: JamesJoyce, dana/u 06 feb 2015, 21:54, ukupno mijenjano 1 put.
https://www.youtube.com/watch?v=_UYC80umW6c
- Marsal
- Kontakt:
Donnie Darko je napisao/la:Ma izletio oglas za jedan posao za koji bi život dao u ovom trenutku. Bukvalno posao iz snova. Popunjavam sve uslove samo trebam CV poslat, a nemam iskustva sa tim stvarima. Jel treba pisat tu kako bi stvarno volio raditi taj posao, da ti je to posao iz snova, ili treba sriktno profesionalno navesti šta si sve radio i šta si od škole završio i slično?

Znam te puško dok si pištolj bila.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
Ne znam kako je u BiH, ali na zapadu u CV pises koje obrazovanje imas, radno iskustvo, koje jezike znas, koje kompjuterske programe poznajes i to. E onda uz to jos ide "pismo" (cover letter) gdje pises da si motivisan, sta mozes ponudit i tako to. Imas brdo primjera na internetu.Donnie Darko je napisao/la:Ma izletio oglas za jedan posao za koji bi život dao u ovom trenutku. Bukvalno posao iz snova. Popunjavam sve uslove samo trebam CV poslat, a nemam iskustva sa tim stvarima. Jel treba pisat tu kako bi stvarno volio raditi taj posao, da ti je to posao iz snova, ili treba sriktno profesionalno navesti šta si sve radio i šta si od škole završio i slično?
Ali eto ne znam kakav je obicaj u BiH sto se toga tice.
- Donnie Darko
- Kontakt:
Ma kakav ja i policija brate. Ovo je baš za lezihljebovice poput mene
Joj moram veceras taj CV nekako sastavit pa sutra poslat. Imam osjecaj da ce bit dva reda dug.
Joj moram veceras taj CV nekako sastavit pa sutra poslat. Imam osjecaj da ce bit dva reda dug.
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
Chat
Ja imam 4 godine radnog iskustva kroz NVO pa mi opet govore da nemam dovoljno radnog iskustva. Ali opet tako jedino mozes pocet. Brate ja sam na jednom testu zakucao, znaci fakticki za ekonomist, sve uradio tacno primjere vezano za tu oblast i opet na kraju presudan taj faktor "iskustva"Donnie Darko je napisao/la:Ma izletio oglas za jedan posao za koji bi život dao u ovom trenutku. Bukvalno posao iz snova. Popunjavam sve uslove samo trebam CV poslat, a nemam iskustva sa tim stvarima. Jel treba pisat tu kako bi stvarno volio raditi taj posao, da ti je to posao iz snova, ili treba sriktno profesionalno navesti šta si sve radio i šta si od škole završio i slično?
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Zadnja izmjena: Bosniacum Lilium, dana/u 06 feb 2015, 22:04, ukupno mijenjano 1 put.
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Ma pišeš ono što oni žele čuti.
Standardni opisi tipa-marljiv, timski radnik, pouzdan, povjerljiv, prilagodljiv i sl. ti sigurno neće odmoći.
Standardni opisi tipa-marljiv, timski radnik, pouzdan, povjerljiv, prilagodljiv i sl. ti sigurno neće odmoći.
- Donnie Darko
- Kontakt:
Hoćul napisati da trenutno studiram ili?
Nije to sad neki aman zaman posao, a ne traže ni radnog iskustva (barem ne u oglasu).
Nije to sad neki aman zaman posao, a ne traže ni radnog iskustva (barem ne u oglasu).
- JamesJoyce
- Kontakt:
Da se mi dogovorimo, ti meni das taj oglas, a ja tebi sastavim pristojan CV.Donnie Darko je napisao/la:Hoćul napisati da trenutno studiram ili?
Da, navedi da studiras, ne moze ti odmoc. 10 rijeci vise.
Zadnja izmjena: JamesJoyce, dana/u 06 feb 2015, 22:10, ukupno mijenjano 1 put.
https://www.youtube.com/watch?v=_UYC80umW6c
Vidi ga sto nece da napise koji je posao, da ne bi dobio konkurenciju od momciluka sa foruma. 
PS: Nemoj zaboravit napisat da si respektovan clan Sportsport foruma. To ima tezinu veliku.
PS: Nemoj zaboravit napisat da si respektovan clan Sportsport foruma. To ima tezinu veliku.
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
Ako si redovan nemoj jer te po pravilu ne moze prijaviti i fakticki ne mozes ni raditi ako si redovan student
Ali nesto ne vjerujem da bi ti neko uplacivao staz i osiguranje u BiH 
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
- curryrevenge
- Kontakt:
Napisi da imas iskustva na forumu i da si bolji strucnjak od klarea za filmove a malo gori od messile
[youtube][/youtube]
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
Trebaš napisati sve što će ih privući da te zovnu na intervju. Navaljaj svakakvih volonterskih iskustava, ali moraš imati odgovore na sva pitanja na intervjuu, tako da ne trebaš pretjerivati. Prvo moraš ući u uži izbor, onda će razgovor sa kandidatima odlučiti ko je dobio posao, naravno, ako se već ne zna ko ga je dobio i taj oglas je samo formalnost.Donnie Darko je napisao/la:Jel treba pisat tu kako bi stvarno volio raditi taj posao, da ti je to posao iz snova, ili treba sriktno profesionalno navesti šta si sve radio i šta si od škole završio i slično?
Imaj u vidu da će svi napisati da su vrijedni, marljivi, žele da uče, napreduju, imaju radno iskustvo, bla, bla, bla...
Naravno da nećeš napisati da studiraš, jer niko ne želi radnika koji mu nije dostupan 24/7.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Ne znam da l' ti je baš pametno pisati da si student, zbog (ne)posvećenosti poslu. Ako se radi o nekom ozbiljnijem poslu kome je posvećenost veoma bitna, je l'. A ako je to neki, ajmo reć', neozbiljniji poslić onda riječ student i ne bi trebala imati neki negativan zvuk u ušima poslodavaoca. 
TOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....
Jedva čekam, samo mi je pun qrac Bikovića i Dragičevićeve, iskaču iz paštete...
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 22 gosta.