FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

ChWilla
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la ChWilla » 08 feb 2015, 10:46

i da se ne uspiju dogovoriti da produži, ja zaista ne vidim zašto bi u tom slučaju išao na tribine. kad su prošle sezone mogli igrati kerla i hodžić koji uopšte nije bio naš igrač, može i on. bolje i klubu i njemu. a furanje inata bi bilo lošije za obje strane.

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 08 feb 2015, 11:14

Ma ja koliko znam i kakve informacije imam problem su neki mali prijašnji dugovi, a za novi ugovor su sve dogovorili..
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

struja
Kontakt:

Post Postao/la struja » 08 feb 2015, 11:17

ChWilla je napisao/la:i da se ne uspiju dogovoriti da produži, ja zaista ne vidim zašto bi u tom slučaju išao na tribine. kad su prošle sezone mogli igrati kerla i hodžić koji uopšte nije bio naš igrač, može i on. bolje i klubu i njemu. a furanje inata bi bilo lošije za obje strane.
Znam jarane al birvaktile je cocalić bio na tribinama.Naši ako se ne dogovore u ova dva dana kad su u Sarajevu sanjim neće se ni dogovorit,mada je poprilično kasno ,za dvadest dana počinje prvenstvo on nije prošeo pripreme.......

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 08 feb 2015, 11:27

prvi dio je prošao i igrao i utakmice, a od nosilaca igre je najduže tu. praktično samo ovih 7-8 dana nije sa ekipom. ne mislim da će to biti neki veliki problem, samo da se konačno dogovore.

lazar
Kontakt:

Post Postao/la lazar » 08 feb 2015, 12:24

DANDY je napisao/la:
lazar je napisao/la:supak
Zbog cega?:shock:
Kao da ne znas kako nas je **** . **** takvo dijete
Jedno prica drugo radi.

super
Lokacija: 43° 52′ sjeverne sirine i 18° 25′ istocne geografske duzine
Kontakt:

Post Postao/la super » 08 feb 2015, 12:52

tomo nece potpisati...
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!

struja
Kontakt:

Post Postao/la struja » 08 feb 2015, 12:57

super je napisao/la:tomo nece potpisati...
nadam se da je to konačno,ovako razvlačenje nikom ne donosi ništa ni klubu ni njemu,ali šta dalje,nadam se da će se ovi iz kluba oglasit a ne da šute ko mulci
Zadnja izmjena: struja, dana/u 08 feb 2015, 12:59, ukupno mijenjano 1 put.

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 08 feb 2015, 12:58

Hmmm, lijepo... Moglo se ovo ranije završiti na isti ovaj način. Znao sam da će do ovog doći.
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...

struja
Kontakt:

Post Postao/la struja » 08 feb 2015, 13:01

tm8782 je napisao/la:
Hmmm, lijepo... Moglo se ovo ranije završiti na isti ovaj način. Znao sam da će do ovog doći.
davno se trebalo ovo riješit a ne da traje ko sapunica i to indijska

lazar
Kontakt:

Post Postao/la lazar » 08 feb 2015, 13:02

Nista, na tribinu i trazi zamjenu. Nema druge

plavipatriota
Kontakt:

Post Postao/la plavipatriota » 08 feb 2015, 13:02

moramo naći igrača sličnog tomiću, nyema nije zamjena za njega već popunjavanje zadnjeg veznog, umjesto hasanovića više...
ako dođe nyema, ispred imaš dadu sadikovića (osloniti se na njega je samoubistvo) i hasanovića (pomjerio bi se naprijed vjerovatno malo)...
očajno mi sredina izgleda iskreno :roll:

al i dalje mi je očajnija odbrana, jedino ofanzivna linija može proći...

OdaVeliki
Kontakt:

Post Postao/la OdaVeliki » 08 feb 2015, 13:04

Smori vise ova prica. Hebat Tomica ....

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

struja
Kontakt:

Post Postao/la struja » 08 feb 2015, 13:06

šta bi sa onim bećirevićem

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 08 feb 2015, 13:15

U ovom trenutku je spas dolazak Nyeme. Kolko tolko bi ocvrsnuo vezni redi i odbrana. Kad gledamo iz ove perspektive, ispred njega bi bili Eldar i Dado. Ipak, mislim da bi tu Eldar povuceniji bio, a da bi Dadi pomagao Varea. Oda forsira 4-4-2, koja lahko prelazi u 4-4-1-1. I samo me jos dvije stvari interesuju, ako neko zna nek napise. Šta je sa Bečirevićem i kako Nuspahić radi na pripremama, necemo valjda imati mrzovoljnog Seju u prvoj.
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

Ipee
Kontakt:

Post Postao/la Ipee » 08 feb 2015, 13:17

Varea igra u sredini iza Baje na svim pripremnim tekmama.

mavi
Kontakt:

Post Postao/la mavi » 08 feb 2015, 13:38

Dolaza Nyeme bi ipak donekle mogao nadoknaditi Tomićevo neigranje. Nyema bi mogao igrati u paru s Hasanovićem ili Enisom Sadikovićem i mislim da bi, što se tiče defanzivne vezne linije, definitivno bili kompaktniji i čvršći. Ispred njih, na poziciji ofanzivnog veznog ili ti ga iza napadača bi mogli rotirati Vareu, Dadu Sadikovića i Amira, naravno, ako ne dođe napadač i ako ostane ova formacija.

zeljovolim
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolim » 08 feb 2015, 13:58

Ovo za Tomica, ja ga podrzavam. Sto bi momak potpisivao nece da mu isplate njegove dugove,pa cemu se nadat ako potpis?!! Mogli su ga prodat za 120 al glume. Eto im sad, nece potpisat a ni igrat. Rekao je dajte mi dugove,i ostalo na papir odmah potpisujem,a oni nece!!!a sto nece? Zato sto nista ne ispostuju. Jer Tomic voli klub ,i to se vidi. Al da mu ne daju dug za koji se znojio,e to nije uredu. Ovo vam je prava istina.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 08 feb 2015, 14:00

Ipee je napisao/la:Varea igra u sredini iza Baje na svim pripremnim tekmama.
Tamo gdje i moze najvise pruziti.E sad ono bitno uprava se igrala mangupa nije samo uprava i Tomo je isto.Isto kad se vec znate igrati mangupa onda ocekujem mangupski potez kojim ce nadomjestiti Tomu. Ako kojim slucajem ni izborimo evropu nadam se da ce odmah svoje funkcije staviti na raspolaganje.Pogotovo kvaj dio ljudi koji je zaduzen za ekipu.Jos uvijek ima vremena da naprave dobar potez a to bi trebalo biti jedno dva igraca koja bi digla kvalitet ekipe.Alihodzicev kapacitet i mogucnosti su daleko ispod Amarovih prema tome tesko da ce se nesto promjeniti u tom pogledu a on ce prvi biti na udaru krenu li stvari lose.
I Oda ce mi biti kriv na osnovu godina i iskustva imas neki autoritet ako nisi u stanju zahtjevati neke stvari kao tipa hocu dva igraca, onda nisi ni ti trener za Zelju.
Odgovornost je na njima a ne na Tomi koji je nesiguran kad je u pitanju Ceska a jako siguran kada jeZeljo u pitanju.Zbog toga bi mu na svako kasnjenje treninga juniora naplatio kaznu od 1000 KM i uveo sa pomocnim trenerom dodatne treninge sve do kraja ugovora.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 08 feb 2015, 14:01

Znam ja da mi svi imamo neka svoja viđenja na sve ali generalno pokušat ću onako objektivno napisati viđenje na probleme koje svi navodimo zadnjih dana. Najveći problem je što vjerujemo skoro svima koji nešto napišu. Ja nisam nikakv insajder ali na osnovu svega što pričitam i vidim mogu reći svoje mišljenje:

1. Tomo – plata mu može biti u rangu Kvesine, Stanine (gore, dole u par deka jer zavisi od drugih uslova). Ako mu imamo nešto dužni treba mu se sve isplatiti. Izgleda i ako ima da to nije puno. Ako sam dobro pročitao između redova to je nešto što mu je obećano a nije na papiru. Ako mu je Amar obećao to se treba poštovati, ako je bilo ko drugi ništa Tomo zaboravi (jer tad nije to niko drugi mogao radit i obećavati sem Amara a sa Amarom je lako provjeriti). Čovjeku se ponudi ugovor u rangu Kvesinog i isplati taj dug pod uslovima koje sam naveo. Ako menadžer kaki i traži mnogo više izađeš u javnost i kažeš da se traži mnogo ivše i da na to Željo neće pristati. To se sve može riješiti u par dana ako znaš šta hoćeš. Poslije toga počneš tražiti novog igrača. Ako nadješ ovaj na tribine, a ako ne ubaciš ga u igru (ako on to želi) kao prošle godine Aru i Kerlu jer nam treba da dođemo do Evrope, a ne da Tomo trenira sa juniorima (to može tek kad budeš načisto a ne dok se pregovara). Vrlo jednostavno i lako imaš principe.
2. Primjer Jusufbašić - Isto je i za ostale igrače. Neko je napisao Jusufbašiću nisu dali love... Jusufbašić može dobiti ugovor kao i Baja i da se udara u guzicu. Ako on ne vidi da mu Željo može biti odskočna daska u karijeri onda je glup i čiav život ostaje u našoj ligi. On nakon godine u Želji može na bh terenima uzimati veću platu nego što sad uzima i nadoknaditi to što je eventualno tražio u Želji. To su neki principi. Baja je mlađi i bolji već sad napadač od Jusufbašića, ali ovaj nam je trebao (bar po meni) jer je nekako nepredvidiv. TO sam već pričao, ali ne može on tražiti cifre neke. Ovog samo navodim kao primjer. Ne znam ja šta se desilo ali to je tako. Može on trebati Odi koliko hoće, ali nemože imati tri puta veću platu od Baje. TO mogu igrači koji su dokazani.
3. Informacije – meni bi ovaj @super, ako je djelatnik kluba, sutra letio vani. Ako je jaran od nekog djelatnika, taj bi mi letio. Ne možeš bolan ti ovdje stavljati informacije, a da to nije objavljeno na zvaničnoj. Zvanična daje i po meni nedovoljno informacija ali daleko od otga da je katastrofa. Recimo, pominjao sam to par puta, nikad se nije objavilo gdje je Grebenar. Nije se objavilo ni da je potpisao ugovor. Evo sad vidim nema haskovića nigdje. Treba reći ako je negdje otišao. Isto tako treba reći daje Mekić u Igmanu na posudbi. Što se tiče informacija sa priprema po meni sasvim dovoljno. Obajvi se poneki intervju i stavi se izvještaj i slike sa tekmi i to je to. Možda bi trebalo malo više intervjua, ali to što vi tražite da se piše u koejm sistemu smo igrali, ko je bio na kojoj poziciji i sl mi je niđe veze. Znam da bi voljeli da znate ali to nisu informacije koje se trebaju objavljivati. Mi treba da objavljujemo a Olimpic npr ne. Oni treba da znaju sve a mi ako se snađemo. Jedina prava informacija je sa zvanične. Za ovo što sam govorio ne treba nikakva poseban dozvola od kluba nego su to normalne stvari ko odgovorno obavlja svoj posao.
4. Greda – Ovoj ekipi ljudi na čelu sa Gredom ja vjerujem. Po meni jedine dvije stvari za koje Greda nije u pravu su:
- On ne treba pregovarati sa igračima. Koji će ... onda Haris tu. Tom radnom mjestu pripada taj zadatak i to je tako. Greda i Šiljak mu kažu da može potrošiti toliko i prepusti njemu da skautira i da pregovara.
- Članarine – ono što je Greda pričao je u pravu ali da su oni sve uradili da omoguće ljudima uzimanje članskih. Mislio sam pisati o tome duže ali neću, jer sam pisao mnogo puta. Imam kolegu koji je u tome vrh i koji je baš preko ovog foruma došao u kontakt sa čovjekom koji je tada vodio to, ali to opet nije krenulo kako treba. I ja se dosta razumijem u to ali ni približno kao on. Ne može se desiti da ja nemam mogućnost kad završim sa radnim vremenom da uzmem člansku. Isto tako ti što rade trbaju biti prodavači, a ne da samo sjede i čekaju. Ukratko sam pokušao malo objasniti. Znam da se štedi ali genrealno i marketing se mora pokrenuti sa nule
5. Ponovo me brine ovaj omladinski pogon i mladi igrači sa strane. Drago mi je da se izgleda računa na Hiroša, beganovića i Hadžovića. Očigledno su se oni najbolje prilagodili nakon onih pet već poznatih (Baja, Memija, Dado, Veca i Amir). Međutim, i dalje nemamo dogovora npr sa Žerićem. Evo čitam negdje da je i dalje u kadetima. Rekao sam da po meni tu i treba biti jer mu treba jedna godina gdje je on lider jer i to forimira mladog igrača, ali isto tako on mora igrati i za juniore ove lošije tekme. NE dovodimo mlade igrače sa strane. Možda i dovodimo ali to ne objavljujemo što je onda problem pod tačkom 3. Isto tako treba pratiti i ove igrače koji su već u prvim timovima. Gledam Čelik npr doveo Zeca. Mlad, talentovan i treba takve ganjati na duži period. Znam da je problem da neki neće, ali mi već dugo nismo doveli nekog takvog. Ganjali Miću, pa ovog malog iz Leotara, pa ništa. Moramo mudro raditi sa menadžerima. To je ono zbog čega nam Amar najviše fali, ali ako smo postavili Harisa daj mu nek ganja, nek skautira u dogovoru sa Odom. Moramo sa menadžerima biti u takvim odnosima da ga nekad i za malo manje dovede kod nas prije nego negdje drugo.
6. Znam da su Kvesa i Tomo bili prioritet ali već se sada treba pričati i sa Stanom, a to niko ne spominje. I sa Benjom ako Oda računa na njega. Samo navodim primjere a sigurno ih ima još takvih.

Toliko od mene.Nadam se da nisam udavio. Pozdrav

zeljovolim
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolim » 08 feb 2015, 14:06

zaboljisportuBiH je napisao/la:Znam ja da mi svi imamo neka svoja viđenja na sve ali generalno pokušat ću onako objektivno napisati viđenje na probleme koje svi navodimo zadnjih dana. Najveći problem je što vjerujemo skoro svima koji nešto napišu. Ja nisam nikakv insajder ali na osnovu svega što pričitam i vidim mogu reći svoje mišljenje:

1. Tomo – plata mu može biti u rangu Kvesine, Stanine (gore, dole u par deka jer zavisi od drugih uslova). Ako mu imamo nešto dužni treba mu se sve isplatiti. Izgleda i ako ima da to nije puno. Ako sam dobro pročitao između redova to je nešto što mu je obećano a nije na papiru. Ako mu je Amar obećao to se treba poštovati, ako je bilo ko drugi ništa Tomo zaboravi (jer tad nije to niko drugi mogao radit i obećavati sem Amara a sa Amarom je lako provjeriti). Čovjeku se ponudi ugovor u rangu Kvesinog i isplati taj dug pod uslovima koje sam naveo. Ako menadžer kaki i traži mnogo više izađeš u javnost i kažeš da se traži mnogo ivše i da na to Željo neće pristati. To se sve može riješiti u par dana ako znaš šta hoćeš. Poslije toga počneš tražiti novog igrača. Ako nadješ ovaj na tribine, a ako ne ubaciš ga u igru (ako on to želi) kao prošle godine Aru i Kerlu jer nam treba da dođemo do Evrope, a ne da Tomo trenira sa juniorima (to može tek kad budeš načisto a ne dok se pregovara). Vrlo jednostavno i lako imaš principe.
2. Primjer Jusufbašić - Isto je i za ostale igrače. Neko je napisao Jusufbašiću nisu dali love... Jusufbašić može dobiti ugovor kao i Baja i da se udara u guzicu. Ako on ne vidi da mu Željo može biti odskočna daska u karijeri onda je glup i čiav život ostaje u našoj ligi. On nakon godine u Želji može na bh terenima uzimati veću platu nego što sad uzima i nadoknaditi to što je eventualno tražio u Želji. To su neki principi. Baja je mlađi i bolji već sad napadač od Jusufbašića, ali ovaj nam je trebao (bar po meni) jer je nekako nepredvidiv. TO sam već pričao, ali ne može on tražiti cifre neke. Ovog samo navodim kao primjer. Ne znam ja šta se desilo ali to je tako. Može on trebati Odi koliko hoće, ali nemože imati tri puta veću platu od Baje. TO mogu igrači koji su dokazani.
3. Informacije – meni bi ovaj @super, ako je djelatnik kluba, sutra letio vani. Ako je jaran od nekog djelatnika, taj bi mi letio. Ne možeš bolan ti ovdje stavljati informacije, a da to nije objavljeno na zvaničnoj. Zvanična daje i po meni nedovoljno informacija ali daleko od otga da je katastrofa. Recimo, pominjao sam to par puta, nikad se nije objavilo gdje je Grebenar. Nije se objavilo ni da je potpisao ugovor. Evo sad vidim nema haskovića nigdje. Treba reći ako je negdje otišao. Isto tako treba reći daje Mekić u Igmanu na posudbi. Što se tiče informacija sa priprema po meni sasvim dovoljno. Obajvi se poneki intervju i stavi se izvještaj i slike sa tekmi i to je to. Možda bi trebalo malo više intervjua, ali to što vi tražite da se piše u koejm sistemu smo igrali, ko je bio na kojoj poziciji i sl mi je niđe veze. Znam da bi voljeli da znate ali to nisu informacije koje se trebaju objavljivati. Mi treba da objavljujemo a Olimpic npr ne. Oni treba da znaju sve a mi ako se snađemo. Jedina prava informacija je sa zvanične. Za ovo što sam govorio ne treba nikakva poseban dozvola od kluba nego su to normalne stvari ko odgovorno obavlja svoj posao.
4. Greda – Ovoj ekipi ljudi na čelu sa Gredom ja vjerujem. Po meni jedine dvije stvari za koje Greda nije u pravu su:
- On ne treba pregovarati sa igračima. Koji će ... onda Haris tu. Tom radnom mjestu pripada taj zadatak i to je tako. Greda i Šiljak mu kažu da može potrošiti toliko i prepusti njemu da skautira i da pregovara.
- Članarine – ono što je Greda pričao je u pravu ali da su oni sve uradili da omoguće ljudima uzimanje članskih. Mislio sam pisati o tome duže ali neću, jer sam pisao mnogo puta. Imam kolegu koji je u tome vrh i koji je baš preko ovog foruma došao u kontakt sa čovjekom koji je tada vodio to, ali to opet nije krenulo kako treba. I ja se dosta razumijem u to ali ni približno kao on. Ne može se desiti da ja nemam mogućnost kad završim sa radnim vremenom da uzmem člansku. Isto tako ti što rade trbaju biti prodavači, a ne da samo sjede i čekaju. Ukratko sam pokušao malo objasniti. Znam da se štedi ali genrealno i marketing se mora pokrenuti sa nule
5. Ponovo me brine ovaj omladinski pogon i mladi igrači sa strane. Drago mi je da se izgleda računa na Hiroša, beganovića i Hadžovića. Očigledno su se oni najbolje prilagodili nakon onih pet već poznatih (Baja, Memija, Dado, Veca i Amir). Međutim, i dalje nemamo dogovora npr sa Žerićem. Evo čitam negdje da je i dalje u kadetima. Rekao sam da po meni tu i treba biti jer mu treba jedna godina gdje je on lider jer i to forimira mladog igrača, ali isto tako on mora igrati i za juniore ove lošije tekme. NE dovodimo mlade igrače sa strane. Možda i dovodimo ali to ne objavljujemo što je onda problem pod tačkom 3. Isto tako treba pratiti i ove igrače koji su već u prvim timovima. Gledam Čelik npr doveo Zeca. Mlad, talentovan i treba takve ganjati na duži period. Znam da je problem da neki neće, ali mi već dugo nismo doveli nekog takvog. Ganjali Miću, pa ovog malog iz Leotara, pa ništa. Moramo mudro raditi sa menadžerima. To je ono zbog čega nam Amar najviše fali, ali ako smo postavili Harisa daj mu nek ganja, nek skautira u dogovoru sa Odom. Moramo sa menadžerima biti u takvim odnosima da ga nekad i za malo manje dovede kod nas prije nego negdje drugo.
6. Znam da su Kvesa i Tomo bili prioritet ali već se sada treba pričati i sa Stanom, a to niko ne spominje. I sa Benjom ako Oda računa na njega. Samo navodim primjere a sigurno ih ima još takvih.

Toliko od mene.Nadam se da nisam udavio. Pozdrav
Vama malo 35 000 duga? Pa ja ne znam sta je vama. Njemu je 25 god. Sta bi trebao 5 god.gleda samo na Zelju.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 16 gostiju.