FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

simon
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la simon » 09 feb 2015, 23:33

Head je napisao/la:U se i u svoje kljuse.
:clap:
Ti si opet šampion !

cobefks
Kontakt:

Post Postao/la cobefks » 09 feb 2015, 23:33

Ebali vas oni. Sta ih ovdje spominjete.

orbit
Kontakt:

Post Postao/la orbit » 09 feb 2015, 23:34

Svaka čast administraciji na rekonstrukciji foruma. Kako anamo onih nema, milina mi je ući svaki dan na naše teme. :kafa:

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Re: Odg: FK Sarajevo

Post Postao/la hilmo » 09 feb 2015, 23:37

U zadnjih nekoliko sezona uvijek imamo problema na otvaranju druge polusezone, koliko sam uspio na brzinu vidjeti samo smo u sezoni 11/12 slavili na gostovanju u Tuzli (0-1, Torlak) tri sezone smo na početku gostvali u Zenici i uvijek dobijali po ušima.
Valjda će nam i ove godine TK biti sretan.

macahz
Kontakt:

Post Postao/la macahz » 10 feb 2015, 00:05

Ja bi uzeo Tomica kao demostraciju sile a sigran sam da to zeli i Ibrakovic, da im pokaze da smo puno puno iznad njih. Njihov najbolji igrac nije htio da produzi sa njima i dosao kod nas, ma ludnica. Trebace nam svkakao, 2,5 godine, i mogu se i na njemu bas dobre pare uzet. Ja bi ga uzeo nek bude izmjena Cimirotu i sa Rustemovicem nek se bori za minute.

BoskoAntic
Kontakt:

Post Postao/la BoskoAntic » 10 feb 2015, 00:08

macahz je napisao/la:Ja bi uzeo Tomica kao demostraciju sile a sigran sam da to zeli i Ibrakovic, da im pokaze da smo puno puno iznad njih. Njihov najbolji igrac nije htio da produzi sa njima i dosao kod nas, ma ludnica. Trebace nam svkakao, 2,5 godine, i mogu se i na njemu bas dobre pare uzet. Ja bi ga uzeo nek bude izmjena Cimirotu i sa Rustemovicem nek se bori za minute.
Ima ova mjesta, jer ja vjerujem da cemo mi Cimija prodati na ljeto...
U INAT SVIMA 1946

macahz
Kontakt:

Post Postao/la macahz » 10 feb 2015, 00:15

Jedini igrac Zelje, kojeg cijenim, koliko toliko, radi svojih fudbalskih mogucnosti je Tomic, momak je fkt dobar igrac, i Bajic da ne grijesim dusu. Ostalo je cisti prosjek, i ta 2 igraca bi volio vijdeti, koliko je ralno, nezzz... Ne vjerujm bas da bi Tomic bio u istom gradu, i lijepo se osjecao pa tako guzicom vrata zatvori Zelji i kod nas dodje, mislim skoro je nemoguce, jer mu Zrinski i Siroki sigurno mogu ponuditi dobra sredstva, podjednaka nasim. Sad da mi dajemo ekstra neke pare njemu, samo da naguzimo Zelju, to mi nema logike, jer ko je on da ima toliko veliku platu racimo kao Cimirot ili Benko, Alispahic.
Dosta je to komlikovano, ali ako kod njega postoji zelja, sigurno da ti treba iskoristii. Ali **** Tomoca, treba Misketa dovest :D

MCMXLVI
Kontakt:

Post Postao/la MCMXLVI » 10 feb 2015, 00:20

j
Head je napisao/la:Definitivno se moze reci da su ove pripreme u Antaliji najbolje organizirane pripreme u historiji FKS. Od same organizacije, preko smjestaja, stucnih ljudi koji su zaduzeni da pripreme nase igrace, samih igraca koji su tu do kolicine multimedije za nas navijace u Bosni i sirem svijeta. Na evropskom nivou nema sta, ni Real se ne bi postidio ovih priprema, rezultata na priprema i izvjestavanja za svoje navijace preko zvanicne stranice i ostalih sredstava informisanja.

Svim uposlenicima FKS jedan veliki naklon, poseban gospodinu Kusturici, direktoru Selimovicu i starom lafcu Ibrakovicu. :bow: :tokralju:
Slazem se! Ovo je trening i pripreme! Mislim da se bolje pripremamo nego sto je reprezentacija u Brazilu.
Druga stvar su i ove svakodnevne reportaze, sve je na velikom i profesionalnom nivou.

@Hilmo Sto se tice posjete mislim da si upravu. Mnogo lezi na rezultatima ali prvo na "vas", kazem vas jer nazalost ja nisam tu. Sve pohvale upravi, ali mislim da se po tom pitanju moze samo vise i bolje stvari uraditi sto se tice organizacije samih utakmica. Ovo govorim jer sam bio zaista na mnogim evropskim stadionima i znam o cemu pricam. Prosle sezone sam bio od Cardiffa pa do Veleza na domacim utakmicama, i mogu reci da nisam zadovoljan uslugom sto se nudi na stadionu i opste stanje stadiona.

Ovde bih prvo stavio PL i utakmicu protiv Veleza jer to je nasa famozna domaca liga. A sto se tice utakmice protiv Haugesunda, lijepo vrijeme, popunjen stadion i Amidza tu. Zadovoljan sam bio. Ne zelim reci da me trebaju neke pogodnosti privuci stadionu, jer ja cu uvijek biti tu kada sam u prilici, bio sam protiv Atromitosa i bez kisobrana, naravno kao i cijeli sjever. Ali hajde da privucemo i "ostale"! Znam da BiH nije zapad i znam da to nije "nas" stadion i znam u kakvom je stanju nas narod, ali ipak se ima za cigaru i kafu sto bih se reklo, i ipak smo mi ti koji organizujemo utakmice. Znam i to da je pivo zabranjeno na stadionu i nemam nista protiv toga, ali ponuditi mali sokic po onoj vrucini i sjemenke su za mene bezveze. Da ne bude sada ovde, "o cemu ovaj prica stranac/guzonja" jer nisam takav! Mlad sam i uspjesan u zivotu ali kako starim presao sam davno na zapad, zbog psovki na istoku i maryjane na sjeveru :D

Sta zelim reci sa ovom pricom? Zelim reci da uprava treba mnogo raditi na to da vrati publiku, ne samo zbog rezultata, nego i zbog imidza/brenda kluba. Sve cestitke upravi na dosadasnjem radu sto se tice ove teme, ali samo zelim reci da se to moze mnogo vise za sitne pare. Evo par mojih prijedloga:

- Pod prvo, treba biti "in/cool" ici na stadion, ovde mislim na raju koji nisu bas neki veliki navijaci ili derbi navijaci npr. isto kao sto je nekad bilo kada se islo na utakmice KK Bosne.
- Vratiti veliki ekran na stadion, onaj trenutni semafor je davno silovan i uzas je ga gledati. Hocu da vidim usporeni snimak gola ili sansu! Kad smo mogli kad je Blekic bio, sto da ne sada kada smo duplo jaci i stabilniji?
Sta se dobija uz to.
{Reklamiranje na ekranu. Veca zarada klubu}
{Novi kratki video na svakoj domacoj utakmici o radu u klubu/akademiji i reklamiranje kako postati clan}
- Sa ekranom idu i bolji zvucnici, ovde mislim da budu na cijelom stadionu novi i jaci a ne samo ispred zapada.
- Bolja usluga i mnogo vise ponuda za pice i drugih stvari!
- Neznam koliko je ovo moguce u fudbalu kod nas, ali znam da npr. DZ to vec davno ima, jer ovde mislim na plesacice/cheerleaders prije pocetka i tokom pauze. Privukli bih bar nekog u tom sam siguran. :D
- Reklama utakmica i samo jos vise reklama utakmica!
- Glasanje za najboljeg igraca tokom utakmice via mobitela, gdje navijaci imaju priliku proglasiti i izvlacenje vrijednih nagrada posle utakmice za sretnog navijaca + klub bih nesta zaradio.
- Znam da clanovi imaju free wifi, ali ja bih ga pustio besplatno ali samo tokom utakmice. I to bih privuklo raje.

Da bih makar pola od ovog sto sam naveo bilo na stadionu podiglo bih bar malo vise raju da dodju na stadion. Ima tu jos prijedloga ali naravno tu su i rezultati bitni. Ali hajde da iskoristimo priliku i da naviknemo ljude, kad se vec dizemo!

Izvinjavem se na dugom postu. Ali zar mi nismo najveci i najbolji sportski brend? Dokazimo i to na ovaj nacin.
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase

simon
Kontakt:

Post Postao/la simon » 10 feb 2015, 01:01

Cimirot, Radovac, Alispahić i Stojčev i pojedinci bi pored ovakvih igracina onog mutu doveli :nene:
Ti si opet šampion !

Benko
Kontakt:

Post Postao/la Benko » 10 feb 2015, 01:19

simon je napisao/la:Cimirot, Radovac, Alispahić i Stojčev i pojedinci bi pored ovakvih igracina onog mutu doveli :nene:
i bića je sad u veeznom redu, rustemovic vec sad dobio je ogromne pohvale od kodre i ovaj naozbiljnije racuna na njega ;)

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 10 feb 2015, 01:22

simon je napisao/la:Cimirot, Radovac, Alispahić i Stojčev i pojedinci bi pored ovakvih igracina onog mutu doveli :nene:
Jos si i par zaboravio... :P
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Ex1t
Kontakt:

Post Postao/la Ex1t » 10 feb 2015, 02:41

Kakav Tomic...dobar je igrac, ali nama je veza beton.. imamo kamaru igraca i ovako ce biti tesko izabrati pocetnih 11.. najbolje bi bilo da je ostao kod kona ovako ce samo pojacati konkurente ko da gledam.. mi ako mozemo kakvu klasu golmana dovesti i podvuci crtu do daljneg.. ako ne, na ljeto sagledati opcije a do tad Deji puna podrska... ko zna golmani su ko vino :mrgreen:
Numquam Desistemus!

farukzidane
Kontakt:

Post Postao/la farukzidane » 10 feb 2015, 02:45

Ex1t je napisao/la:Kakav Tomic...dobar je igrac, ali nama je veza beton.. imamo kamaru igraca i ovako ce biti tesko izabrati pocetnih 11.. najbolje bi bilo da je ostao kod kona ovako ce samo pojacati konkurente ko da gledam.. mi ako mozemo kakvu klasu golmana dovesti i podvuci crtu do daljneg.. ako ne, na ljeto sagledati opcije a do tad Deji puna podrska... ko zna golmani su ko vino :mrgreen:
Prije ljeta...tesko on moze ikog pojacati... osim da dobije slobodne papire a to ce biti tesko..a na ljeto..ode gdje je i trebao otici...samo dzabe...u tome je poenta

macahz
Kontakt:

Post Postao/la macahz » 10 feb 2015, 02:57

Dje si Faruce, Ja bi poslije Benke za jedno 2 godine pokusao dovest Ibisevica, sam je izjavio da navija za nas. Njemu bi bilo sigurno fino, a nama takodje ekstra, sa strane marketinga, navijaca i svega ostalog. :)

farukzidane
Kontakt:

Post Postao/la farukzidane » 10 feb 2015, 03:06

macahz je napisao/la:Dje si Faruce, Ja bi poslije Benke za jedno 2 godine pokusao dovest Ibisevica, sam je izjavio da navija za nas. Njemu bi bilo sigurno fino, a nama takodje ekstra, sa strane marketinga, navijaca i svega ostalog. :)
Kod nas trebaju dolaziti igraci koji ne navijaju za nas....jer kad dodju...postanu najvatreniji :D :D :D

kinosvra
Kontakt:

Post Postao/la kinosvra » 10 feb 2015, 11:41

Nemojte spominjati tog papka da dolazi kod nas.

Prvo jer je papak celavi, odvratni...bio bi nam najruzniji igrac ekipe.
Drugo, nosio je pogani dres i ucio odvratnu ideologiju i to bi moglo narusiti atmosferu u ekipi i medju navijacima.
Trece, ne bi imao mjesta medju 18 igraca...Samir, Cimi, Stojcev, Bilbija, Mesa...sve redom bolji igraci od njega.
Cetvrto, trebaju nam pravi sportisti koji nece djeci davati los primjer, a ovaj loce ko smuk...
I peto, mozda i najbitnije...rodjen je u kamenjaru, Listici...i ta **** ne treba ni pod razno dovoditi.

macahz
Kontakt:

Post Postao/la macahz » 10 feb 2015, 11:47

joj svrakendolca, poslije ovog nema vise price o Tomicu hahahha.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 10 feb 2015, 11:50

Ma mozda proslo ljeto se o njemu razmisljalo, a sada mislim da niko, ama bas niko iz uprave ne pomislja na njega.. Tomic kakaav je da je, on nam nije potreban iz vise razloga..

Iskreno, volio bih da na ljeto prodamo jednog il eventualno dva igraca..

SiouxLukavac
Kontakt:

Post Postao/la SiouxLukavac » 10 feb 2015, 11:56

Koliko god neko bio protiv i tvrdio da Tomića ne treba dovoditi - griješi. Naravno ako postoji ta mogućnost.

Slažem se da Tomić teško da bi imao mjesta u prvih 11 trenutno ali jak tim se stvara tako što se dovede kvalitetan ili približno kvalitetan igrač pored ovih što imamo. U tom slučaju bi sigurno ispao Purić, a Tomić je daleko bolji od njega. I sigurno bi se to pozitivno odrazilo i na ekipu, ne bi se igrači nikad opuštali jer se mjesto u prvih 11 može začas izgubiti. A budimo realni, Tomić je odličan igrač za ovu ligu, sam je držao sredinu kod komšinica.

A s obzirom, ako je tačno da i Široki ili Zrinsjki žele Tomića, eh onda bi i Sarajevo trebalo nešto poduzeti jer su ova dva kluba najveći konkurenti u borbi za titulu. Oslabiti ili spriječiti eventualno pojačanje konkurentu vrijedi više nego plaćati Tomića, vjerujte mi.

Eh sada, kako ljudi u klubu odluče, tako će sigurno biti i najbolje jer sigurno na sve misle tako da bez brige i sikirancije.

:D

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 10 feb 2015, 11:59

SiouxLukavac je napisao/la:Koliko god neko bio protiv i tvrdio da Tomića ne treba dovoditi - griješi. Naravno ako postoji ta mogućnost.

Slažem se da Tomić teško da bi imao mjesta u prvih 11 trenutno ali jak tim se stvara tako što se dovede kvalitetan ili približno kvalitetan igrač pored ovih što imamo. U tom slučaju bi sigurno ispao Purić, a Tomić je daleko bolji od njega. I sigurno bi se to pozitivno odrazilo i na ekipu, ne bi se igrači nikad opuštali jer se mjesto u prvih 11 može začas izgubiti. A budimo realni, Tomić je odličan igrač za ovu ligu, sam je držao sredinu kod komšinica.

A s obzirom, ako je tačno da i Široki ili Zrinsjki žele Tomića, eh onda bi i Sarajevo trebalo nešto poduzeti jer su ova dva kluba najveći konkurenti u borbi za titulu. Oslabiti ili spriječiti eventualno pojačanje konkurentu vrijedi više nego plaćati Tomića, vjerujte mi.

Eh sada, kako ljudi u klubu odluče, tako će sigurno biti i najbolje jer sigurno na sve misle tako da bez brige i sikirancije.

:D
Ne trabaju nama igraci za OVE lige, imamo ih puno boljih.. Zbog cega gomilati prosjecne igrace, bolje dovesti jednog, ali vrijednog.. nego tri polovna..

CAko nam je cilj Ecropa, onda nam on ne treba biti ni u pricama, bilo kakvim.. A ako nam je prosjek ova liga, onda je on najbolji igrac za dovesti

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: johntravolta123, kogmagie46, Mahalac7, MSOZ101, Proximic, Sazg, Serha, skoJaa, Vanja8 i 66 gostiju.