BiH tenis
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: BiH Tenis
Pobjeda najbitnija nije se previše ni potrošio, a napokon da je dobio u MD 2:0 u setovima 
Tako je majstore, idemo dalje!!
Iskreno se nadam da ce otici do kraja na ovom turniru, jer ima sve preduslove za to.
Iskreno se nadam da ce otici do kraja na ovom turniru, jer ima sve preduslove za to.
-
thelightblue
- Kontakt:
U Americi je mnogo ovih zelenih terena, npr Challenger Savannah, Sarasota, Tallahassee (u Aprilu) - svi "clay (green)"Unofficialpage je napisao/la:Ma tako je, 6-0 / 6-4. Ovdje neka zelena šljaka, prvi put vidim ovakvu šljaku. Ovdje prenose sad ovaj meč
http://canalesdominicanosenvivo.com/cdn ... vo-online/" onclick="window.open(this.href);return false;
To je Har-tru šljaka, ako se uopšte može zvati šljakom.
It looks like clay but is not. Basically, it is crushed greenstone from the Catoctin Mountains of Maryland, where it was originally quarried for use on asphalt shingles. As the greenstone was ground down to size, two piles of waste—one of rock dust, the other of granules too small for shingles—arose. Eventually, the waste was pressed into use for tennis courts and worked out just fine. The Har-Tru surface dries out more quickly than clay, and in fact requires frequent watering to keep it from turning into a minor dust bowl. Moreover, the bounce is true—which explains the "Tru" in the name; the "Har" is for H. A. Robinson, who helped develop it. The only thing wrong with it, really, is that it isn't as pretty as grass.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
Igrao sam ja na toj podlozi i to u Zenevi ako se ne varamformance je napisao/la:To je Har-tru šljaka, ako se uopšte može zvati šljakom.
It looks like clay but is not. Basically, it is crushed greenstone from the Catoctin Mountains of Maryland, where it was originally quarried for use on asphalt shingles. As the greenstone was ground down to size, two piles of waste—one of rock dust, the other of granules too small for shingles—arose. Eventually, the waste was pressed into use for tennis courts and worked out just fine. The Har-Tru surface dries out more quickly than clay, and in fact requires frequent watering to keep it from turning into a minor dust bowl. Moreover, the bounce is true—which explains the "Tru" in the name; the "Har" is for H. A. Robinson, who helped develop it. The only thing wrong with it, really, is that it isn't as pretty as grass.
Definitivno nije brza kao hard.. nema sanse, to je green clay, nesto brza nego red clay i vise se prasi. Dobro pise da treba cesto zalijevati. Ugalvnom veci gust je igrati na red clay, ali clay court igrac ce se ugodnije osjecati na toj podlozi nego na bilo kojem hardu.
Nisu ni sve šljake iste brzine, danas u tenisu imaš situaciju da su određene šljakaste podloge brže od nekih Hardova. Moguće je također da si igrao na nekoj sporijoj verziji. Šljakaš će se sigurno komfornije osjećati na njoj u odnosu na Hard, ako ništa onda zbog mekanijeg terena, koji smanjuje pritisak na koljena, ali će ofanzivno orjentisani igrači imati mnogo više šanse da im naprave probleme, jer je odskok niži, a servis, slajs i ravni udarci se odlično primaju.
Connors je recimo sve šljakaste turnire u svojoj karijeri osvojio u Americi, a imaš pravo jednom pogađati šta je razlog tome. Upravo činjenica da su svi Američki clay turniri igrani na Har tru podlozi. Connors je tu mogao raditi stvari koje na Europskoj šljaci nije. Čak se i finale USO-a 1976 igralo na ovoj podlozi, pa je posljedica toga bila da je Connors dobio Borga, koji je inače drugi najbolji šljakaš u povijesti ove igre.
Connors je recimo sve šljakaste turnire u svojoj karijeri osvojio u Americi, a imaš pravo jednom pogađati šta je razlog tome. Upravo činjenica da su svi Američki clay turniri igrani na Har tru podlozi. Connors je tu mogao raditi stvari koje na Europskoj šljaci nije. Čak se i finale USO-a 1976 igralo na ovoj podlozi, pa je posljedica toga bila da je Connors dobio Borga, koji je inače drugi najbolji šljakaš u povijesti ove igre.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin
Profesionalnitenis.com
Profesionalnitenis.com
Re: Odg: BiH Tenis
Prelistaj par stranica unazad pa vidi koliki su nagradni fondovi ovih Challengera? Pa otidji na bilo koju stranicu za kladjenje i vidi koliki su limiti za uplate cak i na ove lijeve nikad cuo challengere i u kojoj mjeri su popraceni na live kladjenju. Znaci pored ovoga svega misliti da se ne stima pa covjek bi moro biti lud da u takvo nesto vjeruje.esprit24 je napisao/la:Nadam se, vjerovatno mi se to sve pomjesa jer osim nasih tenisera pratim i vrhunski tenis, pa su mi nelogicne stvari tipa kad Damir u prvom redu osvoji break pa ga ne moze odbraniti sto u muskom tenisu znaci neki kapital, ili prosle godine osvoji turnir u turskoj, i omda sledeci turnir ispada od igraca koji je daleko slabije rangiran od njega gdje je kvota na kladi na tog igraca 3,2 ili 4,0 pa mi to daje nekw sumnje :/Virtu4l je napisao/la:Ne brini majstore, odmah se pomiri sa činjenicom da će oscilacije trajati još minimalno dvije godine dok se ne stabilizuje na ATP nivou. Trenutno je to sasvim normalno za igrača njegovih karakteristikaesprit24 je napisao/la:32![]()
![]()
ja mislio ovo neka nadolazeca nada u tenisu
Pocinje Damir style sto se tice nerviranja i njegove zayebancije, Bog nek mi oprosti al nekad imam utisak da je umjesan u neku kladionicarsku mafiju![]()
Za dvije godine ćemo se smijati ovome.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Skoro svaki mec se nastima bar nesto, bar neki gem se izgubi namjerno i sl. Ovo govorim iz obimnog kladionicarskog iskustva, samo probajte kladiti preko 10 € na neku propoziciju odjednom ce najveci levat proigrat ko Nole u najboljoj formi. To je sve za
Sto se Damira tice, sigurno da bi trebao dici ovaj turnir i to lezerno. Eh sad je pitanje, hocel se stimati ili ne. Moj generalni stav je da svako ko stima, dabogda mu karijera propala i dabogda oba lakta i koljena slomio. Pravi sportisti se izdignu iznad toga smeca. Nadam se da je Damir takav.
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!
O juremos con gloria morir!
Neka stima, samo da ga ne uhvate,,,ko im hebe mater...mora i on nesto zaraditi, pogotovo jer ga je drzava gurala kako ga je gurala
Dobro je da je prvo kolo odlicno proslo, naredno je setnja...a onda ce protiv Jarryja biti borba velika...momak je visok 2 metra, ima samo takav servis
Dobro je da je prvo kolo odlicno proslo, naredno je setnja...a onda ce protiv Jarryja biti borba velika...momak je visok 2 metra, ima samo takav servis
Prvi pravi protivnik je ovdje tek u polufinalu, Zebaljos ili Melcer, a donja polovina je presmiješna. Najbolje bi bilo da nakon ovoga ide na čelendžer u Meksiko gdje je konkurencija još smješnija, yebem li ga ako to ne bi bilo dovoljno za TOP80...
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Rezime jucerasnjeg dana i noci, dvije pobjede nasih tenisera.
Mirza se malo patio u prvom setu, lose odluke na mrezi, dva losa voleja i uzasan retern doveo je do toga da je zakomplikovao sebi zivot, ali se izvukao. Licno mislim da je ovdje napravio sto je trebao i da dalje nece moci preko Poulija. 8 boba za prvo kolo i 5 za kvale i idemo dalje. Mirza placa i neka placa cijenu tog neigranja i zajebancije.
Treba mu 50-tak poena koje je zijanio u oktobru iz Japana da ovakve turnire igra bez kvala, a onda odmoran i spreman moze se nositi sa svima sto je pokazao prosle jeseni kada je cjepnuo jednog Stakovskog.
Damir rutinski, neka ga podcjenjuju ali on ce ih pomesti. Mudar potez je povukao sada za razliku od prosle godine sto je odabrao juznu ameriku. Ako se ovdje naklepa poena, ulazi na RG direktno i bit ce nosioc na ovakvim turnirima u evropi, sto donosi losije protivnike i laksu odbranu bodova od prosle godine.
Dzumi bi ovdje mogao i trebao do finala.
Mirza se malo patio u prvom setu, lose odluke na mrezi, dva losa voleja i uzasan retern doveo je do toga da je zakomplikovao sebi zivot, ali se izvukao. Licno mislim da je ovdje napravio sto je trebao i da dalje nece moci preko Poulija. 8 boba za prvo kolo i 5 za kvale i idemo dalje. Mirza placa i neka placa cijenu tog neigranja i zajebancije.
Treba mu 50-tak poena koje je zijanio u oktobru iz Japana da ovakve turnire igra bez kvala, a onda odmoran i spreman moze se nositi sa svima sto je pokazao prosle jeseni kada je cjepnuo jednog Stakovskog.
Damir rutinski, neka ga podcjenjuju ali on ce ih pomesti. Mudar potez je povukao sada za razliku od prosle godine sto je odabrao juznu ameriku. Ako se ovdje naklepa poena, ulazi na RG direktno i bit ce nosioc na ovakvim turnirima u evropi, sto donosi losije protivnike i laksu odbranu bodova od prosle godine.
Dzumi bi ovdje mogao i trebao do finala.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Kako u MEX kad nije prijavljen!? Halalio bi on i Rio za finale ovdje.Virtu4l je napisao/la:Prvi pravi protivnik je ovdje tek u polufinalu, Zebaljos ili Melcer, a donja polovina je presmiješna. Najbolje bi bilo da nakon ovoga ide na čelendžer u Meksiko gdje je konkurencija još smješnija, yebem li ga ako to ne bi bilo dovoljno za TOP80...
Neka traži WC, SE, bio bi 3-4 nositelj na turniru, valjda im je to u interesu, ovako će odmarati narednu sedmicu, a ne mora.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Nije on igrac zbog kojeg bi domacini dali WC a nikad culi nisu za njega u MEX. Radije bi nekom domacem dali, a SE se daje samo ako si prijavljen za turnir a ispod si crte za MD turnira iste kategorije pa na kvale ne mozes stici jer isti dan igras semifinal negdje. Damir u Mehiku nije prijavljen.Virtu4l je napisao/la:Neka traži WC, SE, bio bi 3-4 nositelj na turniru, valjda im je to u interesu, ovako će odmarati narednu sedmicu, a ne mora.
Zadnja izmjena: Biki, dana/u 11 feb 2015, 09:54, ukupno mijenjano 1 put.
ma nek nista ne kalkulise, nek proba ici do kraja pa nek i odmara sljedecu sedmicu, titula je titula 
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..
Biki je napisao/la:a SE se daje samo ako si prijavljen za turnir a ispod si crte za MD turnira iste kategorije pa na kvale ne mozes stici jer isti dan igras semifinal negdje.
U ovom rulebooku iz 2013. ne piše da mora biti prijavljen za turnir, valjda je SE izmišljen zbog onih koji se nisu prijavili na turnire.5) Late Entries.
Any player who submits an entry after the deadline may only be accepted into the
singles main draw as a wild card, qualifier, or as a special exempt (if eligible).
http://www.atpworldtour.com/~/media/9F0 ... B70E7.ashx" onclick="window.open(this.href);return false;
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Možda uđe u MD Ria 5. je alternativa, ne znam je li iko odustao. Jedino mu SE mogu dati u Riu, valjda se to odnosi i na igrače koji igraju i challengere a u konkureniji su za ATP turnir. Fokus ovaj turnir treba da bude.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Netacno. Moras biti prijavljen za turnir. Kakav bi to bio rasomon kada bi se s teniske ergele pustilo svakome da u subotu bira gdje ce igrati jer mu je prahnulo cvaknuti neku lovu na jakom ch next week.
Hajd sto bi zadeverao organizatore, ali nema ni logike a i, po meni, nije posteno zbog tenisera (prva dvojica) koji ulaze ispod crte u MD za mjesta namijenjena SE.
Zadnja izmjena: Biki, dana/u 11 feb 2015, 10:13, ukupno mijenjano 1 put.
Damir u dominikanskoj republici u drustvu crnogorske teniserke, danke kovinic, izgleda da su u istom hotelu

Biti srcem vezan, u tome leži snaga..
[youtube][/youtube]esprit24 je napisao/la:Damir u dominikanskoj republici u drustvu crnogorske teniserke, danke kovinic, izgleda da su u istom hotelu![]()
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.