odlican gol Benke
FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
treba pohvaliti i Faruka, stvarno se momak trudi da napravi kvalitetne priloge, postavlja konkretna pitanja koja zanimaju nas navijace i treba reci da odlicno prati pripreme naseg kluba
odlican gol Benke
i sreca da Cimi nije zaradio tezu povredu !!!
odlican gol Benke
Istina za Vedrana !!! 1946 !!!
Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997
Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997
- franklampard8
- Kontakt:
- PeppermintSA
- Kontakt:
"Cimirot je zadobio distorziju skočnog zgloba. Vidjet ćemo kroz par sati koliko će zglob oteći. Na prvi pogled vidjeli smo da se ne radi o velikom otoku. Prvi utisak koji smo stekli jeste da nema pucanja ligamenata, nadamo se da je obična distorzija, odnosno istegnuće ligamenata. Sutra ćemo tačno znati koliko bi mogao odsustvovati, ali mi se nadamo da će biti na treninzima već za nekoliko dana," kaže Marevac.
Nisam bas najsigurniji ( nadam se da grijesim ) da su Berberovic i Kovacevic pa i Baric prava rijesenja za stopera. U svakom slucaju svaka cast za pobjedu
Sto se tice CImija samo da nije istegnuce ligamenata inace ce se oporaviti za par sedmica. Mada na njegovoj poziciji postoje alternative kao npr. Rustemovic koji bi trebali to da odigraju sasvim korektno posebno onaj razbijacki dio.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 11 feb 2015, 20:32, ukupno mijenjano 1 put.
Nije mi jasno kud se baš odluci smo,da generalku igramo sa Slobodom.Oni ce se protiv nas naloziti,prava su mesarska ekipa.Sta treba da sterpimo kao danas sa Rumunima,hoce li kojeg našeg igraca povrijediti. 
Izgleda da se Dino, Ibrak i Azmir pravo gotive, a još Husref tamo.amypitar je napisao/la:Nije mi jasno kud se baš odluci smo,da generalku igramo sa Slobodom.Oni ce se protiv nas naloziti,prava su mesarska ekipa.Sta treba da sterpimo kao danas sa Rumunima,hoce li kojeg našeg igraca povrijediti.
Ma Hus će to srediti da ovi ne budu grubi
A i neka bude onako prava muška igra, a ne ko prošle sezone pa se naši uplašili nakon nekoliko grubljih startova Zeničana!
Zadnja izmjena: hilmo, dana/u 11 feb 2015, 20:35, ukupno mijenjano 1 put.
Treba se privikavati na agresivniju igru jer nas nece niko maziti u ligi. Sto se tice Slobode mislim da je to sad sasvim druga ekipa i da ne zasluzuju epitet mesarske ekipe, a ni tu igru ne preferira Husrefa tako da ti nije komentar na mjestu.amypitar je napisao/la:Nije mi jasno kud se baš odluci smo,da generalku igramo sa Slobodom.Oni ce se protiv nas naloziti,prava su mesarska ekipa.Sta treba da sterpimo kao danas sa Rumunima,hoce li kojeg našeg igraca povrijediti.
Inace, Benkaranje je pocelo.
1946
Steta za Mitrovskog sada bi mozda valjao. Mada lako je sada biti pametan. Da se je nekako dogovorilo da odradi cijele pripreme sa Sarajevom pa u slucaju da se Dupovac ne proda da tek onda ide na posudbu a ne ovako. Valjda zna Kodro najbolje sta mu treba mada iskusnih stopera nikad dosta.
Tatomirovic kapiten jasna stvar

Tatomirovic kapiten jasna stvar
ooooooo Leoooon BenkoooooooPrgav sam kao Zlatan Ibrahimović, a trpam kao Radamel Falkao.
Te riječi izgovorio je Leon Benko u periodu dok je u dresu Rijeke rešetao protivničke mreže širom HNL-a. Da je prgav, navijači Sarajeva, tim za koji hrvatski nogometaš trenutno nastupa, uvjerili su se u pripremnoj utakmici bordo kluba protiv Metalista (1:0), odigranoj u Antaliji prije šest dana.
Noćna mora
Nekada najbolji nogometaš i strijelac HNL-a je nakon utakmice izjavio da se tokom meča s Ukrajincima tukao te da je svu negativnu energiju, koja mu se nakupila zbog višemjesećnog neigranja, ispraznio na terenu.
Podsjetimo, Benko je u septembru prošle godine potpisao ugovor s koševskim premijerligašem, ali zbog administrativnih problema i spora s bivšim klubom, kineskim Dalijanom, Benko nije mogao nastupiti za Sarajevo.
Da trpa poput nogometaša Mančester junajteda Radamela Falkaa (Falcao), i to su se navijači Sarajeva uvjerili u subotu. Benko je u prijateljskoj utakmici protiv Partizana (1:0) u igru ušao u 61. minuti, a samo mu je pola sata bilo potrebno da postigne pogodak protiv jesenjeg prvaka Srbije.
Ako ga nisu mogli zaustaviti igrači Partizana čija je tržišna vrijednost 25 miliona eura, kako će ga zaustaviti defanzivci Travnika, Mladosti, Radnika? Ukoliko povrede zaobiđu Hrvata, koji inače nije sklon povređivanju (jedna teža ozljeda u karijeri u dres Nirnberga, propustio osam utakmica), očekivati je da Benko bude prava noćna mora za defanzivce protivničkih ekipa u Premijer ligi Bosne i Hercegovine i da svojim golovima povede bordo diva do toliko željene titule prvaka BiH.
Visok, snažan s izrazitim osjećajem za gol, Benko bi mogao biti najveće poslijeratno pojačanje bordo diva.
Inače, 600 hiljada eura vrijedan napadač rođeni je golgeter sa istančanim osjećajem za gol. Gdje god je igrao, brzo se uklapao u ekipu i uglavnom je bio vođa na terenu. Tokom impresivne karijere odigrao je 175 službenih utakmica i postigao 70 golova te pridodao 17 asistencija.
Najbolje godine
Najveći trag ostavio je u Rijeci u čijem je dresu postigao postigao 42 pogotka u 63 nastupa. U FK Sarajevo Benko ima sve, čelni ljudi koševskog premijerligaša obezbijedili su mu vrhunsku plaću (navodno, 12.500 eura), navijači su ga odlično prihvatili i postao je novi ljubimac "Hordi zla", sve vrijeme je trenirao i fizički je spreman, tako da, očekivati je da Benko u proljetnom dijelu Premijer lige BiH "eksplodira" i ostavi velik trag u bh. nogometu, jer čovjek koji je bio najbolji nogometaš i strijelac HNL-a, igrač Nirnberga, Standarda..., svakako da ima veliki kvalitet, uz to, u najboljim je igračkim godinama (31).
Mnogi nogometni stručnjaci u regionu smatraju da bi Benko u dresu Sarajeva mogao obilježiti predstojeće proljeće na Balkanu i ostaviti iza sebe rasne golgetere iz Hrvatske (Henrikez, Dinamo), Srbije (Škuletić, Partizan), Crne Gore (Vujović, Sutjeska) i Slovenije (Tavareš, Slovenija).
6 Benkinih prednosti
Odličan šut
Rijetke povrede
Skok igra
Internacionalna karijera
Iskustvo
Osjećaj za gol

1946
Treba na istoku pod hitno ubaciti stand sa tocenim pivom, gore na vrhu tribine negdje pa da ugodjaj bude potpun kad Benkara trpa ...

Teško mu pao odlazak saigrača
Tatomirović se emotivno oprostio od Dupovca
Amer Dupovac danas je i službeno napustio Koševo. Već sada bivši kapiten Sarajeva potpisao je za jedan od najboljih moldavskih klubova, Sheriff.
Čini se da je njegov odlazak najteže pao sjajnom Ivanu Tatomiroviću, vjerovatno novom kapitenu bordo tima.
“Tri pune godine si bio tu za mene kad god je trebalo, bio podrška, bio prijatelj i kad je bilo loše i kad je bilo dobro! Mi nastavljamo gdje smo stali, na Koševu će se bitke i dalje voditi, u rupi će se piti kafa, ‘neki’ ć visiti na mobilnom smile emotion! Ali nikad te zaboraviti nećemo! Sve najbolje od srca prijatelju. Zaslužio si!”, poručio je Tatomirović bivšem saigraču iz odbrane na društvenim mrežama.
Čelnici Sarajeva odlučili su da ne dovode u ovom prijelaznom roku zamjenu za Dupovca, te će u paru s Tatomirovićem vjerovatno igrati mladi Marko Mihojević.
Amer Dupovac danas je i službeno napustio Koševo. Već sada bivši kapiten Sarajeva potpisao je za jedan od najboljih moldavskih klubova, Sheriff.
Čini se da je njegov odlazak najteže pao sjajnom Ivanu Tatomiroviću, vjerovatno novom kapitenu bordo tima.
“Tri pune godine si bio tu za mene kad god je trebalo, bio podrška, bio prijatelj i kad je bilo loše i kad je bilo dobro! Mi nastavljamo gdje smo stali, na Koševu će se bitke i dalje voditi, u rupi će se piti kafa, ‘neki’ ć visiti na mobilnom smile emotion! Ali nikad te zaboraviti nećemo! Sve najbolje od srca prijatelju. Zaslužio si!”, poručio je Tatomirović bivšem saigraču iz odbrane na društvenim mrežama.
Čelnici Sarajeva odlučili su da ne dovode u ovom prijelaznom roku zamjenu za Dupovca, te će u paru s Tatomirovićem vjerovatno igrati mladi Marko Mihojević.
Nešto sam htio ranije da napišem ovo. Što se tiče utakmice protiv Zvijezde G., nešto kontam da bi mi njih mogli pobijediti, ne samo po kvaliteti igrača, zbog renomea prikazanom u ovim prijateljskim (naravno, nisu neko mjerilo, ali dosta znače, samopouzdanje i sl.), već zbog njihovih izjava. Tipa: "Otvorit ćemo se, igrati nogomet, nećemo se braniti." Uz to, pri dnu su tabele i neće se zatvoriti kao ekipa, igrat će napadački, a svi ste sigurno uvjereni da mi teže igramo protiv bunkera, a ekipe, koje se otvore i napadaju, a kvalitetom slabije odnas, primaju po par komada u mreži. To je dobar znak da će biti dobra igra, bez bunkera i dobar rezultat za nas. Moje neko mišljenje i viđenje te utakmice. 
4.10.2009
Re: Odg: FK Sarajevo
Izjave igraca nemaju veze sa trenerovom postavkom igre.Na kraju nece reci mi cemo igrati bunker.Mislim da sa ovim pristupom igraca kako sad igraju da protiv Zvijezde , nece biti problema.Hedg je napisao/la:Nešto sam htio ranije da napišem ovo. Što se tiče utakmice protiv Zvijezde G., nešto kontam da bi mi njih mogli pobijediti, ne samo po kvaliteti igrača, zbog renomea prikazanom u ovim prijateljskim (naravno, nisu neko mjerilo, ali dosta znače, samopouzdanje i sl.), već zbog njihovih izjava. Tipa: "Otvorit ćemo se, igrati nogomet, nećemo se braniti." Uz to, pri dnu su tabele i neće se zatvoriti kao ekipa, igrat će napadački, a svi ste sigurno uvjereni da mi teže igramo protiv bunkera, a ekipe, koje se otvore i napadaju, a kvalitetom slabije odnas, primaju po par komada u mreži. To je dobar znak da će biti dobra igra, bez bunkera i dobar rezultat za nas. Moje neko mišljenje i viđenje te utakmice.
- PeppermintSA
- Kontakt:
pitarSA je napisao/la:Teško mu pao odlazak saigrača
Re: Odg: FK Sarajevo
Ma druže, to je moje neko viđenje. Ne osporavam to što kažeš. Možda to oni namjerno, tipa nećemo se branit, igrat ćemo nogomet, čisto neko zastrašivanje, a realno ako misle ostati na riječima nije im dovoljno. Ja se nadam rezultatu 0:2. Samo da hoće početi prvenstvo, nikad ga dočekat.amypitar je napisao/la: Izjave igraca nemaju veze sa trenerovom postavkom igre.Na kraju nece reci mi cemo igrati bunker.Mislim da sa ovim pristupom igraca kako sad igraju da protiv Zvijezde , nece biti problema.
4.10.2009
Leon bi hladno mogao odigrati sezonu- dvije u nekom od klubova iz liga petice i to kao prvi napadac, nismo ni svjesni kakvu zvijer imamo.
- franklampard8
- Kontakt:
Lijepo je vidjeti kakva je atmosfera u nasem klubu. Sretno Amere jos jednom i hvala za sve !PeppermintSA je napisao/la:pitarSA je napisao/la:Teško mu pao odlazak saigrača
Čelnici Sarajeva odlučili su da ne dovode u ovom prijelaznom roku zamjenu za Dupovca, te će u paru s Tatomirovićem vjerovatno igrati mladi Marko Mihojević.![]()
![]()
![]()
1946
Sretno Amere kralju!
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014
Superkup - 1996/1997
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014
Superkup - 1996/1997
- wwwfcsarajevoba
- Kontakt:
[youtube][/youtube]
Raduje me sto je Plakalo bez primljenog gola na ovim pripremama 
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest
željkan vazda mačić čest
Trenutno korisnika/ca: Laganini1986 i 21 gost.