Film - najbolji režiseri

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Najbolji reziser od ponudjenih po vama je:

Anketa je završila: 04 apr 2015, 17:33.

Scorsese
13
38%
Nolan
6
18%
Fincher
2
6%
Tarantino
7
21%
Hitchcock
6
18%

Ukupno glasova: 34

johnnyyK
Kontakt:

Re: Film - najPODcjenjeniji svih vremena

Post Postao/la johnnyyK » 12 feb 2015, 00:35

Ma proglasi Enemy pobjednikom, mislim da je se ponovio čak 3 puta :lol:

Evo dajem mu i ja glas ako treba :urnebes:

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 12 feb 2015, 00:40

Ponavljo se Enemy, ponavljo se Gilbert Grape, ponavljo se Moon. Ma ništa od ovoga. Moramo nešto novo smislit.

Najbolja glumačka izvedba?

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 12 feb 2015, 00:54

Donnie Darko je napisao/la:Ponavljo se Enemy, ponavljo se Gilbert Grape, ponavljo se Moon. Ma ništa od ovoga. Moramo nešto novo smislit.

Najbolja glumačka izvedba?
Zar nije Guilty pleasure movies? :mrgreen:
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 12 feb 2015, 01:03

messilla je napisao/la:Misli li ovdje još neko sastavljati listu ili da mećemo anketu? Sramotan odaziv, a kad treba pljuvati, tu smo ono najbolji. :think: :thumbdown:
Ne uzimaj to toliko K srcu.
By the way,anketa vam je sranje.
:mrgreen:

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 12 feb 2015, 01:04

@cons, to je prijedlog bio, ali nisam primjetio da ga je iko podržao :mrgreen:

Meni je svejedno, ali morat ćemo kad tad ispoštovati temu od koje je sve ovo krenulo, a to je najbolja glumačka izvedba :mrgreen:

BeyKopites
Kontakt:

Post Postao/la BeyKopites » 12 feb 2015, 01:22

Jok prebrojavati, još nismo svi glasali :mrgreen: Nemam vremena od faxa a htio bi dati svoj doprinos :oops:
"The best there was, the best there is and the best there will ever be!"
-CaptainFantastic08-

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 12 feb 2015, 01:32

Dakle imamo:

Najbolji film: Kum
Najprecjenjeniji film: Avatar

Real shit :kafa:

Box office: $2,787,965,087
Kritike: 83% kritičari, 82% publika
Nagrade: 9 nominacija za oskara (uključujući za najbolji film) i 3 pobjede (uključujući za najbolji kinematografiju).

Popunjava apsolutno sve uslove :kafa: Film nula što se originalnosti tiče. Priča viđena milijardu puta, i jedina stvar koja ima neku vrijednost su vizuelni efekti, na koje je utrošeno 250 miliona dolara. Što je najgore, svi ovom filmu pripisuju uvođenje 3D-a u filmove, što je apsolutna pizdarija.

Šta rekoše ono pojedinci, anketa nije uspjela? :rol:

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 12 feb 2015, 01:35

Nije uspjela, niko nije gledao Avatar u 3D kinu vec svi na laptopima.

Pegi10
Kontakt:

Post Postao/la Pegi10 » 12 feb 2015, 01:40

What's Eating Gilbert Grape
Rescue Dawn
The King of Comedy
Cape Fear
Stand by Me
Krugovi
Enemy

Ako se anketa ne zavrsi dok se sjetim jos 3 filma dodacu definitivno najteze glasanje dosad a i nije zanimljiv za raspravljanje

Bilo bi dobro da se sljedeca ubaci za glumacku izvedbu ali da se ogranici da mozes glasati samo za 2 filma od jednog glumca :mrgreen:
Na temi Film i Kinematografija postoje samo Nerminovic i neznalice :kafa:
Dantes, Bog za kompjutere :kafa:
Quarterbeg, kloc za muziku :kafa:
Katastrofa šta se sve snima, previše se ljudima pustilo.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 12 feb 2015, 01:45

Da je ne znam ti koliko dobar 3D to ne mijenja činjenicu da je film neoriginalan. Film je vizuelno jedan od boljih filmova svih vremena, ali to nije dovoljno da ga se nominuje za najbolji film. Nek pokupi tehnološke nagrade koje je i zaslužio, ali više od toga na-a. Slično mišljenje imam i o Gravity. Film ne da ima neoriginalnu priču, već nema nikakvu priču. I na osnovu vizuelnih efekata ga se stavljalo u isti rank kao Vuka, Her i 12 Years. Budimo realni. Vizuelne nagrade je zaslužio i nagradu za najboljeg režisera.

Da se razumijemo, i Avatar i Gravity su dobri filmovi. Odlični blockbuster filmovi, popcorn zabava i to je to.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 12 feb 2015, 01:57

Donnie Darko je napisao/la:Da je ne znam ti koliko dobar 3D to ne mijenja činjenicu da je film neoriginalan. Film je vizuelno jedan od boljih filmova svih vremena, ali to nije dovoljno da ga se nominuje za najbolji film. Nek pokupi tehnološke nagrade koje je i zaslužio, ali više od toga na-a. Slično mišljenje imam i o Gravity. Film ne da ima neoriginalnu priču, već nema nikakvu priču. I na osnovu vizuelnih efekata ga se stavljalo u isti rank kao Vuka, Her i 12 Years. Budimo realni. Vizuelne nagrade je zaslužio i nagradu za najboljeg režisera.

Da se razumijemo, i Avatar i Gravity su dobri filmovi. Odlični blockbuster filmovi, popcorn zabava i to je to.
Jest, svaki film ima manu priznao neko ili ne. Ima i ovaj svoje neorginalnosti. Prica jeste ono u rangu kindergartena, pogotovo onaj ljubavni dio koji niko ne voli. Ali koliko god da je to mana mislim da opet nije najprecjenjeniji jer je i cisto najavljivan kao 3D spektakl koji je trebao da uzme novac i ne ostavi publiku ravnodusnom sto se tice tog 3D dijela. Mislim to je radjeno prije 5-6 godina i tada je prekucao sve ostale koji su radili 3D.

Poenta je da po meni nije najprecjenjeniji jer je oznacio pocetak nekih novih standarda. Svidjao se nekom 3D ili ne.. Sada pitanje je i to koliko je dobre dobio kritike, mislim da ga je dosta znalaca kritikovalo bas zbog tih 300 miliona i jednostavne price. A i ako ce se gledati taj buget spram kritika onda je najprecjenjeniji film koji je najavljivan 47 Ronin .

Isto mislim da se previse fulalo sa definiranjem ovih anketa, npr ne moze biti najbolji film. Da bar mogu biti npr 3 najbolja filma. Ili 3 najgora.. Tada bi se malo skinuo teret i sa Kuma i sa Avatara.

Ova naredna anketa evo vec da pogadjam, pobjednik je Marlon Brando, The Godfather. :mrgreen:

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 12 feb 2015, 02:19

Pa upravo, Avatar je pretendirao da bude 3D spektakl, a onda su ga nominovali za oskara. To jest, precjenili su ga. Tako je i film postao precjenjen. I ima dobre kritike, puno bolje nego bi film bez originalne price trebao imati :mrgreen:

Ne može Ronin bit precjenjen film a univerzalno je popljuvan :mrgreen: Nema veze budžet sa ovom raspravom, naveo sam onih 250 miliona samo da bih pokazao sa kakvim je budžetom raspolagao Cameron i da nije ni čudo što je film vizuelno fenomenalan.

Ali ono, agree to disagree. I primjetio sam da se u zadnje vrijeme raspravljamo konstantno, na milion razlicitih tema :mrgreen:

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 12 feb 2015, 02:25

Donnie Darko je napisao/la:Pa upravo, Avatar je pretendirao da bude 3D spektakl, a onda su ga nominovali za oskara. To jest, precjenili su ga. Tako je i film postao precjenjen. I ima dobre kritike, puno bolje nego bi film bez originalne price trebao imati :mrgreen:

Ne može Ronin bit precjenjen film a univerzalno je popljuvan :mrgreen: Nema veze budžet sa ovom raspravom, naveo sam onih 250 miliona samo da bih pokazao sa kakvim je budžetom raspolagao Cameron i da nije ni čudo što je film vizuelno fenomenalan.

Ali ono, agree to disagree. I primjetio sam da se u zadnje vrijeme raspravljamo konstantno, na milion razlicitih tema :mrgreen:
Pa kad samo po citav dan ordiniramo na relaciji NBA-Filmovi i kinematografija.

A ti navijas za ekipu koja ima 3PG i najcudniju rotaciju te je jos na Zapadu sto je bitno. Ali tako je to, neko se muci na zapadu, a neko gotivi na istoku :rol:

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 12 feb 2015, 13:49

1. City Island
2. The Vow
3. August Rush
4. Mensonges et trahisons et plus si affinités...
5.2 Days in Paris
6.The Chumscrubber
7. The Brave One
8.Christmas in Canaan
9. The Uninvited
10. A Walk to Remember

Evo i mojih 10 (ne nužno tim redom).Posto nije toliko ljudi glasalo nisam htio ponavljat neke filmove od prije nego sam neke nove stavio ako netko možda misli gledat nešto iz ovog izbora...
Meni su ovo sve vrlo dobri filmovi za koje nemam dojam da ih je puno ljudi gledalo i ne vidim da se često spominju.

BeyKopites
Kontakt:

Post Postao/la BeyKopites » 12 feb 2015, 14:58

1. Remember the Titans
Jedan od najboljih sportskih filmova, ne mislim da je nešto pretjerano popularan i poznat među rajom.Meni lično jedan od najdražih filmova.
2. The King of Comedy
Šta reći o ovom fenomenalnom filmu, toliko puta sam ga gledao na Pinku :mrgreen:
3. A Perfect World
Slična stvar kao sa No.2, mnogo puta pregledan na Pinku :mrgreen: Odličan film, odlična priča i gluma. Svaka čast Clintu za režiju :thumbup:
4. Harsh Times
Ayer nije baš pogodio kao sa Training Dayom, ali i Harsh Times je bolji film u odnosu na ono za šta ga smatraju. Bale fantastično odglumio.
5. What's Eating Gilbert Grape
Odličan film, i to ne samo zbog DiCapria već je i priča jako dobra kao i gluma Deppa. Malo mi se čini da je previše fokus na glumi DiCapria.
6. The 13th Warrior
Veoma dobar avanturistički film.
7. Blow
Priča o George Jungu...ne moram dalje pričati. Zaslužio malo više.
8. Seven Psychopats
Sjajna glumačka ekipa, veoma dobar i zanimljiv film, pomalo čudan.
9. Crazy Heart
Nije ni podcijenjen previše, al' ocjena na imdb za ovaj odlični film je presmiješna. Morao sam ga uvrstiti.
10. The Perks of Being a Wallflower
Meni jedan od najdražih filmova, Emmica ima velike zasluge za to :oops: :mrgreen: Ubačen na listu više iz razloga što više nisam znao koji film da ubacim.
"The best there was, the best there is and the best there will ever be!"
-CaptainFantastic08-

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 12 feb 2015, 17:20

Donnie Darko je napisao/la:Pa upravo, Avatar je pretendirao da bude 3D spektakl, a onda su ga nominovali za oskara. To jest, precjenili su ga. Tako je i film postao precjenjen. I ima dobre kritike, puno bolje nego bi film bez originalne price trebao imati :mrgreen:

Koliko god puta viđena ta priča bila u Avataru je na odličan način odrađena. Druga je stvar što je glumačka ekipa dno dna. Pa da je kar'na od glumca kakav je Ben Affleck bio u Avataru, Avatar bi sve oskare te godine pokupio.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 12 feb 2015, 18:21

Koja priča? Zli i moćni stranci žele da pokore inferiorne i neiskvarene domaćine, jedan zli stranac igrom slučaja završi kod domaćina da bi se tokom filma promijenio, postao bolji čovjek, stranci ga prihvate kao svoga, a onda... Zar moram govoriti gdje ide dalje?

Veoma dobar i zahvalan šablon. Toliko dobar i zahvalan da su ga izmuzli do maksimuma kroz godine. Dances With Wolves, Pocahontas, The Last Samurai. I vjerovatno još pun **** filmova.

Avatar sav uspjeh što je imao, i na box officeu i kritički, bio je zahvaljujući tehnologiji. Po meni to nije ni blizu dovoljno da ga se stavlja u koš sa velikanima. A oskari su pokazali ljubav filmu isključivo zbog Cameronove reputacije. Slično kao što Spielberg dobija nominacije kakvo god smeće napravi.

Nikad neću shvatiti kako su se filmovi poput Hurt Lockera i Avatara borili za oskara pored očigledno superiornog filma poput Inglorious Basterds.

Meni Avatar nije na top10 precjenjenih filmova, ali da je precjenjen sigurno jeste.

Toxicity
Kontakt:

Post Postao/la Toxicity » 13 feb 2015, 09:54

Donnie Darko je napisao/la:Dances With Wolves
:clap:

Ovo mi je prvo palo na pamet, baš šablon uljepšan sa milion boja :mrgreen:
"Give me what I want and I'll go away"

"See you in another life, brother."

Real Madrid

johnnyyK
Kontakt:

Post Postao/la johnnyyK » 13 feb 2015, 23:28

Šta ćemo sa ovim ? Hoćete li pravit anketu, ili da nešto novo probamo ?

filip13

Post Postao/la filip13 » 14 feb 2015, 08:27

najbolja glumačka izvedba,najbolji glumac bez oscara,najbolji glumac bez nominacije za oscara

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 67 gostiju.