FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
prvo i prvo, uopšte nije potvrđeno da je čovjek došao. a drugo, riječ je o vrlo solidnom špicu za našu ligu. treće, đelmić je onomad bukvalno sam pobijedio našu bolju ekipu od ove sad. i tako dalje. da ipak ne pretjerujemo i ne idemo pred rudu. ja ništa protiv kokota nemam, samo mislim da mora doći i zamjena za tomića ako hoćemo da se nečemu opravdano nadamo.
- Neandertalac
- Kontakt:
Evo jednog odlicnog pojacanja. Ako se Hasanoviceva fizicka sprema poboljsa, svi cemo biti iznenadjeni koliko ce napredovati. On je tehnicki vrlo dobar igrac, ali mu fali snage za poziciju koju igra. Ako bude podigao kondiciju, koju kilu misica nabacio, dobili smo vrhunskog DM-a , a vjerujem da je Odovic zapazio falinke kod svakog igraca posebno...
Željezničar za život cijeli !
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
Kakav crni napadac, ostali smo bez sredine i ako se tu ne dovede zamjena za Tomica nema mjesta nikakvom optimizmu bez obzira ko je u napadu.
Ovaj Ligata je pravi hinjak, onaj prvi članak što je napisao nije ništa slagao al je na hinjaka odradio čitav tekst, ovo je intervju sa Odovićem al ipak u pitanjima potencira tu priču kako nemamo veznog igrača, a realno ni nemamo ga, jedino ako se Hasanović spremi 150 posto.
Što se tiče ovog Kokota ja sam onako upoznat s njegovim kvalitetima, znam da je onomad bio jedan od boljih igrača lige i da ima dosta iskustva igranja ovoj ligi, što može biti njegova najbolja preporuka, doduše meni nije jasno ni šta on igra, jel centralni vezni, ofanzivni vezni, špic, nek mi neko kaže šta čovjek igra.
Ponovo se vračam na veznog, ako smo ostali na braći Sadiković i Hasanoviću nnayebali smo pravo al fakat, ako je Hasanović spreman kao prošle sezone, mi faktički nemamo ozbiljnijeg centralnog veznog, jer mlađi od braće Sadiković ocsilira i previše a stariji je zalutao u veznu liniju, na stoperu je tu i tamo odgovorio. S vanjskim veznim i ofanzivcima smo iskrljeni pofino, ima DJelmic, Bućan
, Varea, al ako se Bajić nedo bog povrijedi i Nedo bude igro, nek je Bog na pomoći. Odbrana nam je ok imamo bekove, lijevi najbolji u ligi, desni haman pa najbolji s tendencijom da bude najbolji, stopere nam izgleda ne može Henkinns napravit konstantnim i tu treba dobar faktor sreće da Zeljković, Kosorić, Bogdanović i Uzelac ustanu nagodni i da im se potrefi dobar dan.
Fizčka sprema je veliki upitnik, ako je popravimo bićemo 130 posto bolji nego jesenas, nas su Široki, Zrinjski i Sarajevo razvalili na spremu prefashodno, pa tek onda na igrački i trenerski kvalitet, ako sa zimskih prirpema dođemo spremni ko one sezone kad smo zadnji put uzeli ligu ne bi trebali imati problema da izborimo Evropu. Što se tiče taktike, nadam se da je Odović našao,a ne da će je do sedmog kola tražit kao što je to Adžem radio, na zadnjoj utakmici protiv Čelika vidilo se kolko je on zaista kvalitetniji trener od Adžema, i mislim da nam je on najveće pojačanje, dakle imaš trenera koji je 40 posto bolji nego jesenas, imaš veznu koja je 30 posto gora nego jesenas, dakle ako izračunamo nismo na gubitku, i ponavljam, ako budemo fizički spremniji onda ne bi trebali strahovat za plasman u Evropu, al ako ostanemo s onom fizikom od jeseni i ovim veznim igračima, te nekonstatnom odbranom, bojim se da nam je peto mjesto plafon
Što se tiče ovog Kokota ja sam onako upoznat s njegovim kvalitetima, znam da je onomad bio jedan od boljih igrača lige i da ima dosta iskustva igranja ovoj ligi, što može biti njegova najbolja preporuka, doduše meni nije jasno ni šta on igra, jel centralni vezni, ofanzivni vezni, špic, nek mi neko kaže šta čovjek igra.
Ponovo se vračam na veznog, ako smo ostali na braći Sadiković i Hasanoviću nnayebali smo pravo al fakat, ako je Hasanović spreman kao prošle sezone, mi faktički nemamo ozbiljnijeg centralnog veznog, jer mlađi od braće Sadiković ocsilira i previše a stariji je zalutao u veznu liniju, na stoperu je tu i tamo odgovorio. S vanjskim veznim i ofanzivcima smo iskrljeni pofino, ima DJelmic, Bućan

Fizčka sprema je veliki upitnik, ako je popravimo bićemo 130 posto bolji nego jesenas, nas su Široki, Zrinjski i Sarajevo razvalili na spremu prefashodno, pa tek onda na igrački i trenerski kvalitet, ako sa zimskih prirpema dođemo spremni ko one sezone kad smo zadnji put uzeli ligu ne bi trebali imati problema da izborimo Evropu. Što se tiče taktike, nadam se da je Odović našao,a ne da će je do sedmog kola tražit kao što je to Adžem radio, na zadnjoj utakmici protiv Čelika vidilo se kolko je on zaista kvalitetniji trener od Adžema, i mislim da nam je on najveće pojačanje, dakle imaš trenera koji je 40 posto bolji nego jesenas, imaš veznu koja je 30 posto gora nego jesenas, dakle ako izračunamo nismo na gubitku, i ponavljam, ako budemo fizički spremniji onda ne bi trebali strahovat za plasman u Evropu, al ako ostanemo s onom fizikom od jeseni i ovim veznim igračima, te nekonstatnom odbranom, bojim se da nam je peto mjesto plafon
Svi zaboravljate starijeg Sadikovica koji kad god dobije priliku bude bolji od ocekivanog. Momak je previse potcijenjen. Samo treba dobiti priliku. I Tomic da nije dobio priliku, vratio bi se u Gosk..
Jasno je da nas vozaju jake emocije kad je Zeljo u pitanju.Zelimo sve najbolje i zato nas iritira neki potez u klubu za koji smatramo da nije ok.Ali,hajmo pokušati biti malo principijelniji i realniji.
Evidentno je da sadašnji stručni štab ima našu podršku. Treba nam biti jasno da se ne može dovesti igrač u klub bez saglasnosti šefa struke. Ako je to tako,a jeste,hajmo ostaviti ljude da u miru rade svoj posao. Šef struke ima ideju u glavi. On vidi kako mu tim treba izgledati i igrati.On sagledava situaciju u cjelini. On zna ko mu se uklapa u sistem a ko ne.On zna Šta mu fali u sistemu.
Mi ćemo uvijek imati podjeljena mišljenja o igračima. O svakom igraču. I to je normalno. Ali ne možemo znati bolje od ljudi koji vode klub,koji su stručnjaci.
Logično bi bilo, i tako je svuda u svijetu,da novog igrača, o kome god da se radi,prihvatimo kao svog, damo mu podršku. Bilo bi,slobodno možemo reći, primitivno a u konačnici i kontraproduktivno,unaprijed nekog ne prihvatiti.
Svoje nezadovoljstvo trebamo iskazati onda kad se eventualno na terenu uvjerimo da neko nije za Želju.
Evidentno je da sadašnji stručni štab ima našu podršku. Treba nam biti jasno da se ne može dovesti igrač u klub bez saglasnosti šefa struke. Ako je to tako,a jeste,hajmo ostaviti ljude da u miru rade svoj posao. Šef struke ima ideju u glavi. On vidi kako mu tim treba izgledati i igrati.On sagledava situaciju u cjelini. On zna ko mu se uklapa u sistem a ko ne.On zna Šta mu fali u sistemu.
Mi ćemo uvijek imati podjeljena mišljenja o igračima. O svakom igraču. I to je normalno. Ali ne možemo znati bolje od ljudi koji vode klub,koji su stručnjaci.
Logično bi bilo, i tako je svuda u svijetu,da novog igrača, o kome god da se radi,prihvatimo kao svog, damo mu podršku. Bilo bi,slobodno možemo reći, primitivno a u konačnici i kontraproduktivno,unaprijed nekog ne prihvatiti.
Svoje nezadovoljstvo trebamo iskazati onda kad se eventualno na terenu uvjerimo da neko nije za Želju.
- Neandertalac
- Kontakt:
Mladji Sadikovic i Hasanovic u top 5 najperspektivnijnih, a sigurno uz Radovca dva najskolovanija vezna u ligi. Dodaj tu jos Djelmica, koji je takodje u top 5 na svojoj poziciji, Vareu od kojeg se ocekuje da pruza min 50 % bolje partije, iz razloga jer je fizicki bio totalno nespreman, formaciju i postavku igre koja ce teziti posjedu lopte sa brzim utrcavanjima bocnih igraca sto nasim tehnicki potkovanim mladicima vise odgovara, odbranu koja je dobila na vremenu za dodatno uigravanje, i dosta bolje partije koje pruzamo u proljetnom dijelu. Na proljece racunam na min 10 bodova protiv top 4 ekipe, sto je za 6 vise od jesenjeg, i uz malo srece i koji kiks konkurenata napadamo titulu iako smo svi zadovoljni sa Europom sto nam je i bio cilj. Ako Bajica daj boze otcepi pa zabije duplo vise, ovo su sasvim realna ocekivanja, a samim tim mu i cijena raste, pa bi na ljeto zadovoljno mogli trljati ruke od eventualnog transfera.lisander je napisao/la:
Ponovo se vračam na veznog, ako smo ostali na braći Sadiković i Hasanoviću nnayebali smo pravo al fakat, ako je Hasanović spreman kao prošle sezone, mi faktički nemamo ozbiljnijeg centralnog veznog, jer mlađi od braće Sadiković ocsilira i previše a stariji je zalutao u veznu liniju, na stoperu je tu i tamo odgovorio. S vanjskim veznim i ofanzivcima smo iskrljeni pofino, ima DJelmic, Bućan, Varea, al ako se Bajić nedo bog povrijedi i Nedo bude igro, nek je Bog na pomoći. Odbrana nam je ok imamo bekove, lijevi najbolji u ligi, desni haman pa najbolji s tendencijom da bude najbolji, stopere nam izgleda ne može Henkinns napravit konstantnim i tu treba dobar faktor sreće da Zeljković, Kosorić, Bogdanović i Uzelac ustanu nagodni i da im se potrefi dobar dan.
Optimisticno i pesimisticno sagledavanje i analiziranje cjelokupne situacije...
Željezničar za život cijeli !
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
Ko dovede Kokota obje noge polomio dabogda, a i Kokot zajedno sa njim u stau ih bemje 

DRUG NEBI TI PUNCA
Iskreno ja nemam nista protiv kokotovih igdackih kvaliteta kao igrac nije los meni smeta to st je cetalj.I da bude najbolji u Zelji da zabije 20 golova do kraja sezone ja bi mu volio vidjeti ledja.FKZ1921 je napisao/la:Jasno je da nas vozaju jake emocije kad je Zeljo u pitanju.Zelimo sve najbolje i zato nas iritira neki potez u klubu za koji smatramo da nije ok.Ali,hajmo pokušati biti malo principijelniji i realniji.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
- plavipatriota
- Kontakt:
ja kad sam pričao da nije ČOVJEK i KARAKTER za Želju, ispadao sam "previše opterećen nacionalizmom"...
haj da je neki igrač, ali samo pojačanje konkurencije...
haj da je neki igrač, ali samo pojačanje konkurencije...
- champions1921
Meni nesto tesko povjerovati da su Odoviceve zamisli da igra sa ovakvom sredinom terena i da ne zeli pojacanje na toj poziciji, al haj neka bude da je tako..
Kad igramo sa Slobodom?
Kad igramo sa Slobodom?
BUDI ŽELJO !!!
pa dok tomić nije otišao mi smo govorili o pojačanju. a sad govorimo o zamjeni da bi ostali na istom nivou.
-
- Kontakt:
Ja fudbal volim zbog same igre i nikada ga ne mogu drugim ocima gledati, medjutim ovo oko Kokota moze biti srahnje zesce. Cinjenica je da ogroman broj navijaca ne zeli ovog covjeka u dresu Zelje, cinjenica je da nikoga, ko je bilo koga izgubio u ratu, ne mozes natjerati da mu aplaudira i sl, isto tako je cinjenica da je cetnik i to deklarisani. Ne znam, jedan eksperiment koji nam mozda i nije potreban, ali eto vidjet cemo kako ce sve to ici
Narednu pripremnu utakmicu Plavi će igrati 13. februara protiv Slobode.champions1921 je napisao/la:Meni nesto tesko povjerovati da su Odoviceve zamisli da igra sa ovakvom sredinom terena i da ne zeli pojacanje na toj poziciji, al haj neka bude da je tako..
Kad igramo sa Slobodom?
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."
- champions1921
@chwilla
Evo covjek gore kaze da Odovic odlucuje ko mu treba u ekipi a ko ne.. Hrabro od Ode sto misli da mu ne treba bar jedna radilica na sredini terena posto trenutno nemamo ni jednu..
@schwarz hvala..
Evo covjek gore kaze da Odovic odlucuje ko mu treba u ekipi a ko ne.. Hrabro od Ode sto misli da mu ne treba bar jedna radilica na sredini terena posto trenutno nemamo ni jednu..
@schwarz hvala..
BUDI ŽELJO !!!
Željezničar rijetko gubi u prvoj utakmici proljetnog dijela
U 12 utakmica koje su Plavi odigrali na otvorenju drugog dijela sezone, osvojili su 27 bodova od mogućih 36, uz 9 pobjeda i 3 poraza. Gol razlika od 27-8 sugeriše da je Željezničar često nemilosrdan prema svojim protivnicima na otvorenju polusezone, čemu u prilog govore i dominantne pobjede iz nekih ranijih sezona. Tako je naprimjer Žepče savladano sa 6-1, a Posušje sa 7-1.
Željezničar je poražen na otvorenju proljetne polusezone ukupno 3 puta, i svaki put istim rezultatom, 1-0. Svaki put je to bilo na gostovanju, a dva puta je Plave savladala Sloboda u Tuzli.
Na domaćem terenu, Željezničar je neumoljiv, a to je svakako ono što je više značajno za susret koji Plave čeka na otvorenju proljetne polusezone, jer će igrati na svom terenu protiv Olimpica. Pored jako uvjerljivih pobjeda nad Žepčom i Posušjem, na Grbavici su padali i puno jači protivnici, kao što su upravo Olimpic ili Široki Brijeg.
Kadar Željezničara u predstojećoj polusezoni možda i nije toliko jak koliko je ranije bio, ali i pored toga, teško je vjerovati da će Plavi dozvoliti da njihov pobjednički mentalitet nestane preko noći, pa je pred Olimpicom na početku polusezone jako težak posao.
U 12 utakmica koje su Plavi odigrali na otvorenju drugog dijela sezone, osvojili su 27 bodova od mogućih 36, uz 9 pobjeda i 3 poraza. Gol razlika od 27-8 sugeriše da je Željezničar često nemilosrdan prema svojim protivnicima na otvorenju polusezone, čemu u prilog govore i dominantne pobjede iz nekih ranijih sezona. Tako je naprimjer Žepče savladano sa 6-1, a Posušje sa 7-1.
Željezničar je poražen na otvorenju proljetne polusezone ukupno 3 puta, i svaki put istim rezultatom, 1-0. Svaki put je to bilo na gostovanju, a dva puta je Plave savladala Sloboda u Tuzli.
Na domaćem terenu, Željezničar je neumoljiv, a to je svakako ono što je više značajno za susret koji Plave čeka na otvorenju proljetne polusezone, jer će igrati na svom terenu protiv Olimpica. Pored jako uvjerljivih pobjeda nad Žepčom i Posušjem, na Grbavici su padali i puno jači protivnici, kao što su upravo Olimpic ili Široki Brijeg.
Kadar Željezničara u predstojećoj polusezoni možda i nije toliko jak koliko je ranije bio, ali i pored toga, teško je vjerovati da će Plavi dozvoliti da njihov pobjednički mentalitet nestane preko noći, pa je pred Olimpicom na početku polusezone jako težak posao.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."
Ja koliko znam Oda nije prihvatio neke igrace jer misli da nemaju kvalitet a ne da mu je vezni red OK.Uostalom jos uvijek traze veznog...po meni ti mozes imati enisa sadikovica u ekipi da preguras jednu tekmu ali kao oslonac niposto.ja bi volio klasicnog detruktivca jer mozes staviti dadu ili amira ispred.champions1921 je napisao/la:@chwilla
@schwarz hvala..
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
to je to, dadu i amira možes staviti sa zolom ćulumom ili nijemom npr.pile87 je napisao/la:Ja koliko znam Oda nije prihvatio neke igrace jer misli da nemaju kvalitet a ne da mu je vezni red OK.Uostalom jos uvijek traze veznog...po meni ti mozes imati enisa sadikovica u ekipi da preguras jednu tekmu ali kao oslonac niposto.ja bi volio klasicnog detruktivca jer mozes staviti dadu ili amira ispred.champions1921 je napisao/la:@chwilla
@schwarz hvala..
- champions1921
Haj valjda nadju koga ko ce moci odgovoriti zadatku..pile87 je napisao/la:Ja koliko znam Oda nije prihvatio neke igrace jer misli da nemaju kvalitet a ne da mu je vezni red OK.Uostalom jos uvijek traze veznog...po meni ti mozes imati enisa sadikovica u ekipi da preguras jednu tekmu ali kao oslonac niposto.ja bi volio klasicnog detruktivca jer mozes staviti dadu ili amira ispred.champions1921 je napisao/la:@chwilla
@schwarz hvala..
Jeli neko upratio Eldara? Sta mozemo od njega ocekivati?
BUDI ŽELJO !!!
Ma sta ce nam veza, imamo Antolovica. Neka samo izbija na drugu polovinu pa ko je uhvati
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.