ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

DANTES
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la DANTES » 13 feb 2015, 02:15

Dva su jarca vrlo prosta
posli preko uskog mosta
jedan s jedne strane drugi s druge strane
Skupili se navijaci
da gledaju ko je jaci
ili jedna starana ili druga strana

Stali jarci pa se mjere
onda poce da se dere
jedan s jedne strane drugi s druge strane
:tokralju: :tokralju:
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 13 feb 2015, 02:20

Kada neko nekoga 'šiša' u primarnim statističkim segmentima onda to nije stvar ukusa, već činjenica. David se jeste pokazao kao konstantniji igrač, ali njegova karijera nije uspješnija i bolja od Riosove, koja je iako je trajala kraće ostvarila više statističkih dostignuća. Nikakva konstantnost nepotkrijepljena titulama to ne može promijeniti, naročito kada je u pitanju Riosovo #1 ostvarenje, ostvarenje kojim se može pohvaliti samo 25 igrača od 1974 godine kada je uveden ranking sistem.

Mi ovdje ne govorimo o ljepoti igre i načinu na koji doživljavamo jednog ili drugog igrača, već o statistici koja je neumoljiva.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 13 feb 2015, 02:23

formance je napisao/la:Kada neko nekoga 'šiša' u primarnim statističkim segmentima onda to nije stvar ukusa, već činjenica. David se jeste pokazao kao konstantniji igrač, ali njegova karijera nije uspješnija i bolja od Riosove, koja je iako je trajala kraće ostvarila više statističkih dostignuća. Nikakva konstantnost nepotkrijepljena titulama to ne može promijeniti, naročito kada je u pitanju Riosovo #1 ostvarenje, ostvarenje kojim se može pohvaliti samo 25 igrača od 1974 godine kada je uveden ranking sistem.

Mi ovdje ne govorimo o ljepoti igre i načinu na koji doživljavamo jednog ili drugog igrača, već o statistici koja je neumoljiva.
a šta kaže simon o talentu? toga se niste dohvatili..
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 13 feb 2015, 02:27

Daj nam vremena, diskutujemo "tek" par dana. ;)
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 13 feb 2015, 02:46

formance je napisao/la:Daj nam vremena, diskutujemo "tek" par dana. ;)
za svaki slučaj

http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.ph ... _id=957529" onclick="window.open(this.href);return false;
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 13 feb 2015, 03:01

Čuj Safin nije imao 'good hands', tu je uprskao sve dobre stvari koje je rekao prethodno. :wave:

Inače, video koji prikazuje Haasove pripreme za povratak na teniske terene. Svaka čast ovome čovjeku, istinska inspiracija za svakoga ko ima bilo kakve veze sa sportom.
[youtube][/youtube]
Najjača scena na 0:37, kada nakon 'forhend misshita' reket baci u ogradu. :mrgreen: Dobro je znati da se neke stvari nikad neće promijeniti. :thumbup:

Profesionalnitenis.com

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 13 feb 2015, 17:23

Roger izbacio na FB svoj raspored narednih turnira:

23 Feb: Dubai
12 March: Indian Wells
12 April: Monte Carlo
3 May: Madrid
10 May: Rome
24 May: Roland Garros
15 June: Halle
29 June: Wimbledon

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 13 feb 2015, 18:04

Ne sviđa mi se raspored. Kao da je krojen za Rafaela Nadala, a ne za igrača koji je jednom nogom u penziji. Neobjašnjivo mi je da je ubacio najviše turnira na šljaci po stare dane. Izbacio je Miami, a ostavio Monte Carlo. :crazy: U redu, shvatam da brani puno bodova u kneževini, ali što onda ne izbaci makar Rim ili Madrid :?: Ne mogu se oteti dojmu da je sam sebi pucao u nogu s ovim potezom.

Umjesto da je u potpunosti posvetio sezonu Wimbledonu i tempirao formu za drugi dio sezone, on će u prvom odraditi sličan broj turnira kao i Đoković, a neće osvojiti ništa.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 13 feb 2015, 18:26

Nema veze, na dobrom dijelu tih turnira neće doći ni do polufinala, tako da se neće previse umoriti.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 13 feb 2015, 18:40

Sumnjam da će se Federer zadovoljiti takvim rezultatima. Luzerski mentalitet je nešto što sebi ne smije dopustiti, bez obzira na godine. Šljaka, iako daje mnogo na polju shotmakinga, uvijek je mač s dvije oštrice. U stanju je iscrpiti mnogo mlađe igrače od RF-a. Druga stvar je ta što njegova nikad ofanzivnija igra (koja se uveliko temelji na net-play igri, a koja nikako ne prolazi na sporim podlogama ;) ) neće profitirati forsiranjem šljake, jedino može otkriti sve njegove rupe u igri i učiniti Švicarca još ranjivijim.

Ponavljam, ovakav raspored je vrlo loša odluka i sasvim sigurno će ga koštati.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 13 feb 2015, 18:52

Claus, evo šta je uradio prošle godine,

2014

Feb: Dubai - W
March: Indian Wells - F
March: Miami - QF
April: Monte Carlo - F
May: Rome - R32
May: Roland Garros - R16
June: Halle - W
June: Wimbledon - F

Na tri turnira je ispao malo ranije. Može on to fizički izdržati, samo je pitanje gdje će tankirati. Rim i Madrid su mu bitni zbog bodova, ako negdje ne odbrani bodove, tu ih može nadoknaditi, jer Madrid nije igrao prošle godine zbog Mirkinog porođaja, a u Rimu je ispao veoma rano.
Voli te tvoje Sarajevo.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 13 feb 2015, 19:02

Prošle sezone je bio bijesan (ujedno i motivisan da dokaže kako može bolje) zbog kriminalno loše 2013. Sada je odigrao 2014. na maksimumu, dao je sve od sebe i to mu se tek donekle vratilo osvojenim Davis Cupom, a na AO-u se već vidjelo da je prilično umoran i da mu nedostaje svježine. Sigurno se neće oporaviti igranjem velikog broja turnira na podlozi koja mu nije (i nikad nije bila) prirodno okruženje.

Tankiranje mu, kao što rekoh u prethodnom postu, može donijeti negativne posljedice poput navikavanja na poraze, te unijeti sumnju u vlastite sposobnosti. U redu je uslovno rečeno "preskočiti" jedan turnir, ali 2-3 i više je već problem za nekog ko još uvijek ima šampionske ambicije. Federer jednostavno nije Nadal. Španac je s godinama navikao staviti većinu turnira u drugi plan zbog zadržavanja titule RG-a, a RF ne zna drugačije nego igrati na maksimumu svaki turnir, usljed čega se troši i ponekad zbog toga nije u stanju uraditi više na omiljenom Grand Slamu. Čini mi se da će tako biti i ove sezone, daj Bože da griješim.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 13 feb 2015, 19:06

Ako ne bude tankirao, onda ne griješiš. Moje razmišljanje se zasniva na tome da mu se u tom zgusnutom rasporedu uvijek može desiti neki Rim i ispadanje odmah na početku, to je automatski dovoljno dana odmora.
Voli te tvoje Sarajevo.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 13 feb 2015, 19:15

Ja svoje teze o tankiranju zasnivam na tome da Roger nije igrač za takvo nešto. Da jeste, siguran sam da bi u svojim vitrinama imao još dosta trofeja. On jednostavno ne želi razočarati publiku i uvijek po pravilu daje više nego što bi trebao u datom trenutku. Njega će ti (ne)očekivani porazi prije poljuljati na psihičkom planu i doprinijeti povećanoj dozi nesigurnosti, a to je zadnje što mu treba pred WB.

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 13 feb 2015, 20:19

A Lajovića glupsona. Izbaci Andujara i Verdasca i sad izgubi od nekog anonimnog Talijana. Jankova kopija.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 13 feb 2015, 22:12

alan_kardec je napisao/la:A Lajovića glupsona. Izbaci Andujara i Verdasca i sad izgubi od nekog anonimnog Talijana. Jankova kopija.
to ti je znanje..
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 14 feb 2015, 10:55

Belmin6 je napisao/la:Roger izbacio na FB svoj raspored narednih turnira:

23 Feb: Dubai
12 March: Indian Wells
12 April: Monte Carlo
3 May: Madrid
10 May: Rome
24 May: Roland Garros
15 June: Halle
29 June: Wimbledon

je li mi neko od znalaca može objasnito ovo sa masters serijom, ja sam uvijek mislio da je to obavezno igrati, ali očito nije kad federer ispušta key biscane. elem jesu li igrači obavezni igrati jedan određen broj masters turnira ili ne ili se to samo po sebi reguliše zahvaljujući broju bodova koji se zarađuju na tim turnirima?

BARNYCLE
Kontakt:

Post Postao/la BARNYCLE » 14 feb 2015, 11:08

Ja stvarno ne znam o kakvoj losoj odluci vi govorite. Covjek svake godine izostavi ili Monte Carlo ili Miami. Nista nije mijenjao ni ove godine! Jedini razlog je sto u Miamiu brani QF a u Monte Carlu F. :kafa:
Ima ponudu da ide i na turnir u Istanbul, bruku para ce mu dati ako ode! :rol:
... 1 RG + 8 WB + 6 AO + 5 US = 20 GRAND SLAMS... ROGER FEDERER! ...
Kada igra Federer, tenis izdaleka izgleda kao da ima smisla!
Najveci!
Thank God the beauty of tennis is still safe in the hands of Roger Federer.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 14 feb 2015, 11:24

Čovjek će napuniti 34 godine u augustu, svake godine je sve stariji i potrošeniji. Ti ako misliš da njegovo tijelo može izdržati ovako žestok tempo, onda se grdno varaš. Već sad djeluje umorno zbog retardirane odluke da igra egzibicije u Indiji, a tek je početak sezone. Prva stvar što bode oči u njegovom rasporedu je da ima samo jedan Masters 1000 na betonu, a čak tri Masters 1000 turnira na šljaci. Kako će se ponašati njegovo tijelo nakon 4 uzastopna turnira na šljaci!?
BARNYCLE je napisao/la:Monte Carlo je jedini na kojem nisu obavezni nastupiti igraci. Na ostalim moraju nastupiti ili placaju kaznu.
Ne ako se steknu određeni uslovi za propuštanje turnira, a Federer ih je odavno stekao. :kafa:
1.08 Reduction of ATP World Tour Masters 1000 Commitment

A. A player’s number of ATP World Tour Masters 1000 commitment tournaments shall be

reduced by one (1) tournament for reaching each of the following milestones:

1) 600 matches* (as of 1 January of the commitment year)

2) 12 years of service

3) 31 years of age (as of 1 January of the commitment year)

If all three (3) conditions are met then the player has a complete exemption from the ATP World Tour Masters 1000 player commitment.

The first Year of Service shall be the first calendar year in which a player has competed in at least twelve (12) tournaments offering ranking points.

BARNYCLE
Kontakt:

Post Postao/la BARNYCLE » 14 feb 2015, 11:34

Claus je napisao/la:Čovjek će napuniti 34 godine u augustu, svake godine je sve stariji i potrošeniji. Ti ako misliš da njegovo tijelo može izdržati ovako žestok tempo, onda se grdno varaš. Već sad djeluje umorno zbog retardirane odluke da igra egzibicije u Indiji, a tek je početak sezone. Prva stvar što bode oči u njegovom rasporedu je da ima samo jedan Masters 1000 na betonu, a čak tri Masters 1000 turnira na šljaci. Kako će se ponašati njegovo tijelo nakon 4 uzastopna turnira na šljaci!?
BARNYCLE je napisao/la:Monte Carlo je jedini na kojem nisu obavezni nastupiti igraci. Na ostalim moraju nastupiti ili placaju kaznu.
Ne ako se steknu određeni uslovi za propuštanje turnira, a Federer ih je odavno stekao. :kafa:
1.08 Reduction of ATP World Tour Masters 1000 Commitment

A. A player’s number of ATP World Tour Masters 1000 commitment tournaments shall be

reduced by one (1) tournament for reaching each of the following milestones:

1) 600 matches* (as of 1 January of the commitment year)

2) 12 years of service

3) 31 years of age (as of 1 January of the commitment year)

If all three (3) conditions are met then the player has a complete exemption from the ATP World Tour Masters 1000 player commitment.

The first Year of Service shall be the first calendar year in which a player has competed in at least twelve (12) tournaments offering ranking points.
Pa koji rekord ili uslov Roger nije ispunio u tenisu! :mrgreen: On se vise ne racuna u to!
Monte Carlo se cak racuna i kao turnir ATP 500 serije u slučaju ako igrač nije ispunio kvotu od 4 obavezna turnira iz serije ATP500. To je koliko ja znam o ovome.
Uglavnom moraju ispuniti uslov od 18 turnira godisnje:
4 Grand Slam turnira
8 Masters serije 1000 turnira
6 ostalih ( ATP 500 , ATP 250 a moze biti i Davis Cup, OI, )
Od ostalih 6 turnira 4 moraju biti sa turnira ATP 500 serije. Igra ih se ukupno 11 godisnje, a jedan od ova 4 koje moraju igrati, mora biti nakon US Opena (Beijing, Tokyo, Valencia i Basel).
Ostala dva su ATP 250.
Ispravi ako grijesim negdje!
Ja mislim da bi cak trebao igrati vise turnira, 500 ili 250. Ali on je jos uvijek 2. igrac svijeta, jos uvijek je u vrhu. Bez obzira na njegove godine. I time se vodi njegov tim i on. Mislim da ne moze da se pomiri sa cinjenicom da uskoro mora reci zbogom tenisu. Odupire se toj cinjenici. I nastavlja da igra turnire koje je igrao kada je imao 26 godina. :tokralju:
... 1 RG + 8 WB + 6 AO + 5 US = 20 GRAND SLAMS... ROGER FEDERER! ...
Kada igra Federer, tenis izdaleka izgleda kao da ima smisla!
Najveci!
Thank God the beauty of tennis is still safe in the hands of Roger Federer.

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.