Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

OnlyUnited
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la OnlyUnited » 11 feb 2015, 18:26

Et' dalje je lagano.

Sto se drivera tice, naravno da ces imati problema kad je xp u pitanju. Posto ti vjerovatno nece poznati slijedece drivere: od graficke, zvuka te mrezne kartice imas ovaj nacin:

Skini negdje gdje imas pristup internetu everest (ulitmate edition), prebacci na ga taj komp. Vidi kako se zove driver za mreznu (tacno znaci naziv), skines instalacioni na drugom kompu, onda preko usb-a prebacis na taj. Znaci dobio si internet. Zatim skines driverpack solution i zavrsis ostalo. ;)
- Ed Woodward for Prime Minister !

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 11 feb 2015, 18:38

Pa ja, evo krenula je instalacija.
Aha, dobro. To cu sada snimit i na cd, te drajvere kad nađem i da su uvijek pri ruci.

Hvala puno drug :)
Mia San Mia

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 11 feb 2015, 18:50

;)

moj uzor-S.G
Kontakt:

Post Postao/la moj uzor-S.G » 13 feb 2015, 16:48

Je li ima neko iskustva rada sa bazama podataka u Access-u ? Ako ima, nek mi se javi na PP radi jednog pitanja. Nista strasno :thumbup:
ZZ

filip13

Post Postao/la filip13 » 13 feb 2015, 17:22

kako provjeriti brzinu interneta?

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 13 feb 2015, 17:23

filip13 je napisao/la:kako provjeriti brzinu interneta?
speedtest net

Al' da bi bio potpuno ucinkovit
1. Isključite vatrozid (Firewall) da se ne mješa u testiranje brzine. Procedura za kako ugasiti Windows Firewall varira ali općenito se može napraviti sa klikom na ikonu internet povezivanje (dolje u desnom kutu, malo računalo). Kliknite desni gumb pa kada vam se otvori kliknite “Change Windows Firewall settings”. Tada kliknite “Off” ili ako vam je ponuđeno “Disable”, nakon toga potvrdite sa “U Redu” ili “Ok”.
2. Otvorite web pretraživać i upišite u tražilicu “Speed Test” ili “ADSL Speed Test”. Uđite na stranicu. Direktan link se nalazi ovdje http://www.speedtest.net/" onclick="window.open(this.href);return false;.
3. Kliknite na “New Server” ili kakva opcija vam je ponuđena, ovisi koji web site koristite za testiranje. Izaberite lokaciju drugog servera (drugi grad) i kliknite “Start Test”. Ponovite procedure više puta i izračunajte vašu stvarnu prosječnu brzinu ADSL- a.
Zadnja izmjena: OnlyUnited, dana/u 13 feb 2015, 17:26, ukupno mijenjano 1 put.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 13 feb 2015, 17:26

@OnlyUnited, kakav si sa Linux-om?

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 13 feb 2015, 17:28

Do sada nisam dolazio u kontakt tim OS, al' za sve ima prvi put.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 13 feb 2015, 17:33

OnlyUnited je napisao/la:Do sada nisam dolazio u kontakt tim OS, al' za sve ima prvi put.
A evo meni je jučer baš bio prvi put. :crazy: Inače to radim, servis...al' prvi put jučer Linux radio na laptopu, dig'o sistem, i nema šanse da namjestim wi-fi, nema šta nisam majke mi pokušao, neće pa neće...pa ne znam jel' ima neki fazon za Linux, možda treba skinut' neki manager il' nešto slično tome.

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 13 feb 2015, 17:34

mandraX je napisao/la:
OnlyUnited je napisao/la:Do sada nisam dolazio u kontakt tim OS, al' za sve ima prvi put.
A evo meni je jučer baš bio prvi put. :crazy: Inače to radim, servis...al' prvi put jučer Linux radio na laptopu, dig'o sistem, i nema šanse da namjestim wi-fi, nema šta nisam majke mi pokušao, neće pa neće...pa ne znam jel' ima neki fazon za Linux, možda treba skinut' neki manager il' nešto slično tome.
Na kojem OSu radis? ubuntu?

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 13 feb 2015, 17:36

http://en.wikipedia.org/wiki/Yellow_Dog_Linux

Znači špansko selo, kao da prvi put u životu radim nešto na laptopu. :mrgreen:

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 13 feb 2015, 17:39

Vjerovatno ima odredjeni manager za updejt mreznog drivera il tako nesto. Ev naletih da trazi novi kernel za odredjenu verziju linuxa.

Vidi moze li pomoci ovo http://www.ubuntu-hr.org/forum/viewtopic.php?f=7&t=9219" onclick="window.open(this.href);return false;
Zadnja izmjena: OnlyUnited, dana/u 13 feb 2015, 17:41, ukupno mijenjano 1 put.

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 13 feb 2015, 17:40

mandraX je napisao/la:http://en.wikipedia.org/wiki/Yellow_Dog_Linux

Sta ce ti ovo? Je li mora bas ovaj sistem? Instaliraj Ubuntu 14.04 ako ti je dobar laptop, ako ne onda neku stariju verziju.

mandraX
Kontakt:

Re:

Post Postao/la mandraX » 13 feb 2015, 17:42

muamerc je napisao/la:

Sta ce ti ovo? Je li mora bas ovaj sistem? Instaliraj Ubuntu 14.04 ako ti je dobar laptop, ako ne onda neku stariju verziju.
Jel' imaš neki ispravan link da ga skinem? Ako može torrent...mislim, nije problem naći, al' neću svašta da skidam, ako znaš neki provjeren da radi, pošalji link u PP.

I da, hvala. Zovem turu, samo da ga skinem s leđa. :mrgreen:

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 13 feb 2015, 17:44

mandraX je napisao/la:
muamerc je napisao/la:

Jel' imaš neki ispravan link da ga skinem? Ako može torrent...mislim, nije problem naći, al' neću svašta da skidam, ako znaš neki provjeren da radi, pošalji link u PP.

I da, hvala. Zovem turu, samo da ga skinem s leđa. :mrgreen:
http://Www.Ubuntu.com/download/desktop" onclick="window.open(this.href);return false;

Imas torrent, file, kako hoces.

filip13

Post Postao/la filip13 » 13 feb 2015, 17:47

OnlyUnited je napisao/la:
filip13 je napisao/la:kako provjeriti brzinu interneta?
speedtest net

Al' da bi bio potpuno ucinkovit
1. Isključite vatrozid (Firewall) da se ne mješa u testiranje brzine. Procedura za kako ugasiti Windows Firewall varira ali općenito se može napraviti sa klikom na ikonu internet povezivanje (dolje u desnom kutu, malo računalo). Kliknite desni gumb pa kada vam se otvori kliknite “Change Windows Firewall settings”. Tada kliknite “Off” ili ako vam je ponuđeno “Disable”, nakon toga potvrdite sa “U Redu” ili “Ok”.
2. Otvorite web pretraživać i upišite u tražilicu “Speed Test” ili “ADSL Speed Test”. Uđite na stranicu. Direktan link se nalazi ovdje http://www.speedtest.net/" onclick="window.open(this.href);return false;.
3. Kliknite na “New Server” ili kakva opcija vam je ponuđena, ovisi koji web site koristite za testiranje. Izaberite lokaciju drugog servera (drugi grad) i kliknite “Start Test”. Ponovite procedure više puta i izračunajte vašu stvarnu prosječnu brzinu ADSL- a.

hvala

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 13 feb 2015, 19:19

kako da iskljucim ove gluposti oko adobea, kad mi zastopa po dvije tri minute, nesto ucitava i kao "adobe prikljucak se srusio" pa zaledi pet minuta racunar, onda nece da mi otvori youtube sve klipove, nesto pametuje, kako da to sve iskljucim :evil:

juanitomaravillaa
Kontakt:

Post Postao/la juanitomaravillaa » 14 feb 2015, 10:08

Sad mi treba pomoc oko neta,dao mi je komsija sifru od adsla,udaljen je 50m i ja hvatam 2 crte signala njegovog neta na laptopu i ne mogu da se konektuje,,kada bih prikovcao ruter da on prima signal i da bude kao antena,bili se znacajno popravio signal? :mrgreen:

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 14 feb 2015, 10:37

Imas KASENS weirles antenu (polovno mozes naci i do 50 KM).

Ili kupis ruter TP-Link TL-WR740N. Ovaj uređaj ima WDS funkciju kojom je omogućeno prosirenje dometa bezicne mreze.

juanitomaravillaa
Kontakt:

Post Postao/la juanitomaravillaa » 14 feb 2015, 10:42

OnlyUnited je napisao/la:Imas KASENS weirles antenu (polovno mozes naci i do 50 KM).

Ili kupis ruter TP-Link TL-WR740N. Ovaj uređaj ima WDS funkciju kojom je omogućeno prosirenje dometa bezicne mreze.
Imam TL-WR543G,moze li on? :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Adi33, Amazon [Bot] i 115 gostiju.