Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_

Ajax
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la Ajax » 12 feb 2015, 23:20

mokhe je napisao/la:Za Hodzica je placena odsteta, ali Liverpulu. Objasnio sam zasto se pozivam na tm, o Cimirotu se tako govori otkako je tm stavio milion. Naravno da su to samo grube procjene vrijednosti.
Za Cimija je vec odbijena ponuda od milion eura i nema to veze sa tm. Cimirot realno vrijedi od 1 do 1.5 miliona. A najveci potencijal ima Radovac od svih igraca Sarajeva i on bi se trebao prodati sa najvece pare ako napreduje pravilno i trebao bi imati solidnu ulogu u reprezentaciji.

AndreWilliams
Kontakt:

Post Postao/la AndreWilliams » 13 feb 2015, 05:59

Da pomognem selektoru...ovo je trenutno najboljih jedanaest. Skripi na desnom krilu i stvarno se nadam da ce Hajrovic da poludi i zaigra kako treba...Zuka, Spaha i Seo se mogu rotirati po potrebi na lijevoj strani odbrane i to izgleda prilicno dobro. Desno, Bico, Sunja i Ogi mogu zakrpiti kvalitetno tu stranu. U sredini, asovi Rome i Evertona su neprikosnoveni i posto ne igramo sa klasicnom 10-kom, Vrancic se nudi kao najbolje rjesenje. Medo je jak na lopti i ima dobar sut (kojeg odavno nismo imali priliku da vidimo), ali trom do bola. Nikad ga nisam vidio da je zaustavio kontru (pade mi na pamet Nigerija i zuti karton na dusu Spahi, tad je zustavio kontru i spasao gol u prvih pet minuta)...Salihovic :? sta je s' njim? Lijevo Lulic, Visca i to je to!! Dzeko napad, Djuric i Vedo klupa. I jos jedna stvar, da se Dzeko ne bi vukao po terenu 90 min. treba ga natjerati da trci 60-70 min kao u City-u i onda pokusati sa Djuricem ili Vedom, mozda i sa obojicom... ima da razgulimo Andoru :D prihvatam sve zasluge za to!!! :opaopa:
slika

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 13 feb 2015, 07:55

:lolno: :lolno: :lolno: :lolno:

I Bayern bi se postidio svoje desne strane...

rishaaa
Kontakt:

Post Postao/la rishaaa » 13 feb 2015, 07:58

A koliko je samo providno,ne prođe malo vremena pojavi se novi Ibro ili harixs... i odmah Tino u prvom sastavu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: A IBRO I HARIS ugasili profile tek onako,nestali ljudi :rol: :rol:
Sarajevo, Mostar, Tuzla, Goražde
Višegrad i Foča s tugom osviće
junak do junaka, sada stoje svi
na braniku Bosne znaj te dušmani!!!

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 13 feb 2015, 11:11

AndreWilliams je napisao/la:Da pomognem selektoru...ovo je trenutno najboljih jedanaest. Skripi na desnom krilu i stvarno se nadam da ce Hajrovic da poludi i zaigra kako treba...Zuka, Spaha i Seo se mogu rotirati po potrebi na lijevoj strani odbrane i to izgleda prilicno dobro. Desno, Bico, Sunja i Ogi mogu zakrpiti kvalitetno tu stranu. U sredini, asovi Rome i Evertona su neprikosnoveni i posto ne igramo sa klasicnom 10-kom, Vrancic se nudi kao najbolje rjesenje. Medo je jak na lopti i ima dobar sut (kojeg odavno nismo imali priliku da vidimo), ali trom do bola. Nikad ga nisam vidio da je zaustavio kontru (pade mi na pamet Nigerija i zuti karton na dusu Spahi, tad je zustavio kontru i spasao gol u prvih pet minuta)...Salihovic :? sta je s' njim? Lijevo Lulic, Visca i to je to!! Dzeko napad, Djuric i Vedo klupa. I jos jedna stvar, da se Dzeko ne bi vukao po terenu 90 min. treba ga natjerati da trci 60-70 min kao u City-u i onda pokusati sa Djuricem ili Vedom, mozda i sa obojicom... ima da razgulimo Andoru :D prihvatam sve zasluge za to!!! :opaopa:
slika
Desna strana mi lose izgleda. Susic je spor za krilne pozicije i ako bi ikada igrao u prvom sastavu ja ga jedino vidim umjesto Medunjanina ili Vrancica kojeg si ti postavio u tim. Mislim da Tino jos nije za prvi tim repke i da imamo boljih igraca od njega za sada. Desni bek po redu Mujdza, Martic, Susic, Dilaver. Desno krilo za sada Hajrovic jer boljeg nemamo. Vidjet cemo kako ce zavrsiti prica sa Stevanovicem. Ne cini mi se los niti onaj mali iz Sarajeva a i Zeljo ima dobrog bocnog igraca. Ponavljam krilo na krilo a bek na beka. Susic nam je pokazao da drugacije ne moze. Mi nemamo tako kvalitetne bekove koji mogu igrati cijelu stranu.

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 13 feb 2015, 11:20

rishaaa je napisao/la:A koliko je samo providno,ne prođe malo vremena pojavi se novi Ibro ili harixs... i odmah Tino u prvom sastavu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: A IBRO I HARIS ugasili profile tek onako,nestali ljudi :rol: :rol:
Ovi sto najvise prozivaju klonove, imaju po deset profila, samo ih aktiviraju po potrebi.
Naravno , Tino je u prvih 11, onako objektivno :lol:

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 13 feb 2015, 11:23

SjeverniVjetar je napisao/la:
rishaaa je napisao/la:A koliko je samo providno,ne prođe malo vremena pojavi se novi Ibro ili harixs... i odmah Tino u prvom sastavu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: A IBRO I HARIS ugasili profile tek onako,nestali ljudi :rol: :rol:
Ovi sto najvise prozivaju klonove, imaju po deset profila, samo ih aktiviraju po potrebi.
Naravno , Tino je u prvih 11, onako objektivno :lol:
:lolno:

Nekada se i sami sa sobom svadjaju....

siljevac
Kontakt:

Post Postao/la siljevac » 13 feb 2015, 12:36

devils koja pamet , koje razmisljanje pa ti si genije . sta imas od skole umjetnice :tralala: :tralala: :tralala: :tralala:

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 13 feb 2015, 16:41

mokhe je napisao/la:
molotovljev je napisao/la:A što se tiče Cimirota, koji je možda i najbliži pozivu od strane selektora; heh, pa kako da kažemo da je star
igrač a tek su mu 23 godine. Dečko je trenutno ubjedljivo najskuplji igrač BH lige i prvi fudbaler koji vrijedi
više od milion eura. Ako ga zaobiđu povrede i nastavi igrati na ovom nivou, izvjesno je da će uskoro,
za godinu ili dvije igrati u nekoj najjačih evropskih liga. Šta onda da kažemo, vidi imaš 25 godina i star si
da igraš u reprezentaciji, gdje si bio sa 19.
Poređenja radi, Rahimić je počeo igrati u nacionalnom dresu sa 30 plus, pa je neprikosnoven bio na toj poziciji.
Moram replicirat na ovo jer sam na nekoliko mjesta naletio na isto. Ne znam odakle vam to da je Cimirot prvi u nasoj ligi koji vrijedi milion ili vise eura. Evo, npr. samo cu jednog spomenuti, Zajko Zeba je od 11.03.2012. kostao 1m€. A ima jos primjera, nekih cak i preko milion. Koga zanima nek trazi. Govorim prema transfermarktu, jer je i ova prica za Cimija krenula nakon sto mu je tm stavio milion.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Ne znam stvarno za Zebu, ali vjerujem ti da je tada njegova tržišna vrijednost procijenjena na milion pa i više...
Samo što je ogromna razlika, jer niko nije ponudio tu cifru za njegove usluge i na kraju Zeba je otišao iz Želje
za mnogo manje novca, ispravi me ako griješim. Dok sa druge strane, za Cimirota je već odbijena milionska
ponuda, što je prvi put u BiH da je jednom klubu nuđeno toliko para za nekog igrača. To ustvari i jeste poenta.

Razumijem ja mnoge, pogotovo ove koji žive van granica BiH, da je teško prihvatiti da neki igrač vrijedi toliko
i da ravnopravno može konkurisati za državni dres, imajući u vidu strašno loš nivo lige i mjesto na kojem
kotira naša BH liga u evropskim okvirima. Ali, vremena se mijenjaju i FK Sarajevo gazi krupnim koracima
da postane jedan respektabilan evropski klub, a već sada odskače od ostatka lige u veoma važnim segmentima.
Sve u svemu, nekako sam uvjeren da će najmanje 4 igrača, koja trenutno igraju za FKS, u bliskoj budućnosti
nositi državni dres i to sa velikim uspjehom. A da li će oni u tom trenutku igrati za FKS ili neki drugi evropski
klub, to uopšte nije važno barem što se tiče navijača reprezentacije.
F.K.SARAJEVO

mokhe
Kontakt:

Post Postao/la mokhe » 13 feb 2015, 17:06

@molotovljev

Sve se slažem s tobom, Cimirot je odličan igrač i ne treba da ode za siću. To što su drugi naši mladi igrači odlazili za sitne pare ima veze sa cjelokupnom situacijom u domacim klubovima pri čemu nisu manje bitni i slabi ugovori koje imaju. Evo, još jedan primjer ću navesti, Semira Štilića je u januaru 2008, kad je imao 20 godina, transfermarkt procijenio na 1.3 miliona €. Otišao je, naravno, za puno manje. Jako je teško zadržati igrače, pogotovo mlade i talentovane koji imaju kratkotrajne i jeftine ugovore. Drago mi je ako bilo koji naš klub to može, a čini mi se da Sarajevo to radi. To je dobro za sve. Ne može nikako biti loše.
Elem, ovo je offtopic, a mene je povuklo ovo što se govori za Cimirota, samo sam htio da ispravim pogrešne navode. :)
''Uvijek je bilo velikih igrača i ranije i sada i u budućnosti'' Pape (čovjek izvan vremena)

stampy

Post Postao/la stampy » 13 feb 2015, 23:09

.
Zadnja izmjena: stampy, dana/u 20 feb 2017, 11:34, ukupno mijenjano 1 put.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 13 feb 2015, 23:41

stampy je napisao/la:slika
Sta je ovo? :|
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 14 feb 2015, 00:03

Sabinho je napisao/la:
Sta je ovo? :|
Ovo je najbolji trenutni sastav sa 3 provokacije

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 14 feb 2015, 00:05

:lol:

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 14 feb 2015, 01:58

Sabinho je napisao/la: Sta je ovo? :|
Inovator koji se malo zaigrao.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 14 feb 2015, 02:05

Dobro sad nije bas toliko fulao. Dzeko umjesto Mahmutovica i Spaha umjesto Arslanagica. I najvjerovatnije Martic ili Mujdza umjesto Dilavera. Inace formacija mu 4-1-4-1 nije losa.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 14 feb 2015, 02:08

Ako Hajrovic kao navijac Werdera zaigra u prvih 11 pocecu pljuvati Mesu.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 14 feb 2015, 02:11

Sabinho je napisao/la:Ako Hajrovic kao navijac Werdera zaigra u prvih 11 pocecu pljuvati Mesu.
Dobro Hajrovic ako krene igrati povremeno je jos uvijek prvo desno krilo jer boljeg nemamo mada mu je Duljevic blizu. Samo rano je jos a Hajrovic ipak ima individualni kvalitet. Covjek je prekucao ligu Svice.

Ovo je ipak klasa **** ga. I moze igrati jos deset sezona samo mu trenutno nevalja klub.
[youtube][/youtube]
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 14 feb 2015, 02:16, ukupno mijenjano 1 put.

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 14 feb 2015, 02:14

Ajax je napisao/la: Dobro sad nije bas toliko fulao. Dzeko umjesto Mahmutovica i Spaha umjesto Arslanagica. I najvjerovatnije Martic ili Mujdza umjesto Dilavera. Inace formacija mu 4-1-4-1 nije losa.
Covjek je bubnuo ekipu ko grom iz vedra neba, ni rijeci obrazlozenja, neki od njih jos uvijek nisu u opticaju za nas, protiv kojeg protivnika bi poslao ove junake?
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 14 feb 2015, 02:17

Pivopija je napisao/la:Covjek je bubnuo ekipu ko grom iz vedra neba, ni rijeci obrazlozenja, neki od njih jos uvijek nisu u opticaju za nas, protiv kojeg protivnika bi poslao ove junake?
Pa dobro jest se zajebao. Samo ne treba ga sada zbog toga ismijavati.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Cwirek, PeppermintSA, random11, RobijasiZenica1988, Sensei, zikerrz21 i 65 gostiju.