FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

storm_raider
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la storm_raider » 14 feb 2015, 01:28

MuhamedTM je napisao/la:halo oluja ,nervozan si polako (sabur)chill out ;)
Kako ja mogu pricati u ime svih Zeljovaca ? ili obrnuto? prihvacen mozda od nekih ali ne svih 100%
Ovdje se ne radi sto je on dizo 3 prsta niti sto je druge religije oke ,nego sto je igro u pticurinama .Nemoj te glumiti sad ovdje I lizat se ko njifnjari .
Nece mi nista promjeniti misljenje ,jednostavno kad bude igro necu ga pratit I vozdra . Ko ga je doveo nek mu ide na dusu.Ne mozes ti meni nametat ni neko drugi svoju pricu . Vjeruj nije niko dosao na forum radi vas ili mene nego zbog Zelje. Vozdra mir napolju,toliko o tome.
Taman posla, ali si mi ti nesto nervozan zato. :mrgreen:

Prihvatit ces ti njega cim zabije par golova, nema frke. :bih:
Sport je lijek za tijelo i duh.

OdaVeliki
Kontakt:

Post Postao/la OdaVeliki » 14 feb 2015, 01:50

Nasa trenutna situacija je dosta specificna. Moze se gledati kao jako teska situacija a i ne mora. Sve zavisi od nasih ocekivanja?
Trenutno ono sto je bitno, jeste da izborimo evropu. Ako gledamo nase konkurente to su Olimpic i Zrinjski. Olimpic kakav god imao tim, mi smo favoriti protiv njih, jer tradicija je tradicija. Sto se tice Zrinjskog igracki su jaci od nas, tako da prizivanje nekih igraca, "pojacanja" a pogotovo jednog u biti je nista. Ako gledamo ono bas realno nama je potrebno 5/6 igraca da bi bili dobri, sto bi znacilo da idemo na titulu a to niko ne ocekuje. Sto se tice ostatka lige s ovim timom mozemo svakoga uzeti, tj. od ostatka lige smo jaci i bez tog jednog igraca o kojem svi placu. Isto tako taj jedan igrac u vezi nuzno ne bi znacio da cemo pobjediti te " losije" ekipe. Znaci da je to sve relativno.

Ova sezona je bitna da navijaci max. ispostuju svaku utakmicu i igraca. Sto se tice posjete ne ocekujem nesto puno, a bilo bi lijepo da svi dodemo u sto vecem broju. Kad smo mogli Tomica podrzavati par sezona a imao je uzasnih utakmica, fula na derbiju praznog gola, utakmice u Foci, protiv Slavije a nikad nije dobio nijednu kritiku a na kraju nam ga zabi fino ..

Svaki igrac koji je sad dosao, dosao je zbog Zelje, nisu dosli zbog nekih ogromnih cifri, cak je jedan odbio vecu platu u drugom klubu da bi igrao u Zelji. Zbog toga mu skidam kapu, pa i Kokotu, takoder Uzelcu koji je mogao ici vani (Kazahstan) ali je dosao kod nas. Podrzati sve momke, a bice vremena za kritike ako ne bude islo na dobro.

MuhamedTM

Post Postao/la MuhamedTM » 14 feb 2015, 02:52

storm_raider je napisao/la:
MuhamedTM je napisao/la:halo oluja ,nervozan si polako (sabur)chill out ;)
Kako ja mogu pricati u ime svih Zeljovaca ? ili obrnuto? prihvacen mozda od nekih ali ne svih 100%
Ovdje se ne radi sto je on dizo 3 prsta niti sto je druge religije oke ,nego sto je igro u pticurinama .Nemoj te glumiti sad ovdje I lizat se ko njifnjari .
Nece mi nista promjeniti misljenje ,jednostavno kad bude igro necu ga pratit I vozdra . Ko ga je doveo nek mu ide na dusu.Ne mozes ti meni nametat ni neko drugi svoju pricu . Vjeruj nije niko dosao na forum radi vas ili mene nego zbog Zelje. Vozdra mir napolju,toliko o tome.
Taman posla, ali si mi ti nesto nervozan zato. :mrgreen:

Prihvatit ces ti njega cim zabije par golova, nema frke. :bih:
Jok ba ,ganola kuliranje u 16 ovdje :kafa:
Necu vise na tu temu da razglabam jer ce se nakacit 50 indijanaca I ode to u helac.
MocMahale444

1921 BLEED BLUE

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 14 feb 2015, 08:13

Tako i treba. :mrgreen:
Sport je lijek za tijelo i duh.

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 14 feb 2015, 09:26

Naprjed Zeljo ceto plava nek se cuje tvoja slava nek se cuju sve sirene kad masina tvoja krene.Mi smo Zeljini Zeljo je nas.Zeljo je jaci i od krize i od nestasice para i od svega.Kad tad cemo bit gigant.Ko ceka taj doceka.

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 14 feb 2015, 09:31

@FKZ Hvala na detaljnom izvjestaju sa utakmice.Iako je pripremna utakmica, nije lijepo cuti da nas je neka Sloboda uzela u svim segmentima igre, osim sto na kraju nisu pobijedili.
Klub nam je amaterski i ovo ja ponavljam neke tudje rijeci koje su sto puta izgovorene i napisane, ali oni nas nista ne obavjestavaju. Kontakta sa navijacima skoro da i nema, osim ako se ne pokupi neka insajderska. Web stranica 0.
Sto se Kokota tice, vidim da se trolleri na opstoj temi hvataju uglavnom za njeg i famoznu proslost, ali hajde da probamo to ostaviti iza i pustiti ga da igra.Ne moramo ga voljeti niti mu pjesme pjevati, ali svakako da treba vecinu njegovih poteza propratiti nekom podrskom, aplauzom itd. Sto neko napisa, ovo je klub radnicke klase.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 14 feb 2015, 09:35

varea ne može i ne smije igrati krilo. to je valjda već svima jasno, na krilu (a naročito lijevom) je bukvalno, najbukvalnije igrač manje. čak više nego što je to bio i svraka u najgorim momentima, jer manje trči i ne vraća se. napadač, iza napadača, ili nikako. tu on ima najbolju loptu i zadnji pas u ovoj ekipi. i kad zakaže on, zakažu oba beka, ti se nemaš čemu nadati jer po imenima ova slobodina ekipa izgleda bolje od naše.

a kokot, ako da dva gola iz prekida to je dovoljno da budemo bolji nego na jesen.

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 14 feb 2015, 09:51

bagrcavi je napisao/la:A da mi konačno dovedemo nekoga na tu pozicju? Sve neke šeme, pregovori dogovori, to me podsjeti na jednog komšiju od 30-35 dinago koji je šatro imo milion šema sa nekim trebama, a čkupi samo na internetu vidi.
Tako i mi isto, pregovaramo sa milion igrača, zanimljivi su nam, insajderske šibaju na sve strane i na kraju ništa.
:thumbup: +1
Najavljuje se slatka a mi popismo gorku.. Bruku nekih insajderskih najava, optimisticnih i pomalo euforicnih prognoza a onda pojeo vuk magarca, izradio ovaj, izradio onaj, ovaj nije zadovoljio, itd..
BUDI ŽELJO !!!

Format
Kontakt:

Post Postao/la Format » 14 feb 2015, 09:57

A najace izradio nas neko hah ko da je termin

Zeljeznicar! 1921 !

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 14 feb 2015, 10:09

ChWilla je napisao/la:varea ne može i ne smije igrati krilo. to je valjda već svima jasno, na krilu (a naročito lijevom) je bukvalno, najbukvalnije igrač manje. čak više nego što je to bio i svraka u najgorim momentima, jer manje trči i ne vraća se. napadač, iza napadača, ili nikako. tu on ima najbolju loptu i zadnji pas u ovoj ekipi. i kad zakaže on, zakažu oba beka, ti se nemaš čemu nadati jer po imenima ova slobodina ekipa izgleda bolje od naše.

a kokot, ako da dva gola iz prekida to je dovoljno da budemo bolji nego na jesen.
Mozda je bolje da Memija igra desno krilo jer je tu bio poprilicno dobar a da Zeljkovica stavimo na beka sto bi po nekoj logici trebalo pojacati odbranu.. Ja bih Djelmica na lijevo krilo a Vareu iza Bajica.. Nekako, bar meni kao laiku, ova formacija izgleda bar na papiru najlogicnije:

slika

edit:A posto volim mastati evo i jedan tim sastavljen od aktivnih igraca koji su ponikli kod nas ili od kojih smo mi napravili igrace:
slika
Zamislimo da ovo mozemo okupiti za jedno dvije godine :mrgreen:
BUDI ŽELJO !!!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 14 feb 2015, 10:13

to ima smisla, zeljković je originalno i doveden kao desni bek, u plzenu je lavovski odigrao na toj poziciji, a jesenas je i lijevog dobro mijenjao.

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 14 feb 2015, 10:16

Da, Varea se stvarno gusi na lijevom krilu ali prebacivanje njega na ofanzivnog veznog rezultirace skracivanjem minutaze Dadi i Amiru. Jos ako dodje marokanac.. Dakle, sve mi se cini da ce Oda igrati staru 4-4-2 sa dijamantom protiv slabijih ekipa te sa dva centralna vezna protiv jacih ekipa.

Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 14 feb 2015, 10:18

ChWilla je napisao/la:to ima smisla, zeljković je originalno i doveden kao desni bek, u plzenu je lavovski odigrao na toj poziciji, a jesenas je i lijevog dobro mijenjao.
Mislim da bi se i Amir bolje i sigurnije osjecao kada bi mu Varea bio blize dok bi Memija sa krila mogao, zahvaljujuci svojim plucima, odraditi poprilicno puno i u odbrambenim zadacima.. Ovako bi imali sedam igraca koji znaju igrati odbranu adjeluje mi da bi i ta transformacija iz odbrane u napad bila kvalitetnija..

@shzna
Dado moze umjesto Varee protiv slabijih protivnika a Amir u ovom momentu je, bar po meni, bolje rjesenje od Dade na zadnjem veznom.. Ovo je po trenutnom igrackom kadru.. Ako neko dodje igracemo se sefa struke sa tim igracima :D
Zadnja izmjena: champions1921, dana/u 14 feb 2015, 10:22, ukupno mijenjano 1 put.
BUDI ŽELJO !!!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 14 feb 2015, 10:20

ja svakako ne mislim da je održivo da protiv jačih igraju i dado i amir. al' i to je sve bolje od varee na krilu. špic, polušpic ili klupa. ovo ne funkcioniše.

Schwarz
Kontakt:

Post Postao/la Schwarz » 14 feb 2015, 10:39

Hvala novinarima ss.ba na ovom izvjestaju s tekme.Dobar go Dade :thumbup:
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 14 feb 2015, 10:49

ChWilla je napisao/la:ja svakako ne mislim da je održivo da protiv jačih igraju i dado i amir. al' i to je sve bolje od varee na krilu. špic, polušpic ili klupa. ovo ne funkcioniše.
Nek odigraju bar jednu zvanicnu utakmicu.Kako god izgledala ova tekma protiv slobode pripremna je i ima dosta stvari od teskih nogu do cuvanja najmanje treba da se sad neko povredi pa do toga da Oda zeli promjeniti stil igre...u zvanicnim utakmicama ce sve biti drugucije...bice vise borbe i zara a ako je ista krasilo ovu ekipu onda je to borba.ova ekipa treba vremena talenat je neosporan pogotovo jer u ekipi imas igraca koji ima 17 godina koji vec ima iskustvo igranja u PL, igraca od 18 za kojeg su govorili da ga posmatraju i kad je reprezentacija u pitanju pa igraca koji ima 19 a juce dao eurogol sa 25 metara pa igraca od 20 koji je najbolji strijelac polusezone ovo je garant za buducnost ovi ce igraci biti jos bolji u nastavku.Ono sto ovoj ekipi treba je igrac da poveze redove da zna iznijeti loptu iz zadnje linije i proslijediti, takav igrac je bitan za ovu ekipu i ako dovedemo jednog takvog ovo ce doci na svoje pogotovo jer Oda zna kako treba ekipa da igra zna i ako ti nedostaje jedna karika od 11 da je to problem nama fali upravo ta jedna nadam se da ce i to rijesiti cim prije.Sa takvim igracem bicemo u stanju da se pobijemo sa svim ekipama u ligi pocetak je blizu i vidjecemo.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 14 feb 2015, 10:54

slažem se sto posto.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 14 feb 2015, 11:03

a konta li oda da kokot starta ili ne?

lazar
Kontakt:

Post Postao/la lazar » 14 feb 2015, 11:13

Je li ono Kosoric dodao igracu Slobode umjesto da je izbije bilo gdje ?

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 14 feb 2015, 11:15

lazar je napisao/la:Je li ono Kosoric dodao igracu Slobode umjesto da je izbije bilo gdje ?
Kvesa meni se cini

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Cwirek i 34 gosta.