BiH tenis

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Koji ranking očekujete naših na kraju 2018?

Anketa je završila: 31 dec 2017, 18:05.

Damir ulazi u TOP 20
14
16%
Damir će ostati između 30. i 50. pozicije
11
13%
Mirza ulazi u TOP 100
10
12%
Mirza će biti oko 120. pozicije
11
13%
Aldin ulazi u TOP 150
8
9%
Aldin ispada iz TOP 200
10
12%
Tomo ulazi u TOP 200
9
11%
Tomo ostaje oko 250. pozicije
12
14%

Ukupno glasova: 85

sajo10
Kontakt:

Re: BiH Tenis

Post Postao/la sajo10 » 15 feb 2015, 01:22

slika

To je nas brat! :cool: :bih:
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

Forster
Kontakt:

Post Postao/la Forster » 15 feb 2015, 01:23

Dobar prijatelj sa Olivom, zato će sutra da ga oduči od tenisa :mrgreen:
R.I.P Grande campione - Michele Scarponi

firefirefirely
Kontakt:

Post Postao/la firefirefirely » 15 feb 2015, 01:24

Sam je gore,haaaa, mora da karindja latine, pa je ovako dobro raspolozen :mrgreen: :bih: :bih:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 15 feb 2015, 01:26

Ovo će biti TA godina :ljepota:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 15 feb 2015, 01:28

LloriS je napisao/la:
DANTES je napisao/la:
LloriS je napisao/la:Dobre pere se mogle uzeti na Damiru na ovom turniru :D :D
this is my :kafa: story
What my Bro :kafa:
pare
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Effenberg
Kontakt:

Re: AW: BiH Tenis

Post Postao/la Effenberg » 15 feb 2015, 01:29

Fino Damir oplodi latinoscica. Sad ide titula aBd. Mislio sam da ce danas ici 3 seta sreca pa se predomisli u zadnji moment pa odigra -1,5.
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 15 feb 2015, 01:46

Tek se sad vidi kakvu je grešku napravio prošle godine po pitanju ove turneje...
Voli te tvoje Sarajevo.

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 15 feb 2015, 02:04

Kolko sam se samo puta zakleo i psovo sve po kuci da nikad vise necu ispratit njegov mec a ne mogu jbg taman da je najgori meni je najdrazi... Pored toga volim tomu volim aldina volim mirzu to su nasi ljudi **** tenis je **** sport mi smo nista na ovoj planeti lijepo je sto su tu gdje jesu i nije mala stvar... Zelim im sve najbolje jer mi uljepsaju dan kad pobjedje prelijepo je vidit da rade nesto zaista dao bi sve da samo napreduju prejaki su **** i ludi su ludi su onolko kolko treba da ih volimo...

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 15 feb 2015, 02:38

Damir je znaci sam otisao u Dom. Republiku (odnosno vjerujem Juznu Ameriku?).. Hmm bilo bi interesantno znati razlog. Medjutim ko zna, mozda je i to jedan od razloga ove dobre sedmice...? Neznam kolko mu otac utice na samu igru ali ovo Damire sto si nam priredio ove sedmice je za svaku pohvalu. Svaka ti cast majstore! Idemo po cetvrtu uzastopnu Challenger titulu!

:bih:
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

risingforce
Kontakt:

Post Postao/la risingforce » 15 feb 2015, 02:49

sajo10 je napisao/la:Damir je znaci sam otisao u Dom. Republiku (odnosno vjerujem Juznu Ameriku?).. Hmm bilo bi interesantno znati razlog. Medjutim ko zna, mozda je i to jedan od razloga ove dobre sedmice...? Neznam kolko mu otac utice na samu igru ali ovo Damire sto si nam priredio ove sedmice je za svaku pohvalu. Svaka ti cast majstore! Idemo po cetvrtu uzastopnu Challenger titulu!

odakle ti uopste to da dobro igra, kad nisi mogao gledati nijedan mec, jer tamo u dzungli nemaju ni kamera?!
treba biti realan i reci da je imao polu-amatere za protivnike, mislim ok je da ga toliko hvalis ako mislis da je to njegov rang.. ako misli da napravi bar neku prosjecnu karijeru, treba da se uhvati vec 250 turnira, pa on ima vec 23 godine..

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 15 feb 2015, 03:47

LloriS je napisao/la:Dobre pere se mogle uzeti na Damiru na ovom turniru :D :D
To je tacno a evo i slike koje to potvrdjuju, steta pa ne ugura jace:

slika

Sutra guram i na finale, mislim da ce isto hendikepom zavrsit, ovaj je dosao napamet tu onaj ga je Portugalac trebao nasarat al se kreno zahebavat kad ga je bio lomio i ovom nije bilo tesko, mislim da Damir konacno ide ozbiljno kao favorit vise i vrlo me pozitivno iznenadjuje, a inace sam veliki kriticar.
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

UltraSA
Kontakt:

Post Postao/la UltraSA » 15 feb 2015, 04:05

risingforce je napisao/la:
sajo10 je napisao/la:Damir je znaci sam otisao u Dom. Republiku (odnosno vjerujem Juznu Ameriku?).. Hmm bilo bi interesantno znati razlog. Medjutim ko zna, mozda je i to jedan od razloga ove dobre sedmice...? Neznam kolko mu otac utice na samu igru ali ovo Damire sto si nam priredio ove sedmice je za svaku pohvalu. Svaka ti cast majstore! Idemo po cetvrtu uzastopnu Challenger titulu!

odakle ti uopste to da dobro igra, kad nisi mogao gledati nijedan mec, jer tamo u dzungli nemaju ni kamera?!
treba biti realan i reci da je imao polu-amatere za protivnike, mislim ok je da ga toliko hvalis ako mislis da je to njegov rang.. ako misli da napravi bar neku prosjecnu karijeru, treba da se uhvati vec 250 turnira, pa on ima vec 23 godine..
Nijedan meč? Stvarno? A šta je bilo protiv Garina? Optička varka?
ČUVARI ČASTI WALTER IDENTITETA

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 15 feb 2015, 07:45

risingforce je napisao/la:

daj čovječe, malo prati tenis, pa onda daji ovakve komentare :beba:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 15 feb 2015, 07:59

Santo Domingo, F
22:30h, Damir Džumhur (5) - Renzo Olivo

Damir Džumhur - Oficijelni fan site

Najava finala: Damir Džumhur - Renzo Olivo

Fenomenalno je riječ koja najbolje opisuje proteklu sedmicu i nivo Damirove igre na Challengeru u Santo Domingu, koji bi mu, s obzirom na okolnosti trebao i morao biti dovoljan za titulu. Na veoma ubjedljiv način Damir je došao do finala uz gem količnik 48:20 što je fantastičan pokazatelj koliko se dominantno Damir prošetao kroz turnir i zašto u sutrašnji meč protiv svog vršnjaka Oliva ulazi kao apsolutni favorit. Oni koji češće prate Damira nakon sinoćnjeg meča složni su u jednom - Damir se nikada nije bolje kretao. Demonstracija 'Cat walka' koju je prikazao u duelu sa Garinom je zasjenila sve. Stizao je na svaku lopticu, odlično pokrivao teren, bez problema držao duže razmjene, što je protivniku unijelo dozu nesigurnosti u igru, pa je u želji da ranije stigne do poena povećavao broj neiznuđenih grešaka, koje su, između ostalog i razlog ovako ubjedljivog rezultata.

No samopouzdanje u sopstvene udarce i taktički pristup meču su upravo oni segmenti koji su Damiru većim dijelom prošle sezone nedostajali da bi ostvario bolje rezultate, a našao ih je baš ovdje, na turniru gdje je svaki osvojeni bod od krucijalne važnosti za nastavak sezone. Damir je na putu do finala pobijedio Ballereta, Trinkera, Jarrya i Garina, gubivši u prosjeku tek oko 5 gejmova po meču, što je zaista nevjerovatno. Još važnije je što je u posljednja dva meča igrao protiv tenisera koji imaju oružja i mogućnosti da nanesu probleme velikom broju igrača i obojicu ih je relativno lako pobijedio. U finale ulazi sa jako ubjedljivom serijom pobjeda, a nagrada za prikazani kvalitet i fenomenalnu formu tokom čitave sedmice bi trebala doći sutra, kada će Damira od titule neprocjenjive važnosti i velikog skoka na ATP rank listi dijeliti meč sa Argentinskim teniserom Renzo Olivom.

Šta reći o Damirovom narednom protivniku? Igra izuzetno dobro ove sezone, na turniru u Quittu je kroz kvalifikacije ušao u glavni žrijeb turnira i stigao do osmine finala gdje je poražen od kasnijeg pobjednika turnira Victora Estrelle Burgosa u dva tijesna seta (6-7 4-6). Na tom putu je zaredao nekoliko solidnih igrača, koji su rankingom mnogo ispred njega, poput Ungura (153) i Donskoya (129). Olivo je trenutno 228 igrač na svjetskoj rank listi, a najbolji ranking karijere mu je 179. mjesto ostvareno krajem 2013 godine. Stilski, igrač koji bi svakako trebao odgovarati Damiru. Tipični šljakaš, dosta uporan, može držati duge razmjene, ali nema dominantnih oružja u svojoj igri, koji bi mu donosili lakše poene. Servis mu je svakako bolji od Damirovog, ali ostatak paketa je na strani BH tenisera. Olivo udara za nijansu jače sa oba krila, ali su Damirovi udarci kompletniji i učinkovitiji, jer fantastično balansira ofanzivu i defanzivu spojenu sa izvrsnim kretanjem, anticipacijom i elementima counterpunchinga, koji Damirov igrački paket i gameplan čine mnogo efektivnijim i raznovrsnijim u odnosu na Oliva.

Svakako treba istaći da je Argentinac na putu do finala sve mečeve dobijao u 3 seta i ukupno proveo više od 8h na terenu, što znači da u sutrašnje finale ulazi kao fizički mnogo istrošeniji igrač, za razliku od Damira, koji je suvereno "počistio" svoj dio žrijeba i uz minimalnu fizičku potrošnju stigao do finala. Pretjerani umor će Oliva sigurno onemogučiti da prikaže svoj najbolji tenis, ali bez obzira na to, Damir u meč mora ući sa istim fokusom, žarom i željom kao iz prethodnih mečeva, jer tenis je igra malih margina i jako malo je potrebno da momentum pređe na stranu protivnika. Poznavajući mentalnu filozofiju šljakaša, pa i samog Oliva, ništa ga neće spriječiti da uradi sve što je potrebno da ostvari pobjedu, makar to značilo još jedan teniski maraton od 3 sata, ali čvrsto smo ubijeđeni da su Damirova igra i forma u ovom trenutku preveliki zalogaj za umornog Oliva, te da će naš najbolje rangirani teniser to i pokazati na terenu.

by @formance
Voli te tvoje Sarajevo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 15 feb 2015, 08:23

Chennai - 6
A. Open - 8
Zagreb - 20
S. Domingo - 55*

Dakle, već je nadoknadio bodove iz Australije i ako večeras pobijedi, to znači da je sezona bodovno krenula mnogo bolje nego prethodna.

Osvajanje ovog turnira bi trebalo da znači da će se iz južne amerike vratiti kao TOP100 igrač
Voli te tvoje Sarajevo.

Biki
Kontakt:

Post Postao/la Biki » 15 feb 2015, 09:44

Bravo, Damire. Vrlo dobra partija, puna trke, podobro smanjenih UE od servisa do ostalih udaraca sto je pritiskalo talentiranog Cileanca da poslije sjajnih udaraca poludi i nabije loptu po metar u out. Posebno me dojmili Damirovi duboki BH dijagonale i paralele poslije dobrih napada protivnika sto me podsjetilo na Novaka pa je iz defanzive brzo prelazio u ofanzivu, ideal teniske igre. Opet, ne treba se zanositi, iako je jako bitno za njegovo samopouzdanje, sve su ove pobjede nad 'drugom ligom' i prava provjera ce biti kod Gaucosa. Sada se udaraju temelji za maj, direktni ulazak u MD of RG, bolja pozicija za neke turnire iz masters serije i tezak drugi dio sezone koji nije Damirov, prije svega zbog manje turnira na zemlji ( od juna do kraja sezone samo tri prilike na ATP nivou, 250 i vise!) Sretno tonight!
I jos nesto, Damir ima sansu ispisati tenisku historiju u dalekoj Dominikanskoj Republici jer je ovo prvi teniski turnir ove kategorije u historiji tenisa u toj zemlji.

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 15 feb 2015, 10:28

Hajde nek neko napise jel' ovo neka zahebancija sa ovim rezultatom ,2-0 za Damira? Tacno da covjek ne povjeruje, ali nek smo i to docekali .Kakav je da je nas je i ovo do sada je ogroman uspjeh kad pogledamo koliko se ulaze u sport u nasoj zemlji .Sretno DAMIRE u finalu i da doguras do RG.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 15 feb 2015, 11:03

Mirza davno počeo, 4-4 u 1. setu

http://www.bet365.com/home/FlashGen4/We ... 0580217500" onclick="window.open(this.href);return false;

EDIT: Gubi 1. set 4-6
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

remA1
Kontakt:

Post Postao/la remA1 » 15 feb 2015, 11:22

BREJK MIRZA!! 3-1*

E: Ribrejk... pa ne vjerujem :salut:

suhakrpa
Kontakt:

Post Postao/la suhakrpa » 15 feb 2015, 11:56

Mirza uzeo drugi set 7-5. Trenutno se igra treci, 2-2 Mirza na servisu.

Odgovori

Natrag na “Tenis BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.