FK Borac - Banja Luka - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: vlakanje

wade
Kontakt:

Re: FK Borac - Banja Luka

Post Postao/la wade » 04 apr 2010, 17:58

sretan vam vaskrs :)
naglasak je ost'o makar nisam ovdje gojen, jer ništa nije jače nego hercegovački korjen, kažem hercegovački, to nije pridjev nego epitet, shvatit ćeš zašto haramo kad skontaš mentalitet...

19TM87
Kontakt:

Post Postao/la 19TM87 » 04 apr 2010, 18:03

slani grad je napisao/la:sretan vaskrs svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA

Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...

pik
Kontakt:

Post Postao/la pik » 04 apr 2010, 18:13

Sretan Vaskrs svim Bosancima i Hercegovcima,a posebne cestitke ide navijacima Borca koje jako gotivim ;)

blablabla
Kontakt:

Post Postao/la blablabla » 04 apr 2010, 18:18

sretan vam praznik

borcev_navijac
Kontakt:

Post Postao/la borcev_navijac » 04 apr 2010, 19:47

Ja veceg pljuvanja na svoju ekipu , trenera i sve koji su vezni za klub nakon jednog poraza u gostima protiv odlicne ekipe zrinjskog nisam vidio ni na jednoj drugoj temi.

Jel neko ocekivao ofanzivnu igru u mostaru ?? nije niko.

Jesmo igrali dobro u defanzivi do primljenog gola?? jesmo dobro trdo i disciplinovano.

Jesmo li imali 100% zicer u toj defanzivnoj igri s kojim smo mogli rijesiti utakmicu??? jesmo i da je vukelja pogodio ko sto je trebo, danas bi smo govorili kako je bila odlicna taktika i kako smo odlicno igrali.

Sad trazimo dlaku u jajetu, svi znamo da nam fali Marko maksimovic da bi taj vezni red bio kako treba, samo on niko vise, covjek povrijedjen. S druge strane povrijedjeni vukobratovic i suspendovan sakan, koga je to maric imao na raspolaganju u veznom redu ?? nikog adekvatnog.

Jesuli nasi golovi skoro svi golmanovi jesu, mozemo li covjeku st rpigovoriti nakon sjajnih odbrana u zadnje dvije tri utakmice?? ne mozemo.

Mozemo li igrati bolje?? mozemo daleko bolje i igracemo

Jesmo li nadomak evrope?? skoro pa usli

Jel raspisan taj j.beni tender za rekonstukrciju stadiona ?? jeste!

Ocel nakon desetina godina stadion biti doveden u red?? hoce!

Jesuli igracima obezbjedjeni ektra uslovi za pripreme ?? jesu!

Jesuli pojacanja opravdala ocekivanja,?? vecinom jesu stevanovic i vukelja dostojno zamjenili bilbiju i vranjesa.

Imamo li 41 bod kao i prvoplasirani zelhjeznicar i skoro finale kupa ? imamo i jesmo!

Imamo li spojna domacinstva u 24 i 25 kollu, koja je zeljo ispucao ? imamo.

Jesmo li ispred svih nasih rivala sa kraja jeseni sem zelej , jesmo i osvojili smo vise odova od svi njih sem zelje.

Pa dobro odakle se crpi toliki defetizam????????????????????????
TREĆI PUT ČASTIMO !

Arogantni
Kontakt:

Post Postao/la Arogantni » 04 apr 2010, 19:58

Svim Borcevcima katolicke i pravoslavne vjeroispovijesti sretan Uskrs i Vaskrs.
Sve stvari su prolazne samo su 2 vječne, a to su JUVE i FK ZELJO...

Bice JUVE opet sampion akoBOGda!!!

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Шајин
Kontakt:

Post Postao/la Шајин » 04 apr 2010, 20:21

За & " " & " ? " ? овај ? " ", ? - &!

" &!

А % се " "...'...не ' % $ &, $ $ постоје $ ? " у " свега % се $.

Са $ стране ? се & $ уз & % &, $ $ & " "(све $ " ?), ? са $ стране " је $ ? је то права ". јер " се нпр пуно " $ $ ? " " - & $ су " " ? $ " ".

- $ $ ? " " " тренера, јер је ? пуно " & " су ? на све. " $ " ?, & " " $ ", " " % " $ је " % " ?... $ & " " она " " " ", $ " $ на ?. % ' & " $ ? је то " ? па " / у " ? ' & наређује $ " &...

$ & $ ", па & опет $ ?, е $ $ се % ".

" % је са " $ % је " ", $ " " " " " %(& ?)

", ' ", " ' "($ ја " $ $ & на & & " " :lol: )
"" ПУТ ""

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 04 apr 2010, 21:45

borcev_navijac je napisao/la:Ja veceg pljuvanja na svoju ekipu , trenera i sve koji su vezni za klub nakon jednog poraza u gostima protiv odlicne ekipe zrinjskog nisam vidio ni na jednoj drugoj temi.

Jesmo igrali dobro u defanzivi do primljenog gola?? jesmo dobro trdo i disciplinovano.

Jesmo li imali 100% zicer u toj defanzivnoj igri s kojim smo mogli rijesiti utakmicu??? jesmo i da je vukelja pogodio ko sto je trebo, danas bi smo govorili kako je bila odlicna taktika i kako smo odlicno igrali.

Sad trazimo dlaku u jajetu, svi znamo da nam fali Marko maksimovic da bi taj vezni red bio kako treba, samo on niko vise, covjek povrijedjen. S druge strane povrijedjeni vukobratovic i suspendovan sakan, koga je to maric imao na raspolaganju u veznom redu ?? nikog adekvatnog.

Jesuli nasi golovi skoro svi golmanovi jesu, mozemo li covjeku st rpigovoriti nakon sjajnih odbrana u zadnje dvije tri utakmice?? ne mozemo.

Jesuli pojacanja opravdala ocekivanja,?? vecinom jesu stevanovic i vukelja dostojno zamjenili bilbiju i vranjesa.

Imamo li 41 bod kao i prvoplasirani zelhjeznicar i skoro finale kupa ? imamo i jesmo!

Jesmo li ispred svih nasih rivala sa kraja jeseni sem zelej , jesmo i osvojili smo vise odova od svi njih sem zelje.

Sve je to tačno, ali da se ne zaboravi broj bodova sa gostujućih terena, a posebno da se osvrnemo na broj primljenih golova za ekipu koja igra defanzivan fudbal, a treba sačekati Slaviju ali mislim da nećemo biti ništa bolji, opet to je moje mišljenje, a kada os vemu razmislim ovaj Marić će otići samo na način da ga publika otjera, nema on taj karakter ljudskostiu da podnese ostavku sam, čovjek je isti poput Mihajla Bošnjaka, ja sam se iskreno nadao da više nikada neće doći takav nepoznavalac fudbala i fudbalskih poimanja, evo sada moram reći da sam pogriješio i da nažalost sada imamo goreg nego što je bio on, dakle doviđenja fudbalu...
"a kako ste vi njima stoku"
"TREĆI PUT ČASTIMO"

borcev_navijac
Kontakt:

Post Postao/la borcev_navijac » 04 apr 2010, 23:09

VB 1987 je napisao/la:
borcev_navijac je napisao/la:Ja veceg pljuvanja na svoju ekipu , trenera i sve koji su vezni za klub nakon jednog poraza u gostima protiv odlicne ekipe zrinjskog nisam vidio ni na jednoj drugoj temi.

Sve je to tačno, ali da se ne zaboravi broj bodova sa gostujućih terena, a posebno da se osvrnemo na broj primljenih golova za ekipu koja igra defanzivan fudbal, a treba sačekati Slaviju ali mislim da nećemo biti ništa bolji, opet to je moje mišljenje, a kada os vemu razmislim ovaj Marić će otići samo na način da ga publika otjera, nema on taj karakter ljudskostiu da podnese ostavku sam, čovjek je isti poput Mihajla Bošnjaka, ja sam se iskreno nadao da više nikada neće doći takav nepoznavalac fudbala i fudbalskih poimanja, evo sada moram reći da sam pogriješio i da nažalost sada imamo goreg nego što je bio on, dakle doviđenja fudbalu...
Prvo igramo defanzivno samo u gostima, čovjeku jenom uspjelo probao i drugi put, drugi put smo popusili (leotar ne pominjem jer nisam gledao utakmicu ali sam cuo da nam sudija nije dao igrati da ne pominjem namjerne greske oko ne sviranja penala nad vuklejom) , u tri prvenstvena gostovanja primili smo 4 gol, što iznosi 1, 3 gola po utakmici na gostovanjima
TREĆI PUT ČASTIMO !

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 04 apr 2010, 23:26

U Trebinjuu 2, u Mostaru 3, u Širokom beez golova, znači 5, u jednoj utakmici u kupu 2, plus da se za taj broj golova Možemo zahvaliti samo golmanu koji nas je iščupao u više situacija, za goolove sinoć ja mu neću ništa prigovarati, sigurno je bolji golman od Starčevića...
"TREĆI PUT ČASTIMO"

borcev_navijac
Kontakt:

Post Postao/la borcev_navijac » 05 apr 2010, 00:05

VB 1987 je napisao/la:U Trebinjuu 2, u Mostaru 3, u Širokom beez golova, znači 5, u jednoj utakmici u kupu 2, plus da se za taj broj golova Možemo zahvaliti samo golmanu koji nas je iščupao u više situacija, za goolove sinoć ja mu neću ništa prigovarati, sigurno je bolji golman od Starčevića...
u pravu si primili smo 5 golova u tri prvenstvena gostovanja ( ali imaj na umu poritv koga smo igrali na ovim gostovanjima, to su mnogo teza neuporedivo teza gostovanja od jesenas) kup ne racunam koliko smo rpimili toliko smo i dali.

E sad ajmo na stranu sreca i to, sreca je sastavni dio sporta.

Mene interesuje kako bi ti da si trener vodio ovu utakmicu u mosaru da si imao ovo sto je maric imao na raspolaganju ( evo ja mu zamjeram nekoliko stvari, trebao je izvaditi petrovica i staviti stanica a ne ubacivati oovog sto mu ni ime ne znam savic kako bjese). JA sam isto rekao prije utkamice da bi poceo sa pet veznih i jendim spoicem i on je, to mu ne mogu zamjeriti.
Do primljenog gola , bez obzira na losu igru jandruiica ( da se mi ne lazemo jandirc tako igra svaku utakmicu, ne vraca se i pasivan je) ali ipak moze da rijsi utakmicu dobrim pasom za kontru ili golom.

Znaci Maricu se moze takticki prigovoriti, prenisko postavljanje igre, pri cemu nije vrsio pritisak na zadnju liniju trinjskog i tim rasteretio odbranu. Ali ako i to malo analiziramo, nakon njegove najave na poluvremenu da trebaju vise napasti, u pocetku drugog poluvremena do primljenog gola, borac sustinski i jeste vise postavio igru , pomjerio zadnju liniju naprijed i iz tog je i uslijedila sansa za vukelju, znaci ipak je odigrao dosta ofanzivnije do primljenog gola, i onda je dosao taj nesretni go koji je srusio koncepciju igre, jer se vise nije znalo kako treba nastaviti, nije se to bas tako lako u toku utkamice preraformisati iz defanzivne formacije u ofnazivnu, to je malo i do uigranosti.
TREĆI PUT ČASTIMO !

borcev_navijac
Kontakt:

Post Postao/la borcev_navijac » 05 apr 2010, 10:32

nesto razmisljam, Stančeski je odlično odigrao tog zadnjeg veznog u mostaru, čini mi se da mu leži a pozcija, možda bi treblo pokušati s njim i sakanom ili vukobratovicem na toj poziciji, to bi moglo dobro izgledati. a onda u veznom redu još stevanović i stanić, naprijed vukelja i kajkut, s tim da stanica treba eventualno mijenjati san jandricem nekih 20 minuta. . U da hoce puzigaca da proradi kako treba i kako on to zna bilo bi to jako dobro. Sa dobrim puzigacom dobili bi smo prodor i po toj lijevoj strani, a i stupr je poceo korektno odradjivati ofanzivne zadatke, tako da mislim da bi ovo mogl biti dobitna kombinacija
TREĆI PUT ČASTIMO !

Simpatizer
Kontakt:

Post Postao/la Simpatizer » 05 apr 2010, 11:39

Iako sam se pribojavao utakmice sa Slavijom mislim da cemo je dobiti lakse nego sto ocekujemo. Bicemo kompletni a gosti ce najvjerovatnije odmoriti neke igrace za Kup, jer im je to utakmica sezone. Ljudi su u sredini tabele i nemaju sanse da idu ka vrhu, a vala ni da kliznu u opasnu zonu.
HAJ FAJV

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 05 apr 2010, 11:48

borcev_navijac je napisao/la:nesto razmisljam, Stančeski je odlično odigrao tog zadnjeg veznog u mostaru, čini mi se da mu leži a pozcija, možda bi treblo pokušati s njim i sakanom ili vukobratovicem na toj poziciji, to bi moglo dobro izgledati. a onda u veznom redu još stevanović i stanić, naprijed vukelja i kajkut, s tim da stanica treba eventualno mijenjati san jandricem nekih 20 minuta. . U da hoce puzigaca da proradi kako treba i kako on to zna bilo bi to jako dobro. Sa dobrim puzigacom dobili bi smo prodor i po toj lijevoj strani, a i stupr je poceo korektno odradjivati ofanzivne zadatke, tako da mislim da bi ovo mogl biti dobitna kombinacija
E pa da o tom i pokušavam diskutovati, znači Stančeski je bio ponajbolji pojedinac u Mostaru, Puzigaća mora igrati jer je glupo očekivati da će proraditi ako sjedi na klupi, odmah prestati igrati sa ovim polutkama, jer je to prevaziđeno prije dvadesetak godina, a na sreću imamo bekove koji sami mogu držati čitavu stranu, Stevanovića vratiti u teren jer je očigledno da tamo uopšte nije koristan i ne koristimo njegove mogućnosti ni 70 posto, momak ima sve predispozicije da bude vođa ovog Borca, a u samom vrhu kombinovati sa Vukeljom, Kajkutom, Stanićem, kao polušpicem, uglavnom, imamo ekipu za velike domete, samo ih treba natjerati da oznoje muda na terenu, pa da će sve to biti odlično na terenu...
"TREĆI PUT ČASTIMO"

Simpatizer
Kontakt:

Post Postao/la Simpatizer » 05 apr 2010, 12:05

Vukelja i Kajkut moraju spic od pocetka i to je obavezno. Zatim, Stevanovica bih vise volio da vidim po lijevoj strani i da sa te strane prodire u sredinu po dijagonali. Takodje, Puzija staviti umjesto Zare. Mada je i on, kao i Kajkut, u losoj formi.
E sad, moze doci do problema ako i Stevanovic i Puzi budu igrali na lijevoj strani, tj. moglo bi doci do gusenja Puzijevih prodora, jer bi morao davati loptu Cupi. U tom slucaju ne vidim razlog zasto bi Puzi igrao umjesto Zare, jer je losiji u defanzivi. Uz sve to, desna strana bi nam ostala bezopasna.
Ne znam, ima tu dilema... :mrgreen:

EDIT: Glavni problem je sto nema nikoga da probija desnom stranom, naravno osim Cupe. Ali, kao sto napisah, njega bih vise volio na drugoj poziciji.
HAJ FAJV

borcev_navijac
Kontakt:

Post Postao/la borcev_navijac » 05 apr 2010, 12:12

Simpatizer je napisao/la:Vukelja i Kajkut moraju spic od pocetka i to je obavezno. Zatim, Stevanovica bih vise volio da vidim po lijevoj strani i da sa te strane prodire u sredinu po dijagonali. Takodje, Puzija staviti umjesto Zare. Mada je i on, kao i Kajkut, u losoj formi.
E sad, moze doci do problema ako i Stevanovic i Puzi budu igrali na lijevoj strani, tj. moglo bi doci do gusenja Puzijevih prodora, jer bi morao davati loptu Cupi. U tom slucaju ne vidim razlog zasto bi Puzi igrao umjesto Zare, jer je losiji u defanzivi. Uz sve to, desna strana bi nam ostala bezopasna.

EDIT: Glavni problem je sto nema nikoga da probija desnom stranom, naravno osim Cupe. Ali, kao sto napisah, njega bih vise volio na drugoj poziciji.
po meni čupina prorodna strana je baš desna, i tu je pružao dobre partije, kad je na lijevoj čini mi se puno bezopasniji. Uostalom sa njim na desnoj otvara se puziju prostor za prodor po lijeovj tako da smo onda opasni po obe strane.

Vuklej i kajkut naprijed naravno, jednostavno enma druge opcije, nadati se da ce i kajkut jednom proraditi.

a interesuje me sta mislite o ovom d na zadnjem veznom igraju stancski i sakan(vukogratovic) koliko god mi drAG BIO GRAHIOVAC JE JOS UVIJEK ZELEN.
TREĆI PUT ČASTIMO !

Simpatizer
Kontakt:

Post Postao/la Simpatizer » 05 apr 2010, 12:16

borcev_navijac je napisao/la:
Simpatizer je napisao/la:Vukelja i Kajkut moraju spic od pocetka i to je obavezno. Zatim, Stevanovica bih vise volio da vidim po lijevoj strani i da sa te strane prodire u sredinu po dijagonali. Takodje, Puzija staviti umjesto Zare. Mada je i on, kao i Kajkut, u losoj formi.

po meni čupina prorodna strana je baš desna, i tu je pružao dobre partije, kad je na lijevoj čini mi se puno bezopasniji. Uostalom sa njim na desnoj otvara se puziju prostor za prodor po lijeovj tako da smo onda opasni po obe strane.

Vuklej i kajkut naprijed naravno, jednostavno enma druge opcije, nadati se da ce i kajkut jednom proraditi.

a interesuje me sta mislite o ovom d na zadnjem veznom igraju stancski i sakan(vukogratovic) koliko god mi drAG BIO GRAHIOVAC JE JOS UVIJEK ZELEN.
Cupo je protiv Zvijezde pravio dar-mar bas po lijevoj strani i zato je moje misljenje da je bolje da siba tuda, da ulazi dijagonalno i eventualno opali koju sa 20-ak metara. Zanima me kakav ima sut, sa desne strane bas i ne bi imao priliku da se namjesti za udarac. Sa druge strane, obojica smo napisali da bi njegovo igranje po lijevoj strani ucinilo Puzija beskorisnim. Vidjecemo...

Slazem se da je za Grahovca previse da igra 90 minuta. Vise od 20 je za njega opterecenje.
HAJ FAJV

nedaTM87
Kontakt:

Post Postao/la nedaTM87 » 05 apr 2010, 12:20

Simpatizer je napisao/la:Iako sam se pribojavao utakmice sa Slavijom mislim da cemo je dobiti lakse nego sto ocekujemo. Bicemo kompletni a gosti ce najvjerovatnije odmoriti neke igrace za Kup, jer im je to utakmica sezone. Ljudi su u sredini tabele i nemaju sanse da idu ka vrhu, a vala ni da kliznu u opasnu zonu.
ne bih se slozio s tobom, slavija je 11. na tabeli, ispod nje su. Rudar, Zvijezda, Sloboda, Laktasi, Modrica. Slavija ima 26 bodova iza njih je rudar sa 25, slijede Zvijezda i Sloboda sa 24 i zatim Laktasi i Modrica sa po 21 bodom. Rudar docekuje kuci Zelju i to ce vjerovatno biti 1 ili x, dakle rudar ce imati 26 ili 28 bodova, zatim Zvijezda ide u goste Modrici itu ce minimalno izvuci bod ako ne i 3, znaci Zvijezda ce imati 25 ili 27 bodova, zatim Sloboda igra kuci i znamo svi sta to znaci ( nema nikom bodova u Tuzli do kraja ) dakle Sloboda ce imati 27 bodova tako da ukoliko Slavija izgubi u Banja Luci vjerovatno ce pasti na 13. ako ne i na 14. poziciju sto je jako moguce, tako da mislim da je Slaviji jako bitna ova utakmica jer bi sa novim porazom doveli u pitanje svoj Premijerligaski status i to bi onda bila bitka izmedju Slavije i Laktasa...mada ne kazem da im polufinale kupa nije bitno protiv borca ali mislim da ce vrlo tesko uspjeti pobjediti borca ili odigrat nerjeseno 3:3 tako da mislim da im je i ova utakmica premijer lige jako bitna ukoliko izvuku bod onda su skoro pa sigruno zagarantovali opstanak, a bod mogu izvuci ukoliko pruze predstavu sa Grbavice jer iako su porazeni 2:0 mislim da su jako dobro odigrali tu utakmicu i da bi sa slicnom taktikom bili ravnopravan protivnik Borcu... ovo je pak moje misljenje...
Kad odu šminkeri,pljuvači i šmekeri, kad prođu trendovi, mode i
pozeri,ostat' će na JUGU gordi i ponosni, ostat' će u ljubavi vjerni i
odani! THE MANIACS 1987

borcev_navijac
Kontakt:

Post Postao/la borcev_navijac » 05 apr 2010, 12:27

Simpatizer je napisao/la:
borcev_navijac je napisao/la:

Cupo je protiv Zvijezde pravio dar-mar bas po lijevoj strani i zato je moje misljenje da je bolje da siba tuda, da ulazi dijagonalno i eventualno opali koju sa 20-ak metara. Zanima me kakav ima sut, sa desne strane bas i ne bi imao priliku da se namjesti za udarac. Sa druge strane, obojica smo napisali da bi njegovo igranje po lijevoj strani ucinilo Puzija beskorisnim. Vidjecemo...

Slazem se da je za Grahovca previse da igra 90 minuta. Vise od 20 je za njega opterecenje.
da u pravu si, pravio je čupo dar mar po toj lijeovoj strani, a i lakše bi dolazio u poziciju za šut.
Mada i po desnoj strani je jako jako dobar , ima taj ulaz i izuzetno dobar centar šut, lako ulazi u 16, tu se uvijek može očekivati neki penal nad njim. a ako je malo više prema sredini, može se to i šutnuti.

S druge strane radi ekipe u koj bi eventualno irao puzigaća , nekako je najnormalnije da čupo odigra po desnoj strani a da puzi probija tu lijeo s tim da se stanić uvlači kroz sredinu i oslobadja prostor puzigaći za onaj brzi trk i proboj.
Aliu opet najvaćnije je isrpavno postaviti taj vezni red , sakan je odlično odigrao protiv zvijezde, a stančeski protiv zrinjskog ( prvi put sam ga gledao na toj poziciji i po meni daleko najbolji zadnji vezni od ovoh što sad imamo.

Graha mora bizi neki džoker sa klupe, on je razgradjivač slabo daje tu loptu u napad , slabi su mu dugački pasovi još uvijek, vjerovatno je do iskustva
TREĆI PUT ČASTIMO !

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 05 apr 2010, 12:35

---------------------------------------------milinović------------------------------------------
---stupar-------------------vule---------------------------------leo------------------------puzi--
--------------------------------stančeski------------------sakan----------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------stanić----------
-----------------------------------------stevanović------------------------------------------------
-------------------------kajkut---------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------vukelja----------------------------------

Eh ovako bi to nekako trebalo da se postavi, zanči pokušati Stevanovića staviti u sredini, odmah iza napadača, mislim da on ima sve predispozicije za tu poziciju, trkački jak, mislim da ima pas igru, dobro bi gradio napade, ima šut, znači kako ono kažu pokušati ga staviti kao Desetku klasičnu, sjetite se kako je odigrao loptu za onaj Vukeljin zicer u Mostaru...
"TREĆI PUT ČASTIMO"

Zaključano

Natrag na “FK Borac”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.