Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la MortemHz » 14 feb 2015, 02:19

Moram replicirat na ovo jer sam na nekoliko mjesta naletio na isto. Ne znam odakle vam to da je Cimirot prvi u nasoj ligi koji vrijedi milion ili vise eura. Evo, npr. samo cu jednog spomenuti, Zajko Zeba je od 11.03.2012. kostao 1m€. A ima jos primjera, nekih cak i preko milion. Koga zanima nek trazi. Govorim prema transfermarktu, jer je i ova prica za Cimija krenula nakon sto mu je tm stavio milion.

Znas sta,za starije godine su dodane cifre a nisu bile trenutno stanje tako da su dodane poslije,TM je imao failova prije dok nisu poceli ''normalno'' raditi...prije 2-3 godine.Prave cijene nasih igraca na TM tih godina su bile 200-300K svakom igracu jer se nije marilo za nas tad,a kao sto sam rekao ove cifre su dodane poslije kad su prelazili u druge timove.Tako da je tehnicki Cimirot prvi kome je cijena stavljena 1M a da je u nasem klubu...ali naravno ne sporim kvalitete igraca tad :thumbup:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 14 feb 2015, 03:16

Ajax je napisao/la:
Pivopija je napisao/la:Covjek je bubnuo ekipu ko grom iz vedra neba, ni rijeci obrazlozenja, neki od njih jos uvijek nisu u opticaju za nas, protiv kojeg protivnika bi poslao ove junake?
Pa dobro jest se zajebao. Samo ne treba ga sada zbog toga ismijavati.
Nemam namjeru nikoga ismijavati, ali sigurno da se sam doveo u situaciju da se malo zacudimo ili mozda nasmijemo. Mora biti velikodusniji kad su rijeci u pitanju, barem se one jos uvijek ne naplacuju.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 14 feb 2015, 03:22

MortemHz je napisao/la:Moram replicirat na ovo jer sam na nekoliko mjesta naletio na isto. Ne znam odakle vam to da je Cimirot prvi u nasoj ligi koji vrijedi milion ili vise eura. Evo, npr. samo cu jednog spomenuti, Zajko Zeba je od 11.03.2012. kostao 1m€. A ima jos primjera, nekih cak i preko milion. Koga zanima nek trazi. Govorim prema transfermarktu, jer je i ova prica za Cimija krenula nakon sto mu je tm stavio milion.

Znas sta,za starije godine su dodane cifre a nisu bile trenutno stanje tako da su dodane poslije,TM je imao failova prije dok nisu poceli ''normalno'' raditi...prije 2-3 godine.Prave cijene nasih igraca na TM tih godina su bile 200-300K svakom igracu jer se nije marilo za nas tad,a kao sto sam rekao ove cifre su dodane poslije kad su prelazili u druge timove.Tako da je tehnicki Cimirot prvi kome je cijena stavljena 1M a da je u nasem klubu...ali naravno ne sporim kvalitete igraca tad :thumbup:
TM pravi dosta velike kikseve u procjeni vrijednosti igraca kad su u pitanju ove najjace lige, tako da njihova procjena nase lige je obicni cirkus, jos kad uzmes u obzir koliko cesto vrse upadate, sve ti je jasno.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 14 feb 2015, 03:58

Istina ali od prije 10 dana dosao je momak odavde da uradi update,valjda sad radi to i stvarno danasnje cijene su perfektne a znam prije...igrac otisao iz Sarajeva 2012 a on 2014 jos kao igrao za nas :crazy: cista katastrofa...ali evo prodamo danas igraca,kupimo drugog i odmah ce pisati na TM.To vazi i za sve ostale timove,update je uradjen fenomenalno i nastavljuju to raditi
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 14 feb 2015, 13:41

MortemHz je napisao/la:Istina ali od prije 10 dana dosao je momak odavde da uradi update,valjda sad radi to i stvarno danasnje cijene su perfektne a znam prije...igrac otisao iz Sarajeva 2012 a on 2014 jos kao igrao za nas :crazy: cista katastrofa...ali evo prodamo danas igraca,kupimo drugog i odmah ce pisati na TM.To vazi i za sve ostale timove,update je uradjen fenomenalno i nastavljuju to raditi
Lede je svojevremeno mislim vrijedio milion prema tm.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

rishaaa
Kontakt:

Post Postao/la rishaaa » 14 feb 2015, 15:28

Matija Matko... najbolji igrač koji je koračao Koševskim travnjakom :cool:
Sarajevo, Mostar, Tuzla, Goražde
Višegrad i Foča s tugom osviće
junak do junaka, sada stoje svi
na braniku Bosne znaj te dušmani!!!

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 14 feb 2015, 18:00

Ja bas nemam nekog razloga hvaliti FK Sarajevo, niti navijam za njih a nisam ni Sarajlija. Ali gledao sam par utakmica tragom svega ovog sto se pise u zadnjih 7-8 mjeseci. Mogu reci da Sarajevo postaje ozbiljan klub i vrlo brzo ce njegovi igraci postati legitimni pretendenti za repku. To je vrlo dobro za nogomet u BIH evo napokon mjesta i gdje se talenti kojima posrne karijera mogu spasavati a repka ce imati itekako koristi od toga. Nesto slicno je i Dinamo radio sa mnogim igracima iz Hrvatske. Nadam se da ce jos koji klub u BIH krenuti njihovim stopama. Pogotovo bi to dobro doslo da napravi uprava Zeljeznicara jer je njihova skola nogometa stvarno dobra. Da se razumijemo i akademija Sarajeva je pocela dizati svoj rad na visoki nivo. Pogotovu za one uvjete koji vladaju u domacem nogometu. Da ponovim o ovome sto radi Sarajevo bruji cijela regija. Izbacuju Grcki klub iz EL, dobijaju Parizan i Metalist na pripremama. Dovedu Jajala za kojeg se Hajduk trsio da im ga otme. Ovo nije bas bilo karakteristicno za nase klubove. Pozivi igracima Sarajeva ce pomalo poceti biti realnost i kao nagrada za sve ovo. Bilo bi dobro da se i ostali klubovi trznu i pokusaju nesto ovako ponoviti. Moj Velez na primjer.

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 15 feb 2015, 12:09

Mesa svaka ti cast ali sa sadasnjom formom igraca i njihovom minutazom nemas sansi za Evropsko zato gledaj da sastavljas tim za svjetsko.Ima i igraca iz nase lige a iz Sarajeva 2 minimalno a netreba ni ostale otpisivat.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 15 feb 2015, 12:37

Nije poenta u jacini sarajeva, vec u snazi ostalih klubova. Nije isto igrati protiv Celika i recimo Dinama/Maribora/Anderlechta i slicnih klubova.
Celik!3,2,2.

povratakotpisanih
Kontakt:

Post Postao/la povratakotpisanih » 15 feb 2015, 12:46

Ne znam da li će Meša računati na Spahića da sam na njegovom jesto ne bih pozivao Spahu jer on je polako na zalasku i ja mislim da će več sljedeče sezone u Leverkusenu grijati klupu.
Protiv Austrije bih pokuao sa ovakvom postavom:

-----------------------------Đurić--------------------------
----------Džeko--------------------------------------------
-------------------------------------------------Višča------

------------------Lulić----------------Pjanić--------------

-----------------------------Bešić--------------------------

Zukanović----Kolašinac-----------Bičakčić-----Vranješ

---------------------------Begović-------------------------

Mora se iskoristit Lulić kao ljevi vezni tu je najaći (konkurencija Medunjanin, Vrančić, Sušić od sviju je bolji na toj poziciji), Džeku koristit sa polu ljeve pozicije a Đurića gurnuti naprijed da igra nešto kao Grafite u Wolfsburgu i tako odvlaći odbranbene igraće od Džeke. Odbranu makslimalno pojaćati a Kolašinca na štopera radi brzine da nebi primali onako glupe golove kao protiv Kipra. Višču unjesto Hajrovića oi desno krilu jer je trenutno u dobroj formi.

A evo po istoj šemi rezervna postava:

--------------------------Ibišević--------------------------

Mahmutović-----------------------------------------------
--------------------------------------------Hajrović-------

-----------------Salihović-------Vrančić-------------------

------------------------Medunjanin------------------------

Letić--------Cocalić--------------Šunjić--------M.Sušić

--------------------------Burić------------------------------
Šehić

Samo da napomenem da sam uvrstio igrače koji imaju sređene papire i oko kojih ne bih bilo problema oko poziva u repku.

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 15 feb 2015, 15:38

Onaj ljakes Juka svugdje svoje guzove zavuče, juce sa Mešom na stadionu....

Nadam se da je Meša skužio o kakvom ograničenom prostaku se radi!!!

Sent from Angelina's bed

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 15 feb 2015, 15:50

Šta je to loše Juka uradio dosad da bi ga zvali ograničenim seljakom? :rol:

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 15 feb 2015, 16:54

Nije njegov posao da on obilazi igrace i da im on drži predavanja!!!
Jedno vrijeme je bilo dobro jer se išlo onom bolje ista nego ništa. Međutim sada kad Bazdarevic mnogo ozbiljnije postupa prema potencijalnim igračima nema potrebe za Jukinu pomoć.

Uostalom mnogo ozbiljnije se treba razgovarati, profesionalnije i namazanije sa nadolazećim generacijama.

A Juka ih samo moze otjerati!! To nije njegov posao!!

Sent from Angelina's bed

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 15 feb 2015, 17:02

Slažem da je razgovor sa potencijalnim igračima jedna ozbiljna operacija kojom su se ljudi u savezu trebali davno pozabaviti, ali ne znam kako misliš da Juka može otjerati takve igrače.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 15 feb 2015, 17:16

Pa dobro realno malo je čudno da jednoj ozbiljnoj reprezentaciji obični navijač sređuje nove igrače, zar ne? :D

Trebali bi postojati ljudi za te stvari, čak ni Meša ne bi trebao to raditi direktno, nego da ima par ljudi zaduženih za to a poslije obavljenih razgovora oči u oči onda može uletiti Meša kao selektor i reći par stvari tim momcima.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 15 feb 2015, 17:23

Logicno je brate da svako igra za reprezentaciju drzave u kojoj je odrastao.
To je logicno i normalno, osim ako je clan agencije Germanija, ostali poslati kasete i krenuti pjeske za Sarajevo, mozda stignu do slijedeceg okupljanja.

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 15 feb 2015, 17:27

FaraonTM je napisao/la:Pa dobro realno malo je čudno da jednoj ozbiljnoj reprezentaciji obični navijač sređuje nove igrače, zar ne? :D

Trebali bi postojati ljudi za te stvari, čak ni Meša ne bi trebao to raditi direktno, nego da ima par ljudi zaduženih za to a poslije obavljenih razgovora oči u oči onda može uletiti Meša kao selektor i reći par stvari tim momcima.
Upravo zato sam ja napisala da je savez dosta ranije trebao baviti se tom problematikom, naći nekoliko profesionalaca (pretpostavljam tri :D ) koje ništa drugo neće zanimati osim kad sjedaju na koji avion...

Međutim, ne možemo pobjeći od činjenice da nam je baš jedan obični navijač svojom voljom doveo par bitnih igrača za budućnost, uspostavio prvi kontakt pa ih spojio sa savezom. U toj priči ja ne bih upirala prstom u Jusufa kao krivca, što se često radi...

"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 15 feb 2015, 17:31

BaDa12 je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:Pa dobro realno malo je čudno da jednoj ozbiljnoj reprezentaciji obični navijač sređuje nove igrače, zar ne? :D

Upravo zato sam ja napisala da je savez dosta ranije trebao baviti se tom problematikom, naći nekoliko profesionalaca (pretpostavljam tri :D ) koje ništa drugo neće zanimati osim kad sjedaju na koji avion...

Međutim, ne možemo pobjeći od činjenice da nam je baš jedan obični navijač svojom voljom doveo par bitnih igrača za budućnost, uspostavio prvi kontakt pa ih spojio sa savezom. U toj priči ja ne bih upirala prstom u Jusufa kao krivca, što se često radi...

Naravno, sve je to istina i ja nemam ništa lično protiv Juke, ali treba se znati neki red. I ja bih sad najradije otišao do pola potencijalnih reprezentativaca da ih privolim da igraju za nas ali to nije moj posao i ne treba da bude, to je samo mali dio koji nas još ne čini velikom reprezentacijom.

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 15 feb 2015, 17:44

Ma, ti i ja se slažemo 100%, ne moramo dalje, :), to isto misli svako ovdje normalan.
Samo, ja, kao još jedan obični navijač, ne mogu dozvoliti da se šire uvrede i da se Juka naziva pogrdnim imenima, a to čovjek nije zaslužio.
Naravno da treba posao predati nekome spremnijem iz saveza, ali mu se treba zahvaliti za sve učinjeno.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 15 feb 2015, 17:49

BaDa12 je napisao/la:Ma, ti i ja se slažemo 100%, ne moramo dalje, :), to isto misli svako ovdje normalan.
Samo, ja, kao još jedan obični navijač, ne mogu dozvoliti da se šire uvrede i da se Juka naziva pogrdnim imenima, a to čovjek nije zaslužio.
Naravno da treba posao predati nekome spremnijem iz saveza, ali mu se treba zahvaliti za sve učinjeno.

Ma dobro nemoj da te dotiču te uvrede posebno od @Calcia on je stari kontraš, da je Pape recimo doveo Hajrovića i Kolašinca u reprezentaciju ne bi nikada riječi progovorio kao što je recimo doveo Speedy Demona, Tinu mašinu i Hadžiju univerzalca pa vidiš da ih hvali na sve strane i kada zasluže i kada ne zasluže. :)

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: bavariapivo, Beli98, Iobit, jasmin10, Pensioner26 i 24 gosta.