Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_

Pivopija
Kontakt:

Re: Odg: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la Pivopija » 16 feb 2015, 23:05

Sabinho je napisao/la: Igrao je Salihovic na lijevoj strani kao i mnogo puta sa Lulicem. Stani, daj mi reci jesmo li mi to ta sila koja je sposobna odigrati utakmicu da joj protivnik ne napravi priliku?
Ovdje se otislo predaleko u raspravu, poenta je da su Grci imali bolje sanse za postizanje gola od nas, sto je i istina. Promasili su dva cista zicera.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 16 feb 2015, 23:08

Pivopija je napisao/la:
Sabinho je napisao/la: Igrao je Salihovic na lijevoj strani kao i mnogo puta sa Lulicem. Stani, daj mi reci jesmo li mi to ta sila koja je sposobna odigrati utakmicu da joj protivnik ne napravi priliku?
Ovdje se otislo predaleko u raspravu, poenta je da su Grci imali bolje sanse za postizanje gola od nas, sto je i istina. Promasili su dva cista zicera.
I poenta je da su sve tri sanse plod pogresaka tri nasa odbrambena fudbalera, od toga dvojica standardnih kojima se to jako rijetko desava (Mujdza, Salihovic). Necu opet pisati kakve veze Pape ima sa tim.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Goalgetter
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la Goalgetter » 16 feb 2015, 23:10

Ako vec hocete kritikovati Papeta, onda navodite sve cinjenice nakon tekme sa Slovacima, Brazil, EP2016 kvale, a ne traziti dlaku u jajetu u tekmama protiv Grcke koje smo takticki sjajno odradili, sto je bila i zasluga Papeta. U Grckoj je i sreca bila na nasoj strani, takodjer sreca sto je Gekas promasio ono, ali mora se i nama jednom sve poklopiti na jednom danu, ne mozes vazda biti vjeciti peh.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 16 feb 2015, 23:14

Goalgetter je napisao/la:Ako vec hocete kritikovati Papeta, onda navodite sve cinjenice nakon tekme sa Slovacima, Brazil, EP2016 kvale, a ne traziti dlaku u jajetu u tekmama protiv Grcke koje smo takticki sjajno odradili, sto je bila i zasluga Papeta. U Grckoj je i sreca bila na nasoj strani, takodjer sreca sto je Gekas promasio ono, ali mora se i nama jednom sve poklopiti na jednom danu, ne mozes vazda biti vjeciti peh.
To je to druze. Ima stvari koje se mogu kritikovati ali prvi put citam kritike za mec u Atini bgm. :roll:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 16 feb 2015, 23:15

Sabinho je napisao/la: I poenta je da su sve tri sanse plod pogresaka tri nasa odbrambena fudbalera, od toga dvojica standardnih kojima se to jako rijetko desava (Mujdza, Salihovic). Necu opet pisati kakve veze Pape ima sa tim.
Nisam ni rekao da je Safet kriv, samo ste pricu razvukli i nesto izmotavate. Ima Safet i previse losih stvari tako da mu je suludo i bespotrebno ovo prepisivati.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 16 feb 2015, 23:17

SjeverniVjetar je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:
SjeverniVjetar je napisao/la:Ako je Dinamo uvrstio Hodzica u prvi tim,ako sjedi na klupi, onda imaju ozbiljne namjere s njim. Najlakse bi im bilo da ga posalju u drugi tim, na posudbu u Lokomotivu itd, ionako su ga dobili dzaba ili skoro dzaba. Na koncu, lijece ga i cekaju vise od pola godine, to je korektno.
Proslo kolo je usao i bio neprimijetan, na njemu je da se izbori i dokaze,.... Cisto sumnjam da ce Mamici usporavati razvoj igracu na kojem mogu zaraditi milione.
Ako propadne , to sigurno nece biti radi Mamica, vece cudo bi bilo da, kao igrac iz BHPL, napravi uspjesnu karijeru.
Meni je nevjerovatno da imamo 15ak igraca u ligama 5ice ili sada jos i vise a da nikad kroz sve ove godine nijedan nije uspio u Dinamu a BIH mu je na sat vremena autom. Vise nam je dobrih reprezentativaca dao Zagreb nego Dinamo. To nije slucajno a vjerujem i da nije smisljeno upropastavanje igraca. Vec jednostavno Mamic moze Kovacu narediti da pozove Pjacu. Ako mogne narediti i Mesi, Hodzicu ce se dati vrijeme da proigra i oprostiti ce mu se koja greska. Ako ne mogne nece. To je poanta moga pisanja a vrijeme care kao i uvjek pokaze. Ja se ovom izrekom uvijek pokrijem.
Koje je to BH igrace Dinamo upropastio? Koji se to Bh PL igrac nametnuo u ligi 5 ili nekom timu kvaliteta Dinama?Stvar je sto nijedan BH igrac i reprezentativac iz Hrvatske, osim Ibricica, nije imao kvalitet da igra u Dinamu.
Ma ne da mi se sada nabrajati koliko igraca je Dinamo uzeo i nikad im nije niti pruzio sansu pa cak ni u Lokomotivi. Imas ih i sada u Sirokom, Slobodi, Olimpiku, Sarajevu ... Nemoj me vise propitivati o ovome jer ja sam odrastao covjek i imam odredjeno iskustvo i izgradjen stav. Rodjen sam i odrastao u Hrvatskoj i znam dobro kako stvari ovdje idu. Jasni su mi Mamicevi motivi i rekao sam 100 puta da to nije namjerno unistavanje igraca nego jednostavna cinjenica da on moze igrace gurati u Hrvatsku repku. Ja cak znam i nekoliko trenera u omladinskom pogonu Dinama ali opet to nije vazno u ovome sto ovdje pisem. Kada mu i ako to bude omoguceno u BIH pocet ce gurati i igrace iz BIH. Nadam se da ce Mesa zvati one koje zasluze iako se slazem da je za dobro buducnosti repke nekad praviti iznimke. Na par tema se ja i ti tesko mozemo naci i molim te nemoj me forsirati sa nekim dokazima. Ne mozes stara konja uciti orati, tako u nas u Hercegovini kazu.Pozz :thumbup:

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 16 feb 2015, 23:21

Jeblo vas i Dinamo i Safet, usraste temu totalno!

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 16 feb 2015, 23:22

Goalgetter je napisao/la:Ako vec hocete kritikovati Papeta, onda navodite sve cinjenice nakon tekme sa Slovacima, Brazil, EP2016 kvale, a ne traziti dlaku u jajetu u tekmama protiv Grcke koje smo takticki sjajno odradili, sto je bila i zasluga Papeta. U Grckoj je i sreca bila na nasoj strani, takodjer sreca sto je Gekas promasio ono, ali mora se i nama jednom sve poklopiti na jednom danu, ne mozes vazda biti vjeciti peh.
@Dubrovnik napise da su nas vile pronosale protic Grcke, sto je i istina i evo tri stranice idu u neke analize, te Pape je kriv, te nije itd. Tada je izveo ono najbolje sto smo imali u tom trenutku i sreca nas je pomazila. Ima Safet isuvise gresaka da bi mu se i ovo pripisalo.
Zadnja izmjena: Pivopija, dana/u 16 feb 2015, 23:27, ukupno mijenjano 2 puta.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 16 feb 2015, 23:23

Ukljucujuci tekme sa Slovacima mi osim utakmice sa Argentinom koju smo igrali u normalnom sastavu mi nismo odigrali po meni utakmicu da valja. Iran ok ali mi to i nije bas neko mjerilo. To je onaj period kad je Safet Susic iz nekog razloga totalno prolupao. Mislim da je sunovrat poceo sa rukometaskim zamjenama protiv USA. Zaboravio sam care da si mu i ti drzao stranu.

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 16 feb 2015, 23:26

dubrovnik je napisao/la:
Ukljucujuci tekme sa Slovacima mi osim utakmice sa Argentinom koju smo igrali u normalnom sastavu mi nismo odigrali po meni utakmicu da valja. Iran ok ali mi to i nije bas neko mjerilo. To je onaj period kad je Safet Susic iz nekog razloga totalno prolupao. Mislim da je sunovrat poceo sa rukometaskim zamjenama protiv USA. Zaboravio sam care da si mu i ti drzao stranu.
Nakon kritike zbog tih izmjena vise ih nije ni pravio. :D

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 16 feb 2015, 23:27

Pivopija je napisao/la:
@Dubrovnik napise da su nas vile pronosale protic Grcke i evo tri stranice idu u neke analize, te Pape je kriv, te nije itd. Tada je izveo ono najbolje sto smo imali u tom trenutku i sreca nas je pomazila. Ima Safet isuvise gresaka da bi mu se i ovo pripisalo.
Care i meni ovo nije jasno i to vise puta ponovim da Safeta ne smatram krivim za tu tekmu. Nekad imam osjecaj da je sa druge strane orkestar. :D

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 16 feb 2015, 23:35

dubrovnik je napisao/la: Care i meni ovo nije jasno i to vise puta ponovim da Safeta ne smatram krivim za tu tekmu. Nekad imam osjecaj da je sa druge strane orkestar. :D
Ti si ok lik, upratio sam tvoje postove i 99% se slazem s tobom, imamo slicno razmisljanje i vidi se da si pravi, istinski navijac reprezentacije, imas racionalno razmisljanje.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 16 feb 2015, 23:38

Pape je do SAD radio odličan posao, a nakon toga se sve počelo polahko raspadat. Greške su rasle iz meča u meč, ali što je bilo i očekivano jer nismo imali poraz godinu dana ako ne i više, logičan slijed događaja. Nakon odličnog niza slijedi niz lošijih rezultata... Sad je najbitnije sabrati se, dobiti samopouzdanje (u druge :mrgreen: ) i uhvatiti priključak sa vodećim ekipama. Valjda možemo baraž osigurati.

Ali moja procjena je ili ćemo biti prvi ili četvrti. :D
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 16 feb 2015, 23:41

Fuck this shit. :D Kao da je vazno obnavljati istu pricu 100 puta, Mesa je selektor i okrecemo se novim izazovima.

slika

slika

slika

Zovi ih Mesa, trebamo svjeze krvi u ofanzivi. :bih:

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 16 feb 2015, 23:47

Pivopija je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la: Care i meni ovo nije jasno i to vise puta ponovim da Safeta ne smatram krivim za tu tekmu. Nekad imam osjecaj da je sa druge strane orkestar. :D
Ti si ok lik, upratio sam tvoje postove i 99% se slazem s tobom, imamo slicno razmisljanje i vidi se da si pravi, istinski navijac reprezentacije, imas racionalno razmisljanje.
Drago mi je da cujem da ima neko ko se i slaze sa mnom. Pretpostavljam da ovaj 1posto otpada na TSS. Ali ja tako mislim i da su svi na forumu protiv njega ja necu biti dok sam ne budem uvidio da sam pogrijesio.
Ali ja sam i vise nego zadovoljan da je vecina ovdje shvatila da nisam onaj nekakav ubaceni agent koji zeli nered u nasoj repki. Ne tako davno su me neki forumasi tjerali da idem odakle sam dosao. :D
Ipak po meni je vecina ljudi ovdje ok i ovo je najbolji i najtolerantniji forum u ovim nasim nesretnim krajevima.
pozz
Zadnja izmjena: dubrovnik, dana/u 16 feb 2015, 23:52, ukupno mijenjano 1 put.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 16 feb 2015, 23:49

:thumbup:
Goalgetter je napisao/la:Fuck this shit. :D Kao da je vazno obnavljati istu pricu 100 puta, Mesa je selektor i okrecemo se novim izazovima.

slika

slika

slika

Zovi ih Mesa, trebamo svjeze krvi u ofanzivi. :bih:
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 17 feb 2015, 00:08

dubrovnik je napisao/la: Drago mi je da cujem da ima neko ko se i slaze sa mnom. Pretpostavljam da ovaj 1posto otpada na TSS. Ali ja tako mislim i da su svi na forumu protiv njega ja necu biti dok sam ne budem uvidio da sam pogrijesio.
Ali ja sam i vise nego zadovoljan da je vecina ovdje shvatika da nisam onaj nekakav ubaceni agent koji zeli nered u nasoj repki. Ne tako davno su me neki forumasi tjerali da idem odakle sam dosao. :D
Ipak po meni je vecina ljudi ovdje ok i ovo je najbolji i najtolerantniji forum u ovim nasim nesretnim krajevima.
pozz
Nije u pitanju TSS, jer znam da sve sto imalo odskace od prosjeka u HNL ide vani, on ce sigurno na ljeto napraviti transfer u jacu ligu, ako ne lige petice, onda sigurno u neki jaci klub sa istoka.
Taj mali procenat se odnosio na Mesino kontaktiranje onih koji bi trebali ispasti iz reprezenatcije. I ja sam za to da se ne zovu, ali posto smo mi cudna sredina, a nasi 'novinari' ce napraviti 'spektakl' (jedni negativan a drugi pozitivan, a nasa raja je zavodljiva jer nema svoje razmisljanje), i sam znas kakvi su, onda je bolje da ih pozove za ove 2 utakmice, i onda ih prekrizi. Mozda neko dobije i minuticu. Da smo imalo normalni, onda bi novi selektor fino procitao imena a novinari ne bi zapitkivali zasto nema ovog ili onog kad su ranije bili standardni.

Husika
Kontakt:

Post Postao/la Husika » 17 feb 2015, 00:17

Pivopija je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la: Drago mi je da cujem da ima neko ko se i slaze sa mnom. Pretpostavljam da ovaj 1posto otpada na TSS. Ali ja tako mislim i da su svi na forumu protiv njega ja necu biti dok sam ne budem uvidio da sam pogrijesio.
Ali ja sam i vise nego zadovoljan da je vecina ovdje shvatika da nisam onaj nekakav ubaceni agent koji zeli nered u nasoj repki. Ne tako davno su me neki forumasi tjerali da idem odakle sam dosao. :D
pozz
Nije u pitanju TSS, jer znam da sve sto imalo odskace od prosjeka u HNL ide vani, on ce sigurno na ljeto napraviti transfer u jacu ligu, ako ne lige petice, onda sigurno u neki jaci klub sa istoka.
Taj mali procenat se odnosio na Mesino kontaktiranje onih koji bi trebali ispasti iz reprezenatcije. I ja sam za to da se ne zovu, ali posto smo mi cudna sredina, a nasi 'novinari' ce napraviti 'spektakl' (jedni negativan a drugi pozitivan, a nasa raja je zavodljiva jer nema svoje razmisljanje), i sam znas kakvi su, onda je bolje da ih pozove za ove 2 utakmice, i onda ih prekrizi. Mozda neko dobije i minuticu. Da smo imalo normalni, onda bi novi selektor fino procitao imena a novinari ne bi zapitkivali zasto nema ovog ili onog kad su ranije bili standardni.
Malo off-a
U vezi tog "svog" misljenja, kako ocekujes svoje misljenje kad 100% od dostupnih informacija dobivas od komercijalnih medija?
A ako je nesto komercijonalno znaci da je zavisno,
a ono sto je zavisno nije slobodno,
a ono sto nije slobodno znaci da je nametnuto
a ono sto je nametnuto to nije tvoje
a ono sto sto nije tvoje je projekcija necije kupljene slobode koja nije sloboda nego kupljena stvar,
a sta je to kupljeno?
Ono sto nekome treba, niko ne kupuje ono sto mu ne treba !!!!
Zadnja izmjena: Husika, dana/u 17 feb 2015, 00:25, ukupno mijenjano 1 put.
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 17 feb 2015, 00:20

Reprezentacija . ba portal sastavlja neka pojacanja i kazu Eldin Hadzic nije trenutno prioritet. A on je od svih igraca koji imaju sredjene papire trenutno najpotrebniji. Desno krilo nemamo, a o desnom beku da ne pricam, znaci cijela desna strana skripi, i on je upravo taj koji ce odraditi poziciju desnog krila, a isto tako pomoci desnom beku, momak je dobar prema naprijed ali isto tako se vraca nazad i drzi cijelu svoju stranu, po potrebi i lijevu, :D rastrcan je i ima snage da trci do sutra, a to je upravo ono sto nama treba, kad znamo da su nam centralni igraci spori.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.