Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

AndreWilliams
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la AndreWilliams » 17 feb 2015, 05:05

Cartman je napisao/la:A po cemu bi ga uspjeli vratit ako je vec presao u Srbiju?
Ako se tvoje pitanje odnosi na FIFA zakone, mislim da jos uvijek ima vremena, dok ne zaigra za A-selekciju. Primjer: "Alex Zahavi has represented the Portugal under-17 national team in the 2007 UEFA European Under-17 Championship qualifying round (an official). He later represented Portugal U18 and U19 teams in friendly competitions. In October 2010, he represented US U-20 and scored in a friendly game versus Colombia."

Ukoliko se tvoje pitanje odnosi na njegovu zelju da zaigra za BiH, mislim da bi mladom fudbaleru u razvoju itekako imponovalo da se nadje u A-selekciji za koju jos nastupaju igraci iz EPL-a, Seria A, Bundeslige...

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 17 feb 2015, 06:46

Pivopija je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:
pama je napisao/la:Niko vise ne spominje Dženisa Burnića
Ovaj mali je strasan potencijal. Ali bas strasan, ne znam sta bi trebalo uciniti da ga osiguramo. Da li on zeli u U21.
Ne znam koliko bi ga mogli pridobiti sa U21, ali bi sigurno mogli nekom kombinacijom A reprezentacije i U21, znaci gdje bi bio U21 reprezentativac ali bi zavisno od termina utakmica bio pozivan i za A reprezentaciju, barem prijateljske.
Kombinacija U21 i A bi mogla biti interesantna. Mislim, momak zeli da igra za nas, ali do sada nije jos uvjek kontaktiran. Nema interesa na igracu koji ce ili ove polusezone, najkasnije sljedece, zaigrati za BVB Dortmund. Sa 17 godina najkasnije. :eh: Kad nije sa njim uspostavljen kontakt, sa takvim vanserijskim talentom, onda sebi mozete zamisliti koliko nas savez inace radi kada su u pitanju mladi perspektivni igraci. :zviz:
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 17 feb 2015, 06:51

Milan Djuric: Poziv u reprezentaciju će biti ostvarenje sna.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

giannini
Kontakt:

Post Postao/la giannini » 17 feb 2015, 07:53

AndreWilliams je napisao/la:
Cartman je napisao/la:A po cemu bi ga uspjeli vratit ako je vec presao u Srbiju?
Ako se tvoje pitanje odnosi na FIFA zakone, mislim da jos uvijek ima vremena, dok ne zaigra za A-selekciju. Primjer: "Alex Zahavi has represented the Portugal under-17 national team in the 2007 UEFA European Under-17 Championship qualifying round (an official). He later represented Portugal U18 and U19 teams in friendly competitions. In October 2010, he represented US U-20 and scored in a friendly game versus Colombia."

Ukoliko se tvoje pitanje odnosi na njegovu zelju da zaigra za BiH, mislim da bi mladom fudbaleru u razvoju itekako imponovalo da se nadje u A-selekciji za koju jos nastupaju igraci iz EPL-a, Seria A, Bundeslige...
Mijat je igrao za BH U-17, znaci vec je jednom mijenjao reprezentaciju, tako da on bez eventualno neke nove promjene propisa ne moze nikad vise igrati za nas

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 17 feb 2015, 08:25

giannini je napisao/la:

Mijat je igrao za BH U-17, znaci vec je jednom mijenjao reprezentaciju, tako da on bez eventualno neke nove promjene propisa ne moze nikad vise igrati za nas
Ne mora znaciti. Petar Kunic je igrao za nasu U17, pa za U18 i U19 Srbije, pa onda opet za našu U21.

http://www.transfermarkt.co.uk/petar-ku ... ler/131735
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

giannini
Kontakt:

Post Postao/la giannini » 17 feb 2015, 08:35

TMovac je napisao/la:
giannini je napisao/la:
AndreWilliams je napisao/la: Ako se tvoje pitanje odnosi na FIFA zakone, mislim da jos uvijek ima vremena, dok ne zaigra za A-selekciju. Primjer: "Alex Zahavi has represented the Portugal under-17 national team in the 2007 UEFA European Under-17 Championship qualifying round (an official). He later represented Portugal U18 and U19 teams in friendly competitions. In October 2010, he represented US U-20 and scored in a friendly game versus Colombia."

Ne mora znaciti. Petar Kunic je igrao za nasu U17, pa za U18 i U19 Srbije, pa onda opet za našu U21.

http://www.transfermarkt.co.uk/petar-ku ... ler/131735
kunic igrao samo prijateljske, mijat igrao u kvalifikacijama

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 17 feb 2015, 10:18

Sto se ambicija tice, Mijat na ljeto igra U20 SP i svakako da mu je zelja da, nakon sto je postao prvak evrope, pokusa da se okiti i titulom prvaka svijeta u tom uzrastu!
Srbija takodje ove godine igra i U21 EP i glavni cilj je plasman medju 4 ekipe i obezbjedjivanje ucesca na OI sledece godine, tako da bi Gaćinović vrlo lako mogao dobiti poziv i za tu selekciju, narocito ako ne budu igrali A reprezentativci (Marković, Mitrović...).
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 17 feb 2015, 10:28

Taj Gacinovic je igrao kvalifikacijske utakmice za BiH U17, protiv Holandije i Engleske, dakle morao je promijeniti sportsko drzavljanstvo da igrao takmicarske utakmice za Srbe, a igrao je prvenstvo. Sto znaci da nema vise pravo mijenjati .
To se tako radi, tiho, pametno, da niko i ne zna, a nije prvi ni posljednji koji je na taj nacin samo osvanuo u Srbiji i Hrvatskoj. :(
Kod nas treba medijska histerija, demonstracije, da bi se neko sjetio da uzme telefon u ruku i nazove potencijalnog reprezerntativca, djubrad prodana. :puke:

gringonjaOnajDrugi
Kontakt:

Re: AW: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaci

Post Postao/la gringonjaOnajDrugi » 17 feb 2015, 10:46

Goalgetter je napisao/la:Kad se sjetim da smo ga svi napali kad je lik prognozirao poraz protiv Cipra, prije tekme nas sviju nagovarao da odemo u kladionicu i da makar dignemo pare, da lakse podnesemo poraz :rol:

GringonjaDrugi ne zasluzujemo te. Bice nas aBd makar 30.000 u Andori, a 85.000 u Becu :bih:

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

hvala prijatelju, mnogo mi znaci kad se neko razumije u fudbal i u moje analize i kad neko dijeli moje mislenje....sto se tice sledeci tekmi, andora i austrija, mislim da ce nas biti prilicno dosta raje, imam taj neki osjecaj da ce sad vladati neka sasvim drugacija, neka nova atmosfera.....atmosfera nade, da ipak nekako uskocimo u taj voz prema euru.......al hajd sve to na stranu, citao sam da je skoro 40.000 karti vec prodato za utakmicu u becu, po meni to je veoma malo, jer ipak kad pogledas, ima nas u cijeloj austriji preko 200.000 bosanaca....i ako tu odbacis neki 20.000 bosanski srba koji ne navijaju za repku i neki 7.500 hercegovaca koji takode ne vole bosnu, ipak je malo ako nas onda svega dodje 30.-40.000.......
a sto se tice same organizacije, da li ce biti neko okupljanje kod svetog stevana ili slicno u becu?????

gringonjaOnajDrugi
Kontakt:

Post Postao/la gringonjaOnajDrugi » 17 feb 2015, 10:57

pitanje za raju koja prati austrijsku bundesligu......kakve su sanse da braca HADZIKIC zaigraju uskoro za repku? po meni obojica su jako talentovani, pogotovo rezervni golman Osman Hadzikic......mogao bi biti prva zamjena Begovica.....

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 17 feb 2015, 11:00

gringonjaOnajDrugi je napisao/la:pitanje za raju koja prati austrijsku bundesligu......kakve su sanse da braca HADZIKIC zaigraju uskoro za repku? po meni obojica su jako talentovani, pogotovo rezervni golman Osman Hadzikic......mogao bi biti prva zamjena Begovica.....
Nikakve, jedino ako ima babu koji ce mu postaviti ultimatum "ili Bih ili cu te se odreci !", onda mozda, ako i to nasi ne uspiju usrati.

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 17 feb 2015, 11:03

Nemam vala nista protiv Djurica ali priznajem da bi prije zvao Zeca, barem da nam je malo dovesti kreativnog napadaca umjesto ovog sto samo zna glavom, niti tehnike niti nista. Nije da nema opcija u tom segmentu igre, naravno mislim na Ibisevica i Mahmutovica.

Ibisevica uvijek mozes ubaciti kao jokera ako bude potrebno, jedan i drugi su slicni jedino sto je Djruic ocigledno jaci u zracnim duelima.
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 17 feb 2015, 11:05

Ma to je sve u redu, da ne kazem "slatke muke", Mesa je dovoljno kvalifikovan da procijeni ko mu treba - Dzeko, Ibisevic, Djuric, Mahmutovic, Hadzic, Zec(ako nastavi dobro)...svi cekaju ko zapete puske. :thumbup:
sto se forme tice, cesto igraci koji su na ledu u klubu, briljiraju u reprezentaciji, valjda istresu sve sto im se skupilo...mislim da nece biti problema u napadu.
Zadnja izmjena: SjeverniVjetar, dana/u 17 feb 2015, 11:10, ukupno mijenjano 1 put.

gringonjaOnajDrugi
Kontakt:

Post Postao/la gringonjaOnajDrugi » 17 feb 2015, 11:08

SjeverniVjetar je napisao/la:
gringonjaOnajDrugi je napisao/la:pitanje za raju koja prati austrijsku bundesligu......kakve su sanse da braca HADZIKIC zaigraju uskoro za repku? po meni obojica su jako talentovani, pogotovo rezervni golman Osman Hadzikic......mogao bi biti prva zamjena Begovica.....
Nikakve, jedino ako ima babu koji ce mu postaviti ultimatum "ili Bih ili cu te se odreci !", onda mozda, ako i to nasi ne uspiju usrati.

neznam prijatelju....al znam jedno: njihov babo je VELIKI PATRIOTA nase domovine, cesto su na odmoru u BiH (tacno u blizini Stupara, ako poznajes, to ti je tamo negdje neki 20-30 minuta autom od Zivinica).....poznajem im oca takodje, dobar covjek, voza u becu autobus (tacnije liniju 66A)....momci dobro igraju, tako da nebi trebalo biti problema sto se tice tog statusa uvezi domovine....

saransak
Kontakt:

Post Postao/la saransak » 17 feb 2015, 11:26

šta je sa martićem iz verone, u koja je doba to?..

Edol
Kontakt:

Post Postao/la Edol » 17 feb 2015, 17:35

Jesu li debitovali Hodžić ili Gojak u HNL-u?

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 17 feb 2015, 18:13

Edol je napisao/la:Jesu li debitovali Hodžić ili Gojak u HNL-u?
Nisu, samo je Hodzic odigrao 20-ak minuta u kupu protiv Istre.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin

Edol
Kontakt:

Post Postao/la Edol » 17 feb 2015, 18:14

Pivopija je napisao/la:
Edol je napisao/la:Jesu li debitovali Hodžić ili Gojak u HNL-u?
Nisu, samo je Hodzic odigrao 20-ak minuta u kupu protiv Istre.
Jesi li gledao, je li uspio išta pokazati?

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 17 feb 2015, 18:21

Edol je napisao/la: Jesi li gledao, je li uspio išta pokazati?
Tanko, vidi se da se prilagodjava, u drugoj tekmi nije dobio priliku. Dinamo forsira malog Olma iz Barcelone, navodno veliki talenat, on je vise krilo ali je izgleda prva izmjena u napadu.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 17 feb 2015, 19:21

Nerminovic je napisao/la:Nemam vala nista protiv Djurica ali priznajem da bi prije zvao Zeca, barem da nam je malo dovesti kreativnog napadaca umjesto ovog sto samo zna glavom, niti tehnike niti nista.
Hebiga Zec se gurao po sporovima, pa Rijeka, pa nazad dok Milan napreduje iz utakmice u utakmicu i igra u jacoj ligi. Nije pogresno pozvati Zeca i pogledati da li ima u reprezentaciju neku perspektivu, to jest da li nam u datom trenutku moze posluziti. Ne bih vezao njegov i Milanov poziv.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 12 gostiju.